Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
válasz
Mr.Grincs #70 üzenetére
16 Pro. Gondolkoztam eredetileg a 15 Pro-n is, de addig húztam a mini cseréjét (baromira nem akartam lecserélni, mert imádtam azt a telefont), hogy mire megrendeltem volna, addigra már elkapkodták a maradék készletet. Nekem 4 év alatt 75%-ra degradálódott az akksi és olyan hibákat produkált, amik sajnos a mindennapi használat során is már megmutatkoztak, arra pedig senki sem tudott garanciát vállalni, hogy ezt kizárólag az akkumulátor elhasználtsága okozza, így nem vesződtem vele.
-
Mr.Grincs
veterán
Mi lett helyette? Én 15 / 16 Pro-t vagy Pro maxot vennék a 13 helyett..De még működik, hibátlanul, így nem indokolt a csere. Az új széria nem győzött meg. Sajna az alap 16 nem kapott 120Hz-es kijelzőt… Talán majd a 17-es…De addig egy gyári akku csere kelleni fog, mert így 2 év 5 hónap után az akksi 85%-on már nem az igazi..
[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
zsinyeg
csendes tag
S23 van nekem, "pörgettem" egy iphone 13-at és szörnyű volt. Lassú a kijelző, érezhető a különbség bárki bármit mond. De ha valakinek csak 60 hz-es telója volt akkor nem tűnik fel neki
-
Mr.Grincs
veterán
A 120Hz-es kijelzőt hiányoltam az alap 16-os szériából. Hátha tényleg bejön a 17-es alap szériával. Addig marad a 13-as nekem.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Ádám16
addikt
Személy szerint biztos vagyok benne, hogy nem. Amíg ennyire jól fogynak az alapmodellek, nem nyúlnak bele.
Én leginkább arra leszek kíváncsi, hogy mit fognak gurítani az iPhone 20-nál. Ott a X-nél is igyekeztek innovatívak lenni. Addig azt gondolom, marad a fingreszelgetés. -
-
mrThomi
addikt
Egyetértek, és a baj ugye ott van, hogy az ember iphone-t nem 2 napra vesz hanem 3-5 évig minimum. Azért 5 év múlva eladni egy 60hz-es telefont amit a kövi user még 2 évig használ mondjuk azért az meredek. De akinek tényleg nem kell a 120hz az biztos boldog lesz vele. Kár az apple papírformáért, csinálhatnák jobban. Így 2030-ba is fognak még kiadni 60hz-el telefont.
-
Mr.Silkó
veterán
Ritka rondák.
-
ddaydome
senior tag
-
mrThomi
addikt
Legalább az SE-be tennének 90HZ-es kijelzőt. Esetleg az Apple nem ismeri ezt számot, vagy mi a fene ? Ennyiért nem is lenne rossz ajánlat aki iphone b*zi
-
-
RaZroX
addikt
Lehet velem van a baj, de a vaku és kamera mérete alapján ez nekem inkább 13 mini háznak tűnik.
This is the way
-
cs.zs.
veterán
- elfelejtem este vagy nap közben tölteni
Van ilyen, persze, de nem hinném hogy állandó, mindennapos
- kiràndulsz/ nyaralsz, térképet hasznàlsz, sok fotót vagy videót csinàlst
Ettől az enyémek nem merülnek le. Egyik sem. Nem nyúzom 4-5-6-SOT-n túl
Redmi 9T 6000 mAh, 18 wattal tölthető, ha 0-ra merülne, 3 óra is kellene neki
Samsung A25 5000 mAh, max 25 wattot vesz fel, 0-ról nyolcvanpárperc
- sokat telefonàlsz munka emiatt
Sokat telefonálok, mindkét telefonomban korlátlan hívásos kártya van, és jellemzően a Redmi 9T szokott a wifi-router lenni a laptopomhoz.
- szimplàn nem akarsz egy helyben vàrni a töltés miatt
Ez leginkább éjjel van, én 1 helyben szoktam aludni.
- a piacon van sokkal jobb màr vagy 5 éve
A jobb alatt nyilván azt érted, hogy gyorsabb töltés.
Máshol élünk, más igényekkel, stb stb, kinek ez kell, kinek az.
Az én családi/baráti/ismerősi körömben egyetlen egy ember van, akit ez érdekel, és igényli.
Egyetlen egy. Most vette meg a Xiaomi 14T Pro-t
Nem azt mondtam hogy ez egy rossz dolog.
Azt mondom, hogy a legszélesebb rétegeket nem érinti, nem érdekli.
-
ddaydome
senior tag
Csak pàr példa, amikor jól jön:
- elfelejtem este vagy nap közben tölteni
- kiràndulsz/ nyaralsz, térképet hasznàlsz, sok fotót vagy videót csinàlst
- sokat telefonàlsz munka emiatt
- szimplàn nem akarsz egy helyben vàrni a töltés miatt
- a piacon van sokkal jobb màr vagy 5 éveGondolom ezek senkit nem érintenek.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
cs.zs.
veterán
"...A béna, lassú akkutöltéséről még nem is beszélve..."
Na ez viszont egy nagyon nagyon széles réteget nem érdekel.
Estig bírja ki (ez a legfontosabb), aztán éjszaka tökmindegy hogy 90 vagy 130 perc alatt töltődik fel.
(Jelen pillanatban nem ismerek olyan embert, aki ne aludna minimum 2-3 órát)
A gyorstöltés azokat érdekli, akik olyan szinten nyomkodják a telefont, hogy azt már napközben tölteni kelljen.
Ők is sokkal boldogabbak lennének, ha a gyorstöltés helyett estig bírná a cucc. -
Ricardo
titán
Akinek fontos a biztonság, utánanéz mit vesz, akinek nem az nem amiatt fog iphone-t venni.
Arról már nem is beszélve, hogy biztonság szempontjából mindig a user a leggyengébb láncszem.
A zs kategóriás kínai brandeket meg ne vegyük ide. Nem egyenlőek a droiddal.
Ne a szanaszét mókolt droid verziókkal állítsuk szembe. Mintha azt mondanád hogy xy autómárka nem biztonságos, mert vannak akik kiveszik belőle a légzsákokat, és kiszerelik a biztonsági övet.
Ha hasonlítani akarsz, akkor hasonlítsd a Pixelekkel. Ott olyan a droid ahogy azt a google elképzeli.
Ott ugyanúgy van biztonság, és hosszú támogatás.Szerk:
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az alap pixel "A" széria, esetében nem találkozol ilyen szintű kiheréléssel, mint amit a cikkben szereplő készülékkel terveznek. Mert ugye ebből indult ki az egész.
Egy vicc az amit terveznek kiadni, de az "apple ökoszisztéma"[ Szerkesztve ]
-
ddaydome
senior tag
Majd,.ha nem esett a fejedre az alma és kitisztul a làtàsod, akkor fogod csak làtni a különbségeket.
Hasznàltam iphonet 13 minit. Sajnos több volt az, ami nem tetszett, mint ami tetszett.
A szóban forgó iphonenàl van pàr kétségem, azokat írtam le.
A béna, lassú akkutöltéséről még nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
syryus
tag
A gond csak az, hogy nincs igazad. Az android egy nyitott rendszer, a készülék gyártó azt csinál vele amit akar. Nem feltétlenül a Samsung vagy Google, de sok ázsiai gyártó telis -tele pakolja a rendszert kétes szoftverrel.
És lehet itt védekezni, hogy tudni kell mit-hol vesz az ember, de ez csak arra a kis rétegre igaz aki erdeklodik a tech iránt. A tömegek megveszik az olcsó androidos bloatware vackot, mert nem tudj mit csinál. És tessék, ott a felhasználó kezében a 120hz-és doogee telefon 50k-ért… az már más kérdés, hogy a személyes adatait meg ingyen szolgáltatja ki tudja minek- kinek.
Nekem az online let legfontosabb része a biztonság és szerencsere az elmúlt 15+ évben nem is volt semmi gond.Technology will rise when humanity falls
-
Ricardo
titán
Igen. orvosoltak Ahogy sok másikat (mert akadnak szép számmal) is Ez így megy iOS és anroid esetén is. Felfedeznek egy hibát, aztán javítják, majd jön a következő, amit szintén.
Ugyanúgy van sok hiba iOsban is, mint a droidban.
Más a két rendszer, de egyik sem áll a másik felett. Neked jobban megfelel ok.
Más rendszer labdába sem rúghat főleg biztonság terén? Ne viccelj már.
Lehetne hossszan sorolni mindkét rendszeren talált aztán befoltozott biztonsági réseket. -
saca23
aktív tag
Ez a kijelző bűncselekmény 2025 -ben. Kikapcsoltam poénból múltkor 120-hrz -et a 13pm-omon . Borzalmas volt kb 10 percig bírtam használni. 2020 óta használok 120hrz-es kijelzőt , arról nem is beszélve iPhone-on inkább ez ilyen 100 hrz talán. Aki aktívan használja a telóját média , sok játék , de még böngészésnél is sebességben simán látja.
-
Ricardo
titán
"Nincs másik gyártó a piacon akinek az eszközei és szoftverei az Apple mellett labdába rúghatnak. A biztonságról nem is beszélve."
Nagyon súlyos hibát találtak az Apple összes USB-C-s eszközében
Amúgy a Samsung Knox megvan?
-
-
syryus
tag
Az autós dolgot nem igazán vágom, nem vezetek (van lábam meg kerékpár, nekem az elég).
Értem én a nép szív fájdalmát, DE:amikor az ember Apple termek mellett dönt, tisztában van vele (jobb esetben), hogy az ár nem csak magát a készüléket takarja, hanem az amögött rejlő összetett, egyedi (igen az) ökoszisztémát is.
Nincs másik gyártó a piacon akinek az eszközei és szoftverei az Apple mellett labdába rúghatnak. A biztonságról nem is beszélve.
nekem is van "ősrégi" 13PM, iPad pro, watch, macbook air, airpods pro és max és őszintén, nem bántam meg egyik eszközt sem, pláne hogy nem kell őket cserélni evente.
Engem a 120hz nem hoz lázba, az viszont annál inkább, hogy ha itthon hagyom a MacBookot és az ország másik felén hozza férek a munkámhoz, vagy, hogy nem kell aggodnom, hogy az AppStore-bol töltött alkalmazás vajon tartalmaz e kártevőt.Egyébként az egyetlen pont ahol érzékelhető a 120hz az kb doomsday scroll közben esetleg játékoknál.
social média időpocsékolásnak tűnik, játszani meg ott az Xbox meg a switch.De viccet félre téve. Mindenki ismeri az Applet. 6-8 (?) eve miota kijött az x, xr xs, a premium funkciók megmaradtak a premium ár kategóriának. <— emiatt pityogni Oke volt anno, de most már csak crige és unalmas
Technology will rise when humanity falls
-
hegedus001
aktív tag
Szerintem nem lesz ez rossz készülék.
Nekem mindenem Apple (órát és fülest leszámítva) de magánhasználatra bőven elég lenne egy ilyen telefon.A 60Hz az ciki, lehet, mondjuk én látom a különbséget de a 13 minin abaszolút nem zavar. iPad méretben már azért szerintem sokkal inkább szembetűnő a különbség. Ott jó a 120 Hz (Macbookban is pro lesz a következő, részben emiatt)
Az 1 kamera nekem untig elég lenne. Doksikat szkennelek a melóban legtöbbször meg a napi/gyerekkel kapcsolatos dolgokat fotózom le. Ez nem kíván nagy dolgot, a 13 mini ultraszélese amúgy is egy kalap kaki, maximum véletlenül használom néha. Ha minőségi képek kellenek, akkor előveszem a Sony MILC-et.
Én spec alig várom, hogy kijöjjön, az USB-C jó lenne, már váltanék (bár a méret szerintem abszolút a legjobban eltalált) minden USB-c már...
A 16 Pro-n is agyaltam, mert ha már lúd, akkor legyen kövér, de nincs kedvem az 70-60 k -t otthagyni a szolgáltatónál minden hónapban a családi előfizetésekre. Ez kamatmentes részletre még okés is lenne, bár attól tartok mindent felfelé fog korrigálni hamarosan az apple, mert a Forint bizony nem a legjobb formájában focizik szeptember óta.... -
.Szaki.
addikt
Én egy kicsit másképp tekintek erre a dologra.
Én úgy gondolom, hogy ahogy az autók terén van az Audi - BMW - Mercedes triumvirátus, úgy van a telefonok esetében az Apple - Google - Samsung trió. Ha megnézed a paramétereket, az A4, 3er, C-Klasse is hasonló paraméterekkel bír, az A6, 5er, E-Klasse is és az A8, 7er, S-Klasse is. (Igen, tudom, hogy az Audi esetén az elektromos átállás miatt változnak a számozások.) Ugyanez van a 16, 9, S24; 16 Pro, 9 Pro, S24+ és 16 Pro Max, 9 Pro XL, S24 Ultra szegmensben is. Ha megnézed, mindegyik készülék esetében nagyjából hasonló a ház méret, hasonló a kijelző méret, hasonló a háttértár mérete, hasonló a teljesítmény, hasonló az ár is. Tehát ha a közvetlen valós konkurenseket nézzük, kijelző terén a 16-os kilóg alulról, hiszen az összes többi konkurens 120Hz-es kijelzővel bír, illetve kilóg a 16 Pro széria is, hiszen ők pedig feleakkora háttértárral indulnak.
Egyszerűen az van, hogy ezekben az árkategóriákban, amikben a 16/16 Plus és az SE4 is indulni kíván, ott a 60Hz már nem pálya. Utóbbi esetében illene a minimum 90Hz. És ez nem arról szól, hogy a végfelhasználót érdekli-e a 60Hz vagy sem, hanem az elvről.
Egyébként pedig szerintem a felszólalók közül mindenkinek 120Hz-es kijelzője van.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
-
syryus
tag
Mindenki crige, 120Hz kijelző egy SE-be? Minek?! A cél közönség FB és YouTube használatra. Ez nem e-sport telefon, meg nem is 4K video mágus. Ez a telefon egy alap készülék a tömegeknek. Annak a tömegnek aki nem is tudja / látja mi a különbség.
persze itt a sok olcsó janos első osztályon akar utazni BKV jegy árban.Technology will rise when humanity falls
-
-
.Szaki.
addikt
Ja értem, tehát Te arra gondolsz, hogy gyártói oldalról kínos kiadni egy ilyet. Így világos és a 60Hz-es történettel kapcsolatban maximálisan egyet is értek.
"Tudom sokak szerint bármit tesznek az menő, de én nem esem hasra pusztán azért mert alma logó van rajta."
Szerintem azért ez rám sem jellemző.
Én másik oldalról közelítettem meg, azt hittem úgy érted, hogy valaki megveszi, mások meg kiröhögik. Mert az a rész szerintem teljesen irreleváns. Vegye mindenki azt, ami neki tetszik és neki megfelel. Az hogy a külvilág mit gondol, az kit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Attól amitól a 60-as képernyőfrissítés. 2025 van. Szerintem kínos, ciki, vicces, szánalmas..... a megfelelő szó aláhuzandó.
Tudom sokak szerint bármit tesznek az menő, de én nem esem hasra pusztán azért mert alma logó van rajta.
Ez én vagyok.
Ugyanezt gondolom android vonalon is. Vannak akik a mai szemmel nézve vicc dolgokat akarnak elsózni bizonyos készülékeikkel. Az is szánalamas. Igaz jellemzően ZS kateóriás kínai gyártók, de még tőluk is az.
Egy vezető szerepben lévő tech cégtől, akik anno trendeket diktáltak, meg főleg az.[ Szerkesztve ]
-
-
.Szaki.
addikt
Akkumulátor terén az SE2-ről nyilatkoztam. Ez a készülék - amellett, hogy már 4,5 éve jelent meg - még az i8-ason alapul, ugyanazzal az 1,8Ah-ás akkumulátorral van szerelve. Mivel az SE4 egy teljesen más telefon lesz, ami a pletykák szerint a 14-est veszi alapul akkor borítékolható a minimum 3,3Ah-ás akkumulátor, de szerintem a 3,7Ah óra sem kizárt.
Nem tudjuk hogy fog merülni, szerintem nem lesz gond ezen a téren sem, de ez majd a megjelenés utáni tesztekben ki fog derülni.
Na meg 2025-ben szerintem már meglehetősen nehéz kikapcsolásig lemeríteni egy telefont.
[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
Ez igaz, viszont ha dynamic island lenne notch helyett az SE4-en, akkor tulajdonképpen az egy darab kamera kivételével semmi különbség nem lenne a 16-os és az SE4 közt.
Valóban nem volt a legacélosabb az akksija. Családban volt SE2 , merült, mint a Titanic. Ettől eltekintve egy kifejezetten jó telefon volt.
"[...]de tényleg szégyen a 60hz.
Nem hiszem el, hogy 90-et sem lehet alkalmazni egy alapnàl"Szerintem is az, de ha a 16/16Plus család nem kapta meg sem a 90, sem pedig a 120Hz-et, akkor a nála basicebb modell sem fogja megkapni.
___
Egyébként maga a telefon nem néz ki rosszul, az SE4 egy i4 formavilágát kapta meg, sokat nem gondolkoztak rajta.
Cégesnek egy kifejezetten kellemes árazással best buy lehet. Ezt feltehetőleg erre a célra fejlesztették, erre pedig tökéletes.
-
evooo
aktív tag
válasz
Klaus Duran #2 üzenetére
Semmiképp ne válts 13PM-ról erre a telefonra
főleg, hogy még rá is kéne fizetned jelenlegi árak szerint
[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
válasz
Klaus Duran #2 üzenetére
Az igen. Elég komoly visszalépés lenne.
-
tDr1v3r
veterán
Elég nagy szégyen lesz ha ezen is notch lesz, nem dynamic island... ne tegyenek már úgy mintha az valami rohadt luxus lenne, két generáció alap szifonja is megkapta...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Nem valami szép , ettől függetlenül kíváncsian várom .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
ddaydome
senior tag
Kollégàmnak volt se, azt mondta, hogy bitang gyorsan merült. Ha nem merül gyorsan, akkor sokaknak jó lehet, de tényleg szégyen a 60hz.
Nem hiszem el, hogy 90-et sem lehet alkalmazni egy alapnàl....
Bàr egy sima 15-s iphone 128gb-vel 315e, ez meg 260e körül.....
Nem nagy a difi.[ Szerkesztve ]
-
ParmaBoy
junior tag
Ceges telefonnak teljesen jo.
-
Ricardo
titán
"Áprilisban érkezhet a telefon"
Elsején?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Krugszvele #7 üzenetére
nekem kis kezem van, mindegy hogy 5,9" vagy 6,4 , nekem mind kétkezes...
-
Krugszvele
senior tag
"iphone 14 méretű"... Hogy pusztuljonak el.
A 12 minit is nagyon nehéz egy kézzel használni...Ennyi erővel azért is dühös lehetnék, hogy zöld a fű
Erre tart a világ. Esszük szart.
-
judas13
addikt
-
Hallosz
senior tag
Meglehetősen érdekes formai ötvözet, egyfajta hibrid külső. Egy biztos, 60 Hz-s kijelzővel nem veszek telefont.
(tudom, hogy iOS meg minden, de . . .) -
Ha bedöglene a 13PM akkor lehet erre szavazok.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
joey04
titán
Azta de csúnya.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Áprilisban érkezhet a telefon, a korábbi fotókkal és renderekkel egybevágnak a dummy formái.
- EAFC 25
- Renault, Dacia topik
- Ingyenes az Epic Store-ban az F1 Manager 2024
- Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...