Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
Valaki tudja mi ez a feltöltési limit? Én állítottam be, vagy központi? Mi van ha átlépem?
"Vigyázz, ezzel a feltöltéssel túlléped a kártyádra vonatkozó 14 órás feltöltési limited."
-
-
zharkanyi
tag
-
zharkanyi
tag
válasz LantosBerry8 #9006 üzenetére
Szerintem igen.
Azokban a pénznemekben váltás után lesz számlaegyenleged, így abból fogja vonni. Szerintem csak feltölteni nem tudsz azokban a pénznemekben.
Nem tapasztalatból írom, de én a leírtakat így értelmezem. -
zharkanyi
tag
válasz Williamgrant #9202 üzenetére
Van állampapírban, TBSZ-szel kombinálva némi megtakarításunk. Természetesen a Webkincstár-at használjuk, hogy kényelmes és ingyenes legyen.
Hát ha láttál már áttekinthetetlen és szar rendszert akkor ez az. Ne futtassátok már, hogy kényelmes és egyszerű!
PMÁP-om és BMÁK-om is van. Az új MÁP+ ugyan nincs, de inkább nem is kérek már belőle.
Az egy dolog, hogy a számára kifizetésre került hozamot mindig csak újabb féle állampapírba tudom fektetni, így pár év után már a hozam hozamának hozamáról is kell döntened, ami iszonyú macera. Szorozd mindezt fel 5 TBSZ-szel... Horror. Van vagy 7 féle állampapírom, TBSZ számlánként 3-5 féle...No meg akkor ott vannak a vételi/jegyzési árfolyamok. Ha utána akarsz számolni, hogy tényleg annyi-e a kamat, mint írják akkor még közgazdász diplomával is megizzadsz.
Az már részben csak az én szívásom, hogy kezdetben a PMÁP-ot preferáltam, ami infláció + kamatprémium. No most az emelkedő kamatkörnyezetnek hála (defláció is volt korábban) én évről évre 0% körüli reálhozamot realizálok. Persze ha fordulna a trend, akkor nyernék, de azért valahogy mindig pont akkor számolnak kamatbázist, mikor legrosszabbul jövök ki.
Szóval lehet a biztonsággal és az ingyenességgel hirdetni az államkincstárt, de az egyszerűséggel semmi esetre sem.
Sokkal áttekinthetőbb és könnyebben kezelhető egy brókercégnél vezetett értékpapírszámla és azon egy ETF, mint az államkincstárnál tartott pénz. -
zharkanyi
tag
-
zharkanyi
tag
válasz gzbotii #10078 üzenetére
Nem tudom ti hova jártok nyaralni, de én pont az idei nyaralás után számoltam ki mi mennyi és igényeltem Revolut kártyát magamnak és a feleségemnek.
Nem a frekventáltabb helyekre járunk, így kellett kp többször. Hegyen menedékházban és egyéb nem túl központi helyeken. Egy kártya kp felvételi limitjét épp kimerítettük volna, de ebben már volt némi túlbiztosítás is, amit aztán utolsó nap már azért fizettünk kp-val, hogy ne maradjon rajtunk.
Egyébként ha túllépnénk revolut-al az sem lenne olyan nagy gond. A 2% plusz költség a sima forint alapú bankkártya készpénzfelvételéhez képest ajándék.
-
zharkanyi
tag
Éppen 5 perce rendeltem Aliexpressről egy BT fülest. 16,73 USD volt, amit Revolut virtuális kártyával fizettem. USD-ben terhelt, amit Revolut a HUF számlámról vont le, mivel nincs dollár számlám. (4989 Ft)
Ha jól számolom az épp aktuális középárfolyammal lenne 4962 Ft, szóval a váltáson buktam 27 Ft-ot.
Megnéztem előtte, hogy ha a pénznemet Aliexpressen Ft-ra változtatom úgy mennyibe kerülne és az Aliexpress így 5066 Ft-ot ír. Szóval visszaálltam USD-re és abban fizettem Revolut-al.
Pénznemet Ali-n jobb felül a zászlónál tudsz váltani. Van Ship-to, Language és Currency pont is. Értelemszerűen utóbbit kell a pénznemhez változtatni.
-
zharkanyi
tag
válasz instantwater #10633 üzenetére
Aliexpress vásárlás Egyesült Királyság alatt jelenik meg az elemzés fülön.
-
zharkanyi
tag
válasz instantwater #10807 üzenetére
Első Revolut bankkártya használatom 162eFt volt, ennek megfelelően előtte 170eFt-ot töltöttem fel. (azért ennyit, mert 200-ra azt írta, hogy túl sok.)
Azóta eltelt egy hónap és apránként még kb. ugyanannyit költöttem Revolut-al, amit 40eFt-osával töltöttem előtte fel.Semmi nem történt. Leszámítva azt, hogy a héten jogosulttá váltam Kriptodevizákkal kereskedni.
Minden megy, nem kértek tőlem be semmit. Azt se tudom hol kellene chatelni a Revolut-al. (biztos megtalálnám, ha kellene) -
zharkanyi
tag
"Az a baj,hogy otp bankom is úgy vált,mint a revolut."
Hacsak nem szó szerint értetted és van egy otp nevű bankod (Csányi úr személyesen?), akkor az ott csak a látszat. Majd nézd meg miután lekönyvelték.
Én azért lettem Revolut ügyfél, mert a "bankom" összességében 21eFt-al tette drágábbá az idei nyaralásunkat. Persze elsőre ő sem mutatta rossznak az árfolyamokat és a plusz díjakat is csak később terhelte rám.
(No persze arról nem jön külön SMS, hogy a korábban küldötthöz képest akadt egy 3%-os eltérés...) -
zharkanyi
tag
Azt nem tudja valaki, hogy ha utalással szeretnék a Revolut számlára tölteni HUF-ot, akkor a saját bankom kondícióslistájában (Raiffeisen) melyik sort kell néznem, hogy a bank oldalán milyen költségeim lesznek?
-
zharkanyi
tag
-
zharkanyi
tag
válasz MasterMark #11079 üzenetére
Köszi, de sajnos a külföldre utalás az csak az utalás EUR-ban rész alatt szerepel, ez meg ugye Ft lenne.
Mindegy, ez már nagyon OFF itt. Ha esetleg valaki tud konkrét választ azt megköszönöm. Ha meg nem, akkor majd holnap felhívom őket és megkérdezem.
-
zharkanyi
tag
válasz gzbotii #11090 üzenetére
Igen, ezt én is néztem, de ennél szerepel ott előtte, hogy "Átutalás euróban ".
Köszi flimo. Másik kolléga is ezt írta: [link]
0,21%, min. EUR 5,89, max. EUR 613,47
és 20.000 Ft-nak megfelelő összeg feletti összegrészre további
+ 0,3%, max. 6000 FAmi megtévesztett, hogy a Prémium Gold csomag, amiben vagyok az nem tartalmazott ilyesmit.
Röviden összefoglalva elég drága.
[ Szerkesztve ]
-
zharkanyi
tag
válasz Tuomas #11636 üzenetére
OTP?
Én nem az elvárt minden hó 5. munkanapján fizettem a hiteltörlesztőt, mert nem akartam csúszni. Gondoltam előző hó 28.-a tökéletes lesz. Nincs az a hosszú hétvége, amivel nem ér oda az akkor még 2 napra vállalt átutalás.
Az első fél évben nem is volt gond, de januárban felszólított a bank, hogy rendezzem a havi esedékes részletet. Mondom azt már dec 28-án elutaltuk.
OTP szerint nem, mert az a decemberi törlesztőm volt. Pár óra alatt végül kihozták, hogy van X ezer Ft elmaradásom és X ezer Ft túlfizetésem.
Kértem, hogy akkor a +X és a -X legyen egyenlő 0 és ne vacakoljanak velem.
Az utalást átállítottam minden hó 1. napjára elkerülendő a hasonló eseteket. Ők viszont februárban megint hívtak ugyanazzal. Szerintük Február 1-én a januárit fizettem be, mert januárban nem fizettem...
Ezt így játszottuk májusig és minden hónapban úgy váltunk el, hogy valóban nincs elmaradásom és mindent jól csinálok. Legtöbbször ehhez 2-3 emberrel is beszélnem kellett.Májusban aztán kaptam egy felszólító levelet, benne késedelmi kamatokkal, a hitelem felmondásának belengetésével...
Mindez egy olyan lakáshitel kapcsán, aminek a megszerzése is egy kész katasztrófa volt. Mindig az összes irattal mentünk és mindig rákérdeztünk, hogy biztos minden szükséges iratot bekért. Ezt igen sok körben játszottuk, mert mindig értesítettek minket, hogy fáradjunk be hiánypótlásra.
Ősidőkben ugyanezen zseniális OTP volt képest azt mondani a jegyezni kívánt diszkont kincstárjegyre, hogy elfogyott. Aukciós papír, ami nem tud elfogyni, mert egy héttel az aukció előtt én még csak megbízást adnék.
Összességében véve az OTP 90%-ban abból él, hogy az emberek ott maradtak. Lusták váltani.
-
zharkanyi
tag
válasz JohnnyWeiss #11725 üzenetére
Garmin órámra megjönnek a Revolut-os értesítések.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Metal topik
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Motoros topic
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Asszociációs játék. :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- További aktív témák...