Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz FuRiONight #47 üzenetére
Év végén megveszed kétezerért steamen
-
Echo_
csendes tag
"Ugyanakkor a PlayStation 4K-n még magasabb felbontáson sem lehet alacsonyabb a futtatási sebesség. Vélhetően a Sony minőségellenőrzési részlege ezt nagyon szigorúan veszi, így a nem megfelelő portokat egyszerűen visszadobják."
Ezt a PC-nél miért nem lehet alkalmazni? Most, hogy új enginek létrehozásán gondolkodnak a fejlesztők a DX 12 kapcsán, mennyire tudják majd tartani a 4K/60/30 fps-t egy fix hardverrel akár 4-5 évig, mikor a PC-sek kb. 2 évente gondolkodnak, hogy melyik következő VGA lesz a megfelelő?
-
keIdor
titán
PlayStation 4K SoC Could Feature 2304 Stream processors based AMD Polaris GPU
Guru3D szerint Polaris lesz benne már.
Szaby59: Igen a 60fps meglehet minden játéknál egy patch-el, de ha az új játékoknál grafikára költik a plusz CU-kat, akkor ugyanúgy 30fps lock lesz, csak szebb grafika, effektek mellett. Halottnak a csók...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
FuRiONight
őstag
válasz antikomcsi #44 üzenetére
Ez a konzolon drágabb játékról csak annyit, hogy okosan kell csinalni. Ha 1-2 hónap mulva veszed meg hasznaltan, kb. 12-13k-rt, játszol majd utana eladod egy 10k-ert. Pc-n hol adod el?! Aki meg megjelenéskor veszi a játékokat, az meg is érdemli.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A GPU mai középkategória, (talán) az 1080p@60 FPS most már meglesz minden játékban. A proci attól, hogy kapott +500 MHz-et még mindig hulladék, ettől most is van az AMD-nek jobb megoldása...
Az meg, hogy 3 év után erősíteni kell a HW-n LOL
[ Szerkesztve ]
-
Shing
őstag
Ennyit a nagy szoftveres optimalizálásról. Ennél a generációnál minden eddigi hitrendszer megdőlt, ennyit a nagy tech guruk véleményéről.
-
antikomcsi
veterán
válasz bulikavagyok #41 üzenetére
Milyen pár tízezret?
Ez, hogy jön ki?
Komolyan kérdem, mert én más eredményekre jutok mindig.
3 évente egy konzol ~120.000.- Forintért, évente mondjuk 6 játék, aminek az ára átlagosan, darabonként 5 ezerrel legyen csak több, mint PC-re, és máris 210.000.-
Aki konzolozik konzolozzon, de az sem téved nagyot, aki ennyi pénzért inkább 3 évente vga kártyát cserél, gépet fejleszt.
Nem Te lettél "besz...tva", mert Te kaptál egy terméket, aminél szemlátomást a gyártó igyekszik mindent elkövetni, hogy a pénzedért cserébe a lehető legjobbat kapd.
Az MS és a Sony lett felültetve az ígéretekkel, amik nem igazán jöttek be, de így most a konzolgyártók is láthatják, hogy olcsó húsnak híg a leve. -
sad_Vamp
őstag
válasz FuRiONight #42 üzenetére
Ugyanúgy kijönnek a jatekok a sima ps4-re és a ps4k-ra is. - és ugyanúgy is fognak menni ugye? sajnos már most sok cím csak alulról kapirgálja a 30FPS-t mi lesz még ez után szerinted?
Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a konzol egy befektetés volt. Pontosan abba a nyugalomba szerettem volna vele befektetni, hogy pl. 5 évig nyugi van és nincs semmiféle -burkolt, vagy burkolatlan- kényszer ami váltásra sarkallna. Ne higgyétek, hogy ez nem fog. Pont olyan lesz mint a Zumzung galaxy-k meg a szIfonok... ha nem te fogod érezni a szúrást a tarkódban, majd a környezeted tesz róla. (persze normális ember nem ül fel ilyennek mondhatjuk, de azért, ha nem is akkor is ott lesz az a pici rossz érzés)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
FuRiONight
őstag
Ugyanúgy kijönnek a jatekok a sima ps4-re és a ps4k-ra is. Exclusive cím nem lesz az utóbbira. Igy mindenki jól jár. Valószínűleg szebben mennek majd a jatekok és ennyi. Nem kötelező, de ha szebb grafikát akarsz vegyél újabbat. Telefont se 5-6 évente cserél az ember, úgy hogy ennyi újítás sincs..szinte mindenhol ez megy. Nem meglepő ez a döntés.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Továbbra sem értelek. Ez miért "szop..ás"? Nem a semmiért fizetsz, és különben sem kötelező. Én is X1 tulaj vagyok, és kicsit sem érzem magamat "besz...tva". Örömmel költök 3 évente pár tízezret a konzolomra, ha ezért a pénzért szebb játékokat kapok.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
sad_Vamp
őstag
válasz bulikavagyok #34 üzenetére
pl a jelenlegi PS és X1 tulajoknak? akiket ezzel most kvázi tövigbesz#p@tnak??
És megint kinek lesz az jó (a cégeken kívül) hogy 2-3 évente fognak új(ított) konzolt is kiadni, hmm?
janos68: igen én is hasonlóan vagyok, de már úgy összemossák az egészet, jóformán nem is lesz értelme.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
janos68
aktív tag
válasz bulikavagyok #38 üzenetére
Detto.
Pc melóra, PS4 játékra. Ennyi. -
nagyúr
-
myckie2
őstag
Akkor most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a konzolok PC-k, csak kevesebb funkcióval és itt nem hardvert, hanem komplett konzolt kell cserélni stabilabb FPS-ért. Egy két exkluzív játékon kívül minden előnyét elvesztette a konzol. Legjobban még mindig szegény konzol vásárlókat sajnálom, hogy átbaszták őket. gg. Szánalmas.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bulikavagyok #34 üzenetére
Ennyi erővel vehetnél PC-t is, aztán 3 évente kicseréled benne a videókártyát, hat évente meg cakkumpakk az összes belső alkatrészt.
-
nagyúr
-
stratova
veterán
válasz MiklosSaS #18 üzenetére
Hát nézd, mindkét gyártó (M$, $ony) azt említette, hogy már kezdetben is nyereséges volt a gyártás, míg a korábbi konzoloknál csak egy idő elteltével vált azzá. Valamit valamiért. Meglepődnék ha az új verzió jobb lenne 4K-n (még ha az felskálázás is) mint a jelenlegi 1080P-n.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz bulikavagyok #29 üzenetére
áruld már el, miért és kinek jó ez?
-
UnSkilleD
senior tag
válasz bulikavagyok #29 üzenetére
igen és úgy fogják hívni hogy SMITH
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
nagyúr
Hadd jöjjön! Szerintem ez egy jó irányvonal, 3 évente tuning, 6 évente generációváltás. Remélem a MS-nak is lesz ilyen "tuningolt" gépe..
Élni és élni hagyni
-
kentucky
őstag
Az egyik legrosszabb érzés, amikor az ember úgy érzi magát, hogy dobhatja ki, a régi gépét a kukába. Remélem nem járunk úgy mint a 3ds -> new3ds esetében, ahol az új gépen tökéletesen megy a játék, a régin pedig éppen hogy.
-
félisten
Nem tartom valószínűleg azt, hogy dupla ekkora teljesítménnyel is tudni fogja a 4K játékokat 60 FPS sebességgel futtatni, mikor a jelenlegi még a FHD alatt is szenved vele, itt meg 4x ekkora felbontásról beszélünk.( max silányabb minőségben)
Még egy Fury vagy egy 980Ti is kompromisszumokkal képes erre, majd pont ez a kis tunning röppenti fel ezt a konzolt abba a magasságba.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
ChipKng
aktív tag
... es mar is elvesziti a konzol az elonyet a PC-vel szemben amire annyira dongettek a melluket... Amugy varhato volt, mert elegge verciki latni mikor 1-1 jatek a legmodernebb konzolon sem kepes stabilan tartani az 50/60 fps-t FULLHD-ben. Mar az elozo generacional is alap kellett volna, hogy legyen, de hogy a legujjabb is vert izzad, mar tenyleg ciki. Erre jonnek a 4k-val a marketingesek... Talan a kovetkezo generaciobol majd veszek 1-et.
2B OR NOT 2B that is FF
-
MiklosSaS
nagyúr
Milyen szepen be van csomagolva az hogy tulajdonkeppen nagyon gyenge a mostani PS4.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
félisten
válasz Menthirist #14 üzenetére
Konzol PC
PS4 --->GTX960
PS4.5--->GTX970
PS5---> GTX980
PS6--->980 Tihajrá !
Azt hiszem megtartom még jó darabig a PC-t abban legalább már hozzászoktam ehhez a tuningoláshoz.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
Szép és jó, hogy kötelezően kompatibilisek lesznek a játékok a régi PS4-gyel is, de kérdés, milyen teljesítménnyel fognak futni a legújabb címek? Hiszen ha 5 FPS-sel fut, akkor is fut, tehát a fejlesztők eleget tettek a követelményeknek (legalábbis azoknak, amik egyelőre nyilvánosak).
-
FuRiONight
őstag
válasz Menthirist #14 üzenetére
Amíg ilyen jo pc-s portok jonnek mint a Dark Souls 3, Batman stb. Addig meg igy is megéri a sima ps4 is. A ps4k-val kapcsolatban ilyen volt az elképzelem.
Elobb utobb biztosan beruházok rá (nem mintha nem lennék megelégedve a mostani verzioval).[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
félisten
Miért kellene egy FHD és 4K videó is? elméletileg simán lejátssza a 4K tartalmat is a ps4, az pedig hogy FHD -n jelenik meg mellékes. Amúgy FHD kijelzőn is sokkal szebb a a 4K videó.
-
tothl
addikt
Mekkora bullshit na itt jön ki, hogy a PS4 is alapvetően egy PC.
-
Robi86
senior tag
És majd mehet a ps4 tulajok közt is a "Masterrace <-> peasant" meg egyéb hülyeségek. Fantasztikus.
Az lenne fair az "alap" ps4 tulajokkal szemben, ha az új változat csak a VR-ban és felbontásban tudna többet, effektekben, fps-ben nem.
Majd kiderül. -
ldave
félisten
válasz nightmanager #2 üzenetére
Biztos lehetett volna ezt 3 éve is kiadni, csak akkor nem 400$ lett volna az ára. Az már más kérdés, hogy ha drágább, de erősebb lett volna a gép, akkor is ilyen sikeres tudott-e volna lenni.
A Slime draws near! Command?
-
HalasKYO
aktív tag
Dupla-Tripla áron.
Ez a konzol (ps4) a kezdetektől, értsd első napja a forgalmazásnak, nyereséget termelt.
Ha keveset is, de nem volt bukó.
A ps3 nagyon az volt az elején és a játékok hozták vissza.
Ezt nem akarta még egyszer eljátszani a sony, így lett a ps4.
Most ha HBM et raknak bele ami köztudottan drága és exkluzív akkor mind 300k ért adnák.
Annyiért meg a kutyának se kellene.
218GB azért már bőven jó. (csúcs i7 mem vezérlő 50 körülvan és nem koherens) szembern a ps4 közös címterével.
Ha ki tudják majd ezt használni akkor nem lesz ezzel baj.Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Konzolon ez nem kritikus. Ha kevés a sávszél, akkor ott nem az lesz, hogy vegyél bele jobb hardvert, hanem lecserélik a leképezőt szávszéltakarékosra és rögtön elég lesz. Az az előnye a konzolnak továbbra is megmarad, hogy a hardver fix, bár most már két specifikációra, de még így is nagyságrendekkel kevesebb a konfiguráció, mint a PC-n, vagyis ha valami kevés a hardverben, akkor más algoritmust kell használni a problémára, és meg van oldva.
(#6) xRagna: A Sony-nak nem kell sietni. Viszont minden más alternatíva megbontotta volna a kompatibilitást, mindemellett nem annyira kritikus sok sávszélt kínálni, amikor például az érkező VGA-k is 128-256 bitesek lesznek GDDR5-tel. Ma a legtöbb új motor nem sávszélzabáló.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Chosen
addikt
Vajon miért GDDR5? A 218 GB/s nagyon kevés 4K/VR-hez. Fél év múlva már lenne GDDR5X vagy HBM2, amik akár dupla vagy tripla memória-sávszélességet kínálnának a cikkben említetthez képest.
[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
Akkor ezzel együtt árcsökkenés is várható? Remélem a Ps3-at nem vezetik ki még...
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
nightmanager
tag
Így kellett volna kezdeni alapból. Nem hinném, hogy ez a speckó 3 éve elképzelhetetlen lett volna.. Mondjuk az xbox fejlődésére inkább kíváncsi vagyok. Megszabadulnak-e a DDR3-tól ?
-
nagyúr
ez még 28nm-en fog készülni, vagy ezt is átviszik 14nm finfetre?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
- PCIE X1 TO PCIE X16 bővítőkártyák TÖBB DB!!! USBVEL
- Alpenföhn Panorama low profile hűtő, ideális mini-ITX lapokhoz IS, dobozában, MINDEN kellékével
- Samsung 2x4GB DDR4 2400MHz M378A5244CB0-CRC RAM KIT
- G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GTZB memória,hibátlan állapotban!
- GSkill 2x4GB DDR4 2400MHz CL15 XMP Ready RAM KIT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest