- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagem
addikt
válasz #32839680 #47 üzenetére
Öhm, sokan nem tudják egyébként, hogy a RIOT sem független már, 2 éve 400 millió dollárért felvásárolta egy naaaaaagy kínai multi, a Tencent, akik 2010ben a harmadik legnagyobb Internetes cég voltak a Google és az Amazon mögött, szóval nem kispályások már ők sem
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
rt06
veterán
twitch steam donto alatt sem volt 300k folott sem, ha jol emlekszem, 280k volt a max (ez persze csak az angol stream, volt melle orosz, koreai es kinai is, legalabb 1-1), s emelle jott a 250k ingame nezo
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
félisten
Nincs azzal baj, ha pénzt csinálnak. Azzal van baj amikor azt arra használják, hogy kivásároljanak rendezvényeket és kitúrják a konkurenciát a verseny helyett. Igen ingyenes, csak vagy ott töltesz előtte pár tíz-száz órát/kifizeted kp.-ban vagy pici hátrányban vagy.
(#44) Mardel:
Ami a dotában az "oroszok" az a lolban a "lengyelek". Nem mondom, hogy nincs alapja, de inkább az, hogy "keress egy nemzetet amiből sok a játékos és állítsd be őket bűnbaknak".
Ugyanez a matchmaking(lolban a ranked), ahol mindenki úgy gondolja ő jobb mint a másik 9 játékos és nem érti miért kell ilyen hülyékkel játszani.
(azért mert képességei alapján oda sorolja be a rendszer)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
sagem
addikt
Nem mintha bármelyik másik cég a játékosok érdekeit nézné..ezek üzleti vállalkozások, amíg profitot termelnek addig működnek, a Riot/Valve játéka még pont a jobb fajták közé tartozik, hiszen egyik sem ad pénzért megvehető "premium" tárgyakat vagy ilyesmiket, mindenki ugyanakkora eséllyel játszhat, aztán eldöntheti, hogy költ e rá avagy sem.. Az EA az borítékolhatóan ilyen vásárolj erős fegyvert pityuka stratégiával nyit majd, lásd BF Heroes és stb.
ezt a Dota 2 uralkodást meg nem tudom honnan vettétek..srácok most komolyan..a napi aktív játékosbázisuk félmillió fő környékén van (Steamen ugye ez nyomon követhető), ami szép szám, de ilyesmi van a LOLnál is..nem fogja egyik sem megölni a másikat, ahogy már mondtam..
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
Mardel
őstag
Akkor tenyleg van mik kozul valogatni.
A dota 2 nemhiszem hogy egyeduralkodo tud maradni.
Steam foruman ujra elojon, a rossz match making, a ciril betuk miatt a csapatmunka hianya, mivel az oroszok nincsenek kulon szerverekre teve angolul meg nem tudnak.
Akkor ha valaki nem akar oroszokkal jatszani, akkor ki sem lephet mert bunteti a rendszer a leavereket, tehat bele van kenyszeritve 40-50 percnyi jatekba.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
félisten
A Ti3-at twitchen nézték egy időben ~500k, ingame meg ~200k.
Ezen kívül volt még az ázsiai streamek, a "valve" stream, és s TV-s közvetítések.
Ezekről nem tudok semmit.(mindezt úgy, hogy valami félelmetesen szar időpontban volt az egész világnak kivéve az USA-t, EU szerint 3-6 között hétfő hajnalban)
(#34) Kanczy: A riot "üzleti stratégiája" valahogy sosem a játékosok érdekeit nézi.
Nekem semmi bajom a lollal(mielőtt dotáztam többször is nekifutottam, de nem jött be), az értelmes lolosokkal(pár irl barátom azt játszik) de a riot teljsen más tészta.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Mardel
őstag
Kb 2 millio aktiv jatekosa van. [link]
Egyebkent az EA is most beta tesztelteti a sajat mobajat (Dawngate),a Strife meg iden telen jon ki a HoN keszitoitol, ha Blizzard is kijon eggyel mar 6 moba kozul lehet valogatni.
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Sinesol
veterán
1 eseményen ez volt a legmagasabbb prize-pool.De egyébként a lol-hoz kar hasonlitani mivel az egy casual game es jo ideje ingyenes, a dota meg felig meddig zart betaként volt jelen eddig és még igy is több millioan jatszottak vele a hiavtalos honlapon pedig irják hogy amiota kiadtak mar lassan 7 millio uj jatekos csatlakozott mindez pedig alig több mint 1 honap alatt.
Persze a lol-t is elismerték profi jateknak dehat ezt ra lehet mondani minden olyan jatekra ahol multiplayerbe egymas ellen lehet versenyezni, tul sokat nem szamit. Jatszok neha azzal is dehat más mint a dota , leginkabb azt nem tudom megerteni hogy egy olyan fontos dolgot mint teleport hogy lehet total ingyen csak ugy belerakni /lámaTp/ nesze neked pro game , viszont éppen az egyszerübb hamarabb elsajatithato jatek miatt juthat el akkora tömeghez.
Szerintem meglesznek egymas mellett a Dotaval, mivel nem ugyanazt a réteget celozzak meg, a lol inkabb casualgamereknek szol a dota meg inkabb azoknak akik komolyabban jatszanak es nem sajnaljak az idöt, mivel összetettsege miatt mindig is nehez volt az uj jatekosoknak, habar a valve probalja segiteni öket akkor is akár egy év mire egyaltalan nagyjabol kepbe van a gamer és akkor meg csak kezdönek mondhato[ Szerkesztve ]
-
sagem
addikt
válasz #32839680 #35 üzenetére
Ez MOBA, túl sok újdonságot nem tudnak beletenni, amit ne találnának meg az emberek a másik kettőben.. Van a "hagyományosabb, a DOTA, meg a casualabb a LOL. Nyilván a térképekkel meg ilyenekkel lehet mahinálni, de ezek már csak részletkérdések.
"Emellett ott van még az az érzés is, hogy a rajongóknak valószínűleg bejön hogy Diablo, Warcraft és Starcraft karakterekkel játszhatnak."
Igen, ez igaz, gyakorlatilag ez az egy ütőkártyája van a dolognak, de nem hiszem hogy csak ez elvinné a hátán a bulit. A Blizzard egyébként online kártyajátékot is tervez kiadni mostanában, szóval elég sok mindenbe belevágnak, ez is osztja majd a rajongókat (max a sejkeknek van kifogyhatatlan pénzmagja mindenre)
-
Mardel
őstag
Mar igy is 3 moba van (HoN, LoL, Dota 2).
Ha jon a Blizzard 4-kent, akkor max a tobbi 3 taborbol migralnak az emberek.Plusz most keszul egy 5. moba a Heroes of Newerth (HoN) alkotoitol Strife cimen.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Kanczy
veterán
Csak arra válaszoltam, amiben a kolléga tévedett. Kíváncsian várom, hogy melyik cég mit tesz le az asztalra, a játékosoknak csak jót tehet a kámpetisün.
sagem: 1,1 millió különálló néző volt a rekord.
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
sagem
addikt
válasz Lacccca87 #31 üzenetére
Szerintem békében elfér ez a két játék a MOBA piacon, aztán sluszpasz több hely nincs (nagy név a Blizzard, de ez a piac már megtelt, jó reggelt nekik..), s egyik sem igazán "veszélyezteti" a másikat, más célközönsége van a kettőnek szerintem A Steam hátszelével megtámogatott DOTA pont azt a helyet tölti be, ahová a Blizzard játéka érkezhetett volna
D1Rect: A LoL Twitch nézettsége most a versenyekkel kapcsolatban került szóba, így jól mondta Kanczy, a LOL versenyeket is rengetegen nézik, asszem volt már 500+ezres live nézettség is, de nem akarok hülyeséget mondani, lényeg hogy mindkettő versenyeit bámulják az emberek
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Ti3 prizepool közel 2.9millió dollár volt ez volt a legnagyobb e-sport pénz egy tournamenten.
Valószínűleg a legnézettebb is volt, pontos adatokat még nem közöltek.
Ő versenyeket mondott, a lol twitch nézettségét az egyéni steamerek adják, nem versenyek.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Lacccca87
addikt
Végre egy értelmes komment ezzel kapcsolatba, mások már habzó szájjal ugatnak ilyenkor.
Persze Win-Win, de kérdés hogy meddig tudja fenntartani ezt az előnyét. Ugyebár a Dota 2 csak most fog beindulni. Amióta kilépett a beta állapotból ömlik bele a játékos. Asszem a Ti3 on még Tobi is beszélt erről meg hogy hány egyedi Dota 2 játékos volt online a rendszerbe a Ti3 alatt. Meg hát majd valamikor bővül a kínálat ugye a Blizzard dota változatával is.
-
Findzs
addikt
olyasmi ez mint a warcraft 3
az volt akkoriban a kedvenc játékom a kiegészítővel (frozen throne) együtt
lehet ki kellene próbálni ezt a dota -t
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
menpee
aktív tag
Ezer meg egy fórumban vitáznak arról, hogy a dota miért sz@r, a lol miért sz@r, a másik miért sokkal de sokkal jobb. Én csak a saját véleményem és tapasztalataim alapján nyilatkozok úgy, hogy 10 perc lol "professzionális" meccsnézés után majdnem epilepsziás rohamot kapok, a dota2-t pedig tudom élvezni (játszani már nem szeretek a sok cyka miatt).
TI3: számomra egyértelműen az Orange vitte a pálmát a kreatív pickekkel és zseniális kivitelezésekkel. A Na'vi próbált szórakoztatni, az [A] pedig csak pushpushratdoto. Ehhez értenek, nyerni akartak, megértem.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Findzs
addikt
köszönöm szépen srácok
-
mephi666
nagyúr
defense of the ancients vagy mi a pék asszem egyedül a régi basshunter számmal kapcsolatban tudtam meg... amikor még azon a suttyón röhögött mindenki és nem volt akkora sztár
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Findzs
addikt
egyébként a dota minek a rövidítése?
tudom, tudom, nagyon pancser vagyok de sajnos ez kimaradt
-
sagem
addikt
válasz Lacccca87 #19 üzenetére
Ezt értem, de két dolgot nem szabad elfelejteni szerintem:
a profi csapatokat vajmi kevésbé érdekli, hogy mi számít professzionális e-sportnak (jelzem, a lol is megkapta egyébként ezt a státuszt ) ha ugyanannyi pénzt nyerhet vele mint xy játékkal. Ha a pénzdíj megvan, professzionális játékosok is lesznek dögivel.
A magas pénzdíj nem a semmiből termelődik, alapfeltétel az aktív és nagy bázis valamint a szponzorációk. Ezek adottak a LOL esetében.
Önmagában a Dota közösség eltörpül a szégyentelenül mainstreamre gyúrt (hogy ez előny vagy hátrány kinek kinek ízlése szerint eldönthető) mindenféle korosztályt megcélzó LOL mellett..ami amellett, hogy a casualoknak is érdekes, ahogy fentebb is linkeltem a népszerűségével kiharcolta az esport státuszt is..ez eléggé win-win kombináció.
-
Lacccca87
addikt
Csak egy baj van vele hogy professzionális szintű E-sport -ra alkalmatlan. Illetve pont ezért vannak ennyien mert a "Casual" játékos rétegnek lett kitalálva, illetve elég régóta elérhető mindenki számára.
Dota közösség meg csak most kezd átmozdulni a Dota 2 be illetve csak most lett hivatalosan is elérhető mindenki számára (persze van egy kis várólista elveiekbe a bekerülésig) szóval várjuk ki a végét. -
Jakesz
addikt
válasz Mooka-Miki #12 üzenetére
Pedig sokszor elmondták már, hogy készül, csak még nem áll úgy, hogy infókat lehessen közölni róla.
-
mephi666
nagyúr
válasz #32839680 #15 üzenetére
nem tudom, hogy hivatalos-e, de szerintem a l4d3-at lehet a legkönnyebb összerakni, mert az 1-2 közt is szinte 0 innováció volt... ha pedig egy hl3/ep3-at összecsapnának, akkor utána a valve élvezhetné az általános közutálatot
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
sagem
addikt
Egen, a LOL-os versenyeket nagyon sokan nézik élőben, s egyre jobban összeteszik a közvetítéseket is, s ez vonzza a szponzorokat is rendesen. A LOL minden szempontból kényelmes helyzetben van, jó játék a Dota 2, de nem jelent veszélyt a hatalmasra duzzadt lol communityre (a játék népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 100ával streamelnek lányok is, ahol már a különböző korosztályú gamer csajok is megjelennek, na az populáris, mainstream stb..mind1 hogyan nevezzük, lényeg, hogy széles körben elterjedt )
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Nekem magas ez a Dota, több évet wowoztam szóval nem áll távol tőlem az RPG-s játékmenet. De ennek valahogy nem értem a játékmechanikáját. Jó jönnek a mobok, ütöd a tornyot, eddig oké. De puggal nem élveztem. Lehet ez volt a baj, fontos a csapat és a kommunikáció ebben is?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Kanczy
veterán
Még jó, hogy az előző LoL szezon (ötmillió dollár), akárcsak a döntő, a világtörténelem legnagyobb e-sports prize pooljáért, (kétmillió dollár) ment. Emellett rendszeresen hatszor annyian nézik streamen, mint a Dotát, és sokszor népszerűbb is. Nem szítani akarom a feszültséget, de ne mondjunk valótlanságot
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
mlinus
őstag
válasz Mooka-Miki #6 üzenetére
és mi no comment?
egy fpst ne hasonlíts már mobához... -
Mooka-Miki
senior tag
Valahogy nekem a League of Legends közvetítések áttekinthetőbbek.
-
őstag
Bár nem láttam mind az öt fordulóját a mérkőzésnek, de előtte a Na'Vi vs Orange meccs is nagyon fordulatos volt. Számomra, mint mezei játékosnak, voltak olyan helyzetek ahol már rég elmenekültem volna, ők pedig inkább visszatámadtak. Durva volt!
Magyar részről, hogy állunk ilyen téren? Van komolyabb magyar csapat?
-
Sident96
tag
StarCraft e-sport jelentést is kérünk
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s