Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz repvez #187146 üzenetére
Már abbahagytam a vállalkozásomat, 2023. december 15-én teljesen vissza is mondtam, de az elmúlt 5 évben csak "hibernálva" volt. Szóval a tapasztalatom nem up to date...
Viszont előtte 2009-től tíz éven át vásároltam külföldről a használt gépeket, javítottam, kipucoltam, rendbe raktam, majd eladtam. Eleinte mindenfélét vettem. Idővel elezdtek átalakulni a vásárlásaim, és Dell Latitude, Lenovo Thinkpad T és X, HP Elitebook, Fujitsu Lifebook és Toshiba Portege gépeket vettem csak, mert a többivel egyszerűen vagy buktam, vagy jó esetbne nullszaldós voltam, annyi gépet küldtek vissza jótállásban.Szóval nagyon hosszan tudnám sorolni azokat a pontokat, amikért rosszabb a munkára egy gamer gép. Ha gondolod, egyszer eljössz hozzánk, meghívlak egy sörre, és hosszan végig tudjuk beszélni.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
válasz azbest #187144 üzenetére
Van itthon egy Dell Latitude 7300 és egy Acer Swift is, mondtam neki, hogy amelyik megfelel a munkahelynek, azt beadjuk, letörlünk róla mindent, csak ne kelljen ezt a dögöt cipelnie. De ma már kapott egyet (nem tudom, mit), a cseregéppel jön haza...
-
veterán
válasz GZoli7 #187142 üzenetére
De igen. A beszerzőnek azt mondta a barátja, hogy az a gép nagyon jó. Csak azt nem kérdezték meg tőle, hogy mire kell a gép.
Azóta már van rendes infósuk, ma kap tőle új, normális gépet (normális = munkára való).
Írtó hülyén nézett ki párom, mikor este még meg kellett csinálnia valamit, és én ott olvasok mellette az ágyban, ő meg püföli a vörösen háttérvilágító gépen a billentyűt. Csak néztem, hogy mit adtak a kezébe..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
válasz Ixion77 #187134 üzenetére
A hardver nem merül ki a proci, ram, kijelző, etc területén, olyan "apróságok", mint pl a ház váza, szerkezete, a szellőzés, vagy hogy az 1TB-os ssd milyen fajta, a szervizelhetőség vagy a NBD on site jótállás döntően határozzák meg a consumer és business kategóriák közti különbséget, csak hogy párat említsek.
Én inkább úgy fogalmaznám meg ezt, hogy jóval kevesebb embernek van szüksége üzleti gépre, mint ahányan azt vesznek.
Viszont van, hogy a csak a hardveradatokat nézők komoly hibát követnek el. Feleségem munkahelyén elment az informatikus, a beszerző, aki gépeket vette, vett egy 15,6" Legion gépet a belső ellenőri munkához, aki utazik mindenfele (ebben a két hétben Bp, Debrecen, Pécs - Szombathelyről vonattal). Egy hónap után jelezte, hogy elege van ebből, hogy ekkora súlyt cipel, a gép a vonaton a leghangosabb és melegszik is. Holnap kap egy 14"-es gépet (Latitude vagy Zenbook-ot mondtak). A beszerző nem értette, mi a baj Legion-nal...
-
veterán
Sokáig gyűjtögettem a coin-okat, volt belőle 9000, amikor kitalálta pár éve az aliexpress, hogy devalválja a coinokat, és amíg korábban napi 10 volt a max gyűjtés, az hirtelen felugrott 70-re és így tovább, meg persze a beváltásnál is drasztikusan növelték a beváltandó pontokat. Akkor a hosszú idők gyűjtögetését vágták haza. Na, én ekkor hagytam abba ezt.
Kérdés
Adott egy ilyen kép:Nekem valahogy sehogy sem jön ki ez a 26,31-es ár. Hogy hozzátok ki?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Spancer RE #186661 üzenetére
Ezt rendelném, eredeti samsung töltő, itthon van, gorsan megjön, alza+ felhasználóként ráadásul ingyen küldik 3390-ért adatkábellel együttOh, bocsánat,btype c. Az adott kábellel használva nem gond, de ha sajátot akarsz használni, akkor nem lesz jó
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jabby #186518 üzenetére
A rendeljkínait, nézdmitrendelsz és hasonló oldalakon mindig dícsérik a termékeket. Akkor is, ha egyébként gagyi, és akkor is, ha épp eléggé drágán mérik. Ráadásul eget rengető az akció az esetben is, ha épp van rá egy két dolláros kupon. A lényeg, hogy az ő reflinkjükkel vedd meg a terméket.
Persze, néha tényleg van jó akció, de azért roppant ritka...
-
veterán
válasz szabi__memo #186506 üzenetére
Nekem szimpatikusabb a honor band 8 (vagy huawei), mint a xiaomi, átváltottam a 3-4 szériánál. De szerintem egálban vannak, egyéni ízlés kérdése inkább
-
veterán
válasz Armagedown #186235 üzenetére
Na, és bevált?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz asdasdasd #185894 üzenetére
Már megjött hozzánk is, de nem bontottuk ki. Erről a nyomásproblémáról van több yt videó fenn, erről tudtam, így ez még nem dealbreaker számomra. Keress rá, és a videókban mutatott szerint főzz egy adagot
-
veterán
válasz Breki #185860 üzenetére
Mi is rendeltünk hármat, de még nem ért ide, valamiért most lassabban haladnak...
Két Red Hare VI (egy női, egy férfi) és próbaképp egy Superlight 20 jön, várom már, hogy az ideiglenes Puma futócipőket lecserélhessem erre. (A pumát csak átmenetinek vettem, de inkább a szakadt Rouge Rabbit IV jött vissza futásokhoz)
-
veterán
válasz RicsiSuly #185818 üzenetére
Igen, azzal.
Meglátom majd, milyen lesz. Maga a készülék a technikai adatok alapján rendben van. Barátom barista, ahogy mondta, otthonra nekem elmegy (tudod, a kis hülye, aki megelégszik egy automata kávéfőzővel, azaz már legalább szemes kávét használ, nem olyan szörnyű ember). Másik kávéőrült ismerősöm szerint is teljesen megfelelő eszköz, ennyiért meg pláne.
-
veterán
válasz Breki #185656 üzenetére
Két éve vettem két rough rabbit IV-est, és ki is szolgáltak, épp most ment tönkre a második, azaz egy évet kibírt egy (ez azért nagy szám, mert 130kg a súlyom, ilyenkor a futócipő kevesebbet bír, nálam 3-400km-t)
Messze jobb volt a többi futócipőimnél, és 23k volt a kettő együtt
-
veterán
Ez. acoin dolog egyébként nagyon kitolás bizonyos szempontból
Sok-sok éve egyes játékokkal mikor naponta 1-2 coint kaptál, és a játékkal 30-40 coint szeresztet, írtó boldog voltam. Aztán léptek egy szintet, és már 1-27 coint lehetett szerezni. Abból megint feljebb léptek, most meg már hozzád vágják.
Csakhogy...
A régebben párszáz coinom sokkal többet ért. Aztán nekiálltam gyűjteni, és összejött 1900. Hatalmas mennyiség volt akkoriban. Aztán jött egy szintlépés, és majd' tízszeresét lehetett szerezni, de a beváltásnál is kb 1500 coin plusz pénz volt pl egy termék, azaz a keményen gyűjtögetett érmék elértéktelenedtek. Most meg már eszméletlen mennyiséget gyűjthetsz - én meg ráunttam emiatt.Szóval egyre többet lehetett gyűjteni, de egyre több is kellett a vásárlásoknál. Beindult az ali coin infláció
-
veterán
válasz Yodafon #185196 üzenetére
Csak akkor aktiválod, ha vezetsz (gyorsgombot beraksz hozzá, hogy ki-be kapcsold), és beállítod magadnak 5mp-re, így ha nem akarod felvenni, akkor van időd kinyomni, ez által csak akkor kell hozzányúlnod a kijelzőhöz, ha nem akarsz válaszolni
-
veterán
válasz Dzsolo #185129 üzenetére
Én legutóbb a polokozpont.hu-ról rendeltem 150-600Ft/db áron 55db-ot, kellemesen jó minőségben. Oké, ezek már kifutó sorozatok voltak, de tényleg filléres tételek voltak...
Semmi logo, semmi felirat, csak a cimkében értelemszerűen (Gildan FOTL és hasonlók)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz w.miki #184945 üzenetére
Csatlakozó egy néhány ezres városban levő kis számtech boltban is van, akár Zirc, akár Jánoshalma, akár más kis városban.
Krimpelővel nem tudod elrontani, de még sima csavarhúzóval sem.
100Ft-ból megvan az egész[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz w.miki #184930 üzenetére
Ha kell több darab, akkor rendelj kintről, de ha csak kettő kell, akkor itthon megveszed egy százasért. Krimpelő nélkül szereltem anno több száz kábelt, lapos vékony csavarhúzóval benyomkodva a kilencvenes években, aztán végre vettem krimpelőt, de egy kábelért felesleges megvenned...
-
veterán
válasz PrometheusX #184896 üzenetére
Ahogy az imént írták: Minden normális elektromos fogkefe a két perces mosás során jelzi a négy területet (bal fent, jobb fent, bal lent, jobb lent) egy pillanatnyi megállással, rezgéssel, hasonló módon, hogy válts oldalt, szóval ez nem bug, hanem feature. Persze ha úgy áll le, hogy neked kell újra beindítanod, nem egy pillanatnyi megállás, akkor hiba lehet a mátrixban...
-
veterán
válasz Digitalpimp #184568 üzenetére
Csak poénból írtam, de nem voltam egyértelmű, bocs. Nem kockáztatnék inkább, egyszer már ellaposodott a harántboltozatom rosszul megválasztott futócipőtől
-
veterán
válasz Digitalpimp #184566 üzenetére
Nekem 46-os kell, átvegyem?
-
veterán
válasz Breki #184561 üzenetére
Nekem a Li Ning Rouge Rabbit IV nagyon bevált. Másfél éve két párat vettem, és épp egy hónapja vettem elő a második párat, mert már elhasználódott a talprésze az előzőnek (eddig volt egy otthoni és egy "ha elutazom, azt viszem magammal" futócipő).
Szóval úgy bírt 400km-t a cipő, hogy én 130kg vagyok (oké, tudom, egy futócipő 800-1000km-t bír, de nem ekkora súllyal)
Azért ha neked beválik ez, mondd el, mert érdekel...
Korábban Asics futócipőm volt, és az a megdöbbentő, hogy a Rouge Rabbit IV jobban bevált olcsóbban, mint az alsőközepes Asics picit drágábban. Persze, a 60-80k-sok jobbak lehetnek, de annyit nem adnék érte.Kérlek, ne gyertek azzal, hogy ekkora súllyal ne fussak. Tudom, hogy nehéz vagyok, van rajtam háj is, de 12 éves korom óta 100kg felett vagyok, 9 évig katona voltam, az edzett súlyom is 110kg körül volt. Ekkora dög súllyal mászok hegyeket, járok futni, ez van - örülnék, ha kevesebb lennék, de ez lassan megy le... Viszont a futást nem akarom abbahagyni, ha már 30 éve futok, amiből minimum 20 éve 125-130kg-mal teszem ezt...
-
veterán
válasz kenand #183816 üzenetére
Ez így van, csak a kliens gépet nagyon nem erre találták ki, épp ezért pl egy N3010-es gépbe hiába pakolsz további RAM-ot, háttértárat, iszonyat lassú lesz önmagában.
NAS-nak, HTPC-nek, egyébnek jó lehet, de önálló gépnek sok esetben csak arra jó, hogy minél inkább bővüljön idővel a cifrán pocskondiázó szókészleted."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
Azért a client gépeket más módon tudod jól használni, mintha önálló gép lenne
-
veterán
válasz RicsiSuly #183371 üzenetére
Vének vagyunk már, sok bőröndünk volt.
Meglepő módon kézi poggyászként puhában a legjobb gurulós egy 1990Ft-ért vett, életünk második repülő útján használt, tesco-s leárazott batyu volt. Azóta is megvan és használjuk (ha 2-3 napra megyünk valahova, akkor is azt visszük, nem csak repülőre). Kb 20 éves
A második kedvenc egy ikeás, merevebb, de soft borítású, ami mindent kibír, kb 10 éve vettük 7k-ért leárazva
Van még egy 80l-es hatalmas darab, azt is durván leárazva vettük 12k-ért 4 éve. Évente csak kb 3 alkalommal használjuk (évi 1 házas hétvége, 1 alkalom, mikor a lányunkkal megyünk az éves kórházi kezelésre és egy alkalom, mikor hegyet mászni megyünk), de ilyenkor még nem volt 25kg alatt a súlya.Mostanra minden egyéb, drágább és olcsóbb utazónk tönkrement, ezek bírják a strapát. A durva, hogy a három együtt volt 21k, miközben volt oéyan nagynevű bőröndünk, ami önmagában ennek a többszöröse volt.
30 éve azt mondtam, hogy egyszer kell megvenni drágán ugyan, de valami komolyat, ami egy életre elkísér. Mára ez az elgondolás transzformálódott a fejemben.
-
veterán
-
-
veterán
Jó ár a 18200, de elgondolkodom ilyenkor, hogy egy itthoni gép nem biztosabb-e jótállás miatt, mint kintről venni (habár a márkával nekem is jó tapasztalataim vannak), még akkor is, ha csak 5J/1200W az itthoni.
-
veterán
válasz szabi__memo #182819 üzenetére
Igen, de kinti ÁFA-val. Ha beraktad kosárba, és magyar címre szállítással, úgy 320 volt
-
veterán
válasz szabi__memo #182817 üzenetére
Na igen, azért ez már nem a magyar ÁFA-val együtt 320eurós ár, bár még így is kellemes
-
veterán
válasz Yager01 #182412 üzenetére
Sajnos ugyanaz a tapasztalat itt is, mint a másik topikban.
Még bő egy éve, amikor a z USD nem ment fel 50%-ot, ki lehetett fogni huszonpár dolláros spéci akciókat, amik 6,5k-ra jöttek ki, de ez már tovaszállt. (Túl előrementünk, az USD meg hátul maradt)
-
veterán
Jujj, de nagyon nem szeretnéd megérteni, amit írok.
Lépésről lépésre:
Egyszeri rendelő megkeresi a kedves terméket.
Kiválasztja az Aliexpress standard shipping módot, és azzal megrendeli.Kicsi kínai a "boltjában" ülve látja a beérkezett rendelést.
"A" esetben elküldi a megfelelő postázással.
"B" esetben úgy dönt, hogy mégsem azzal küldi el, mert neki valami okból nem éri meg / elnézte a rendelést / összecserélte a kettő postázását, épp telihold volt, és farkasemberré változott, a farkasvakság miatt elnézte, tök mindegy.Megjön a csomag kis hazánkba, nem megfelelő postázással, így a királyi posta hivatalnoka kéri a 400Ft-os sarcot (olyan is előfordult, hogy az ÁFA-t is)
Erre írtam, hogy hiába rendeled adott esetben Ali standard shippinggel, akkor is így jön, mert így döntött az eladó, jött a telihold, stb, fentebb olvashatod. Nem mással lett rendelve, ali standarddal lett rendelve, mégis emirates. HIába írod le, hogy nem azzal lett küldve, a vak is ílátja, hogy nem azzal lett küldve, attól még azzal lett rendelve. Totál nem azt írtam, hogy az aliexpress standard shipping emiarates postával jött, hanem hogy NOHA Ali Standard Shippinggel lett rendelve, MÉGIS Emirates postával jött a csomag. Egyik alkalommal ezen kiakadtam, írtam az eladónak, vissza is utalta az összeget. Nem a pénz miatt írtam neki, hanem mert egy 142Ft-os vacakra fizettem rá azért 251Ft extrát, hogy ne az ingyenes cainiao postával küldje, hanem ali standard shippinggel, erre mégis mással küldte el végül, ami miatt a 142Ft-os kacatra ráfizettem a 251+399Ft-ot, és bosszantott a 650Ft felár. Más eset is volt, akkor nem írtam az eladóra. Közben pedig több tucatnyi eset, amikor pedig Ali standard Shippinggel rendeltem, és meg is jött gond nélkül.
Az, hogy te légből kapva írogatsz 98%-ot meg 2%-ot, csupán a magad által kitalált dolog, ami egyfelől megalapozatlan, másfelől hangulatkeltésre alkalmas, szóval kérlek, ilyen módon ne kommunikálj, mert nem megalapozott.Egyébknét ugyanaz az eladó csinálta ezt már kétszer is, 3C Worldwide Store, akiktől korábban is rendeltem többször, akkor nem csináltak ilyet. Most már nem tőlük rendelek, nem értem, miért kellett ezt csinálniuk, és remélem, nem lesz ez terjedőben... (A másikat nem jegyeztem meg)
Tehát még egyszer: Aliexpress Standard Shippinggel lett rendelve, mégis Emirates postával küldték el a csomagot. ollie azt vetette fel, hogy hogy lehet, hogy ali standard-dal rendelte meg, mégis kérnek tőle 399-et, és feltételezem, vele is ez történhetett, hogy az eladó - noha Ali Standard-dal lett rendelve, mégsem azzal küldte el, ezért kérnek tőle extra 399-et. Le is ellenőrizte, hogy bizony, azzal rendelte. Le is írtad neki, hogy "Nem azt írtuk hogy te nem azzal rendelted, hanem azt hogy nem azzal küldték." Én pedig leírtam, hogy más is átéli ezen remek élményt (több barátom is beszámolt már erről).
Szóval előfordul ilyen élmény, mint ollie-val, velem, hogy megrendeled ali standard shippinggel, és mégis mással küldik el. Bosszantó dolog, főleg mert több alkalommal is külön kiválasztom a drágább postázást, hogy ne kelljen vacakolni, mégis így küldik (persze, ha mondjuk a cicamica postázás pl 100Ft, az ali standard vagy saver meg mondjuk 800, akkor inkább fizetem a 399-et)Szóval te is ugyanúgy látod, mint ahogy mi látjuk épp, csak mi azt az oldalát hangsúlyoztuk ki, hogy bizony ali standard shippinggel lett rendelve, te pedig azt, hogy nem azzal lett küldve. De az, ahogy ezt a 98% / 2% dolgot írod, meg előtte, hogy leírod, hogy ha postán jön, akkor az nem ali standard, azzal nem sokat nyer az, aki megrendeli ali standard shippinggel, és mégis mással adják fel neki. Ezért írtam, hogy "Az, hogy leírod, hogy akkor nem azzal lett küldve, nem sokat ér. Azzal lett rendelve, nem nagyon tudok mit kezdeni vele."
Remélem, így érthető már: a gond abból fakad, hogy nem minden esetben elég az, hogy ali standarddal rendeled ahhoz, hogy ne kelljen fizetned extrát, mert bizony közrejátszik még a postázó személy (aki küldheti mással is attól még, és akkor fizethetsz extra összeget. Igen, le tudod ellenőrizni az adott számmal, de az nem sokat segít, akkor is fizetni fogsz...
-
veterán
Ali standarddal rendelt termékek több alkalommal emirates postával jöttek. Ennyi.
Nem mással rendelt, mégis így küldték. Nem igazán értem, miért írod ezt így le...Az, hogy leírod, hogy akkor nem azzal lett küldve, nem sokat ér. Azzal lett rendelve, nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Egyiknél kiakadtam, kértem visszatérítést, meg is kaptam. De az, hogy mással küldik, és ezt leírod, nem lesz segítség a vevőnek, mikor azzal rendelte.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz HornedReaper #181484 üzenetére
Bennem még az is kérdés, hogy hol tallható a "selected items" listája.
-
veterán
Szóval akkor Cainiao Super Economy-val is lehet úgy vásárolni, hogy a vámfolyamatot már intézik ők? Mehet az Ali standard és saver mellé mint ajánlott?
-
veterán
válasz Pancsermeste #181348 üzenetére
Ez pozitív fejlemény
-
veterán
válasz spileraaa #180610 üzenetére
Ha valami túl jó, hogy igaz legyen, akkor az vélhetően nem igaz.
Mondd meg a szomszédodnak (is), hogy ne rendeljen innen, átverés.
Vagy küldje el az anyósának, ha nem kedveli 😃
MOD
Egyébként rafkós módon ott van a paypal logó is az oldal alján, csak nem fizethetsz rajtuk keresztül[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz V.Stryker #180426 üzenetére
Igen, én is jártam így korábban. 3 alkalommal is előfordult, hogy 800 Ft-ot kértek így.
V/ által leírt dolgok mind szerepeltek a csomagon (email, tel) jól látható módon, illetve több helyen is szerepel (címnél is, hogy elektronikusan látszódjon), mégsem jött jelzés. Mikor kérdeztem a postán a hölgyet, annyit tudott mondani, hogy rendszerhiba lehetett (még az indulás elején történt mindez).
Az imént leírt okokból semmi nem volt érvényes az esetre, mégsem jött.
Azóta hiába kerül pl a saver shipping mondjuk 4USD-be, míg a tracking china post mondjuk 2-be, akkor is többet fizetek inkább, még ha a különbség több is, mint 400HUF."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
válasz DeFranco #180372 üzenetére
Uhh, ne is mondd!
A suomszédunk átvett egy tértivevényes levelünket (bár nemölehetne ilyet, de most jól jártunk vele), amiben közölték, hogy közig bírság be nem fizetése miatt adja le feleségem a kocsiját.Kiderült, hogy szeptemberben volt egy gyorshajtás, de a postás nem hozta ki a levelet, nem hagyott cetlit sem, így nem is tudtunk róla, csak most, hogy jött a felszólítás a rendszám leadásáról.
Intézkedtünk, majd mentünk a postára panaszt tenni, mire az volt a kérfés, mivel tudjuk bizonyítani, hogy nem vitte ki a postás az értesítőt
Sokkolt az egész!Pedig az MPL-es ember példaértékűen végzi a munkáját
-
veterán
válasz HoTaZo #180088 üzenetére
Az eredeti termék EU-n belülről jött, de az alkatrész Kínából, jogos a költség sajnos
Írhatsz az eladónak, vagy kifizeti, vagy azt gondolja, hogy még egy rókabőrt le akarsz húzni róluk.
Ha ilyen készségesek voltak új alkatrészt küldeni, talán nem vacakolnak a kifizetéssel."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
Rád bízom ennek az eldöntését
Azt tudom, hogy nálam bevált a paypal infók elküldése, és ezek után eltűnt az illető minden alkalommal.Azt is tudom, hogy sógornőm most már férjétől (akkori barátjától) visszavették a munkagépének az árát, mert németektől valaki így "vette meg" egyik gépét átutalással. Hosszasan küzdött, hogy visszaszerezze, de nemövolt bizonyítéka, csak az, hogy ő feladott valamit.
Yoogie felvetésére tehát továbbra is azt javaslom, hogx ajánlja fel a paypal verziót, feladásnál csomagolásról is videó, hogy látszódjon, valóban a termék került bele.
Elfogadom, hogy bizalmatlannak tartanak, de a vállalkozásom óta már minden csomagolásról készítek videót, hogy ne legyen olyan visszaélés (akár idehaza), hogy állítólag téglát/lisztet/egyebet csomagoltam be.
Lehet, hogy ma már nem tudják úgy visszavenni a pénzt, mint a sógortól, (lehet, hogy igen), de az eredeti kérdésre a javaslatom továbbra is megáll.
-
veterán
?Mondom fordítva. Kintről utalják.
Nem a magyar csalók élnek ezzel.Chargeback funkció van Visa-nál és Mastercard-nál is, épp az ilyen esetekre, bár nem csak két kattintás a folyamat
#dobolan
[link][ Szerkesztve ]
-
veterán
A másik változat, amit csak egyes bankok támogatnak, nem mind, az a rollback funkció, utalás után postázod, majd a bank által visszaigényli a pénzt.
Amilor ilyennel keresnek meg (korábban volt használt laptop, tablet kereskedés vállalkozásom), rendre leírtam lépésről lépésre, és be is linkeltem, hogy tud paypalon keresztül úgy fizetni, ahogy utalna. Utána még egyikük sem próbált meg végül vásárolni.
-
veterán
Nem is gondolom, hogy a posta ezzel a kóddal kezelte a küldeményt, de a csomagon rajta volt ez a számsor, ez alapján tudtuk beazonosítani, hogy mi is lehet ez (még a felbontás előtt). Viszont az lett, amit gondoltam. Ugyanaz a cimke volt mind a két csomagon a feladó részéről, feladóval, névvel, számsorral együtt. (oké, a postáson rajta volt egy másik cimke is, gondolom, azzal intézte a posta rendszere, de az alis eladó nem adott meg nekem még egy nyomonkövetési számot)
Szóval minden bizonnyal későn jutott eszébe, hogy fel kéne adni az extra tartót, és azt így postázta el.Amit viszont nem értek, hogy miért nem jött erről a csomagról értesítés a futártól (aki cipekedhetett, mert feleségem ment ki éppen, és a folyékony mosószer jött meg két nagy dobozban az emagtól). Erre persze már nem lesz válasz, de legalább tisztult a kép az egész kapcsán.
Most már csak időt kellene találnom, hogy tesztelhessem az eszközt...
-
veterán
Ahogy írtad, ma reggel valóban jött az expressone-tól email és sms, de...
Nem erről a csomagról, hanem egy emag-os rendelésről. Az érkezés ideje szinte ugyanaz, ott 10:28-12:28, ennél pedig 10:26-12:26.
A postai csomagon viszont megintcsak ez a szám szerepelt, és azt hiszem, megfejtettem a rejtvényt:Egy kerékpáros GPS-es órát rendeltem egy extra rögzítővel a másik bicajhoz is.
A postán csupán az extra rögzítő jött meg, és persze erre elkérték a 800Ft-ot. Hogy a rendszerükben mindez hogy a kutáyba állt össze, arról fogalmam sincs.
Minden bizonnyal a futárszolgálat pedig hozza az alapcsomagot majd (nagyon remélem), amiben maga az óra van az alap tartóval. Ami a furcsa, hogy erről nem küldtek értesítést.
Emellett pedig érkezik az emagos rendelés is, csak hogy tudjam, hogy mégis jön a futár.Szóval egy két és fél dolláros konzol jön, amire ugyanennyit rá kellett fizetnem, és mellette jön a csomagom, amiről a futárszolgálat semmilyen értesítést nem küldött, pedig szokott máskor.
Feltételezem, az eladó jött rá későn, hogy nem rakta bele a csomagba az extra tartót, és emiatt adta fel külön, ami gondolom olcsóbb volt (neki) postán, és ugyanazokat az adatokat nyomtatta rá, mint a futáros csomagra.
-
veterán
Ez az, hogy szám alapján sem kellett volna hozzájuk kerülni. Nem hoztam el a csomagot (nem voltam bent, csak megtapogatta az ismerős meg megnézte a számot és ez volt), ezért nem értem én sem, mi a fene, hogy hozzájuk került.
Holnap megyek be majd érte ovi után, aztán 800Ft-ért megfejtjük közösen, hogy mi a csuda ez, miután hazahozom. Ecpress one-tól pedig semmi üzenet nem jött (reggel kiderül)
Szóval még nem értem én sem, mit kevernek...A belgiumiaknál nincs ilyen keverés, olyan is úton van, meg az expressone-os srác is rutinból jár ide (a többi cégről nem is beszélve)
Ha nem felejtem el, holnao leírom a végét
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"Ha azzal a két postázással rendeled amit írtam, akkor nem a posta kézbesíti, vagy ha hozzájuk kerül akkor EU-s postai azonosítót kap, amit az EU-s országban adnak fel és ezért nincs fizetéses vámolásos téma egyik esetben sem. Ha AliExpress-ről van szó."
Ezt írja, közben pedig ez jött megPostás ismerős adja ki a csomagot, ővele néztük meg elhozatal előtt. Mivel szokatlan ez a szitu, illetve a másik kb 40 csomagon júl 1. óta rendben jött (postát kikerülve), ezért is nem értem, hogy lett ez ilyen, és miért nem kaptam semmi tájékoztatást, csak a kis cetlit a kézbesítőtől.
15 éve rendelek kintről, Indiától Kínán át USA-ból, szóval ismerős a terep, de ez váratlan volt így, meg múltkor is.
Egyébként jól átálltak a cégek a magyar posta kihagxására, ami sokszorosan öröm stámomra, nohs a helyi kézbesítők ott felénk remekül végtik a munkájukat, le a kalappal előttük (pápai csapat)"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
Értelemszerűen megvan az email cím, telefonszám, terészetesen "nomrálisan" regisztráltam sok-sok éve, korábban nem volt gond ezzel, illetve rendelek rendszeresen pl apóséknak más városba, ott mikor érkezik, megjön hozzám a jelzés, szóval ezért gyanítom, hogy a helyi postán lehet valami olyan ügyintézés, hogy ne fizethessek online, csak gondoltam, hátha van más is ilyen tapasztalattal.
Illetve természetesen a megfelelő postázással rendelem, szóval mindent "jól" csinálok..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
Egy kérdés:
A júl 1 utáni rendelések esetén a postának nem kellene küldenie emailt, mikor vámkezelés kezdődik, hogy ki tudjam fizetni a 400Ft-ot?
Valamiért két alkalommal is azt éltem meg, hogy semmi jelzés nem jött, a nyomonkövetés szerint még épp csak elindult a csomag, majd már jött is a postás a kis papírral, hogy 800Ft-tal fáradjak be a postahivatalba, azaz esélyem sem volt a "normál" 400Ft-os árat fizetni.
Én hagyok ki valamit, vagy a posta mulaszt?"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
válasz dudi6 #179445 üzenetére
A mindenit!
Két hete néztem, akkor 212EUR volt. Még gondolkodtam is rajta, hogy ez már egész tűrhető ár, itthoninál is kedvezőbb, de várok, hátha lesz flash sale-ben. Erre most meg drágábbMég nézegettem is, hogy 5.9-es magasságig ajánlják, én 6.3 vagyok, szóval kellene két 10cm-es blokkot még beraknom magasításképp.
A bolt rendben van egyébként
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bul07 #179121 üzenetére
Amint le lett írva:
Rövid távon, egyéni szinten nem lesz semmi baja belőle, szóval ha csak a mában gondolkodik valaki, akkor persze, rendeljünk, aztán ha megjön, döntsük el, hogy akarjuk-e még...
Mindez rövid távon..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
válasz mirci18 #178822 üzenetére
Sajnos a hivatalos válasz nem feltétlenül esik egybe a valósággal
Rendeltem EU-n belülről, és semmit sem kellett fizetnem, de volt olyan csomag is, ami elvileg EU-n belülről jött rendelés alapján, de talán Kínából jött, ment rá a 800Ft (mert nem jelezték, hogy vámkezelésen megy át), valamin ÁFA is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy fenét kapsz értesítést - úgy kellene működnie normál esetben, de 4 csomagból egynél küldtek értesítőt, azt is kézzel kitöltött papíron, mert épp nem ment a rendszer jól, és így már a 800-as díjat számolták fel, a másik három csomagnál meg semmi nem jött, csak ismerjük az ott dolgozót, aki szólt feleségemnek, hogy van bent három fizetős csomagunk ott (persze azokra is a 800-as díj ment így)
Szóval nagyon nem megy úgy, ahogy kellene"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest