Hirdetés
-
GAMEPOD
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sensut és Musicking, köszönöm válaszaitokat.
Jelenleg a SOC Complete 2009-el játszom, tökéletesen működik.
-
prodata2
tag
Belevágtam én is egy project -be Modellek cseréje és annak át textúrázása .
[link] -
Riot Gin
aktív tag
Ízelítő a novellámból:
"Üdvözlet a zónában Stalker!
Fő feladatod hogy a zónában elintézd ellenségeidet, és mellék feladatokat is teljesítened kell menet közben, tetszőlegesen persze. Ne feledd, ez az utolsó lehetőséged! Senki nem él örökké! Pláne nem a Zónában!
A feladat elvégzéséhez felszerelést is biztosítottunk számodra, ám ennél többre ne számíts, magadnak kell boldogulnod a feladataiddal. Legyél körül tekintő, ugyanis leakarnak téged vadászni, nem is akárhogyan. Egy 5 fős zsoldos csoport vadászik rád, akiknek nem csak halálos kézifegyverekkel vannak fölfegyverkezve, de egy Katyusát is sikerült bejuttatniuk a zónába, amelyet akár be is vethetnek ellened. A nagy sík területeket kerüljed, ám ha ilyen területen át kell keljél, azt mihamarabb tedd meg. Pénzt nem áll módunkban biztosítani számodra, ám egy Svarog detektort is tettünk a felszerelésedbe, hogy ezt a kérdést is megold.Egyesült Zóna Stalker csoport - Titkos Ügyosztály, Pripyat, 2015."
Na emberek, ki várja?
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #28991 üzenetére
Pld. a Lost Souls verzióban (és az alapverzióban is) figyelmeztet itt a ki/bekapcsolások után, hogy azok csak a következő mentéssel lépnek érvénybe. Bekapcsoltam a "fegyver használata a bázison" opciót, viszont az "alkalmaz" nem léptette érvénybe, de amint elmetettem a játékot, azonnal megjelent a kezemben a fegyver.
-
Riot Gin
aktív tag
semmi
-
Dhampir
félisten
válasz
Aarpok #28987 üzenetére
SGM modban, például a Brazban legalább ki lehet kapcsolni a "túlzásokat", ha valakinek nem a teljesítménytúrázás jelenti az élményt, (habár nem minden opció kikapcsolását hajtotta végre, például bázison fegyverrel nem tudtam közlekedni, lehet, hogy új játékot kellett volna kezdeni).
-
Riot Gin
aktív tag
Új mod érkezik Szeptemberben: Csernobil Krónikái
-
Aarpok
őstag
válasz
rétisün #28986 üzenetére
Azért annyira nem vészes kicsit okosabban kell játszani és kevesebb lőszerrel pontosan lőni, bár a sportautós mutánsok engem is megleptek a 2.0 - ban, de szerencsére belátták a készítők, hogy ez így nem életképes és a kutyák spawn-számát is csökkentették (2.0 - ban úgy 10 - 20 - an jöttek egyszerre)
-
prodata2
tag
válasz
Sensut #28982 üzenetére
Szerintem ezek a módok nagyon ott vannak . De ! Az FPS sajnos úgy ugrándozik ,hogy nekem el megy a kedvem tőle . Főleg Jupiternél a fő bázison szerintem jó ha meg van a 15 FPS . Szóval marad az alap játék és picit megpróbálom feltuningolni
Amit észrevettem vagy is musicking is mondta ,hogy ezek a fegyver módok nagyon jól mutatnak de nagyon meg nő a pontossága és erőssége a fegyvereknek . Szóval a végére kapsz egy reális fegyver arzenált és valóban max 2 lövés és fekszel is . Ami nem rossz de zavaró is lehet
Számomra a legstabilabb a misery 2.0 . De vele nem jutottam el Jupiterig sem
-
Sensut
őstag
válasz
prodata2 #28980 üzenetére
Na, újra kezdtem a Lost Soulst és tényleg baj volt ott. Másodjára miután minden banditát kinyírtunk, jött is az új feladat, hogy kapjam el a menekülőket, aztán keressem meg a holttestet stb. Csakhogy kiléptem és az utolsó mentéseket egyáltalán nem tölti vissza a faluban. Se a gyors mentést, se a manuális mentést. Szóval stabilnak nem nevezném, nem is folytatom tovább
-
Sensut
őstag
válasz
prodata2 #28980 üzenetére
Biza biza, most már rémlik valami
Na meg lesz az, hogy be kell robbantani Szidorovics bunkerének ajtaját. Na ez a feladat nekem nem jelent meg az Enotban, hiába próbáltam kinyitni az ajtót, és nem tudtam tovább menni. Teljesen új játékot kellett kezdjek, miután megnéztem a Youtubeon. Azért is van mellékelve mindenhova az SGM 2.2 mellé egy "Zaton start" nevezetű patch, ami átugorja ezt a sok kezdeti biszbaszt.
-
prodata2
tag
válasz
Sensut #28979 üzenetére
Az a baj ,hogy nem emlékszem mit is kellett csinálni de én tovább jutottam benne . De azt hiszem vissza kell menni ahol fel vetted a küldetést és beszélni főnökkel . Azt tudom , hogy a következő az lesz ,hogy túlélte pár bandita és ki kell nyírni őket . De lesz még szívatás az első mappon
alig vártam ,hogy tovább jussak - de a következő pálya a mocsár az nekem nem jött be
Ott is szívtam eleget .
-
Sensut
őstag
Én elindítottam, de már nem emlékszem az eredetire, hogy mi lenne a különbség köztük. Viszont furcsa SOC és COP Complete betöltő képernyők jelennek induláskor, ami nem tudom mire utal
Azonban pont úgy jártam ezzel is, mint az Enot verzióval: az első küldetés, amikor támogatni kell a sztalkereket, hogy elfoglalják a falut - behalt. Kinyírtuk a banditákat, a főnök túl is élte, de a feladat nem teljesült, ott villog a sárga karika a falu közepén. Valami ilyesmi történt nálam az Enottal is, az eredeti sima viszont ment egyből tovább rendesen. Aztán meg ott ragadt fent a "fejlövést szereztél" eredményjelző is, nem akar eltűnni. Az eredeti SGM 2.2 magyarítás megy vele, de hiányos, mert az egyik sztalkernél lehet árut cserélni is, ami nincs az eredti SGM 2.2-ben, ezért krix-krax. De van hozza direkt angolosítás, ami az eredeti SGM 2.2 Lost Soulos módosítása. Majd egyszer újra próbálom a feladatot, talán csak én néztem el valamit, de szerintem nincs mit elnézni. Lehet, hogy az Enot lett ebből, vagy ez lett az Enot-ból? Csak mert ez a hiba nálam tipikus Enot.
-
Sensut
őstag
válasz
SaGa59 #28970 üzenetére
Akkor Limansk / Radar voltaképpen a Duga lenne? Erre én is gondoltam.
Ennyit sikerült megtalálni egyelőre, amiből kiderül, hogy a valóságban a helyszínek nem épp úgy helyezkednek el, mint a játékokban.
Pld. az erőmű Pripjátytól délre van míg a stadion a város északi részén, tehát onnan az átjáró az erőműbe nem logikus, mint az a játékban van, hanem épp az a sugárút vezet oda, amelyre Radarról érkezünk a játékban.
Viszont Pripjáty beltere pontosan úgy van, ahogy a játékokban. Még a mosodát is megtaláltam a COP-ból
-
prodata2
tag
válasz
xFreex #28975 üzenetére
Szerintem a történet nem sokmindenben változik. Szóval ha csak a küldetések párbeszédei kellenek akkor az megoldható .Persze biztos lenne benne hiba. De viszont a tárgyak kiegészítők igen sok mindenben változott az tuti nem működne Így. De ha össze hasonlitod a szöveget mennyiséget nem olyan sok mindenben változik. Egy ügyesebb emberke napokon belül meg tudná csinálni. A tárgyak eszközök fordítása lenne a nehezebb.
-
rétisün
veterán
-
Riot Gin
aktív tag
Na, hölgyeim és uraim: nem fog ma feljönni a novella, mert még mindig nem ér rá az angolul jól tudó ismerősöm lefordítani 3-4 sornyi angol szöveget, úgy hogy, ha esetleg van akinek HITELES ÉS JÓ ANGOL TUDÁSA VAN, és letudna nekem fordítani 3-4 mondatnyi angol szöveget, illetve átalakítgatni, stb., rajta dolgozni, mert ez a novella RÉSZE. Várom a jelentkezőket, és előre is köszönöm ha valaki segít! Várom a jelentkezőket!
-
PeL
addikt
SGM 2.2 Lost Soul verzióját próbálta már valaki? Mennyire stabil? Láttam hogy bele van integrálva a Shoker weapons, elég keménynek tűnik.
-
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #28968 üzenetére
Igen.
A Radar antennái: 51.306359, 30.068011 Valójában egy rakéta indításokat detektáló mélységi felderítő radarállomás. Valahol, egy településen van egy párja (az egyik kiküldte a rádiójeleket, a másik vette a visszaverődőket), az lett a limanszki antennasor.
Kopacsi: 51.353466, 30.124254
Yanov: 51.393528, 30.042485
Szeméttelep: 51.332640, 29.914970 -
prodata2
tag
Tudom, hogy nem ide kellene írnom de hátha találok segítő szándékú 3D max banem jártas emberkét aki segítene nekem egy kettő dologban. (Pl kettő modelből szeretnék egyet csinálni , és ennek textúrázása. A PS hez érték. Előre is köszönöm....
-
Riot Gin
aktív tag
Hölgyeim és Uraim! Ma fogom publikálni a novellámat! Ma este folyamán! A novella címe : Az utolsó áldozás ( STALKER verzió) Ugyanis ennek a novellának van egy "alap" verziója, amely NEM tartalmaz STALKER elemeket.
Ma este Debütálás 20 óra és 22 óra között.
-
Dhampir
félisten
Játszottam egy darabig a Braz moddal, de egyre többször dobált ki.
Azt is észrevettem, hogy az SGM beállításokban hiába kértem a kézben tartott fegyverrel való járkálást a bázisokon, a játék tudomást sem vett az alkalmazott beállításokról.
Ebben a modban is gyorsan kezdtem gyarapodni, köszönhetően a rengeteg mutánsnak, akik folyamatosan gyilkolták a sztalkereket, nahát, így könnyű volt hozzájutni plusz cuccokhoz.
Például ezért sem látom értelmét annak, hogy majdnem minden bokor mögül ráugrik valami szörny az emberekre. Az alapsztori eme Braz-os sallangok nélkül szerintem "titokzatosabb".
-
SaGa59
őstag
válasz
rétisün #28958 üzenetére
Nem tudom, de nagy esélyt nem adok neki. Más volt a fordító, a szerzői jogai élnek rá, így újrafordíttatni, -íratni nem lehet, maximum olyan szintű javítás jöhetne szóba, amit egy szerkesztő vagy korrektor amúgy is megcsinálna. Kinyomtattak belőle x ezer példányt, eladtak vagy ezret. Az újranyomás, főleg, ha részben le kell cserélni a szöveget, nem olcsó és nem hiszem, hogy aki megvette, fizetne érte még egyszer, új vevő meg nem nagyon lenne, mert aki eddig nem vette meg, az attól nem izgul rá, hogy második, javított kiadás.
Azt esetleg el tudom képzelni, hogy az e-verzióból lehetne egy javított változat, néhány kiadó szokott olyat játszani, hogy az olvasói visszajelzések alapján rendbe teszi a "nyomdahibákat", és V1.1, V2.0 változatokat ad ki az e-könyvből, amit a korábbi vásárlók megfrissíthetnek maguknak, az újak meg eleve azt kapják meg.
Ehhez viszont az kéne, hogy ne száz körüli példányt vegyenek meg a kedves olvasók, hanem valami pénzügyileg is kimutatható mennyiséget és több százan-ezren jelezzék, hogy ráférne a javítás... -
rétisün
veterán
válasz
SaGa59 #28955 üzenetére
gondolom az első kiadott stalker-könyv (a címe mos nem, ugrik be, keresgélni meg nincs kedvem
) javított újrakiadása szóba se jöhet.....
mod: megkerestem...
-
Awacs111
csendes tag
Esetleg a Myseri 2.1.1 magyarítását tudja valaki?Vagy egy olyan működő mod ami magyar?Vagy van hozzá magyarítás?Sajnos nem sikerül magyarrá tennem.Segítsetek lécci!
-
Riot Gin
aktív tag
Ma este publikálom a novellámat. Kb 21-22 óra tájékán.
-
SaGa59
őstag
válasz
shield #28953 üzenetére
Ez a szerződés csak arra a könyvre szól, amivel már kész vagyok. Egyelőre annyit látok, hogy talán évi 2 kötetben benne volna a kiadó, ha sikerül olyat választani, ami érdekes, de mindegyikre külön szerződünk...
Viszont ahhoz, hogy folytassák, az is kell, hogy fogyjon a boltban, úgy hogy vegyétek majd, ha kijön...
A következő, amin már dolgozom biztosnak látszik, aztán talán Hemul története (róla modokban és a tavaly megjelent könyvben is esett szó, de csak megemlítették, mint Szemeckijt) jön, ami három kötet. Menet közben azért belekukkantok majd a Dezertőr-be is, hátha van köze a modhoz és két részes (A Dezertőr, A Dezertőr szíve). Persze nem rajtam múlik, a kiadónak előbb meg kell egyezni az írókkal vagy az orosz kiadókkal, aztán lehet komolyan nekiugrani egy-egy könyvnek vagy kis szériának.Én szeretném, ha minél több rész elérhető lenne magyarul, de nem rajtam múlik.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Sensut #28950 üzenetére
En is elkezdtem, de mint egyszer megjegyeztem, Kordont ujra kell majd kezdjem, mert tul kozel mentem a Sztalker bazishoz, nem huztam el a felszolitas ellenere, es bepirosodtak, kesobb amikor kuldetes kapcsan oda kell menni, akkor a masodik karakter piros marad, es nem lehet folytatni (amugy az elsohoz is ugy lehet csak eljutni, hogy leszeded a pirosakat, ami nem jo pont).
SaGa59 szerintem nem lesz olyan akinek ne tetszedne majd
Szoval szerzodtel a kiadoval, hajra -
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #28950 üzenetére
Ha már szóba került a Spectrum Project.
Fordítás közben, pihentetőül elkezdem egy "regényt" írni a Spectrum Project alapján. Egyelőre az első (már ha ez lesz az első, mert van egy olyan elképzelésem is, hogy inkább Borland történetével kezdem a sztorit még a Zónán kívül), fejezet van kész, ebben Farkas a főszereplő. A koncepció szerint nem Lepel szemszögéből látjuk a történéseket, hanem a vele kapcsolatba kerülő, fontosabb szereplőkön át. Farkas, Szidorovics, Borland, a csapos, Nitró, stb... Mindenki kap egy-egy fejezetet.Akit érdekel, a google drive-omon az Olvasnivalók könyvtárból letölthető, odt és rtf formátumban.
Lehet megköpködni, hogy foglalkozzak-e vele tovább, vagy inkább hagyjam a fenébe és maradjon a fordítás hobbinak, az írást meg csinálják azok, akiknek jobban megy. Mondjuk egy darabig mod fordítást egyik esetben sem csinálok, mert most fejeztem be a Halálos Zóna c. könyv folytatásának fordítását, tegnap szerződtünk a kiadóval, már az olvasószerkesztő dolgozik rajta, és már benne vagyok a következő S.T.A.L.K.E.R. szériás könyvben nyakig.Erre a "regényre" akkor kerül sor, amikor már nagyon jojóznak a szemem előtt az orosz szavak és lazulni kell egy kicsit. Szóval lassan halad, talán sosem lesz kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest