Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habib[HUN]
senior tag
Nem kezelitek helyén a dolgokat. Közepes tankot közepes tankkal. Nehezet nehézzel. A sherman saját súlycsoportja a pzIV-es volt. Ott teljesen megállta a helyét. A nagymacskákra ott voltak a páncélvadászok (m10, m18) és a légierő. Ugyanaz orosz vonalon kiegyenlítettebb volt. Tigrisre ott a szovjet IS család valamelyik nagyobbra nőtt tagja. A t34 meg bőven megelőzte korának bármely német tankját. Ha nyers adatokban nem is, de a döntött páncélja és mozgékonysága szerintem messze a világháború legjobb tankjává tette. A 85-ös verziónak már a tűzereje is megfelelő volt. Nem voltak a németek se olyan halhatatlanok mint ahogy azt sokan állítják, bár a téma is már unalmas kissé.
-
Habib[HUN]
senior tag
Mivel a tigrist hozzák fel példának. Lehetne más is, nem vagyok tájékozatlan a témában ha erre gondolsz. Én csak azt állítom, amit nem kívánják elfogadni, hogy nem csak a németekről szólt a harckocsizás a második világháborúban. Ezt valaki vagy elfogadja vagy nem. A klán háborúval meg mi a gond? Kihagytam észak afrikát a cikkből ez tény, belefér szerintem. Ha egy klán meg nem foglalkozik a diplomáciával magára vessen. Ez egy lehetőség lehet vele élni és nem. Amúgy a userek 99%-a nem is fog klán háborút látni.
A cikk meg egy kedvcsináló, vélemény alkotás. Írhatsz te is róla ha akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Habib[HUN]
senior tag
Alapvetően a játékban alacsony távolságokról folyik a csata. Néha a járművek 20-30 méteren belülről lövöldöznek egymásra. Ebben a távolságban szinte bármi megtörténhet. Egy jól helyezkedő sherman ebből a távolságból bizony a valóságban is kellemetlen helyzetbe hozhatta a tigris gazdáját. A nyugati fronton eleven nem voltak olyan pusztai harcok, mint keleten. Persze volt vicces eset, amikor egy lövésre valahogy kilőttem egy IS3-ast még az alap shermannal. Akkor nagyot néztem, de gondoltam ammo rack vagy valami.
Amúgy mellesleg míg a tigrist harckocsi vadászatra "tenyésztették" a sherman gyalogsági támogató jármű volt. A tigriseket inkább az m-18-asok és hasonszőrű társaik fogyasztották. Bár az is igaz, hogy a jenkik inkább azért hoztak shermanokat át a tengeren túlról, mert azt érte meg. Valahol olvastam, hogy 4 közepes harckocsit tudtak áthozni, egy nehéz helyett. Így a nehéz cucc a tengerentúlon maradt. Cirka 7000 harckocsi veszett oda, gyártani viszont többet gyártottak ebből a típusból, mint a németek összesen mindenféle harckocsiból. Egy M-50 Super Sherman-t azért kipróbálnék a játékban. Igaz az már az 50-es évek eleje.
A Tigriseknél tény, hogy az üzemanyaghiány és a meghibásodási arány magas foka tizedelte. Azonban itt is látszik a fejlesztés elhibázott iránya. Egy olyan országnak, akinek korlátozottan állnak rendelkezése erőforrásai, minek pazarolták ilyen monstrumokra azokat. Drága, horror logisztikai költség. A ráfordított költségek nem álltak egyenes arányban a hatékonysággal. Pláne, hogy a szövetséges és szovjet csatarepülők kedvenc célpontjai voltak ezek a monstrumok. Nagyon kíváncsi leszek ezért is a us páncélvadász erőknek a megvalósítására. Elvégre teljesen más filozófiát követtek mint a német, vagy orosz társaik.
Miből gondolod amúgy, hogy csak a sherman-ig jutottam. A legnehezebb jármű amit vezettem egy T-29-es volt. A német és orosz ágat annyira nem erőltettem. Mindenhol azt olvastam, hogy a jenki az igazi kihívás. Németből csak a pz III/IV volt a csúcs. Sajnos nincs ideje az embernek hónapokig nyúzni valamit.
-
Habib[HUN]
senior tag
Mondjátok már meg mi bajotok a sérülésmodellel? Egy mezei átlagos játékos, mint ahogy én is, semmi problémát nem láttam. Lehet egy kocka már siránkozik, de ők amúgy is folyton elégedetlenek. Vagy ha valaki hupililia színű tankokkal játszik, és pontosan látja a sérülési pontokat, annak se tetszik a dolog. Viszont nekem, teljesen megfelelt.
-
Habib[HUN]
senior tag
Az teljesen más lapra tartozik, hogy a legénység milyen képzett, és a harci módszerek mennyire kifinomultak voltak. Az oroszok, tény hogy anyagháborút vívtak. az emberi anyagnak nem volt semmi értéke. Viszont a T 34 egy kétség kívül előre mutató konstrukció volt. A döntött páncél, az igénytelenség, könnyű szervizelhetőség. A tigris vastag bőrű, nagy ágyújú harckocsi, ami főleg védekezésre alkalmas. A ferde páncél hiánya miatt szintén nem volt túl előre mutató fejlesztés.
Annó a francia tankok is papíron jobbak voltak mint a német állomány. Csak hát enyhén hülyén használták őket.[ Szerkesztve ]
-
Habib[HUN]
senior tag
Én akkor is tartom magam hozzá, hogy mítosz. Pl a szovjet T-34 jóval megelőzte a német tankokat megjelenésekor. Vagy amikor egy darab lerobbant KV napokra megakasztotta a német támadást. Az amerikai páncélvadászok is igen jó aránnyal gyilkolták a német páncélosokat. Az meg más kérdés, hogy a hadvezetés idióta módon gyalogsági támogatásra is alkalmazta őket. Nem is beszélve arról, hogy a "legjobb" német harckocsik megbízhatósági aránya katasztrófa volt. Iszonyatos mennyiségű harckocsit veszítettek e miatt. Míg mondjuk egy sherman Normandiától a Rajnáig különösebb gond nélkül elment. Elég sokrétű dolog ez a legjobb megfogalmazás. Németeknek egyszerűen jobb a marketingjük.
A sebzésmodellnél meg egyszerűen nincs jobb konkurencia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Zotac Nvidia GeForce GTX 1080 8GB 256BIT
- Lenovo X1 Carbon érintőképernyős laptop, I7-es processzorral, 240 GB SSD-vel, új akksival!
- H96 Max M1 Smart TV Box Tv Okosító Android 13 4/32GB
- DDR3 Kingston HyperX Predator 2400MHz 8GB Kit
- Intel 13900KF ( a leg energiahatékonyabb CPU ) - 64GB ram - 1000W - Workstation
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest