Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz
SchumiBácsi #221 üzenetére
Jelenleg nagyon túlárazott. Valamire való 4k tv legalább 250 ezer ft, de ez még csak alja a minőségnek. Akkor vegyél hozzá egy 1080-as vidkarit ami 250 ezer. HAJAJ fél milla egyből. akinek van pénze vegye!
Ez a PS4 PRO-s 4k-ra meg kíváncsi leszek, inkább a szebb játék és 60fps az ami érdemben dobni fog a cuccon, már a sima ps4,xbox one-nál tudni lehetett hogy ez bizony kevés lesz ide, vagyis 7 évig nem fogja húzni de nem 2 évet vártam volna...
-
Nem arról van szó hogy nem kell a nagyobb felbontás, hanem inkább arról hogy sztem még egy részletesebb grafikájú FullHD is feladja a leckét ezeknek a "nextgen" csodáknak, hát még egy valós 2-4K... utóbbinál szvsz 10év kell a fix60-hoz főleg ha a látvány is fejlődik ami sosem árt...
-
VTom
veterán
válasz
huskydog17 #216 üzenetére
Hihetetlen, hogy milyen korát éljük a videojáték iparnak.. PS4 pro olvadó burkolattal, meg kommunikációs problémákkal, szarabbnál szarabb PC portok, driver hibák, félkész játékok méregdrága gyári hibás hardverek..
És van pofájuk eladni ezeket, mi barmok meg még meg is vesszük. -
huskydog17
addikt
-
válasz
Mister_X #209 üzenetére
Nem, alapvetően nem lassít. Csak akkor lassít jobban, ha annál a célpontnál te amúgy is akarsz lassítani. Teljes kitérés esetén változatlan a mozgás, fél kitérés esetén is lehet változatlan, de mondjuk negyed kitérés esetén már csökkentett az elmozdulás mértéke ahhoz képest, ahogy máshol reagálna.
-
Ezerféleképpen meg lehet oldani az aim assistot. Például a legnehezebben felfedezhető változata, amikor az analóg kar hatásgörbéjét módosítják kicsit a potenciális célpontok környékén. Ember legyen a talpán, aki felfedezi, mégis sokat javíthat a célzás pontosságán. Célzásrásegítés? Igen. Felfedezhető? Szinte nem. Baj, hogy van? Biztosan nem.
-
Polllen
nagyúr
válasz
#25237004 #204 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy általános következtetéseket vonsz le a Titanfall játék alapján. A Respawn a saját játékairól tud nyilatkozni.
A kolléga meg más játékokról.
Amúgy szerintem ha figyel az ember, könnyen tetten érhető az assist, hiszen nem az történik, amit a controlleren nyomsz...
-
MrGrey
újonc
Ez lehet hogy ciki, de nem találtam még rá ésszerű magyarázatot. A Ps4 játékok elfutnak a pron is ugy hogy patch nem jött meg ki rá ? Pl. Gta 5 ps4re megjelent, de tudnám játszani a proval is ? Vagy csak a kimondottan pro támogatott játékok futnak el rajta ?
-
-
törölt tag
válasz
Mister_X #200 üzenetére
Megint csak a cikket tudom idézni. "It’s a sticky issue, especially considering that some top console players don’t even think it exists, despite the game’s developer, Respawn, confirming its presence." Ezt a Titanfall kapcsán írták. Persze ők csak top konzol playerek.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
#25237004 #197 üzenetére
Ezt az Aim Assistot is úgy állítjátok be, mintha minden játék alapkelléke lenne. Rendes kompetitív címekben nincs egyáltalán, ahol meg van, ott is sokkal zavaróbb (pl.: becélzok messzebb valakit, a célkereszt elé kerül egy jóska a semmiből és félrelövök miatta). És nem is úgy működik, ahogy elképzelitek.
-
törölt tag
Persze, nincs értelme összeengedni őket. Olvastam egy Overwatch cikket is, hogy az egyik készítő azt nyilatkozta, hogy azért nem cross-platform a játék, mert a konzolosoknak nincs esélye controllerrel. Egy másik cikk meg arról szólt, hogy az XBox One-t úgy tervezték, hogy lehet majd PC-sekkel nyomulni a játékok nagy részében, csak közben összeengedtek konzol prókat közepes PC játékosokkal, és mindig csúnya vége lett, így letettek róla.
"A controllerrel is lehet ugyanolyan pontosan célozni" Persze, mindent lehet, mi pl. kormánnyal is fifáztunk poénból a koliban, de itt a vita arról megy, hogy szuboptimális a bill+egér kombóhoz képest. Az. Ettől még lehet élvezetes más controlleresek ellen, meg aim assisttal, csak nem az igazi, főleg annak, aki hozzászokott ahhoz, hogy bill+egérrel játszik, és az történik valóban, amit és amilyen gyorsan csinál. -
_drk
addikt
Csak legyen rá pénzed!
Sajnos ez már nagyon zsebbe nyúló hobbi! Akár ps4 akár pc.
Ps4 mellé kell egy 100 ezres netezős gép az úgy már 200 felett van de legalább el vagy vele pár évig.Pc-n meg veszel 50k-ért vga-t és sz*rt nem érsz vele.
Én már azon gondolkozom hogy ezekért a játékokért egyáltalán megéri-e?
-
Polllen
nagyúr
válasz
#25237004 #188 üzenetére
Ezért nem kell - nem feltétlenül van értelme - fps játékban összeengedni a controllert az egérrel. A controllerrel is lehet ugyanolyan pontosan célozni, de az egér gyorsabb (lehet). Főleg ha nem szemből jön az áldás, ami egy Titanfall szintű pörgős játéknál megeshet. Ettől még a precizitás nem sérül.
MöBalázs
Azért van itt is "gamer" controller.
-
Balion
senior tag
Természetesen én is pontosabbnak tartom az egeret, mint a kontrollert, DE!
A konzol inkább egy másfajta hangulatot kelt, mint a pc-n játszás, és ehhez hozzá segít a kontroller is.
Nemcsak kényelemben, de pl valóságosabbnak is hat kontrollerrel egy játék szerintem.
Azért az teljesen életidegen, hogy végighúzod az egeret az egérpadon, és 20-szor megfordult maga körül a karakter, akit irányítasz.
A valóságban sem így forgolódik az ember, hanem komótosan. (kipróbálgattam az előbb)Ugyanígy azokat a nehéz fegyvereket sem lehet olyan könnyen célra rántani, mint ahogy egérrel tesszük.
Én csak próbáltam más megközelítésből meglátni a témát. Nincs konzolom amúgy, de volt 360-om.
Persze nem azt mondom, hogy profi játékosokat ez érdekelne, de aki nem bajnokságokra készül, hanem a lehető legjobban szeretné élvezni a játékot, bizony lehetséges, hogy konzolon nagyobb élmény egy játék.
(vagy hát pc-re is rá lehet dugni azt a kontrollert, na)
És azért az sem egy rossz dolog, hogy tényleg mindenki ugyanolyan irányítót tart a kezében, és nincs az, hogy valaki egy 1000 forintos genius egérrel ugrik be a razeres őrültek közé -
Prof
addikt
Pontosan. En manapsag csak Hearthstone-al jatszom (meg duelyst) elfut sima HD4000 intelen mindketto.
Amugy meg sok AAA cim-et meglehetett 1 dollaret venni , egy jo jatek nem attol jo hogy 50 dollar es 2 napja jelent meg.
+ rengeteg ingyenes mmo, dota jatek van PC-re oriasi jatekosbazissal,
-
törölt tag
Titanfall: Controller vs Mouse+Keyboard
Ha már ez a téma, el lehet olvasni, mit gondolnak a profik. Ezután talán mindenki tisztábban látja majd a dolgot. Nagyjából annyi a lényeg, hogy aim assist nélkül kb. totálisan esélytelen a controlleres játékos a keyboard+egér felállás ellen (ezt egy top Xbox One Titanfall player írja, nem én). Ír egy példát, hogy valamelyik Halo játékban sokkal nehezebb volt megölni a saját csapattársad, mint az ellenfelet, mert rá nem volt aim assist. LOL.
A cikkből az is kiderül, hogy gyakorlatilag még olyan játékokban is van valószínűleg aim assist controllerrel, ahol nem is tudtok róla. Mozgás, manőverezés, fordulás stb. mind egyértelműen jobb bill+egérrel, távolra jobban lehet lőni kontrollerrel (aim assist+precízebb irányítás, mert kevesebbet kell mozgatni a célkeresztet mint közelharcban), és a top konzolos csapat így sem nyerte meg a tornát a lényegében amatőr szinten mozgó (a cikkből kiderül, hogy miért) pc-s titanfallosok ellen.
-
VTom
veterán
Én pont azért gondolkodom a PS4 Pro-n, mert egykét kivétellel az összes új játék, amivel szivesen játszanék PS exclusive..
Mondjuk én is azt mondom, hogy érdemes várni a vétellel még egy kicsit, amíg kikristályosodik, hogy mit is tud valójában a Pro a patchelt és a rá írt játékokkal. Ez a launch nekem kicsit elkapkodottnak tűnik, inkább olyan black friday-re legyen kint jellegű, nincs hozzá még rendes játék, csak a PS4-esek.
-
trufa12
addikt
AHogy nézem azért jövőre már szép számmal jelennek meg játékok a ps4-re
ideje volt x év után... eddig végül is értelmetlen volt a konzol, ami eléggé elszomorító,
nah meg az is hogy valóban aki vett elején ps4-et abszolúte sz.pó ágra került . -
janitor01
tag
válasz
VincentVG #166 üzenetére
Az első customer feedbackek alapján van FPS növekedés de jelenleg EZÉRT NEM SZABAD VÁLATNI! Ugyanis egyáltalán nem stabil a 60 FPS jelenleg mondjuk a BF1 ben hanem 50 és 60 között ugrándozik ami "profi multizásánál" inkább zavaró mint előnyös.
Abban egészen biztos vagyok, hogy ez nem más mint az optimalizáció hiánya. Simán lehet, hogy 3 hónap múlva mondjuk a BF1 PS4 PRO-n stabil 60fps lesz, de ahogy jelenleg áll a helyzet 1080 p -s tvre nem feltétlen éri meg a váltás. Aki kibírja az sztem jobban teszi ha csendben kivár míg az első PRO-ra (is) fejlesztett játékok kijönnek és minden PRO-t támogató jelenlegi cím legalább 2 patchen túl van. Akkorra talán már lesz tiszta kép arról, hogy mit kapsz a pénzedért.
-
janitor01
tag
Ez tipikusan egy olyan hozzá állás amivel nem lehet mit kezdeni. Az, hogy hány milisec a reakció időd, input laggod/ akármit akkor számít ha azt feltételezed, hogy emiatt jobbak nálad mások. Te azon a szinten vagy? Vagy lehet, hogy egy 2000+ órát konzolon játszó gammer lenyom COD-ban akkor is ha 60 FPS-ed meg egymillió dpi-s egered van?
Sok konzolos multi őrült pontosan arra feszül rá, hogy itt elvben nincsenek ilyen különbségek mert mindenki adott HW-el indul (persze a pro okán majd itt is lehet vitatkozni, hogy neki 4K ból visszaskálázott 1080p je van és ezért lőtt ki mert 3 pixellel többet lát.
Valahol az lenne itt a lényeg, hogy Te mennyire érzed jól magad abban a napi/heti/havi X órában amit ezzel töltesz és én szentül hiszem (mert próbáltam), hogy mind2 platformmal remekül lehet eltölteni az időt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Eg es fold a kulonbseg konzol es PC kozott , konzol csak jatekra jo es arra is sokkal dragabban es korlatozatabban hasznalhato, csak bizonyos akcio ,sportjatekokra, fps-re komplett rohej a kontroller."
Számodra lehet, de a nagy többség olcsón hozzá tud jutni premierjátékokhoz (olcsóbban mint PC-n), ugyanúgy van store a digitális játékokhoz, a kontrolleres irányítást meg meg kell tanulni, és bármit lehet játszani vele. FPS-t is, akár profi szinten.
-
VincentVG
senior tag
bocs ha volt már téma, nem láttam:
Full HD-ban lesz olyan különbség PS4 és PS4 PRO között h az egyik 30fps-t, míg a másik 60fps et tud?
vagy csak erre a 4k fel scale-ezésre lett kihegyezve a dolog?
köszi -
alvarezlopez
tag
Több szabadidő => több gémelés => több vásárlás. Milyen hülye szó ez a több! Értem, amit mondasz, de szerintem elbeszélünk egymás mellett
Nem konzol > pc háborút hirdettem. Én csak azt akartam mondani az egésszel, hogyha valaki vesz egy konzolt akkor még ugyanúgy megvan a lehetősége arra, hogy PC -n használja a már meglévő digitális javait. És attól fölösleges aggódni, hogy a konzol majd megsokszorozza a költségeit mert ez nem igaz. Akkor költött rá egyszer, amikor megvette.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Dr. Akula #159 üzenetére
Volt ps4-m, most van xbox one-m, egyik sem hangos, egyik sem melegedett túl több óra játék után.
Ha megizzasztom az asztali gépet, akkor a 750+i5 egy kicsit hangosabb az alap ventikkel.Alienware:
Nagyon zsebbenyúlós, ha ps4 méretben akarja valaki összerakni azt a teljesítmény.
Hány konzol jön ki egy alienware gép árából?Amikor arról beszélgetünk, hogy mennyi az alsó költség határ pc-n, hogy elérjük a konzol szintet, az alienware, DTR, brand gép szavakat érdemes kerülni.
kovsol
Így van, ha az embernek kellenek az exkluzívak. Nekem is azért van csak+split screen miatt, de ez utóbbit elkezdték kihagyni a játékokból.
Én csak multiplatformra nem látom értelmét egy pc-t és konzolt is fenntartani. Elég az egyik ízlés szerint. Bár biztos van, aki másképpen gondolja. -
kovsol
titán
Sokan az a baj, hogy úgy gondolkoznak vagy az egyik vagy a másik. PC és Konzol egymás mellett a tökéletes megoldás.
-
Prof
addikt
Viccs milyen erdekes modon vetik osze az emberek a konzolt a Pc-vel.
Total nulla erteket tulajdonitanak a PC alapfelhasznalasaanak ami legtobbeknel 90% munka, net, filmnezes, kommunikacio.Total elfelejtik a a kismillio ingyenes jatekot amelyek jatekostabora USA lakossagaval vetekszik.
Hany jatekot veszel konzolra, eladod hasnzaltan? Hogy jatszol akkor vele par honap mulva? SEhogy az gyakorlatilag jatekberlet.
Mar bocsi akkor en meg veszek hasnzaltan PC hardvert, meg 1 dollarert humblebundle-ben kismillio jatekot.
Eg es fold a kulonbseg konzol es PC kozott , konzol csak jatekra jo es arra is sokkal dragabban es korlatozatabban hasznalhato, csak bizonyos akcio ,sportjatekokra, fps-re komplett rohej a kontroller.
PC mellett konzol exkluzivval jatszani 20ezer/jatek aron nem olcso mulatsag. Kb annyiba jon ki a tobbsegnek a gep ara + jatekok.
-
Polllen
nagyúr
70k-ból kijön egy haswell i5 lappal és akkor az eredeti kereted 195k marad.
A 470 pedig ultra beállításokon tényleg kevés fullhd 60 fps-re, de a konzol nem ultra beállításokat tol ki magából.Azért írtam, hogy azonos felbontást, azonos grafikus szinttel kellene összehasonlítani.
Kb. mint itt, csak újabbakat nem találtam sajnos:
[link]Amúgy van egy fontos dolog, ami mindig kimarad a számolgatásból. A méret. Abban a konzol verhetetlen. Nagyon zsebbenyúlós, ha ps4 méretben akarja valaki összerakni azt a teljesítmény. Már ha össze lehet rakni, mert kb. a 750ti a legerősebb lp kártya. Szóval rögtön valami méregdrága itx ház kell, amiben fektetve van a vga, 30-40k, csak a ház és szerintem a valós méret nagyobb lesz valamelyik dimenzióban.
Most láttam a ps4 pro szétszedős hírnél, hogy a ps4 pro-n néhány játék rosszabbul fut, mint a ps4-n. Értem én, hogy több részlet, de tényleg annyira nehéz lenne lenne nem 30 fps! alá menni?
-
Dr. Akula
félisten
-
Valóban az i3 ár nem passzolt. A többi az nagyjából. Ne akarj egy-az egyben lefordítani egy hardvert csak a specifikációja alapján PC ekvivalensre. Ez egy célhardver, sokkal hatékonyabban.
Ha ennyire ekvivalensben gondolkozol, akkor ne hagyd ki a BD olvasót 17k, és az oprendszert.
Nem hallottam, hogy máshol is gondokat okozna.
Mert senki nem szokott i3-mal tesztelni, és frametime-okat mérni i7-hez. Sokszor még az i5 is kevés a 1060/470 szinthez. Ez nem azt jelenti, hogy téglafalba ütközik az fps, hanem azt, hogy a pillanatnyi minimumok beesnek. 2016-os játékok hadát lehetne felsorolni, ahol a tuningolt i5 is szenved ettől.Igen, a konzol akkor jó választás, ha marad mellette egy legalább öregecske pc is, ami minden egyéb feladatra, és a pc exkluzívokra használható valamennyire.
-
Balion
senior tag
1. A komponensek árai nem pontosak, vagy legalábbis nagyon rossz boltválasztás eredményei.
2. Ez nem a ps4 pro specifikációja (16gb ram; SSD; 2GB HDD)
3. az az i3-6100 nem okoz akadás hegyeket, igaz, már van 1-2 játék, amihez kezd kevés lenni. (BF1, GTA 5)
Nem hallottam, hogy máshol is gondokat okozna.De ha már bele szóltam, hadd írjam én is meg a listámat reális árakkal.
Alaplap (MSI) + cpu (i3) 52
vga (1060 3GB/((RX 470 4GB)) 63-66
Ram (Crucial DDR4 8GB) 12.500
HDD (WD Blue 1TB) 13
Táp (EVGA 430) 13
Ház (Zalman T3, T5) 6500
160~Ezek mind minőségi alkatrészek, tesztek, vélemények alapján kiválasztva.
Tegnap ezeket szereztem be egy jónevű üzletből. Igaz, volt vele utána járás, le jártam a lábaimat, meg szerelgetés, telepítgetés, de megérte.
Amúgy ez volt az első konzol, ami elgondolkodtatott rendesen, hogy váltani kellene konzolra. Sajnos mindkettőt nem engedhetem meg magamnak, ezért maradt a gép, mert azt mindenre lehet használni.
A kényelme miatt viszont szívesen váltottam volna. Szerintem a PS4 pro nagyon jó választás! -
trufa12
addikt
Akkor várjuk a p4 pro minit .
Addigra már pénzem is lesz rá140) schawo válasza Polllen (#139) üzenetére ÚjVálaszPrivát2016-11-12 08:42:19
schawougyan ezt írtam le csak jóval rövidebben
, és ti még 10 komment után is a xaron vitáztok .
De egyébként itt van, ez gyors is stabil is.
I3 bőven jó a 470 alá. Kicsit 200 fölött van. Szabadabban lehet mozogni vele, ott a virágbolt (nem hivatalosan ) le játssza a 4 k filmet, hdr kompatibilis.De legyen most a nyertes a ps4 mert ezzel a spec-el már azért elég jó. Meg nézzük hogy használtan is lehet azért már játékokat kapni rá.
De aki pc-t akar venni annak ez így remek konfig. -
PuMbA
titán
-
törölt tag
Sok embernek elviselhetetlenül zajosak a ventik, ráadásul nem igazán látják ki a 4k-t a cuccból.[link]
-
Polllen
nagyúr
Nem egyformán számolunk. Darius kincsét is el lehet herdálni, de nem indokolt. Haswell, 470, stb ugyanúgy ki fogja préselni magából azt, amit a ps4 pro. Azonos graf szint, azonos fps-sel. A beszélgetés ezen részét majd tudjuk folytatni, ha lesz több gyakorlati tapasztalat. Pl. a ps4 pro tudja már stabil 60fps-t folyamatos 1080p-n, leskálázás nélkül? Ehhez nem kell 300k-s pc.
A ps4 pro jó ajánlat, csak ne a 300k-s pc-vel hasonlítsuk össze. Max akkor ha a játékokban mutatott valós grafika és teljesítményben egy szinten lesznek, nem csak papíron.
-
Alaplap + cpu (6700) 100
Vga (1060/480) 90
Ram (16) 30
Ssd (240) 25
Hdd (2tb) 20
Táp 20
Ház 10
295kNagyjából ez felel meg az új ps4 pronak, amiben kb egy 470 van. Nálam nem jön ki a matek 200-ra, legfeljebb így, de ez már bőven a ps4 pro spec alatt van (irtó gyenge cpu, gyengébb vga, kevés ram, lassú boot és töltés):
Alaplap + cpu (i3) 70
Vga (470) 70
Ram (8) 15
Hdd (2tb) 20
Táp 15
Ház 5
195kSzóval ez csak kínlódás, ehelyett inkább ps4 pro 140-ért.
-
Polllen
nagyúr
Konzolnál ez nem fog számítani, nem ennyire precíz sem az irányítás sem a vas. A fejlesztők küzdenek a 60 fps-ért... Tökéletes lesz egy alap monitor, alapvetően TV-khez szánják, ami még rosszabb.
(Hozzáteszem én tv-re kötött pc-n fps multizom & nem a TV input lagja okoz gondot, hanem az, hogy menyi fps-t tol ki magából a vas.)Nagyon off, de szerintem az a 300k gépre nagyon kemény. 200k-ból bőven meg tudnád oldani konzol szinten. A multi pedig fizetős szolgáltatás. Mindig nagy téma, hogy melyik olcsóbb, de ha újat veszel és nem száll el veled a ló, 2-3 éves távlatban ugyanannyit költesz a két rendszerre. Nincs olyan, hogy ez vagy az olcsóbb, olyan van, hogy ez vagy az jobban tetszik és akkor abból ki lehet hozni a legjobbat.
Csak a végén más lesz a mérleg. Pc-n többet költöttél HW-re, kevesebbet accounthoz kötött játékra (bár ez sem teljesen igaz), konzolon meg szolgáltatásra. A hw ára kb. feleződni fog, de ha a 2-3 év után ki akarnál szállni/váltani a pc-ért több pénzt kapnál, mert ott költötted a többet a hw-ra. Nagyon leegyszerűsítettem, de kb. ennyi.
-
PC előtt egy átlagos emberi reakcióidő 300ms... a többit számold ki. Egyébként teljesen jó úton haladtál amíg a multi nem került terítékre - nem akarok belemélyülni de amíg 60Hz-es monitor volt inkább kikapcsolt szinkronnal voltam éveken át 200-300fps körül mert multiban egyes játékmotorok érdekes dolgokat tudtak produkálni ha 60fps volt a limit. Most 160Hz-en szinkronban másképp adja mint annak idején 60Hz-en hiába ugyanaz a játék.
Egyébként vannak különféle topikok ahol hamarább is választ kaphatsz a kérdéseidre.
-
MrGrey
újonc
Köszönöm
pontosan így gondoltam én is. 15 évig konzolos voltam, utána gondoltam jó lehetne a PC, de sose jutottam el odáig,hogy megvegyem a játékot.
Azért még hálás lennék, - feltéve ha benne vagy a témában - hogy számít e itt is az, hogy 1 ms a válaszideje a monitornak vagy 5 ms? Gyakran multiznék FPS játékkal (véleményem szerint kontrollerrel is jól lehet játszani, csak megszokás kérdése) Ha nem számít akkor IPS paneles monitorra gondoltam, ha jelentősen számít arra még nem agyaltam ki semmit
50-55-nél többet nem szeretnék monitorra költeni. Értem, hogy a Pro pont ezt mondja, hogy 4K, de én megvárnám a 4K-val a következő generációt, addig tökéletes az FHD.
-
MrGrey
újonc
Ne haragudjatok ha off, de szeretnék tőletek véleményt kérdezni.
Röviden leírom melyik opcióval mi a szitu és várom a válaszokat.
Tehát jelenleg nincs konzolom, PC-t nyúzom. Sose voltam hatalmas gémer, de szeretek játszani mindenféle játékkal ami leköt. 2011-ben vettem 1 PC-t akkor még nem nagyon értve a gépekhez. Azóta módosultak a paraméterek, de ez egy 775ös config. Jelenleg Intel Xeon E5420 procim van (nútolva vagy micsinálva, hogy passzoljon a 771-es proci a 775ös lapba, tök jól működik) 8 giga memóriám van és egy gtx 560 ti vidikarim. A proci nem igazán hajtja ki a vidikarit, tehát GTA V 1280x1024 felbontáson (5:4es monitorom van) medium beállításokkal megvan a fix 60 fps, de a proci 100%-ra terhelve van, a háttérben semmi nem fut. A vidikari 40-50% körül mozog, és a ram is 6-7 giga használatba van. Sokat agyaltam, hogy újítsak-e a gépen (az összes játékot torrenteztem, egyet vettem meg életemben PC-re)
szóval gondolkodtam, hogy:
Z170-es alaplap
Intel i5 6600K proci
16Gb memória
új táp, új ház stb.Vidikarit nem számoltam bele, mert 200at is sokallok már. Na most ha vidikarit is vennék, akkor már majdnem 300ba van a gép.. ami baromi sok nekem, értem hogy több évre szól de basszus nem ér ennyit, hogy hébe-hóba játsszak rajta. (mellesleg 1060as kártyával szemeztem)
Aztán megjött a PS4 Pro. Átgondoltam, hogy mik az igényeim. Nos PC-n általában netezek, filmezek programozok. Erre valljuk be nem kell egy 200-300 ezer forintos gép.
Így, hogy mindent cserélni kellene a gépemben (házat azért mert törött, és 15 éves, a táp meg a megtisztítás ellenére is néha elkezd búgni) megéri nekem, hogy költsek PC-re?
Én úgy gondolom, hogy PS jobb választás lenne. Sokat ülök gép előtt főleg a programozás miatt, így sokszor már-már elegem van itt ülni játék közben is megyek nyújtózni, járkálok egyet lefekszem az ágyra. Továbbá nagy igazságot látok abban, hogy megveszed a PS játékot, annak az árának egy részét mindig vissza tudod kapni, mert el lehet adni. a PC-nél ez sajnos nem működik.
Érdekelne a PC szemlélet és a konzol szemlélet is, de légyszi ne ócsárolva a másikat, mind a kettőnek vannak előnyei hátrányai.
-
GodGamer5
addikt
Azért az a 8,4 Tflops elég jól hangzik, jövő karácsonyra tuti vétel, sőt addig még játékok is lesznek rá.
-
Ragnar_
addikt
Ez fél éve - 1 éve volt kb, azóta azért nem fordult akkorát a világ.. amúgy az Ashes kiegészítő meg... kb. mint a mantle, akkor lehet majd tendenciáról beszélni, ha a nagy játékmotorok, mint a Frostbyte stb. elkezdenek tényleg jobban skálázódni a magok számával, de ez egyelőre mx. fps-nél 10 %, igaz min FPS - nél már 25% is van.. nade + %50 fizikai magról (6 vs 4) + HT ről van szó, szerintem lesz az 3-4 év is mire tényleg kihasználják a 4+ magot.
-
Ragnar_
addikt
Én egyszer egy topicban megemlítettem, hogy egy 8 magos AMD-nek illene jobban teljesíteni játékokban, mint egy 4 magos Intelnek, ha több szálra van optimalizálva a program erre egy szakmabeli elmagyarázta, hogy van sok folyamat, amit nem lehet hatékonyan párhuzamosítani...
-
Prof01
veterán
Persze, hogy jobb lesz, de azért plusz pénzt ki kell adni. Egy high-end PC-n is szebb lesz a játék, mint egy belépő/közepesen, azért, mert ő hajlandó volt többet fizetni a jobb hardverért! Most konzolon is elérhető ez a választási lehetőség. Ennyi. Ha akarok, akkor meg visszatérek majd a régebbi játékaimra a PS5-ön, ami valószínűleg már visszafele kompatibilis lesz, szóval újrajátszhatom Pro grafikával. Nem érzek semmilyen hiányt. A grafika nem minden, annál fontosabb dolgok szabják meg egy játék minőségét általában. Ha annyira érdekelne, akkor nem váltottam volna 10 éve PC-ről konzolra. Akinek a legjobb, legerősebb kell az úgyis PC-t vesz.
-
Vitamincsiga
tag
Azért az AMD nem semmi egy méregkeverő
Ha jól olvastam a sorok között, nem csak a Polaris-ból, de a még meg sem jelent Vega-ból is emelt be technológiát az alapból GCN2-es GPU-ba
Le a kalappal előttük -
Vitamincsiga
tag
A XBOX One és a PS4 bejelentésekor azt ígérték, hogy az "idők végezetéig" korszerű lesz! Az akkor induló 4K-ról persze sumák módon hallgattak...
Ha van pénzkidobás, akkor a konzol az. Itt mindent cserélni kell, nem úgy mint az 1000-szer lesajnált PC-nél... Persze, persze a szuper optimalizálhatóság! Ja. Az AMD a Mantle-val secperc alatt rákényszerítette a Khronos Group-ot és az MS-t, hogy fejlesszen végre...
De inkább kérdezek 10-bites színmélység, HDR, megnemtudoménhogy mijönmég, benne lesz? -
válasz
SchumiBácsi #125 üzenetére
A múltat nem lehet kivetíteni a jövőre. Valóban így van, a korábbi szériák nagyon tartósak voltak, de most jön a váltás időszaka.
A következő garnitúra az intelnél már a normál szegmensben is hatmagos lesz.
-
Lehet hogy szart sem érnek a mostani CPU-k pár év múlva de ha nekem azt mondja valaki 5éve hogy az akkor kiválasztott CPU 3db vga-t fog kiszolgálni aminek a végén ráadásul egy a csúcsszériából való, szimplán kiröhögöm.
Igaz hogy egy valag pénzbe került a platform megteremtése, de azóta csak VGA-t cseréltem, és minden esetben jelentős minőségbeli ugrás következett mellékesen a felbontás is szépen megszaladt 1680×1050-ről 2560×1440-re, ráadásul 60Hz frekvenciáról 160Hz-re. Ez akkora teljesítmény amire még a következő next-gen konzolok is egyszerűen képtelenek.
Ráadásul ha mindent eladó fajta lennék valószínűleg pont egy ilyen konzol ára "veszett" volna csak el a fejlesztések során (+1 konzol a platform megteremtésénél de sztem akkor még egy PS3-at kellett volna venni, aztán később PS4 most meg a Pro hogy mindig toppon legyünk), de cserébe a teljesítmény brutális - nem a duplája, hanem a többszöröse főleg egy pár éves játéknál... Nem beszélve a PC sokoldalúságáról, amit néhány trükkel simán konzolosítani lehet.
Forradalomra visszatérve jöjjön csak akkor egy facca 6-8magos CPU pár éven belül, mert valamennyi esetben kvázi okafogyottá vált a CPU és ezáltal a teljes gépem fejlesztése. Nem ad annyi pluszt egy új modern CPU értelmes áron amiért az egész gépet cserélni kellene a VGA kivételével.
-
ruzsabazsa
aktív tag
Sziasztok.Jelenleg spanyolban vagyok es egy hivatalos uzletben(game) talaltam par darab ps4 pro-t plan renove feirattal.150€!!!Elmeletileg a sarka utodott meg es ezt javitottak ki es arulnak tobb darabot is a kirakatban.Erdemes rarepulnom? Ha 2-3 evet kibirna nekem mar tokeletes lenne.1 ev garanciat vallalnak bar az nem segit ki otthonrol.Surgos,ugy hogy minden epito jellegu valasz johet !
-
A használt szálak ellenőrizhetők szoftverrel, nem a win10 beépített való erre, annál általában senki sem érti, amit lát.
Hatmagossal könnyű tesztelni, csak le kell tiltani két magot. Egy két évvel ezelőtti tesztem: [link] Egy 750Ti-vel teszteltem, azért kellett alacsony felbontáson, hogy ne a vga szóljon bele, és lehessen következtetést levonni erősebb vgákra vonatkozóan. De az jól látszik, hogy képes több magot terhelni.
Mindig a minimumokra, és a mikrolagra van hatással a több mag. Olcsóbb lesz cpu-val megoldani az ilyen problémát, mint vgával, ha normálisan elérhetők lesznek a hatmagosok.szerk: Na, tessék, pont friss hír a témában: [link]
-
trufa12
addikt
200 ezer egy mai átlagos gamer pc-fhd-ra aztán a vitát le is lehet zárni
(torrent előnyben ) de persze ugye az illegál, így a konzol jön ki győztesen.De akkor is ott van hogy a pc szabad aztán bármit lehet vele kezdeni.
Egyébként ma volt itt a futár a ps4 pro csomagommal, játékokkal, de izibe nem akadt 196 ezrem, aztán vissza is vitte
Előrendelés volt, de annyi minden történt az elmúlt hónapokba , sok volt a kiadás , pcre is ment még pénz, így ez nem jött össze .
-
trufa12
addikt
én várok 2018 -ig . Lesz itt már pc-ből is intel 300as chipset, meg szerintem már ps82-őt is kiadják addigra.
-
Sinesol
veterán
Komolyan nem tudom honnan veszed mindezeket.
Még ahol több magot le is terhel egy jateék, ott is kimérhető tesztek alapján, pl hogy sokszor 3-4 magig van javulás, onnan kezdve meg hiába10 magot is leterhelni, de csak pár százalékot dob pluszban. Szóval a valóságban ma is max 3-4 mag van terhelve, csak több szál esetében szétosztja a terhelést. -
válasz
Tigerclaw #116 üzenetére
Sikeresen megtaláltál egy toldozott-foltozott 2004-es játékot. A Kommandos pedig egy 6510-es magot terhel csak
(#118) Ragnar_
Pont az ár fog lejjebb jönni, ez a lényeg. A mostani négymagosok árkategóriájába jön a 6-os, a kettesek helyett pedig lesznek a négyesek. Ezért fog beleállni a régi négymagosok ára a betonba. -
Ragnar_
addikt
Hát legutóbb amit láttam BF1 i5vsi7 volt kb. 10 % különbség, árban meg kb. 2x.. Az a kérdés igazából, hogy mikor lesz generációváltás, és a PC-s többszál kihasználást alapul véve még az sem biztos, hogy a következő konzolgeneráció 4+ magot használ majd, de az azért valószínű.
-
seniman
veterán
válasz
janitor01 #109 üzenetére
Ki van ez találva,hogy egyik sem legyen mindenben jobb a másiknál.FPS-t én is billentyűzet+egérrel szoktam meg,viszont egy sharpshooter-rel elég jó buli PS-en,már amelyik játék támogatja.Viszont az XBOX kontrollere esik legjobban kézre,tehát hogy mindennel elégedett legyek,mindegyikből kéne egy.
-
válasz
stranger28 #96 üzenetére
No de ez egy játékgép.
Ahol viszont nem a felbontás növelésére kellene verni, se itt, se pc-n, hanem a valósághű mozgásokra, fizikára, fényre és árnyékokra.
Nem véletlen, hogy egy Dallas epizód a maga egyszerűségében az analóg story 4-en realisztikusabb, mint a GTA5, vagy az Uncharted legújabb csőrésze. -
janitor01
tag
Azért fura, hogy mindig újra és újra kibontakozik ez a vita és az elmúlt 10 év alatt ugyan azok az érvek jönnek fel. Talán egyetlen dolgot nem láttam most, hogy RTS-t nem lehet / mennyivel rosszabb konzolon játszani. Ami nyilván azért nem kerül elő, mert alig-alig látni RTS-t manapság (
).
Azt, hogy mire kötöd ki a PS-t/PC-t nem szabad ide számolni. PS-t is lehet monitorra rakni, PC-t is tv-re ergo ezzel érvelni alapból baromság szerintem.
Az, hogy a PC árban versenyképes, csak akkor tudom elfogadni ha nem 0-ról indulsz. Azért nem szabd elfelejteni, hogy csak egy home windows a PS4 pro árának a 15-20 %-a.
Az, hogy a konzol játékok átlagosan jó 8.000 Ft-al drágábbak mint a PC-s társaik nem lehet vitatni bár tény, hogy lehet velük kereskedni, de azért lássuk be hogy még ez a hatalmas árkülönbség is évek alatt jön be. HA évi 10 játékot veszel (amit nem hiszek) akkor is 80.000 Ft-ról beszélünk, tehát durván szerintem 20 játék után kezd megtérülni a PC ami rengeteg. (feltéve hogy a megjelenés napján boltból vetted mint a 20 at és mind a 20 AAA cím továbbá sosem adod el őket)
A kontroller kérdésköre az egyik leggyakrabban felmerülő és legnehezebben értékelhető probléma. Szerintem minden egér + bill fanatikusnak el kell fogadni a tényt, hogy lehet kontrollerrel fps-t játszani. Sőt aki ezt szokta meg és ezt ismeri (esetleg csak ezt!) az nagyon jól tud vele játszani. Az, hogy multi környezetben esetlegesen egy bill+egét harcos mekkora előnyt élvezhet azt nem vitatom de maradjunk annyiban, hogy én 40+ óra Battlefront alatt nem tapasztaltam soha ilyet. Azaz azt gyanítom, hogy ez a probléma nem teszi tönkre a mindennapi játékélményedet. Aztán meg van rengeteg játék típus amit pedig PC-n is szinte mindig kontrollerrel játszanak az emberek.
Az, hogy az exkluzívok nem jók megint csak nevetséges indok. Főleg azért gyanítom mert a PC-re elérhető X-BOX exkluzívok azért elég sikeresek manapság és nem hiszem, hogy a PS4 exkluzívok ne lennének hasonlóan sikeresek ha elérhetővé válnának PC-n. Elég nagy piac a konzol gamming ahhoz, hogy fejlesszenek rá jó sőt olykor kíváló játékokat.Mind ezek alapján szerintem valóban azt a kérdést kellene feltenni, hogy elég vonzó-e a PS4 pro ahhoz, hogy esetlegesen egy gép upgrade helyett egy ps4pro landoljon a bevásárló kosarakban és szerintem erre a válasz az, hogy nem.
A Sonynak nyilván ez lenne a piac amiben leginkább reménykedik (ahogy azt írtátok meg talán a cikk is kiemelte) de az a helyzet, hogy jelenleg azok az exkluzívok amik nem folytatások egyáltalán nem motiválóak és nyilván amíg én remegve vártam az UC4 et miután ismerem és szerettem az előző részeket, de azért egy PC-s játékost nem biztos, hogy behúz 10 -15 órányi játékot egy sorozat 4. részével 150.000 Ft-os befektetéssel! Egyenlőre aki bölcs az kivárja a jövőre megjelenő PS exkluzív kínálatot amiben akad franchise indító rész (esetlegesen PSPRO feature-ok támogatással), ha mást nem is de legalább azt, hogy a RDR 2-t bejelentik e PC-re, és utána dönt.
-
Sinesol
veterán
Nem feltétlen a nevet fizeted konzolon, hiszen alig van rajta hasznuk, míg egy brand gamer gépnél +50% a plecsni.
De ha neked egyszerűbb akkor felteszem a kérdést, hogy miért vennél drágábban konzolt/PC-t mint a legalacsonyabb bolti ár? A brand gép kb olyan, mintha valahol a konzolodat másfélszeres áron vennéd meg."De amúgy azt is megnézem,ki milyen gamer vadat hoz ki,új bolti alkatrészekből,nem aprós szürkeimportos,kisjóskához szóló garis cuccokból,egy új konzol árából."
Pont olyan erőset, amennyit a komponensekre költ jó magyar forintban?
-
seniman
veterán
-
Sinesol
veterán
Már miért lenne értelme brand gamer géppel összahasonlítani? Hogy a konzolosoknak kedvezőbben alakuljanak az ár/teljesítmény viszonyok?
Konzolból is a hardvert fizeted meg, akkor PC-ből miért csapnád hozzá a felárat a márkajelzés miatt? Az se indok hogy össze van már rakva, mivel bármely egyedi komponensekből álló gépet kulcsrakészen összerakva hozhatsz el a boltból.
-
Szemi88
tag
válasz
Tigerclaw #101 üzenetére
Én nem akarok belemenni abba a vitába, hogy PC vs Konzol.
Én a gépet munkára használom, soha nem volt gamer PC-m, mert amikor apumnak volt gépe azon játszottam, de mivel állandóan lehalt a játékoktól a gép, akkor kaptam meg az első playstation-t (még a FAT-et
, hm.... de imádtam), hogy ne a gépét öljem meg folyton, amint dolgozott
Igazából onnantól kezdve a konzol határozta meg a gamer életemet, PS1, PS3, PS4. Én már teljesen a kontrollert szoktam meg, PC-n nem is tudok játszani.
Igazából ez tényleg szubjektív, hogy kinek mi a jó.
A Pro igazából önmagában nem elég. Kell hozzá egy 4K TV, ami engem annyira nem érdekel, meg még elég drága is. Tudom, kinek mi a drága...... Nekem most egy 82 cm-es full HD tv-m van, és nekem többet érne, ah le tudnám cserélni egy nagyobbra mint egy 4K-s tv. Számomra a Pro-nál meg a PS VR szemüveg ér többet
Inkább arra akarok beruházni a közeljövőben
Most két éves a PS4-em és remélem, hogy még egyszer ennyit fog bírni.
-
seniman
veterán
A PC és konzol gép árak összehasonlítása igazából úgy lenne reális, a PS/XBOX/akármi ellen egy brand gamer gép lépne szorítóba.Mit is kapnánk a konzol áráért?Valami netezős vakarékot?
Játék árak?Gondolom mindenki hallott már a Live Gold és PS Plus tagságokról.Évi 15-20ezerért egy rakás ingyenes és kedvezményes játék.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem is az nagy negatívum. Az Xbox One S már túl gyenge, de lejátsza a 4k-s HDR-es BD-ket, a PS4 Pro már elfogadható, de nem játssza le.
Most akinek nem asap kell egy új konzol, annak érdemesebb kivárnia a következő XBOX-ot (vagy a PS5-öt), de az előbbi gondolom sokkal hamarabb jön.
A Sony nem siet mert egyrészt már piacra dobta a félgenerációs konzolját és ráadásul VR sisakja is van, játékokkal, az MS meg ha van esze, duplázott tempóval dolgozik azon, hogy a scorpio fedőnevű konzoljuk minél hamarabb kijöjjön...és remélhetőleg azon is, hogy legyen hozzá VR támogatás 2017-ben valamikor.
Azt nem tudom, hogy a PS4 Pro hardveresen alkalmatlan a 4k-s BD-k lejátszására, vagy csak ez egy hibás marketing döntés eredménye, amit firmware frissítéssel orvosolhatnak?
-
Tigerclaw
nagyúr
Eddig is voltak sok magos CPU-k és mégsem ért semmit. 6 magos procim van, de még azok a játékok sem használják ki, amik már támogatják a több magot. Jellemzően 1 mag 100%-on, 2-3 mag 20-30%-on, másik 2 mag 0%-on van. A hardverfejlesztés 10-20 évvel előrébb jár a szoftverekhez képest...játékokat tekintve főleg.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az új konzol a maga területén a piac legerősebb megoldása, és tartogat néhány titkot is.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- ZIDOO médialejátszók
- Politika
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 2-IN-1 - 13,3 CORE I5 10310U- 16Gb rammal- Érintőképernyős
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ROG STRIX B760-F GAMING WIFI - Garancia! 2026.06.12
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest