Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz DeathAdder #4231 üzenetére

    Itt, ezen a képen, valóban marginális a különbség. Úgy látszik, adaptív az app zajcsökkentése / utóélesítése / JPEG tömörítési minősége: ha látja, hogy a kép tele van finom részlettel, akkor kicsit visszafogja magát, és nem ken annyira. Ezért lehetséges talán az, hogy a Snap által mentett JPEG mérete alig nagyobb, mint a stocké – míg más esetekben soxor háromszoros az eltérés.

    Én is tesztelgettem most a cuccost, most az iPhone5-ömet és az egyik Nokia 808-asomat is "bevetve". Az alábbi cropok közül egyet iPhone5-tel (ISO 80), egyet Nokia 808-zal (ISO 50), egyet Snap-pal (ISO 100). Próbáljátok kitalálni, melyik melyik. Természetesen a 808-as és N4-es képeket leméreteztem, hogy a méret alapján ne lehessen kitalálni a forrást. A jelszó: vízfestékezés, ecsetvonások és színzaj. Persze az ilyen leméretezett képeken ezeket nehezebb kiszúrni.

    Sajnos túl későn vettem észre, hogy auto módban nem ISO 50-nel fotózta mindkét Note4-es app a témát, ezért kell nem-alap ISO-s képet mutatnom. ISO50 és 100 között, jó fényben legalábbis, minimális (de persze látható) a különbség a N4-en.

    Majd később megírom, melyik képet melyik telóval csináltam & az eredetiket is kirakom flickr-re.

    1:

    2:

    3:

    4:

Új hozzászólás Aktív témák