Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcroberto
tag
válasz canniball #12998 üzenetére
Van iOS eszközökre is már régóta. Naponta használom, iPod touch az ágyban, ha a távirányító a tv-mellett maradt, felsem kell kelni.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
Erzsébeti
tag
"Az a rendes digitáls földi adás (DVB-C), amit a tévé meg is talál, de kártya nélkül a tévé nem tudja dekódolni. A UPC pedig van olyan mocsok, hogy ezeket a kártyákat összepároztatja a saját médiaboxával, és anélkül nem működik.
Tehát, töröld ki nyugodtan a tévé által megtalált digitális csatornákat, semmire sem mész vele. Ha Digi előfizetésed lenne, akkor viszont médiabox nélkül tudnád nézni az adásokat."Kicsit kiigazítanálak.
A DVB-T az a földi (Terra) digitális sugárzás (nálunk Mindig TV néven elérhető)
A DVB-C az a kábeles (Cabel) digitális "sugárzás".
A DVB-S az a szatellites (Satellit) digitális sugárzás.A Digi mellett még a T-Home digitális kábel TV jeleit is lehet Set top Box nélkül nézni (Conax modullal).
A "médiabox" szó meg az utolsó mondatodban nyilván elírás, és a Set Top Box akart lenni. -
canniball
nagyúr
Nem tudom volt-e már: Samsung Remote app Androidra TV (és BD játékos) vezérléséhez.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Még mindig keresem, hogy milyen TV-t vegyek, de úgy tűnik, majdnem megvan a befutó, viszont előtte még megkérdezném róla a véleményeteket:
A típus: UE46D6100
Mit gondoltok?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mezo_B
csendes tag
Én is kipróbáltam és nálam nagyon szépen megy a Motion2. Jó ez a lejátszóprogram. Core2Duo E8400 procival 3,7 Ghz-n.
-
-
sonkamiki
tag
Nem akarok kötekedni, de ha már komolyan gondolod a filmezést/filmnézést akkor miért nem plazmát vettél? Mert az sokkal jobb filmnézésre. Én nem vagyok profi ebben, de sokat olvastam többféle márkáról és több fórumon is "jártam" mielőtt eldöntöttem mit is veszek. Én nem csalódtam,sőt még 1-2 dologban pozitívan csalódtam a géppel kapcsolatban (SAMSUNG 40C653)! Ha meg van "profi" ismerősöd Aki szintén nem ajánlotta a vételt akkor miért vetted meg mégis: Tényleg nem bántani akarlak, de Nekem az jön le, hogy vagy nem néztél utána dolgoknak és nem próbáltál élőben ki TV-t vagy ha csak ennyi pénzed volt rá akkor talán még gyűjteni kellett volna hozzá: Én fél évet "kutattam" a Nekem megfelelő TV-ért! Persze vehettem volna olcsóbbat is de azért senki se gondolja hogy "pici pénzért" profi cuccot vesz.....hacsak nem "esett le" a szállító járműről ! Máskor kicsit nézz szét jobban mielőtt még ennyi pénzt kiadsz.
-
jcvd
tag
válasz sityupityu #12988 üzenetére
Talán a magyar valóság és fizetések miatt...
-
Imifej
senior tag
Valaki tudna nekem olyan lejátszó progit számítógépre amivel a Motion Plus hoz hasonló beállítások érhetők el? Mert ha HTPC-ről nézek filmet,és a HDMI bemenet PC-nek van elnevezve, akkor nem aktív a Motion Plus. És így van olyan film, például az Avatar amelyik szaggat egy kissé.
A VLC-t próbálgattam állítgatni, de nem találtam rá beállítási lehetőséget. Viszont a hang csúszást lehet - és + irányba is tolni.Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
veterán
Lehet hogy csak mezei felhasználó vagyok,de hidd el én is észre tudok venni apró hangkéséseket amiket korigálni is tudtam a tévé segítségével! Szerintem a felhasználók 99%-a preferálja a 100Hz-et. Ha komolyan akarsz foglalkozni a filmkészítéssel akkor miért nem vérprofi cuccal álltál neki?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Imifej
senior tag
Tudja a DTS-t az tuti! A beépített média lejátszó jobb mint egy HTPC olyan szempontból, hogy azzal nem használható a Motion Plus. Nekem az Avatar a Zotac Zbox AD02-n kissé szaggatva megy, a beépítettel pedig a Motion Plus miatt tök sima és folyamatos. Én 10-6 os beállítással használom. A hang csúszást én is észrevettem, ez valós probléma. A régi Pioneer erősítőm nem tudja korrigálni.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
jcvd
tag
válasz sityupityu #12985 üzenetére
Most próbáltam ki, nem kezeli a DTS-t, a DTS hangsávot maximum Prologic II-vé tudja alakítani, tehát 5.1-re. Azért ez nem egy profi médialejátszó, hanem egy kis beépített plusz dolog.
Azért egy külső médialejátszó ezt szarrá veri.
A 10/3-as beállítás meg persze sima, meg egyenletes... de a mozihatás elvész, olyan csúszós hatása van a képnek, furcsa nagyon. Maradok az 50 Hz-nél, igaza volt az operatőr ismerősömnek hogy maradjak távol a 100 Hz-től... mezei felhasználóknak lehet így jó, meg lehet nem veszik észre az apró hangkésést sem, amit én igen... de hát én komolyan akarok filmkészítéssel foglalkozni, így nekem ezek nem megengedett dolgok.
Egyetlen dolog bánt, hogy már tavalyi 50 Hz-es TV-t sem lehet kapni jó áron.
-
veterán
válasz Mezo_B #12984 üzenetére
Nekem is 40c650 van,és én is a 10/3 10/4 között szoktam variálni a Motion plust. Ezek a legjobb beállítások. Igy még nincs az idegesítő szappanopera hatás,de már jól láthatóan szebben és simábban fut a kép. a 10/0-ás beállítás nem jó semmire,mert ha a torzításcsökkentés le van véve 0-ra akkor elvész a 100Hz lényege,minha 50Hz-es tévét nézne az ember. Ennyi erővel ki is lehet kapcsolni a Motion plust! Viszont jó beállítással igen is egy nagyszerű dolog a Motion plus! A Samsungnál legalább van állitási lehetőség,vannak olyan 100Hz-es tévék ahol ezt nem lehet megtenni! Én is a tévé média lejátszóját használom és soha semmien gondom nem volt mint pl a hangkésés,csuszkálló kép stb. Ráadásul valóban van állítási lehetőség a hangkésleltetéshez!
Jcvd! szerintem te a saját életedet keseríted meg a sok variállásal! Miért nem jó neked a tévé optikai kimenete? Szerintem normálisan kezeli a DTS-t!
[ Szerkesztve ]
-
Mezo_B
csendes tag
Üdv!
Nekem 40C650-em van, szerintem a program és az elektronika ugyanaz lehet ebben is mint a tiedben. A Motion plus szerintem nagyon hasznos funkció, csak meg kell találni a legjobb leállítást. Próbáld ki a 10/3 vagy a 10/4-es beállítást. A 10/4-es kicsit folyamatosabb lesz a 10/3 kicsit filmszerűbb. Szerintem ez a két beállítás a legjobb. Én azt tapasztaltam, hogy a Motion plus csak a tv saját médialejátszójával lejátszott filmeknél működik igazán jól. PC-ről HDMI-vel nem sikerült jól beállítanom, ott ingadozott. Úgyhogy ajánlott az USB-s vagy a LAN-os lejátszást használni. Képminőség is jobb lesz így, mint simán PC-ről HDMI-n.
A hanghoz úgy tudom, hogy van késleltetés beállítás lehetőség. Hang menü -> további beállítás, SPDIF kimenet, és abban van olyan, hogy hang késleltetés beállítása.
Remélem tudtam segíteni valamelyest.
-
vlevi
nagyúr
válasz schumi #12982 üzenetére
Az a rendes digitáls földi adás (DVB-C), amit a tévé meg is talál, de kártya nélkül a tévé nem tudja dekódolni. A UPC pedig van olyan mocsok, hogy ezeket a kártyákat összepároztatja a saját médiaboxával, és anélkül nem működik.
Tehát, töröld ki nyugodtan a tévé által megtalált digitális csatornákat, semmire sem mész vele. Ha Digi előfizetésed lenne, akkor viszont médiabox nélkül tudnád nézni az adásokat. -
schumi
aktív tag
válasz gulyasa #12970 üzenetére
azt esetleg valaki megtudja mondani upc.nel mi az a "dtv kabel". csinaltam a tv.vel egy teljes keresest est talalt 160 ilyen dtv kabel csatornat, csak ugye itt ezekre azt irja mindre hogy kodolt jel, ezekrol tudnek felvenni a tv szerint. Erre vajon milyen kategoria neven lehetne elofizetni, jelenleg digitalis bronzom van ("29.es korzet")
koszi[ Szerkesztve ]
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
jcvd
tag
A TV-ben a gyári firmware 2010 nyári... a Samsung oldalán meg van egy 2011 májusi.
Érdemes feltenni a legfrissebbet?
Csak mert pár nappal ezelőtt írtak itt valamit, hogy a gyári firmwareből elő lehet hozni valami funkciót, amit a frissítettből nem.
Bár lehet hogy ez a TV órákon belül már eladó lesz... külföldi fórumokon is panaszkodnak, hogy erősítőt használva csúszik a hang és a kép.
-
jcvd
tag
Na most rákötöttem a TV optikai kimenetére az erősítőt, így már szinkronban van a kép és a hang, csak a TV optikai kimenete, hangkódolása fos, nem tudja a DTS-t, szóval ezt nem fogom használni.
Tehát valahogy így néz ki a dolog, hogyha médialejátszóról megy a film, HDMI összekötve a TV-vel a kép miatt, optikai kábellel az Onkyo házi-mozi a hang miatt, akkor a hang valós időben szólal meg a házi-moziból, míg a fos Samsung 100 Hz-es zsír új TV annyit baszkódik a képpel, hogy elcsúszik a hanghoz képest. Ekkora egy szart! Pedig már kikapcsoltam a 100 Hz-es funkciót a TV-n, meg mindent, amit csak lehet, de még így is lassú a képfeldolgozás.
Hát már nem tudom mit tegyek...
-
jcvd
tag
válasz soldi3r #12973 üzenetére
Na szereztem ugyanilyen Toslink optikai kábelt, 2 métereset a 10 helyett.
Ugyanaz a szitu, ugyanúgy csúszik a hang, szóval nem a kábel hossza a gond!
Viszont ami kurva furcsa, hogy nem a hang csúszik, hanem a kép!
Tehát a hang előbb jön, és a szájmozgás még a tart amikor a dialóg véget ért!
Szóval szerintem végeredményben nem az erősítő hibázik, bár a pattogás még megvan a hangban.
Minden képfeldolgozó dolgot kikapcsoltam a TV-n, szóval emiatt sem lenne szabad késnie a képnek.
Ember legyen a talpán aki megfejti ezt a hibát.
Ha le is váltom a kábelt, akkoris max. a pattogás szűnik meg, attól ő nem fogja elcsúsztatni a hangot a képhez.
-
ORCA58
addikt
válasz Thomaster12 #12927 üzenetére
HDMI esetén ha a beltéri kimenete 16:9 re van állítva, akkor 4:3-as adásoknál két oldalt megjelenik a fekete sáv, ami természetes, mert így méretarányosan a kép.
A baj az, ha a 4:3-as adás éppen 16:9-es filmet ad, akkor középen van egy kicsi kép amit a TV nem tud kinagyítani.
A megoldás, ha van auto méretarány a boxon, ara kell állítani, és tv-vel már állítgathatod a méretet. Kivéve a HD adásoknál, ha 4:3-as a sugárzott kép, mert ott a kép része az oldalsó fekete csík.
Én is Boxot használok, de nem a szolgáltatóét, külön vettem egyet. -
törölt tag
Pont a kábel miatt kérdeztem, ha lenne HDMI, akkor az optiaki kábel hibája esetleg kiszűrhető lett volna. Valóban nem 4000 forintért kellett volna 10 méteres kábelt venni, de mielőtt drágábbra cseréled, érdeklődj a boltban, hogy visszaveszik-e ha ezzel sem jó. Esetleg valakitől kölcsönben előtte, előfordulhat, hogy mégsem a gyengébb minőségű kábel a ludas.
-
jcvd
tag
válasz #75912448 #12969 üzenetére
Már vagy 5 éves széria az Onkyo, sajnos nincs rajta HDMI.
A 24Hz ki van kapcsolva a médialejátszón, mert volt hogy jobban csúszott úgy a hang.
Viszont érthetetlen, hogy egyik filmnél passzol a hang, a másiknál meg nem. És nem a filmekkel van a baj... nem értem már komolyan.
A többiek szerint a 10 méteres optikai kábel a ludas, mert hogy hosszú, meg csak 4 ezer forint volt, szerintük vennem kell egy silver line kábelt vagy 10-ért, mert úgy már nem kattog majd a hang.
Marha szuper, hogy a kép is csúszkál, Motion Plus ki, így a 100 Hz-es funkció kilőve, így felesleges volt ezt a TV-t venni, továbbá a hang is csúszik és kattog az Onkyo-n.
Komolyan a pokolba kívánom a mai technológiát, hogy ennyit kell gecizni egy film megnézésén.
-
gulyasa
őstag
válasz schumi #12966 üzenetére
Kicsit bővebben: az ilyen tévék - mint ahogy azt már említették - csak a digitális csatornákból tudnak rögzíteni, de csak akkor, ha magát a TV-t használod "dekóderként". Vagyis külső dekóderrel, set-top-box-al, stb. nem működik a dolog - illetve, ha az STB képes felvételre, akkor azzal rögzíthetsz, de ez esetben a tévé felvételi funkciója fölösleges.
Milyen szolgáltatókkal használható az ilyen tévék esetleges PVR funkciója: DigiTV kábelszolgáltatás, földi sugárzású ingyenes digitális csatornák vagy a fizetősök a tévébe helyezhető előfizetői kártyával, és talán még létezik egy kábelszolgáltató, amely ad tévébe rakható kártyát a vételhez.
UPC műhold és kábel, DigiTV műholdas szolgáltatás, T-Home, HelloHD, stb. ebből a szempontból felejtős kategória...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
jcvd
tag
válasz mcroberto #12967 üzenetére
Nekem 32C650 van, de már bánom a vételt a gagyi panel miatt is, meg úgy tűnik a 100 Hz is használhatatlan, mivel főleg nekem HD filmekre kell.
De ez továbbra is érdekel, hogy a Motion Plus-t ti hogyan használjátok filmeknél? Mert engem az őrületbe kerget.
Csak mert tesztek azt írták, hogy a filmeknél a filmes hatás érdekében, a furcsa, gyors és hirtelen mozdulatok elkerülése érdekében a legtöbb TV-nél ki lehet kapcsolni a 100Hz-et, de azt írták a Samunál nem kell, mivel ha az Elmosódáscsökkentést 10-re, a Torzításcsökkentést pedig 0-ra állítjuk, akkor megmarad a filmes hatás és marad a 100Hz is. Hát én így kezdtem használni, de sajnos elég gyakran, kb. 15-20 másodpercenként természetellenes, nem egyenletes, nem szépen, simán folyó lesz a kép, olyan mintha "megcsúszna", nagyon furcsa.
Ti hogyan használjátok ezt a funkciót filmek alatt? Milyen beállítást használtok, hogy zavartalanul, csúszkálásmentesen menjen a kép? Érdekelne!
-
mcroberto
tag
válasz schumi #12966 üzenetére
CSak digitális jelet vesz fel, de koaxról. scart, hdmi stb nem fog működni.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
schumi
aktív tag
hali
lenne egy kis problémám aki tud légyszi segítsen:
vettem egy d6100-as tv-t, tud usb-re felvenni, valaki el tudná mondani nekem hogy mi kell ehhez vagy hogy működik (ha analóg kábelről akarok felvenni, azt mondja digitális jelről tud felvenni. Mondom ok felhoztam hozzá upc-s media boxom, ha így próbálok felvenni nem ír ki semmit, csak simán nem vesz fel semmit ).Valaki tudna segíteni hogy hogyan működik a felvétel, vagy még kellene hozzá scarton kivül más csatlakozóval is összeköttetés vagy hogy van ez ?
Köszi előre is !Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
sonkamiki
tag
Bár Nekem nincs külön médialejátszóm.... ! Én a beépítettről nézek minden filmet külső HDD segítségével, de hangcsúszással nem találkoztam ( Nekem is ONKYO erősítőm van). Nem tudod USB-vel összekötni a médialejátszót meg a TV-t?
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy relatív olcsóbb 2. LCD-re, amit szinte csak tv műsor nézésre használnék. Használtban is gondolkodtam, de 69e-ért találtam egy új, 82-est, így inkább effelé tendálnék. Típusa SAM. LE32D400E1WXXH. Ha esetleg használ vki ilyet, kérem írjon róla egy mondatot ( ha nem használ, de tud, akkor is ).
Ui.: orion készüléket is láttam 65e körül, de azokat nem ismerem.
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
jcvd
tag
válasz nightshadow #12959 üzenetére
Átállítottam azt is, a maximális értékre tettem a csúsztatást, még így is csúszik. A hang előrébb jár, a kép csúszik, valószínűleg a képfeldolgozás miatt, pedig már a Motion Plus is ki van kapcsolva. Feladom. A tököm bele komolyan, hogy 2011-ben ennyi kelljen szarakodni egy kurva filmlejátszással. Nevetséges.
-
jcvd
tag
válasz nightshadow #12957 üzenetére
Sajnos nem.
Próbálgatok mindent, de csak közelebb tudok kerülni a tökéletes szinkronhoz... Asus O! Play Miniről küldöm a HD anyagot a TV-re, abban meg kell adni, hogy miben tolom ki... 1080i, 1080p, 50 vagy 60 Hz... hát most hogy állítgatok mindent... a Motion Plus bekapcsolásával extrán csúszik a kép, szóval az mindenképp kikapcs, 1080p-vel is csúszik a kép, átállítottam 1080i-re... talán ezzel csúszik a legkevésbé, de még ezzel sem tökéletes. Fura, pedig a 100Hz már nem játszik, passzolnia kéne.
-
jcvd
tag
válasz nightshadow #12955 üzenetére
Egyébként ez a Motion Plus funckió is az őrületbe kerget.
Elméletileg akkor ez a 100Hz ebben a TV-ben?
Csak mert tesztek azt írták, hogy a filmeknél a filmes hatás érdekében, a furcsa, gyors és hirtelen mozdulatok elkerülése érdekében a legtöbb TV-nél ki lehet kapcsolni a 100Hz-et, de azt írták a Samunál nem kell, mivel ha az Elmosódáscsökkentést 10-re, a Torzításcsökkentést pedig 0-ra állítjuk, akkor megmarad a filmes hatás és marad a 100Hz is. Hát én így kezdtem használni, de sajnos elég gyakran, kb. 15-20 másodpercenként természetellenes, nem egyenletes, nem szépen, simán folyó lesz a kép, olyan mintha "megcsúszna", nagyon furcsa.
Ti hogyan használjátok ezt a funkciót filmek alatt? Érdekelne!
-
nightshadow
veterán
Na most kajak az lenne a helyzet, hogy médialejátszóról küldve a jelet az erősítőre hangcsúszás keletkezik? Gondolom az optikai kábel hosszúsága nem mérvadó, csak gondolom az erősítőnek fel kell dolgoznia a jelet... ez viszont úgy tűnik csúszást eredményez.
Kérlek adjatok megoldást, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölniAz Onkyo erősítőnek kell lennie egy A/V Sync vagy LipSync nevű funkciónak, ahol ms-ban meg tudod adni a késleltetést, hogy szinkronba legyen a hang és a kép. Nézd meg a manualját.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Csak félig TV a kérdés, azért bízom benne hogy tudtok segíteni!
Most vettem fasza 100 Hz-es Samsung TV-t, hozzá meg egy régebbi, de minőségi Onkyo házi-mozi szettet. Van ehhez egy Asus O! Play médialejátszóm is. Gondoltam ha ezt így összekötöm, akkor kész a szórakozás... egészen máig, mire megvalósult az álom.
A médielejátszót és a TV-t HDMI kábel köti össze, míg az Onkyo házi-mozi erősítőjét és a médialejátszót egy 10 méteres optikai kábel. Tesztfilm nézésekor arra lettem figyelmes, hogy a hang egy ici-picit csúszik. Ezt szájmozgásoknál lehet észre venni. Továbbá gyakran csinál olyat is a hang, hogy kattog, mintha váltana, pedig a hangsávnak semmi baja. Érthetetlen. Kipróbáltam a TV-n is a hangot, amit ugye HDMI-vel kötöttem össze, és ott nem csúszik a hang.
Na most kajak az lenne a helyzet, hogy médialejátszóról küldve a jelet az erősítőre hangcsúszás keletkezik? Gondolom az optikai kábel hosszúsága nem mérvadó, csak gondolom az erősítőnek fel kell dolgoznia a jelet... ez viszont úgy tűnik csúszást eredményez.
Kérlek adjatok megoldást, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölni, mert nagyon bánt a dolog... sok pénzt kiadtam érte... szeretném ha jól működne.
Várom tanácsaitokat!
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Most készülök tv-t venni.Ami az elvárásom lenne:
Led megvilágítás
100Hz-es képfrissítés
102cm-es átmérő
FullHD 1920x1080
USB-s filmlejátszás
150k-ba férjen bele az áraAmit kiszemeltem az egy Samu UE40D5003BW típusú készülék.
Na-mármost erről a készülékről kellene nekem mindenfajta infó,teszt,vélemény vagy ezekkel a paraméterekkel megegyező más tv is érdekelne.
Előre is köszönöm.TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
miko_
tag
válasz sandró60 #12949 üzenetére
szintén 40D5500 van plug and play nálam aktív ,jelszó alapból végig 1-es aztán otthoni módot kell választani ,és nem fog többé megjelenni.Az miért van hogy a film mód Hdmi keresztül nem aktív bármit csatlakoztatok rá. A HDMI fekete szín meg sehol nem aktív.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz zsozso1975 #12948 üzenetére
Itt küldöm a Samsung firmware lekőhely ehez a tipusú tv-hez
http://www.samsung.com/hu/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=102&prd_mdl_cd=UE40D5500RWXXH&prd_mdl_name=UE40D5500RW&srchword=UE40D5500RW+40%22+LED+TV+%7C+2011-es+model -
sandró60
addikt
válasz nightshadow #12947 üzenetére
Aktiv!
-
zsozso1975
csendes tag
válasz nightshadow #12945 üzenetére
Köszi így már sikerült! Ha lesz még kérdésem jelentkezem!
-
sandró60
addikt
válasz zsozso1975 #12944 üzenetére
Még azt nézd meg mikori kiadású firmware.Ujonnan vetted a tv-t?Vagy kerskedötől aki nemhivatalos forgalmazó?Azért mondom,hogy a firmwaret nézd,mert sajnos a Samsungnál volt mostanában egy kis hiba amit aránylag hamar korrigáltak egy frissitésel
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz zsozso1975 #12944 üzenetére
TV-forrásból próbáltad, tehát nem Scart vagy HDMI a forrás?
-
zsozso1975
csendes tag
válasz nightshadow #12943 üzenetére
Kipróbáltam, de nekem a Menü-Rendszer almenüben a Plug & Play nem aktív, nem tudok belelépni.
-
nightshadow
veterán
válasz zsozso1975 #12941 üzenetére
Idézet a manualból:
"Ha a tv-készülék Üzlet mód üzemmódban van, 30 percenként
visszaállítja a hang- és képbeállításokat az alapértékekre. Változtassa
meg az Üzlet mód üzemmódot Otthon módra a Plug & Play (Kezdeti
beállítás) eljárással. A SOURCE gombbal válassza ki a tv üzemmódját,
majd lépjen a MENU → Rendszer → Plug & Play (Kezdeti beállítás) →
ENTER opcióra."[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz zsozso1975 #12941 üzenetére
Na erre én is kiváncsi vagyok!Ugyan nekem nincs ilyen problémám de a kisördög nemalszik.Ez a tipusú tv nálam április óta jólműködik
Szerintem a beállitási menűben az első üzembehelyezés menű pontnál kellene megnézni ott van olyan,hogy otthoni-üzleti használat.Nálam az otthonira van állitva,de ez csak egy ötlet nálam nemvolt ilyen soha -
zsozso1975
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy UE40D5500 -as készüléket.Még nagyon az elején tartok az ismerkedéssel, de már lenne egy kérdésem. A TV bal felső sarkában időközönként megjelenő jelzéseket ( SMART TV,FULL HD, CRYSTAL TV stb ) hogyan tudom kikapcsolni.
Ugyanis focimeccseknél pont az eredmény és az időt takarja be. Egyenlőre a kezelési útmutatóban nem találtam ezzel kapcsolatos leírást.Előre is köszi!
-
nicu71
addikt
válasz Thomaster12 #12934 üzenetére
legjobb ha eleve a dvi-hdmi titulusú slotba dugod,/de igazából mindegy/és a tools gommbbal kiválasztod a forrás elnevezését pc-re ez a lényeg,automatikusan behuzza a pc formátumnak megfelelő képet
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
nicu71
addikt
a sima csapviz helyett használj desztilláltat/ioncserélt a kocsiból pl de vannak relative olcsó tisztitófolyadékok,azok is jók.
én a helyedben nem aggodnék a panel miatt,32-ben tökéletes a tied is,és hibának csak az oldalsó kékesedést jelölik meg,hát ne nézd oldalról.
A szineket és a hangot saját izlésednek megfelelően állitsd be és jó lesz!
a firmet meg nyugodtan frissitheted,sok mindent nem változtat de legalább elmondhatod hogy a legfrissebb verzió van/én mindig felrakom az ujat,hátha valami izgalmas uj dolgo lesz,de általába semmi"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
BBéci
legenda
válasz doser0717 #12937 üzenetére
Mindkettő kiválónak számít a kategóriájában, a 8000 ártöbblete jogos. Ha legalább 3 méterről néznéd, érdemes 55 colost venni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Samsung D8000 és a D7000-es sorozat között?!?
És akármi is az, megér 60-70.000 Ft felárat az 55"-os méretben?Mi a tapasztalat ezzel a típussal? Ajánlott?
Mennyire jó ennek 55" méretben a képminősége? Mert olvastam, hogy egy plazmához még ezt sem lehet hasonlítani. Ajánlott ez ekkora méretben?
Mindenképpen Samsung D7000 vagy 8000-et szeretnék de melyik lenne a legjobb választás: a 40", 46' vagy 55"-os? A képminőség szempontjából!!! - lehet hogy ez hülye kérdés, de ehhez analfabéta vagyok! Sorry!
Olvasgatom a teszteket, meg minden, de ez annyira 'modern'. Én még mindig egy sugárkatódcsövesen nézem az esti műsort.
így mire figyeljek?
szerk: mennyi a fogyasztásbeli különbség a 46 és 55 között?
És még valami: ezeknél mennyire jellemző a pixelhiba? (mondjuk arányban)
Bármilyen segítség jól jön! Nem szeretnék akár bő 600eFt-ot kiadni valamiért, ami nem ér annyit!
Ha lehet ne teszteket linkeljetek, mert azokat úgy sem értem. Az érdekel, hogy a mai LCD/LED TV hierarchiában hol helyezkedik el ez a típus!Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
FK8, Valoriani Baby 75
-
azozo
senior tag
válasz Thomaster12 #12934 üzenetére
hdmi kábellal van összekötve akkor a source gomb a távirányíton kiválasztod a hdmi1-et
A menüben kell átnevezni a forráslistánál (azthiszem PC re a hdmi1 -et...
-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Bocs ha már volt: vettem egy UE32D6100 TV-t és Ethernet kábellel tökéletesen megy rajta az Internet elérés is. De én szeretném USB Wireless stickel használni. A kérdésem az hogy csak a Samsung termékeivel (pl. WIS09ABGN) használható a Wifi vagy más gyártó termékével is? Mert árban nagyon nagy a különbség közöttük és ha nem kellene akkor nem akarom a drágább Samsungot megvenni. -
Thomaster12
tag
Köszi a válaszokat!
Egy a baj az én távkapcsomon nincs HD feliratú gomb... Amúgy meg mit kéne átneveznem, hol és hogyan?? Bocsi de ez így kicsit magas nekem[ Szerkesztve ]
-
azozo
senior tag
Szia !
Ma én is ezzel foglalkoztam ati 570 win 7es szgép és C650-es samu
hdmi velHDMI -et be tedd és nevezd át PC-re
J aé s van az ATI catalistban (11.7 van nálam ) hogy a flat panelnál hogy melyik kimenetet támogatja
Ott kiválasztod a megfelelőt pal vagy ntsc 1080i -
soldi3r
veterán
a beltéri távján jobb alul van egy HD feliratú gomb, nekem azzal lett csak fullscreen
E30 (oo=[][]=oo)
-
gyulaszu
senior tag
Nekem pont az tűnik normálisnak, amikor a 4:3 arányban kisugárzott műsor (pl RTLklub, TV2) a 16:9 képarányú tévén kétoldalt fekete sávval jelenik meg. Vagyis a scart kábeles verziónál valahogyan ki lett nagyítva vagy el lett torzítva a kép.
gyulaszu
-
Thomaster12
tag
Üdv mindenkinek!
Egy problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket! Nem rég vettem egy Samsung LE32C630-as tv-t és egy SCART kábellel kötöttem össze a T-Home-tól kapott beltéri egységgel és minden frankón ment. De aztán gondoltam egyet és vettem egy HDMI kábelt és inkább azzal kötöttem össze. Ekkor jelentkezett az a probléma, hogy az adásoknál a kép 2 szélén (oldalt) fekete sáv jelent, vannak csatornák amik szépen az egész képernyőt beterítik de a legtöbb nem. Próbáltam a TV-t beállítgatni meg stb, de semmi, a beltéri egységet is átállítottam 1080i-re de még mindig ott vannak a sávok. De vannak amúgy reklámok is amik betöltik az egész képet aztán következő már megint fekete sávos...A felbontásra viszont mindvégig 1920x1080-at ír. A SCART kábellel semmi ilyen baj nem volt szépen, beterítette minden adás a rendelkezésre álló teret. Aztán fogtam a laptopot ( mobility radeon HD 5470) és összekötöttem DVI kábellel a TV-vel, minden frankó volt FullHD-n ment, egészet kitöltötte. Átcseréltem HDMI-re az összeköttetést, még mindig FullHD-t jelzett a TV és a Windows is arra volt beállítva, de képen alul-felül és jobb illetve baloldalt is fekete sáv volt, egyszóval fekete keretet kapott a kép. Aztán HDMI-vel összekötöttem egy asztali géppel (HD 57akárhány) és ott nem volt keret. Elképzelhető, hogy a HDMI kábellel van gond? Amúgy meg a számítógép képe mindannyiszor szebb volt DVI-vel mint HDMI-vel már amikor nem volt keret... Lehet hogy a HDMI nem 1.3-as hanem valami más, mert nincs ráírva semmi ilyen. Szóval várom az ötleteket, előre is köszönöm! -
miko_
tag
Sztem UE46C7700-t már nem lehet kapni sehol az egy dolog hogy fent van a boltok oldalain,de nincs raktáron és sztem már nem beszerezhetők. A D6500 3D-ben sokkal jobb.
-
törölt tag
válasz Dani Pécs #12924 üzenetére
A C7700-8000-9000 kategóriájuk egyik legjobb TV-je volt. Egyetlen bajuk, hogy drágák voltak és 3D-ben nem jeleskedtek. A UE46D6500 biztos jobb 3D-ben, ha ez számít.
Én az újabb típus mellett döntenék, de ez nem azt jelenti, hogy jobb lenne. Talán még válaszol valaki, akinek van hosszabb távú személyes tapasztalata. -
gyulaszu
senior tag
Két (vagy több) tuneres egy készülék, ha két vagy több tuner van benne
Például egy tuner a DVB-T/C-hez és egy tuner a DVB-S2-höz.
Az én problémám az, hogy a két tuner képét nem lehet PIP megjeleníteni, illetve nincs a két tunerhez két külön CI modul.
Felhívtam az ügyfélszolgát, aki azt mondta, hogy PIP csak a külső egység pl. HDMI jelét lehet megjeleníteni, CI modul pedig bármely készülékben csak 1 db van.
Visszatérve az eredeti problémámra arra a következtetésre jutottam, hogy az Astra HD+-hoz mindenképp külső egységre van szükségem...gyulaszu
-
BBéci
legenda
válasz gyulaszu #12910 üzenetére
Félreértettük egymást, kéttuneresnek a PIP-hez használható vevőket nevezik. A mai tévék többségében analóg és legalább kétféle digitális, DVB-T/C, egyes modellekben DVB-S is van.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
törölt tag
válasz #75912448 #12919 üzenetére
Amúgy nekem monitorhoz ami van tisztító folyadék, azzal szoktam letörölni a tv-t is ha vki hozzányúlna esetleg.
Ezekkel a folyadékokkal nincs szerencsém mostanában. Többet kipróbáltam és csak az összegyűlt zsírokat-foltokat tologatják jobbra-balra az eltüntetésük helyett. Nagyobb foltokat hagynak, mint mielőtt nekiállok a tisztításnak.
-
törölt tag
HD anyag mellett nem ajánlott a szűrű funkciókat használni, ment fontos részleteket moshatnak el. Az ECO mód a készülék háttérfényét csökkenti, ezzel energiát spórol. HD anyag mellett ezt is kikapcsolnám.
A törlőkendőt azért kaptad, hogy ha valami baja lesz a TV-nek, és a Samu szerviz nem foglalkozik vele, akkor legyen mivel törölgetni a homlokod Viccet félretéve, nyugodtan törölheted vele a képernyőt is.
-
pakfong
tag
3. kérdésedre:
Nem lesz tőle baja, azért van a kendő. Csak nem kell nekiesni vele a tv-nek, mint kőműves az elcseszett vakolatnak (de gondolom nem is akartál). Arra figyelj, hogy csak a rongy legyen nedves (ne csurogjon belőle a víz) és ne a képernyőt spricceld le vízzel vagy tisztító folyadékkal. Amúgy nekem monitorhoz ami van tisztító folyadék, azzal szoktam letörölni a tv-t is ha vki hozzányúlna esetleg. A rongy meg legyen tiszta, mert különben csak maszatolsz.A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
jcvd
tag
Köszönöm a válaszokat!
További kérdéseim:
- A digitális és mpeg zajszűrést, illetve az ECO energiagazdálkodási funkciót miért ajánlja mindenki kikapcsolni?
- A hang menüben miket érdemes átállítani gyári beállításról?
- Adtak a TV mellé kék törlőkendőt. Azt írja spricceljünk rá vizet. Na most ezzel csak a TV keretét, vagy magát a képet is le lehet tisztítani? Nem baj ha nedvesség, víz éri? Szereléskor eléggé ujjlenyomatos lett a kép, le kellene tisztítani, de úgy hogy a panelnak semmi baja se legyen.
Köszönöm a segítségeteket!
-
Géjza
őstag
- Ahogy más is írta film üzemmód a samu paneleseken is hasonló képet produkál. Olyant válassz, ami neked tetszik vagy ami majdnem tetszik azt finomítsd olyanra, ami számodra a lehető legjobb képet produkálja.
- firmware-t passzolom, még nem frissítettem, gyárival jól elvagyok (LE46C650)
-
törölt tag
A kimenetet 1080p/60Hz-re állítsd, de sokkal egyszerűbb ha HDMI auto-n hagyod. Melette ne felejtsd el bekapcsolni a 24p-t lejátszón.
Azért sárga mert a "meleg" állás film módban mindig magasabb, ez így természetes. Viszont a gyári beállítások többnyire használhatatélanok, ezért feltétlen utána kell állítani.
Az AUO panel tényleg nem az igazi, de úgy tudom 40 alatt a Samu nem gyárt panelt.
(#12913) Dani Pécs
3 méterről 46 alá ne menj. A C6000 sorozat nem sikerült túl jól, az idei ledes D-széria sokkal jobb, ott nézelődj.
[ Szerkesztve ]
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Samsung LED TV vásárlását tervezem, de nehéz a döntés, melyiket válasszam.
Kb. 3 m-ről nézném a képet. Itt már érdemes a 46"-os verziót választani?
Ezek jöhetnek szóba árban:
UE40D6200
UE40C7700
UE46C6000Esetleg ezen kategória közelében valami, amit érdemesebb választani?
Főleg HD filmeket néznék rajta, Blu-Ray, illetve mkv fájlokat.
-
veterán
Ha ez valamennyire megnyugtat nekem 40c650 van,Samsung panelos és Movie/Film módban állítva nekem is sárgás és fakó a kép. Azt mondják hogy ez a temészetes és valósághű. Akik ezt írják nézzék csak így,én inkább kihagyom.
-
gyulaszu
senior tag
válasz sandró60 #12909 üzenetére
Igen, az tiszta sor és köszönöm is szépen.
Én pedig csak visszakérdeztem, mert azon csodálkozom, hogy végülis van 2 tuneres (DVB-T és DVB-S2) készülék a magyar piacon, de nem tesznek a készülékbe 2 db CI+ kártyaolvasót. Mire gondolnak a fejlesztők, hogy majd mindig dugdosom a két kártyát ki-be?gyulaszu
-
jcvd
tag
válasz tigipuf #12900 üzenetére
Sziasztok!
Most vettem egy 32C650 TV-t. Bontatlan doboz volt, bele sem lehetett nézni, és sajnos kifogtam a gagyi AUO panelt. Fejem a falba verem komolyan, mivel most olvastam hogy ez sokkal gyengébb kontrasztban és fekete szín mélységében a valódi Samsung paneltől.
Mindenesetre feltennék pár kérdést, kérlek adjatok választ:
- A legtöbb tesztben és beállításban a Movie/Film módot adják meg, hogy az a legjobb séma. Hát ők biztos Samsung panelessel rendelkeznek, mivel ha én átteszem Film módra, akkor kivont minden színt és ilyen nyomott, sárgás, fakó lesz a kép. Oltári pocsék. Valaki rendelkezik még nem Samsung paneles TV-vel és tapasztalta már ezt?
- Érdemes firmware-t frissíteni, vagy hagyjam a gyárin?
- Külső Asus O Play médialejátszóról tolom neki a HD filmeket, ott meg meg kell adni a kimeneti jelet, ami 1080i, vagy 1080p, vagy 50hz vagy 60hz. Ha jól értelmezem akkor a p a progresszív, az interlaced anyag már elég kihalt, és mivel Európában vagyunk, így ha jól tudom 50Hz van, szóval mit adjak meg a médialejátszón kimeneti jelnek? 1080p és 50hz?
Várom részletes válaszaitokat!
-
gyulaszu
senior tag
Ahogy nézem a Tiédet (5500-as) abban egy tuner van, tehát akkor neked sincs tapasztalatod DVB-S témában?
gyulaszu
-
sandró60
addikt
válasz gyulaszu #12904 üzenetére
Szia!
Nekem egy 40D5500-as van április óta.Megvagyok vele elégedve
Amit ajánlottak neked abból a D6500-as led már elég kiforrott tipus itt a NAGY C650-esek is már azért elismerik,hogy az Ő több mint 1-éves tipusú tvknél azért már jobb.Nálam is szempont volt a kisebb energia fogyasztás.Plazma tv után szinte nemis fogyaszt!(200-300)w leeset olyan, ha maximum beállitásokon használom 75w-ra -
pezo00
tag
válasz nightshadow #12901 üzenetére
És a képe van olyan mint a c650-nek vajon?
-
gyulaszu
senior tag
Köszönöm a választ!
Magyarán 2 tuner és 2 kártyaolvasó a magyar piacon nincs?
Nekem az ügyfélszolgálat ezt írta pár hete:
"Full HD TV tipusok, melyek rendelkeznek DVB-T és DVB-S2 tunerel:
C6200, C6700, C6800, C8700
D6200, D6300, D6500, D6750, D7000, D8000 "A médialejátszó funkció nem igazán izgat fel (néha egy-egy fénykép nézegetés, ha vendégek vannak). A 32" méretet pedig a szoba és a szekrény mérete határozza meg leginkább.
Annak azonban kiváltképp örülök, ha ennyire mennek lefelé az árak.
Akkor inkább rámegyek a webes funkciókra, böngésző stb.
Ja és egyébként a készülékek számát (fogyasztást) szeretném némiképp csökkenteni...gyulaszu
-
BBéci
legenda
válasz gyulaszu #12902 üzenetére
Kéttunerest évek óta nem gyártanak, DVB-S kipróbálására még nem volt lehetőségem.
Viszont egy 32 colos tévéért akkor sem érdemes kiadni 200000 forintot, ha körmöt vág és leviszi a kutyádat sétálni. Annyiért már 40-42 colosokat kapni.
Filmek lejátszására ezerszer jobb egy 15000 forintos médialejátszó, mint ami a tévékbe van építve.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
full hd készülék vásárlás előtti információgyűjtő fázisban vagyok.A következők az igényeim, amire keresek megoldást:
32"
LED-es háttérvilágítás
150-200 kHUF
DVB-T tuner mindigtv extra-ra
DVB-S2 tuner Astra HD+-ra
PIP minimum a két tunerrel
Médialejátszás (akár hálózatról is)Valamennyire áttúrtam a kínálatot, de igazság szerint nem találtam olyan készüléket, ami tudna fogadni két kódkártyát is.
Tudtok esetleg a kiválasztásban segíteni?
Vagy nem érdemes a DVB-S2 tunert itthon erőltetni, tegyek inkább hozzá egy megfelelő külső egységet?
Előre kösz. Üdvgyulaszu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest