Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz V/ #181823 üzenetére

    Jujj, de nagyon nem szeretnéd megérteni, amit írok. :U

    Lépésről lépésre:

    Egyszeri rendelő megkeresi a kedves terméket.
    Kiválasztja az Aliexpress standard shipping módot, és azzal megrendeli.

    Kicsi kínai a "boltjában" ülve látja a beérkezett rendelést.
    "A" esetben elküldi a megfelelő postázással.
    "B" esetben úgy dönt, hogy mégsem azzal küldi el, mert neki valami okból nem éri meg / elnézte a rendelést / összecserélte a kettő postázását, épp telihold volt, és farkasemberré változott, a farkasvakság miatt elnézte, tök mindegy.

    Megjön a csomag kis hazánkba, nem megfelelő postázással, így a királyi posta hivatalnoka kéri a 400Ft-os sarcot (olyan is előfordult, hogy az ÁFA-t is)

    Erre írtam, hogy hiába rendeled adott esetben Ali standard shippinggel, akkor is így jön, mert így döntött az eladó, jött a telihold, stb, fentebb olvashatod. Nem mással lett rendelve, ali standarddal lett rendelve, mégis emirates. HIába írod le, hogy nem azzal lett küldve, a vak is ílátja, hogy nem azzal lett küldve, attól még azzal lett rendelve. Totál nem azt írtam, hogy az aliexpress standard shipping emiarates postával jött, hanem hogy NOHA Ali Standard Shippinggel lett rendelve, MÉGIS Emirates postával jött a csomag. Egyik alkalommal ezen kiakadtam, írtam az eladónak, vissza is utalta az összeget. Nem a pénz miatt írtam neki, hanem mert egy 142Ft-os vacakra fizettem rá azért 251Ft extrát, hogy ne az ingyenes cainiao postával küldje, hanem ali standard shippinggel, erre mégis mással küldte el végül, ami miatt a 142Ft-os kacatra ráfizettem a 251+399Ft-ot, és bosszantott a 650Ft felár. Más eset is volt, akkor nem írtam az eladóra. Közben pedig több tucatnyi eset, amikor pedig Ali standard Shippinggel rendeltem, és meg is jött gond nélkül.
    Az, hogy te légből kapva írogatsz 98%-ot meg 2%-ot, csupán a magad által kitalált dolog, ami egyfelől megalapozatlan, másfelől hangulatkeltésre alkalmas, szóval kérlek, ilyen módon ne kommunikálj, mert nem megalapozott.

    Egyébknét ugyanaz az eladó csinálta ezt már kétszer is, 3C Worldwide Store, akiktől korábban is rendeltem többször, akkor nem csináltak ilyet. Most már nem tőlük rendelek, nem értem, miért kellett ezt csinálniuk, és remélem, nem lesz ez terjedőben... (A másikat nem jegyeztem meg)

    Tehát még egyszer: Aliexpress Standard Shippinggel lett rendelve, mégis Emirates postával küldték el a csomagot. ollie azt vetette fel, hogy hogy lehet, hogy ali standard-dal rendelte meg, mégis kérnek tőle 399-et, és feltételezem, vele is ez történhetett, hogy az eladó - noha Ali Standard-dal lett rendelve, mégsem azzal küldte el, ezért kérnek tőle extra 399-et. Le is ellenőrizte, hogy bizony, azzal rendelte. Le is írtad neki, hogy "Nem azt írtuk hogy te nem azzal rendelted, hanem azt hogy nem azzal küldték." Én pedig leírtam, hogy más is átéli ezen remek élményt (több barátom is beszámolt már erről).
    Szóval előfordul ilyen élmény, mint ollie-val, velem, hogy megrendeled ali standard shippinggel, és mégis mással küldik el. Bosszantó dolog, főleg mert több alkalommal is külön kiválasztom a drágább postázást, hogy ne kelljen vacakolni, mégis így küldik (persze, ha mondjuk a cicamica postázás pl 100Ft, az ali standard vagy saver meg mondjuk 800, akkor inkább fizetem a 399-et)

    Szóval te is ugyanúgy látod, mint ahogy mi látjuk épp, csak mi azt az oldalát hangsúlyoztuk ki, hogy bizony ali standard shippinggel lett rendelve, te pedig azt, hogy nem azzal lett küldve. De az, ahogy ezt a 98% / 2% dolgot írod, meg előtte, hogy leírod, hogy ha postán jön, akkor az nem ali standard, azzal nem sokat nyer az, aki megrendeli ali standard shippinggel, és mégis mással adják fel neki. Ezért írtam, hogy "Az, hogy leírod, hogy akkor nem azzal lett küldve, nem sokat ér. Azzal lett rendelve, nem nagyon tudok mit kezdeni vele."

    Remélem, így érthető már: a gond abból fakad, hogy nem minden esetben elég az, hogy ali standarddal rendeled ahhoz, hogy ne kelljen fizetned extrát, mert bizony közrejátszik még a postázó személy (aki küldheti mással is attól még, és akkor fizethetsz extra összeget. Igen, le tudod ellenőrizni az adott számmal, de az nem sokat segít, akkor is fizetni fogsz...

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák