Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdr755
tag
Azt szeretném kérdezni hogy Lightyear illetve Trading 212 felé eurót utalni revolutról van e tapasztalata vkinek? Konkrétan arra gondolok h bármelyik oldalon blokkolták e már valakinek a tranzakciót? (T212 néha háklis bizonyos számlákra)
-
pdr755
tag
válasz PuffyDog #51308 üzenetére
Nem tudom mit jelent a "bevásárolni" de ha nem az egész 800 eur kell, hanem annak egy részét akarod csak felhasználni akkor megoldás lehet h használod a revoluthoz kapott kártyát és levon annyi eurót az egyenlegről amit a forint ellenérték jelent. Mittudomén 20.000 Ft, akkor ennek megfelelő eurót.
Wise kb azt az árfolyamot használja amit az interneten találsz (xe.com és hasonlók) és levon még kb 0.8% vagy hasonló jutalékot, Revolut 350 e Ft-ig nem von le jutalékot de rosszabb árfolyamon vált (az árfolyamba van beépítve a jutalék) -
pdr755
tag
Fogalmam sincs hogy miért ment mínuszba.
Nézd meg a kartyaknal a beállítások között hogy nincs e egy vagy több kártyára beállítva hogy csak a HUF zsebet használja. Angolul "spend from" alatt van gondolom a magyarnál is vmi hasonló. (Kártyák ott utána valamelyik kártyát kiválasztani és ott beállítások) -
pdr755
tag
Üdv,
Lehet hogy már volt de én nem olvastam.
A Revpoint scam (nekem az) ugye magától nem tud aktiválódni? Megnéztem az appban a Revpoint fület, és az van ott nekem hogy "join now for free" (értelemszerűen nem kattintottam rá). Akkor ez így nem is fog engem érinteni ugye?Csak mert több helyen vinnyognak ilyenen hogy vki kapott egy visszatérítést repülőjegy etc vásárlásból és kamupointban került vissza nem pénzben.
Még ha ez így is van (és nem az van hogy mondjuk részben vagy egészben a kamupontokkal fizetett és készpénzben kérte vissza az árát), gondolom aki nincs enroll-olva a kamupontrendszerbe, annak elméletben se lehetséges ilyen? -
pdr755
tag
Nekem ma teljesült a Ft átutalásom Unicredit Bank számlára. 15-én adtam fel.
-
pdr755
tag
Üdv!
Mostanában mennyi idő a Revolutról unicreditre a Ft átutalás? 15-én inditottam és most azt írja hogy
"Egy kicsit több időre van szükségünk az átutalasod feldolgozásához, elnézést hogy megvárakoztatunk"
Saját számláról van szó, igaz e héten nyitottam. -
pdr755
tag
Nem tudom hogy az elmúlt hetekben/hónapokban volt e erről szó de amikor én kerestem ebben a topicban akkor nem volt.
Ha rajtam kívül másnak is volt problémája a Google Wallet bevezetése után a Google Pay-es feltöltésekkel a R-ra, én így tudtam megoldani:
1. eltávolítani a feltöltésre használt kártyát a Google profilból a telefonon a beállítások>Google>Fizetések és előfizetések alatt v. a pay.google.com oldalon
2. Wallet telepítése a telefonra, ha még nem volt volna
3. Kártya hozzáadása a Wallet appon keresztül.
4. Gyorsítótár törlése a Revolut appból (telefonon az alkalmazások menüben ahol a saját telefonodon kell)Így most nekem újra megy a Revoluton belül is a G-Pay feltöltés. Android 13, K&H debit kártya.
-
pdr755
tag
Másnak sem működik a Google Pay-el való feltöltés?
Nekem nem ismeri fel a GP-ben lévő kártyámat amiről eddig mindig ment azt mondja hogy nincs elfogadható fizetési mód a Google Pay-ben... -
pdr755
tag
válasz szabi__memo #28513 üzenetére
Én mondjuk ezért nem tartok nagyobb összeget a R-n (csak utazási spending account-nak használom, mármint békeidőben). Az a baj hogy amikor még a britekhez tartozott a kontinentális európai R-ügyfelek kiszolgálása is, szimplán és közvetlenül a hatályos brit jogszabályokat tartotta be, ezért pl. az ottani Financial Ombudsman Service sem ítélt volna melletted, ha emiatt panaszt teszel.
Most annyi változott h a Revolut Payments UAB-hoz kerültünk át, de lehetséges, hogy valahogy a brit felügyelet elvárja tőlük, h a leányvállalataiknál is feleljenek meg a brit pénzmosási előírásoknak (mivel a litván cég 100%-ban R tulajdon, a R pedig továbbra is brit bejegyzésű).
Vagy szimplán csak nem akarnak pénzt/embert/energiát/stb fordítani egy külön eljárásrendre a litván cég számára ha ez amúgy az EU-s pénzmosásra vonatkozó keretjogszabályoknak (ami minden EU államban érvényes) + a litván jogszabályoknak megfelel
Plusz ugye az egész onnan indul, hogy az eredeti ügyfélazonosítás (KYC) amikor a számlát nyitottad sokkal egyszerűbb / kevésbé részletes volt mint egy sima banknál. Valószínűleg ezt is kompenzálják az egész "source of funds" hülyeséggel. -
pdr755
tag
Itt írta vki hogy ha más országból származó kártyával akarom tölteni mint ahonnan reggeltem akkor újabban pénzbe kerülhet.
Valaki próbálta hogy ez akkor is igaz ha a Revolutot Transferwise-al töltöm? (eurós egyenleget TW eurós számláról)Az meg nem meglepő hogy SK-ban előbb van Revolut Bank mint itt. Szlovéniában (gondolom Szlovákiában is de ezt nem tudom) jó ideje van N26 is ami ugyanúgy rendes bank, nem e-money.
Lehet hogy a Rev Bank is először az €-zónában lesz bevezetve. Bár az a tény hogy PL-ben és RO-ban sok ügyfele van a R-nek üzletileg indokolttá teheti hogy nem eurós országokban is előbb lépjenek mint azt az N26 tette. -
-
pdr755
tag
válasz sopruk #27188 üzenetére
Lehet hogy néhol az elfogadóhelyek rendszere még nincs élesítve?
Mai napon 1 SixtPay (?) elfogadóhelyes vásárlás vásárlás nincs erős hitelesítés, 1 PH! prémium vásárlás (Barion elfogadó) nincs egyáltalán jelszó vagy bármi kérés. K&H Visa kártya, csak azért írom, hogy egyelőre máshol is van h nem változott. -
pdr755
tag
Sziasztok,
Inkább ide írok, mint a meglévő facebookos csoportok valamelyikébe, mivel itt nem kell névvel arccal megjelenni v kamu reget regisztrálni.
Tehát: 2019 február óta van revolutom, tavaly aktívan használtam (jellemzően külföldi vásárlásokra és/vagy euró váltásra), de ősztől egyre jobban aggódtam a szaporodó lezárások, blokkolások, source of funds check-ek, ügyfélszolgálat nehéz elérhetősége, stb. miatt és abbahagytam a használatát. Idén nem használtam még és az egyenleg is folyamatosan 0.00 volt. A vele kapcsolatos történéseket követem, bár főleg az angol nyelvű felületeken.
A kérdésem annyi lenne, hogy ha csak kártyával töltöm fel (betéti és nem hitel), bejövő utalásokat sehonnan nem fogadok rá, nem használom a tőzsdei és kriptopénz vásárlási modult, és amennyire lehet a revolutról kifelé se utalok (vagy max a saját számlára), tehát gyakorlatban elektronikus pénztárcaként használom. (felhasználása: jelenleg online külföldi fizetésekre -nem a bankok által plusz kockázatúnak tartott dolgokra, pl. szerencsejáték, etc. azt hiszem erre nem is biztos hogy lehet- , forint euróra való váltása után. 100 ezernél többet nem tartanék rajta)
Ebben az esetben mennyire kell tartanom a blokkolástól? Mert ahogy néztem leginkább a nagy összegek rátöltése/mozgatása, a bejövő utalások amit nem ismert fel az idióta algoritmus, valami részvény/kripto kereskedéssel kapcsolatos dolog, voltak amik miatt blokkoltak embereknek.
Itt mi volt a tapasztalat, van e olyan akinek ilyen felhasználási profil mellett is blokkolták a számláját? Ha az elmúlt hónapokban történt, mennyire gyors volt a feldoldása?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile 2
- Delta Force (2024)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest