Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
Köszönöm a választ mindkettőtöknek, akkor majd teszek egy próbát a demoval. Amúgy lehet, hogy Warren Spector volt a legnagyobb ász a cégnél, de én Tom Hall munkásságát (szubjektív nézőpontból) többre tartom. Ő az, aki azért kopott ki a játékiparból, mert túl igényes munkát végzett. Persze nem ő az egyetlen példa erre, sajnos.
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
törölt tag
válasz GypsFulvus2 #19 üzenetére
A két stúdió félig meddig két cég volt. Az austini azért is maradhatott fenn tovább. Magának az Ion Storm Dallas-nak a bukását valóban a Daikatana okozta. De maga az Ion Storm Austin és ezzel az Ion Storm tulajdonkáppen nem bukott meg, csak szépen feloszlott. Az austini stúdió játékai nagyon is sikeresek voltak. Persze ha a stúdió lelke, jelen esetben Warren Spector távozik, akkor nem nagyon van mivel foglalkozni tovább.
Hogy érdemes-e kipróbálni? Van neki demója, le kell azt tölteni és kipróbálni. Bár az nem biztos, hogy megy mondjuk W7 alatt.
-
Pala
veterán
válasz GypsFulvus2 #19 üzenetére
Én azt mondom érdemes kipróbálni, mert vannak jó momentumok a játékban, néhány helyszín, aláfestő zene elég hangulatosra sikerült. Az első epiózdot kell valahogy túlélni, utána már játszható. Persze nem szabad sokat várni tőle, nem véletlenül lett bukta annak idején. Eleve azzal a tudattal kell hozzáállni, hogy az egész játék egy kihagyott ziccer, így nem fog csalódás érni.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz #65675776 #17 üzenetére
A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy valóban olyan gyenge-e ez a híres-hírhedt játék, vagy pedig érdemes kipróbálni?
De ha már rám pirítottál, hát utánanéztem a részleteknek. Nos, az Ion Storm megrendülését bizony a Daikatana, majd a röviddel utána kiadott Anachronox pénzügyi bukása okozta (pedig utóbbi nagyon jó játék, csak valószínűleg túlságosan is igényesre, rétegjátékra sikerült). Ezeket az Ion Storm Dallas városában lévő kirendeltsége készítette. A dallasi stúdiót a két játék bukása után be is zárták, továbbá John Romero és Tom Hall, a két alapító távozott a cégtől. Az Ion Storm austini kirendeltsége (amelyik többek között a Deus Ex-et készítette) ezek után még 2004-ig fennállt, elsősorban azért, mert az Eiodos ki akarta adni a Deus Ex második részét, illetve az általad is említett Thief: Deadly Shadows-t. Ez utóbbi 2004-ben megtörtént, majd Warren Spector is távozott, és az Eidos bezárta a stúdiót. Csak a pontosság kedvéért.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GypsFulvus2 #16 üzenetére
Az Ion Storm utána még jó ideig létezett. Olyan "gyenege" alkotások kerültek ki pl a kezeik közül, mint a Deus Ex, Deus Ex: Invisible War vagy Thief: Deadly Shadows. Utóbbi 2004-ben jelent meg, a Daikatana 2000-ben.
-
GypsFulvus2
őstag
Csak hírből ismerem ezt a játékot. Rossz hírből. Állítólag jórészt ez okozta az Ion Storm bedőlését. Tényleg ennyire rossz lenne?
-
Prime110
aktív tag
Tyű, korának DNF-je volt, variált motor, variált alap sztori, évekig vettem anno az 576 kByte-ot, évekig csak hírrovatban volt a játék, aztán mire megjelent kapott is vagy 68%-ot, ami a külföldi szaksajtóhoz képest kulturált pont volt.
-
robogár
csendes tag
"igaz, idejétmúlt, kiforratlan"... kösz, de akkor inkább hagyjuk!
"Embernek lenni annyi, mint választani."
-
Archttila
veterán
Helyesen: Carmack, nem Cramack.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
atidzsiforc
őstag
A gyilkos bekaktol a mai napig felek.
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
Wolverine
félisten
-
Pala
veterán
Én végigtoltam anno ezt a játékot (sőt, meg is volt eredetiben ), és tkp. az első epizód utána már nem volt annyira rossz (az viszont katasztrófa volt, aláírom, egy életre elveszi az ember kedvét a játéktól, tele bugokkal, stb. ).
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Azt hittem ebből már nem sikerül működőt találni a soha. Hát nem semmi... Jó példa arra, hogy lesz a nagy tervekből végül egy nagy semmi...
-
Wasp_HUN
tag
Kit érdekel egyáltalán a Daikatana??? Középszerű játék. System Shock 2 felkerülése sokkalta inkább fontos, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Senior Wasp - 1st Legion/HUN Reloaded [RAX]
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest