Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Somatom #5718 üzenetére

    Neked is shimano rendszeres bringád van?

    Amikor új volt a cucc és még szoktam az egészet, akkor két dolog volt furcsa, az egyik a boost túlzott vehemenciája, egyszerűen nem tudtam olyan óvatosan tekerni, hogy ne jőnön a pedálfordulat, a másik meg a felfelé technikás részeknél az erő adagolása. Analógról váltva az első pedál mozdulataim mindig túl erősek voltak az analóg megindítása miatt, ezért mindig elkapartam. Ezt úgy kompenzáltam, hogy a profilokban a motor reakció idejét a max 5-ös értékről levettem 4-esre, hogy a tekerésem erejét kicsit simítsa és némileg lassabba fusson fel a motor teljesítménye. Nekem ez érzetre is természetesebb volt.
    A következő pedig az volt, hogy a boost mód rásegítés intenzitását levettem 10-ről 9-re, majd a trail rásegítésében a 6-os szint lett az amit jól tudok adagolni.
    Közben második profil sorra beállítottam alternatív megoldásokat, amiket menet közben tudtam tesztelni, minidg csak 1 paraméter hatását figyelve.
    Idővel ahogy tanultam kezelni a gépet a motor reakció időt visszatettem 5-ösre, de úgy vettem észre, hogy ez is némileg hatással van az akksi időre, így már a két profil sort célzottan állítottam be. Az 1-esben van az terepen preferált beállítás sorom, ahol a 3 rásegítési mód között az intenzitás különbséget 3 fokozatonként állítottam be, míg a 2-es profilba a lépésköz szintén 3, de ott megtartottam a reakció időben a 4-es szintet és a rásegítés minden módban talán 1 értékkel alacsonyabb mint a fő profilban. A nyomatékot minden módban a beállítható legnagyobbon tartom, ami eco-ban talán 70Nm, de ugye ne feledjük az igazi korlátokat a wattok és az adott módhoz hozzárendelt rágesítési mérték jelentik nem a nyomaték.

Új hozzászólás Aktív témák