Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Minecraft
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
Aktív témák
-
Taranti
senior tag
"3. Felteszem a kérdést, hogy ha "a" fizető vásárló és "b" ingyenélő végeredményben ugyanazt a terméket/szolgáltatást kapja, akkor mi gátolja meg az "a" halmaz tagjait a migrációtól?"
Ez nekem ismerős az élet más területéről (és még folytatódni fog)...
Sztem a warezolás/torrentezés (már csak időbelisége miatt is) pusztán egyfajta folytatása emberi történelmünk silányságának. Elképzelem, hogy Drake kapitány nem támad meg spanyol hajókat (nesze neked kalózkodás...). Vagy Buffalo Bill azt modja: "Áh, nem írtom ki a bölényeket, legyen mit enni az indiánoknak." És még sorolhatnám korábbról is, későbbről is.
A lopás, rablás életünk szerves része lett, senki sem tudja ki kezdte, és mikor (na, az tényleg fáj, amikor a tolvaj kezet levágják...).
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
dabadab
titán
"ebben az esetben ez egy illegális tevékenység"
Szamitogepes programoknal pont igen, de ez a kivetel.
Egyebkent meg az az alapveto gond, hogy tarsadalmi szinten nem sikerult semmit sem kezdeni azzal, hogy a digitalis javak tulajdonkeppen korlatlanul sokszorosithatok. Van ket veglet (a mindent agyatlanul lewarezolo fogyasztok meg a digitalis tobbszorozesnek (es az altala felvetett uj lehetosegeknek) a letet is elfeledni/tagadni igyekvok (amire pont jo peldaul szolgalsz)), de egyelore nem nagyon latszik olyan megoldas (sot, egyaltalan erofeszites arra, hogy ilyet talaljanak), hogy ezt az uj lehetoseget rendesen ki tudjuk hasznalni. Pedig neki kellene allni azon gondolkodni, hogy a digitalis korban hogyan kellene kineznie a jogi szabalyzasnak, az uzleti modelleknek, a tarsadalmi etikanak, mert amig ez nincs meg, addig csak a felmegoldasoke meg a szintiszta hulyesege a terep.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Gyurry
csendes tag
Morden, én nem értek egyet dabadabbal, de azért nem árt tisztázni 1-2 dolgot.
Ha mondjuk nem tudok megvenni egy mp3 lejátszót, ezért ellopom nem túl gyakorlatias párhuzamos példája a wareznak.
Ha pl. nem tetszik a színe az mp3 lejátszónak, 3 napon belül visszavihetem, és visszaadják a pénzt, vagy levásárólhatom gyümölcscentrifugára.
A játékot megveszed, akkor kétlem, hogy visszavennék tőled 3 napon belűl mondjuk olyan indokkal, hogy a játék kifagy rendszeresen, pedig a géped megfelel a specifikációknak (pl GTA4). Úgy elhajtanak, hogy öröm nézni.
Demoról én speciel nem hallottam.Érdekesnek tartom, hogy a kiadók csak bizonyos nézőpontból tartják azonosnak a szoftvereket a fizikai termékekkel.
-
dabadab
titán
"A te elméleted a felhasználó lelkiismeretére bízza a termék/szolgáltatás utáni fizetést."
A tied is. A kulonbseg csak annyi, hogy az en modellemben a tarsadalom jobban jar, mint a tiedben (az egyenek pedig minimum nem rosszabbul).
Egyebkent szerintem felreertettel valamit: nem "aktívan bojkottáló szegmens" van, hanem olyan, aki akkor, olyan aron, olyan feltetelek mellett nem tudja megvenni, de ha jobbak lennenek ezek a feltetelek, akkor fizetne erte.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
"Ha valamire nincsen pénzed, nem veszed meg. Ha valami szerinted nem ér annyi pénzt, amennyiért árulják, akkor nem veszed meg."
Oszinten szolva ebben nem latom a raciot.
Nekem ugy tunik, hogy a tarsadalmi szinten optimalis eredmenyt az a viselkedes adna, hogy ha meg tudja venni az ember, akkor vegye meg, ha meg nem, akkor masolja le.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Aktív témák
Hirdetés
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest