Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz VinoRosso #34 üzenetére
Ja, ilyennek születik. De közben felnő, tanul, tájékozottabb lesz meg okosodik. Aztán valahogy valakikben oktatókampányok, vagy külső szabályozás nélkül is kialakul az a koncepció, hogy a reklám, mint olyan lehet megtévesztő, és általában szándékosan manipulatív stb. és megjelenik egy gondolat csírája, hogy "ha esetleg nem veszem meg a zéró tartalmú, de legalább drága DLC-t, és esetleg embertársaim is így cselekszenek, akkor a kiadók leszoknak erről a sokért szart üzletpolitikáról, amit folytatnak". És persze, valakikben meg minden nem realizálódik. Szerintem ez nem degradálás, inkább a természetes fejlődés hiánya.
Egy értelmes felnőtt embernek már el kellene jutnia arra szintre, hogy ne essen "áldozatul" az amúgy szintén gyarló emberi tulajdonságok által irányított kiadók üzletpolitikájának. Szerintem ez a probléma valódi oka. Egyszerűen birkák a fogyasztók, de nem azért, mert a sok géniuszból a csúnya gonosz reklámok black friday alatt kirakatokon nyáladzó zombikat csináltak.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
VinoRosso
veterán
válasz [Prolixus] #33 üzenetére
Dehogy nem lehet dergradálni. Az ember alapvetően esendő, mert gyarló adottságokkal születik, és nem úgy, hogy el lenne látva a szükséges szintű tájékozottsággal. Ezért kell(ene) megvédeni azoktól a folyamatoktól amelyeknek az a célja, hogy ezt állapotot konzerválják annak kihasználása érdekében. Lehetne más irányba is terelni a folyamatokat, csak annak ugye profit szempontból alacsonyabb a várható értéke
-
[Prolixus]
addikt
válasz VinoRosso #32 üzenetére
Tehát mégiscsak oda lyukadunk ki, hogy magával a piaccal, a vásárlókkal, vagyis velünk van a probléma. Ha értelmes emberek lennének többségben, akkor nem lehetne marketinggel csorgó nyálú konzumidiótává degradálni az embereket.
-
VinoRosso
veterán
válasz [Prolixus] #30 üzenetére
Szerintem nem mivel a piac is befolyásolva van a médián keresztül a marketing által. A profit alapú rendszer optimuma nem a tudatos vásárló, hanem a csorgó nyálú konzumidióta, mivel ők jelentik a költségminimumot jelentő a szériafosott tömegtermékek célközönségét és mert nekik minden szart el lehet adni megfelelő csomagolásban. Ezért van az, hogy egy termék (AAA játék esetében különösen) költségoldalának 60-70 nem ritkán 80%-át a marketing viszi el, és csak a maradék a hozzáadott érték. És ezért van a szabad piac érinthetetlen szent tehene is bálványként az égig magasztalva, mert enélkül nem lehetne átmosni a tömegek agyát parasztvakító mákonnyal. Ezt pedig alulról való szerveződéssel nem fogod tudni megváltoztatni, csak felülről politikai akarattal lehet.
@ Dilikutya :
Már hogyne lehetne az. Ilyen alapon nem lenne érték egyetlen zenemű vagy színdarab feldolgozása vagy egy költemény megzenésítése sem. Nem azt mondom, hogy az ilyen áttextúrázott rókabőr-redux verziókban van potenciál, hanem azt, hogy azon felül abban igenis lehet sőt van hozzáadott érték, ha valaki feldolgoz egy témát úgy, hogy közben hozzáteszi a saját 2 centjét. Ez a projekt is ilyennek indult, és pontosan ezért harapott rá a Konami, mert meglátta benne a $$-t. Ha nem lenne benne pontenciál nem stoppolták volna le maguknak.
És nem gondolom, hogy ne lenne joguk a saját IP-jükhöz, csak ez normális esetben szerintem úgy néz ki, hogy oké, tied volt az öltet a feldolgozásra, csináld meg, de adj a bevételből %-ot. Nem pedig úgy, hogy megtalálod a piaci rést, aztán én meg elveszem, te meg húzz a vérbe. -
Dilikutya
félisten
válasz VinoRosso #29 üzenetére
Az nem értékteremtés a klasszikus értelemben, ha egy játékot átportolsz UE4-re, azért a sztorit, modelleket, textúrákat nem te csináltad, és mégiscsak a másiknak az ismert márkájára alapozod a munkádat. Az ellen senki sem tiltakozott, hogy a fejlesztő készítsen egy lopakodós akciójátékot. Miért kéne erkölcsi gát annak, hogy van egy terméked, és nem akarod, hogy más hozzányúljon. Pláne, ha pl. a Konami szintén gondolkodott felújításban, ami nem is lenne meglepő. Más kiadók ugyebár mostanában még PC-n sose volt régi Resident Evil és Final Fantasy részeket is kiadnak.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
VinoRosso
veterán
Befalta ezt is a tőke-hal. Nem ártana már valamiféle törvényt inventálni az emberiségnek ami egy bizonyos szint felett erkölcsi gátat szab a mindenek feletti profithajhászásnak, mert a piac mindenhatóságának az érték teremtés látja kárát.
-
nagyúr
válasz [Prolixus] #23 üzenetére
ez a hasonlóság fokától függ. ha (hasonló stílusú, de más történetű játéknál inkább amikor) a konami beleáll egy ilyen perbe, betiltatja a játékot, és utána még vissza is kell fizetned a kickstarteren a támogatást, az dupla bukó.
ezt el kell engedni.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nonsen5e
veterán
A poligonkat meg a textúrákat esetleg.
A külön konzolra íródott shadereket, speciális effekteket és egyéb megoldásokat meg nem.
És ezzel még mindig csak a játék motorjának egy nagyon kis szeletéről beszélünk.Hiába mondogatja, hogy van a PortFromXboxOneToPC.exe a Microsoftnak, azért a mostani Gears of War port is, khm... hagy kivánnivalót maga után. A Quantum Break gépigényéről meg már ne is beszéljünk.
Elfogadom, hogy lehet két kattintásból portolni, de olyan is lesz a minőség.D4: hunPH, nonsense#2596
-
Dilikutya
félisten
Ha ilyen egyszerű lenne, sokkal több felújított játék lenne. Mégis főleg pár éves ráncfelvarrt játékok jönnek csak, ahol még a motort sem cserélik, mint pl. a Metro Redux, Sleeping Dogs Definitive Edition, Gears of War Ultimate Edition...
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sajnálom! Anno PS1 alatt számtalanszor, már-már baromi sokszor kipörgettem és megunhatatlan volt minden egyes újrakezdés.
-
derive
senior tag
válasz [Prolixus] #23 üzenetére
Nem veletlenul felujitasrol volt szo. Azert egy jatekot atportolni joval kissebb melo, mint az alapoktol megtervezni. Egyszeruen ir egy progit ami automatikusan portolja a polygonokat es a texturakat, aztan a keszito kezzel itt-ott rasegit ha kell pl a mozgasnal. Ma mar nem a jatekmotor viszi a munka javareszet, hanem az artwork (palyak felepitese) meg a voice acting (ami nelkul mar nincs story).
-
nagyúr
válasz #32839680 #19 üzenetére
a kickstarternek egy ilyen kezdeményezést el kell utasítania. az mgs jogvédett játék, és úgy tűnik, nincs meg a jogtulajdonos hozzájárulása a projekthez.
nem hiszem, hogy bármi mást tehetne ebben a helyzetben.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Šolaire
veterán
Pedig de jó lett volna anno ps1-en játszottam vele egy vevője már lett volna a játéknak de sajnos ez van.
“Praise The Sun” \[T]/
-
[Prolixus]
addikt
válasz #32839680 #19 üzenetére
És szerinted érdekelne valakit? A "noname srác játéka, aki elkezdte felújítani a MGS-t, de a Konami elkaszálta"? Engem nem érdekelne különösebben...eddig semmit nem mutatott fel, csak azt, hogy egy már teljesen kész játékot (pontosabban annak is csak egy részét) át tudja rakni UE4 alá. Ettől azért nem fostunk a bokánk alá.
Ez az egész projekt pont azért kapott visszhangot, mert MGS, nem azért, mert esetlegesen a srác bizonyosan egy játékkészítő zseni vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz #32839680 #17 üzenetére
Egyetértek, de látod, hogy mit csináltak mostanában...szóval kétlem, hogy ilyen racionális gondolataik lennének.
Esetleg az lehet még, hogy a készítő XY nagyon közösségcentrikus muki, és nem akarta volna, hogy pénzt kérjenek a dologért. Így a Konami inkább lelőtte az egészet. De mondom, szerintem idáig el sem jutottak. Konami ügyvéd bejött, "jogok a mieink, takarodj a *cába", end of the line.
-
celafat
aktív tag
válasz [Prolixus] #14 üzenetére
Ha ők nem terveznek vele semmit, akkor tekinthetnének rá a szellemi termék köztudatban tartása címén is, azaz ingyen reklám a brand-nek. Ha meg terveznek, akkor is gáz, hogy egy tőkeerős cég riválist lát néhány lelkes rajongóban.
Normális esetben csak akkor tudnám elképzelni, ha letiltanak egy projectet, ha az annyira gáz, hogy már sértőnek találják az adott frenchise-ra vonatkoztatva. -
[Prolixus]
addikt
válasz #32839680 #13 üzenetére
Ok, de mi van ha nem tervezik? Tudomásom szerint a legkisebb pletyka sem volt arról, hogy ilyet akarna a Konami. Ha ez a helyzet, akkor az ő szemükben egy ilyen projekt a saját szellemi termékük fizetség nélküli kisajátítása, még akkor is, ha amúgy a fejlesztő XY nem is kérne pénzt érte a rajongóktól.
-
-
nagyúr
a japán szót nyugodtan kicserélheted távol-keletire. meg lassan magyarra is.
egyébként mi ez a sztori? nekiálltak egy remakenek, külön engedély nélkül?
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Xarina
aktív tag
Kár érte. Ezt sose értettem, hogy ha a Konami esetleg tényleg tervez egy remaster változatot, akkor is mit zavarja egy rajongói mód. Hacsak az nem, hogy már előre biztosak benne, hogy az ő változatuk lesz a rosszabb.
-
törölt tag
Mert nem pacsinkó/pachinko (fogalmam nincs melyik írásmódot használjuk magyarul) gépek. Bár ha jól rémlik voltak hírek MGS gépekről, de azokon már meg se lepődtünk anno a Silent Hill-es meg az "erotikus" Castlevania nyerőgépeik után.
Komolyabbra fordítva a szót a japán vállalati kultúra nyugatról nézve baromi furcsa, nagyon sok esetben mintha úgy működnének, hogy a felső vezetés megmondja hogy mi a valóság, annak ellentmondani meg nem lehet, mert a vezetők nem tévedhetnek, ha valamit mondanak akkor az úgy van. (És ezekhez a baromságokhoz akkor is ragaszkodnak ha az élet bebizonyítja nekik hogy nincs igazuk, mintha az "én vagyok a vezető, én nem tudok tévedni" alapfilozófia szerint működnének.) A Konami valóságában a játékok nem termelnek pénzt, a nyerőgépek meg igen.
-
[Prolixus]
addikt
Mert hülyék, csak nem tudnak róla. Teljesen inkompetens a vezetés azok alapján a hírek alapján, amik hozzánk eljutnak (feltéve, ha igazak, mert ezek egy része persze csak pletyó).
Amúgy RIP. Sajnos mindenki tudta, hogy ez a projekt eleve halva született, hála 99% a Konaminak. Azért jó volt ameddig tartott.
-
Bad Pritt
félisten
A Konami pontosan miért is akarja kinyírni a Metal Gear játékokat? Én személy szerint nem vagyok oda a sorozatért, de azon kevés AAA franchise egyike, ami már az 5. (vagy 4.?) konzolgenerációját tapossa szolid rajongótáborral.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Dilikutya
félisten
Biztos a Konami is hasonlót tervez, vagy már dolgoznak is rajta.
-
james001
veterán
https://psnprofiles.com/kazama001
-
nonsen5e
veterán
D4: hunPH, nonsense#2596
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Műbőr kötésben, feltűnőbb dizájnnal is elérhető lesz a Redmi Turbo 4
- Projektor topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Google Chromecast topic
- GTA V
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest