Új hozzászólás Aktív témák
-
omikron23
senior tag
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
tomic
addikt
-
tomic
addikt
Max a procifeszt. Ha engedi. De így is szép eredmény ha itt stabil!
R3n3g4T Én nálam a lényeg ,hogy 1.6 volt alatt maradjak .Lehetőleg minél inkább.
De olvasd el az első hsz-t és ott találsz egy táblázatot. Intel álltal megadott voltokról . Okosabb leszel egyből.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz ЯΞNΞGΔT #7388 üzenetére
Szerintem jó hozzá az 1.65-ös is megfelelő beállítással.
De én is 1.56-on használom a RAMjaim, nem beszélek rá semmire.
Az 1.25-től sem lesz semmi baja, csak drágább. Azért drágáb mert ritka az olyan ram ami ilyen alacsony feszen képes jó időzítésekkel 1333-1600 Mhz-en járni. -
SipiBcs
őstag
válasz ЯΞNΞGΔT #7388 üzenetére
Az alap: minél kisebb fesszel tudja egy elektronikai termék az adott teljesítményt "leadni" annál kevesebbet eszik és kevesebb hőt termel. Tehát a kis feszültségen azonos teljesítményű termékek a jobbak, tehát drágábbak.
Viszont: Miután a P vagy H előjelű 1155 socket-es lapokat a Sandy Bridge procikhoz tervezték azokba ajánlatos olyan ramokat tenni, amiket a gyártók javasolnak. Ha a kinézett lap specifikációjában az ajánlott ramok között megtalálod akkor az a ram javasolt. I
gyekszem követni a topicot, de nem emlékszem, hogy valaki 1,25V alapfeszű ramot rakott volna mellé.
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Köszönöm szépen a választ.
Akkor konkretizálva 1.5V és 1.25V között melyik a jobb választás?Az mondod minél kevesebb legyen, SipiBcs szerint viszont 1.5V-sat kell venni Szandi mellé...Magyarul az 1.25V-os nem olyan jó - akkor miért drágább, mint az 1.5V?
Már teljesen össze zavarodtamA nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
jeni
félisten
válasz jozsi252 #7380 üzenetére
Ez javallott megvenni a i5-2500 sima procihoz.Gigabyte PH67A-UD3-b3
Az A nélküli Gigabyte GA-PH67-UD3-b3 ez is jó de ezen a lapon nem lesz USB3 csatlakozás
Természetesen jók azok amelyeket megjelöltél,annyi előny azért van,ha mégis "K"-s procit veszel később akkor az alaplapot nem kell lecserélned majd
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Ismét egy kis segitséget kérnék, 2 lap között vacilálok nagyon.
- ASROCK P67 Extreme4 B3
- Gigabyte P67A-ud3-b3
melyiket érdemes sima 2500as procihoz? értem ez alatt hogy ugye húzni nemakarom viszont minőségre akarok menni, melyik a jobb lap szerintetek?
iPhone 16 Pro Max
-
SipiBcs
őstag
válasz ЯΞNΞGΔT #7373 üzenetére
Az ajánlott ramok a p67-es lapokba a Sandy Bridge mellé 1,5V alapfesszel működnek. Érdemes a processzorokba épített ramvezérlők miatt ezt a típust választani. Megy a többi ram is a lapban (nekem is), de ha most vásárolsz és kapsz, akkor érdemes a lapodhoz ajánlottat és 1,5V-osat vásárolni.
tomic: Nem a VTT és a ramfesz között lehet max. a 0,5V??
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
tomic
addikt
válasz SVLaller #7372 üzenetére
Köszi.
Szépen mennek ezek is mint a herculesek. Bezzeg az én nyomorult corsair csak 1900 környékén megy.
R3n3g4T: Én az elsőt venném. A másik kérdésedre az alacsonyabb voltosat kel 1.5v
De nem baj ha 1.65v-os a ram, csak a VCC és a ram fesz között ne legyen 0.5v.[ Szerkesztve ]
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz radi8tor #7374 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy melyik topicban vagyok.
i5-2500K mellé és egy asrock p67E4 lapba lesz a memória.
De köszönöm, hogy figyelsz, bár szerintem elég sok memóriával kapcsolatos hsz van itt, gondolom ez zavart a legjobbanA nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Előre is bocsánat a hozzá nem értésem miatt!
Valaki el tudná mondani nekem hogy melyik memóriát érdemesebb venni, a több vagy a kevesebb V-sat? Pl 1.6V vs1.5V vs 1.25V ?
Egy másik kérdés, hogy mi a különbség két ugyanazon tulajdonsággal bíró memória között?
Egyik - másik Ezek között speciel Voltban van eltérés, de ha nem lenne, akkor mi lenne a különbség?A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
SVLaller
senior tag
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
SVLaller
senior tag
Jó ez az 1600MHz-es A-DATA RAM, a N_A_S által megadott időzítésekkel csont nélkül megy 2140MHz-en, 1,55 V-al.
-
jeni
félisten
válasz HaZsolt #7359 üzenetére
két dologból teszem
a giga lap PH67A-UD3 B.2 PCI csatija csalódás volt számomra HÁKLIS a Leadtek TV kártyával szinte mondhatnám meghalt vele bekapcsolásnál,és kitudja mivel?
jobban felszerelt lap szerintem,Bluetooth(ez kell a telefonja miatt) ha segít az UEFI Bios akkor az plusz előny,több sata csatlakozók vannak rajta,és több passzív hűtése van,meg aztán mivel nekem is Asus Deluxe lapom van és azzal nem volt gondom PCI-re bekötött bármiféle hardver esetében.ha bármi gond lesz vele 3 napon belül az Asussal akkor vissza viszem és kérek egy Giga GA-P67A-UD3-B.3-t(holnapra ígérték a meghozatalát a nagykerből)
a gyereknek lesz,így nála nem számít a tuning csak megbízható legyen.
amúgy náluk más gyártóból nem nagyon van választék
[ Szerkesztve ]
-
Goldmen75
őstag
Én sem vennék Asus lapot 1. Giga,2. MSI 3. Asrock
-
jeni
félisten
na a csendet megtöröm
lehet beállni a hardverker-nél a sorba,ugyanis ma szóltak telefonon,hogy holnap jönnek 1155-s alaplapok .én a Giga PH67A-UD3 B.2-t cserélem le Asus P8P67-B.3-ra,így 99%,hogy a Kingston 1600MHz 8GB Hyper Blu jó lesz az Asus lapban,mivel az enyémben 2 napja hibátlanul ment.[ Szerkesztve ]
-
Goldmen75
őstag
De csend van ma ebben a topicban....
-
Winne
nagyúr
Mi a biosban az a pnp funkció?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
PH-User
addikt
Hali!
VID-et mivel tudok nézni i5-2500K-nál?
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
omikron23
senior tag
X58 - X79 magyarul... [LINK]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
Goldmen75
őstag
Srácok, tesztelt már valaki 210/60 MB/s sebességű ssd-t?
Mennyit számít a "lassú" írási sebesség?
Én eddig csak 200 felettieket teszteltem... -
Sonja
nagyúr
Úgy látszik, hogy a felső régió (X58 -> X79) is megkapja majd a Sandy procikat.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Landon
őstag
válasz subaruwrc #7342 üzenetére
Igen ez volt jó régen de már egy ideje ez nem szükséges. Bár... na mindegy valóban az lenne a tiszta de senki más így nem kapott még BSOD-t. Most kipróbáltam és már "egymásra" és normálisan települ... fogalmam sincs mi a fene volt a baja de lehet holnap még biztos ami biztos alapon lefuttatok vmi tesztet csak nem tudom mit lenne érdemes. Erről a SuperPi Mod-ról mit gondoltok? Az jobban izzasztja a memóriát?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
-
Landon
őstag
válasz subaruwrc #7340 üzenetére
Az a vicc, hogy most már másodjára kapok kékhalált Catalyst telepytés közben! De csak ha egyik driverről a másikra telepítek. Ha előtte letörlöm és úgy teszem fel akkor ok. És egyszerűen nem értem ez mitől van. Most megnézem csinálja ezt akkor is ha nincs semmi OC.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
SVLaller
senior tag
válasz gainwardgs #7337 üzenetére
nálam 1,05V alapon és 1,55V a memória szintén alapon.
-
Landon
őstag
Srácok valaki itt kapott már olyan hibát: hogy "one of your disks needs to be checked for consistency bla bla..." ? Nekem most valamiért CCC driver installálás közben skerült egy kékhalált kapnom fogalmam sincs miért.... lehet előbb az előzőt le kellett volna szednem passz. De kapott egy kékhalált aztán ezt írta ki... Most esz a fene hogy mi a fene lehetett ez... nem akarom elhinni h stabilitási gond lenne ennyi tetves teszt után.
-
gainwardgs
veterán
Hali.
VTT fesznek mennyinek kellene lennie alapon 2500K-nál???
Nálam 1.068 V ez normális érték??kurtz: Én is ma vettem egy TX650 V2-t melegen ajánlom, szilárd japán kondik, új seasonic belső, imádom
[ Szerkesztve ]
-
poj
tag
Énis a Corsair Vengeance-ét néztem ki, szerintem jó szett. Arra tényleg figyeljetek hogy elég magas hűtőborda van rajta és ez zavarhatja a procihűtőt.
jozsi252: Arra kell figyelni hogy 1.5Volt -os ramot vegyél, tehát valami újabbat, amit teszteltek már Sandy Bridge-el is.
A corsair oldalán például beleirják a specifikációba hogy "modules run at 1.5V for maximum compatibility with all Intel® Core™ i3, i5 and i7 processors, as well as the 2nd generation Intel processor family." - a második generáció itt a Sandy Bridge-re vonatkozik.
Ha ez drága neked, én azt javaslom hogy akkor csak vegyél egy 4gb-os modult, ne egy kit-et, az 15e körül mozog és manapság bőven elég játékra (több tesztet olvastam erről, az az 1-2 fps különbség szerintem nem számít). Később úgyis tudsz majd bele venni mégegy ilyet ha kevésnek bizonyul.
Gigabyte UD3 vs UD4 - overclocking ügyben nem tudok neked ezügyben javasolni, de itt a legnagyobb különbség szerintem a 16x/4x crossfire/sli és a 8x/8x crossfire/sli-ben van..
Ha nincs szükséged 2 vidikarira később sem, akkor nem éri meg szerintem a +10ezer forint. Erről talán valamelyik hardcore kollega tud neked itt regélni, csekkold szerintem a Gigabyte P67 forumtémát is:A támogatott memóriákról szinte minden alaplaphoz találsz leirást a gyártó oldalán is:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3765#ov -
SipiBcs
őstag
válasz radi8tor #7333 üzenetére
A 2300-nak ha jól emlékszem, akkor nincs tunning lehetősége. Csak a bclk-t lehet kb 105-ig emelni és ennyi... Sem szorzó se más lehetőség nincs. Esetleg ha van a biosban automata turbo, akkor azzal. Ez a "K"-nál működik, hogy simánál van e rá lehetőség azt nem tudom.közben rájöttem, hogy ramról írsz... isten bizony nem válaszolok többet senkinek!
Ami a ramot illeti... uefiben tudnám... Giga biost meg nem láttam még 1155 socketnél!
Inkább vegyél fel Steamen: brokenthelegend.... köszi...
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
i5-2300 -ashoz vettünk DDR3 1600MHz RAMot. Gigabyte P67-UD3-B3 alaplapban hogyan tudom beállítani, hogy ne 1333 MHz menjenek?
Vagy ezt K processzor hiányában nem lehet?
Próbáltam a szorzót emelni, de az nem változtatja.
Próbáltam NB frekvenciát 1200-ra ezzel elérhető az 1600MHz, de nem bootol be.Ötletek?
⭐ Stella
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Na végre úgynéz ki hogy rászántam magam a vételre és az lenne a kérdésem hogy 2500k illetve p67a-ud3-b3 vagy ud4 lesz nemtudom még milyen memóriát ajánlotok? tuningosat akartam de fölöslegesnek tartom a hsz-ek alapján annyi sebességnövekedést nemhoz mint amennyivel többe kerül.
gondoltam egy sima 1333mhz-es ramra, mindegy milyen márka, geil , kingston , g.skill stb csak szeretnék kérni infót hogy amit írtam lapot ahhoz melyik ram lenne jó, ami feszre nem nagy.
köszöntem a segítséget előre is.
iPhone 16 Pro Max
-
kurtz
aktív tag
most nekem 1 x4 965 be-m van asus m4a89gtd pro lappal + [igen tudom ezt el bsztam ] geil value plus 1600mhz cl8 dual chanel kit 2x2gb [nem kompatibilis a lappal :S]
rá eresztettem a 3dmarkot ami közölte hogy a memóriám 667mhzen megy [biosba 1600-cl8ra állítottam manuálisan] ez a kompatibilitási baklövés miatt van gondolomnincs rá vmi "félmegoldás" amíg nem lesz meg az intel? [a gamekkel semmi baj nincs de rendszer indításkor meg néha netezés közbe úgy be lassul hogy az vmi hihetetlen ]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
Qru
MODERÁTOR
Azt te szabályozod, hogy mennyi feszt kapjon. De igen, általában a magasabb órajelhez nagyobb feszültség is kell. Ezért olyan drágák az alacsonyfeszes kit-ek, mint pl a G.Skill eco ami tud 1600-1800MHz-et 1,4V körül.
1333-assal se jársz rosszul, a gép sebességét a memória sebessége határozza meg a legkévsbé.#nincsbennetarcsi
-
kurtz
aktív tag
a ram bírná is elvégre minél nagyobb a freki annál nagyobb az fesz is
nem tuning rekordot készülök dönteni csak 1 olyan egésséges mértéket hogy ha épp szükség van rá persze csak ha már le járt a gari 2-3 évig el lesz ez a gép tuning nélkül is
haf on én is gondolkodtam csak közbe be jött ez a raidmax így fű alatt szóval nagy házra már nem szívesen költenék [mondjuk ezt el adhatnám a phenomal 1ütt is akár ]nem tudom szerintem jó lesz nekem 1333mhz az biztos nem árt a procinak és 8 gigával már bőven elég bika lesz a cucc az accelero meg a tuningolatlan kártyát csak el bírja passzívba [igazából az se baj ha nem kap 1 turbo modult és kész] a hang se nagy baj kicsit hangos na és? arrébb csúsztatom a kezem 20 centit az erősítő hangerő szabályzóját megpöckölöm [így már majdnem el éri az 1es fokozatot ] és máris nem hallok semmit [az a baj h ha ki kapcsoltam ahangot utána még 5 percig nem hallok semmit régi jó orion hangfalak
+ hely takarékosság powa van nekem nagyobb legom [régen életre halálra gyűjtöttem őket] mint az armor a30 [most a hardvert gyűjtöm életre halálra és a durva az hogy ez olcsóbb! ]
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Hát a méret nem minden. 4GB is bőven elég játékra, munkára meg szerónak kell akkor érdemes 8-at venni vagy még többet amúgy nem.
Általában a nagy házakba beférnek a kicsi lapok is. De minek nagy ház ha kicsi a lapod? Viszont ha űber tuning a cél, akkor meg jól szellőző ház kell, amit meg csak a nagyobbakban lehet jól és halkan megvalósítani. Xigmatek házak, jók meg a HAF széria. Na az nagyon baba.
1,57V a max amit adhatsz a ramnak, elvileg az 1,65V-tól sem lesz baja de az már nem a nyugodt szívvel ajánlott fesz tartomány. Igazából az a baj a túlfeszelt rammal, hogy mivel a prociban van a memvezérlő azért nem a ram nyúlik ki a túl magas fesztől ha nem a procid.#nincsbennetarcsi
-
kurtz
aktív tag
igen a v2t akarom
+ az accelero ra turbo modul ha minden kötél szakad akkor cserélem az eredeti ventiket valami bivaly légszállítású cuccraesetleg házból még mi lenne jó ?
lesz nekem 1 tornyom is : raidmax quantum csak nem tudom hogy abba lehet e micro atxet pakolni + ha már micro atx akkor micro atx házba is kellene tartanomegyébként érdemes 1általán mhzre menni ? nem járok jobban ha inkább ugyan azon a költségen + ramot rakok be ? 16gb g.skill azért már oda verne
a procin nem fogja le korlátozni ha nagyobbat rakok bele ? + ha nem 1.5v on megy ?
-
Goldmen75
őstag
Thermaltake Element T! Nagyon jó ár érték arányú ház, csak ajánlani tudom, elfér benne minden mi kell
Egyik ismerősnek i7-2600K-ja van...az én 2500k-mal, nagyon sok esetben "otthagytam"!!!!!
Szal nem biztos hogy megéri az a 20e.Ft körüli összeg?!..[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Az alaplap függő is, de olyan 2000-2200 környékéig egy jobb tuningos lap simán támogatja a ramokat.
Elég korrekt.
2500K is erős ha húzod...
Nem biztos hogy tudod moddolni de egy próbát megér végülis.
S1 jó, de azért full passzívban nem nagyon lesz el ezzel a házzal 2db 6950/70-el.
TX650-ből a második generációsat vedd! Annak nagyobb a hatásfoka.fsb1000: Gyorsabb ha ramból oldod meg a dolgot. Nekem is ssd-m van mégis kikapcsolt lapozofile-al tolom. Mert gyorsabb.
#nincsbennetarcsi
-
AMATŐR
őstag
-
kurtz
aktív tag
üdv
i7 2600k köré épülő konf össze rakásán munkálkodok éppen :
ha minden igaz [intel oldala alapján]a proci 1333mhz 1.5v dual chanel kit et támogat
a kérdésem az lenne hogy mi a "nem hivatalos" támogatottság ?első körbe a következőre gondoltam :
Lap: asus p8p67 m pro [oka: az egyetlen crossfire-t támogató micro atx amit találtam + asus]
Cpu: i7 2600k [oka: egyértelmű bivaly erős ]
Cpu h?t?: - scythe ninja3 [oka: a régi ninjak is jók voltak az új miért ne lenne]
Vga: sapphire radeon hd 6950 rev1 ref hűtős [oka: van rá esély hogy 6970 legyen belőle a ref hűtős reszelt táp csatisnak van erre a legnagyobb esélye állítólag ]
Vga h?t?: arctic cooling accelero s1 [oka: passzív -> hangtalan mégis jó hűtés + turbo modulal növelhető a hatékonysága]
Ram: g.skill F3-10666CL7D-8GBRH - Ripjaws RH [oka: mert g.skill és persze azért mert a gyártó honlapja alapján kompatibilis mind a procival mind a lappal + nem találtam másik cl7es ramot]
Hdd: Western Digital 1TB 32MB SATA3 WD10EALX [oka: mégis csak western digital csak jó lehet + ha le ment az ssd ára úgy is külső vinyó lesz belőle amire bőven elég ez is]
Táp: corsair tx 650 [oka: /ha jól tudom elég lesz a gépnek: még 1 6950 es lesz benne meg esetleg még 1 adag g.skill + némi tuning ]
Ház: thermaltake armor a30 [oka: thermaltake kell ennél több ?]ez így megfelelő lenne ? tapasztalatok a cuccokkal kapcsolatba?
előre is kösz
-
N_A_S
veterán
válasz fsb1000 #7314 üzenetére
És van még egy SSD amin swap meg minden egyéb van...
ezt olvastad valahol ezt az SSDswap dolgot vagy magadtól találtad ki? nem lenne több értelme 8 gb ramnak kikapcsolt swappal?
a minden egyéb az mi? mit használ még a win? a temp könyvtárra gondolsz, meg a hibernációs fájlra?
https://tinyurl.com/phnas
-
fsb1000
nagyúr
Ezzel egyetértek.... mindig volt bennem egy kis félsz RAID0 alatt, pedig adatok nem is voltak rajta csak az Op... nem volt vele gond, de az alaplap cseréknél szívtam a Raiddal, amúgy stabil volt.
Samu Raid0-át leváltottam egy SLC SSD-vel, majd az SSD is Raidos lett, végül IBM SSD+HDD maradt az alaphelyzet.És van még egy SSD amin swap meg minden egyéb van amit a win használ. Elég egy 30GB-os is erre a célra. Igy szupergyors. Ettől csak a RAMDrive lenne jobb.
-
N_A_S
veterán
válasz tome.jr #7281 üzenetére
Az a tapasztalatom hogy 4.6 felett mindenképp be kell kapcsolni a PLL Over Voltage Controllt, illetve érdemes frissíteni a legújabb Beta BIOS-ra (lehetőleg pendriveról).
A feszek maradhatnak AUTO-n, de ha 2133-ra felrakod a ramórajelet akkor a memoriát túlfeszeli (1.68V-ra, 1.068-as VTT mellett), így azokat érdemes lehet kézzel belőni.
LLC használata is kötelező.
szerk.:
a proci végét először mindig 1600-as (vagy kisebb) ramórajelen keresd meg, kikapcsolt energia-gazdálkodási funkciókkal. Giga topikba van még pár hasznos link amik segíthetnek.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
félisten
A második HDD árából sztem inkább egy SSD.
A sztori lényege röviden:
Otthonra minimális előnyt biztosít a raid0, cserébe egy rakás lehetséges problémáért.
Nyilván, ha ezek nem jönnek elő, akkor tényleg remek megoldás.Otthoni felhasználásra sztem egy modern HDD + SSD a nyerő.
A HDD-k is fejlődnek még. Én is tervezem cserélni 1TB-os lemezre a jelenlegit.
Az biztosan még gyorsabb lesz.Megtámogatva egy gyors SSD-vel, akár rendszernek akár Z68-al csak "caching"-nek.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor használ igazán ha melegedős vga-d van. Mert a vga hőjét visszaveri valamennyire a fém lemez. A kocsikon is van ilyen a nagyobb tárcsafékek mögé egy hővédő lemezt tesznek, hogy pl a futómű gumiharangjai is lassabban öregedjenek el.
mod:
radi8tor1 Hehe, elsőre azt hittem az ssd topikban vagyok.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
abéla
senior tag
Urak, Intel DP67BG alaplapról valami info, tapasztalat?
hootka!
-
Winne
nagyúr
Én is így vagyok vele, ha nem lett volna hibás az előző, akkor semmi bajom nem lenne már.
Asusom nekem szerintem egy volt összevissz, az a mai napig megy, bár nem mai darab. Gigabyte az Q6600 alatt megfeküdt és most az UD3 is hibás. Azt kivettem a számításból.
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Kami11
őstag
válasz tome.jr #7303 üzenetére
Köszi az infót ezt nem tudtam, de azért a hosszútávú tapasztalatokra kíváncsi leszek vele kapcsolatban!
poj: Az Abit piaci kivonulása után nekem is Asus lapjaim voltak -sőt a fiam gépében most is az van- és nekem sem volt soha gondom vele, de a fórumok tanulmányozása után az jött le, hogy az Asrock is tudja ugyanazt, mind minőségben és felszereltségben, ráadásul 7-8-9 ezer Ft.-al olcsóbban, úgyhogy bevállaltam egyet és nem csalódtam. Tuningban és minőségben hozta azt amit elvártam tőle, és ha a továbbiakban is így marad, akkor maradok a márka mellett.
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
poj
tag
Az Asrock P67 Extreme4 tudja a 8x/8x-at, és 38k körül mozog, szóval tényleg olcsó... Ez már inkább szubjektiv, ha a márka jó neked akkor vedd azt!
A Sabertooth Thermal Armor-járól én csak jót hallottam.. állítólag 3-5 fokkal alacsonyabban tartja a chipset hőmérsékletét.
Javasolt olyan cpu-hűtést használni mellé amely lefelé, az alaplap felé fújja a levegőt..
Ha ilyen nincs, akkor van egy 5 centis ventinek hely az alaplapon, de le is lehet szedni ezt az egészet ha nem tetszik..
Engem a márka, a tartósság és ezek után az ár/érték ragadott meg. (nekem megéri a + 5ezret mert Asus és tartós cucc.. nameg eddig 4 asus alaplapom volt, semelyikkel sem volt gondom.)
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, akkor nem ezt választom.
Ha már előjött a dolog, akkor Asrockéknál melyiken hányszorosak a pcie-ek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest