Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért nem ír semmit mert egy kamu oldal. Minek kell ilyen noname oldalakon megadni akármit is? Az Apple ajánlotta, vagy honnan gondolod, hogy ez így korrekt? Apple ami megbízható, ismerjük, elfogadott. De ilyen watizmájimei meg társait hanyagoljátok.
Pont így tördelik fel a face oldalakat is. JóskaPista csinál mindenféle adathalász oldalt, ember regisztrál, ugye 90% ugyanazt a jelszó mail párost használja mindenhol... aztán megy a rívás, mert feltörték az accountjait. -
lezu20
tag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne, hogy előbb olvastam facen, hogy egy srác beírta egy csoportba, hogy neki van egy 5s telója és ha felmegy a http://iphoneimei.info/ oldalra akkor neki nem részletezi a telefon adatait. Na kiváncsiságból én is felment az oldalra nekem sem add semmi különleges infót. Ez létezhet, hogy azért van mert független a 6s-em? Vagy valami baj van a telefonnal? Beírom az apple oldalán a sorozatszámomat, akkor ott ír mindent, gondolok gari , csereszolgáltatásokra. Az nekem ott minden zöld minden jó. Csak erre az oldalra lennék kíváncsi. Köszi -
tylerddd
veterán
Tudom, nagyon gáz, de nekem nincs NFC képes eszközöm, szóval ha nem csak fizetés szinten tudná az iPhone, akkor sem tudnám kihasználni. Amikről eddig hallottam (NFC-t használó kütyük), nem hoztak lázba.
-
Azt ugye tudod, hogy nem az NFC-n küldöd át ilyenkor az adatot (képet, videót, zenét) egyik eszközről a másikra, az NFC csak az eszközök párosítására szolgál? Tehát alapvetően ugyanúgy más csatornán küldöd át, az NFC csak a párosításban játszik szerepet.
Namost innentől ha léteznek más szabványok, pl airplay, vagy miracast, akkor nem mindegy, hogy nfc-vel vagy máshogy hozod össze köztük a kapcsolatot? -
válasz
Sukta 95 #5488 üzenetére
Macerás dolog iphone-on leszedni csengőhangot,sajnos a PC és az itunes kihagyhatatlan a folyamatból.
Címszavakban:Zedgeből hang telóra lement,telót pc-re rádug,itunessal a telóból a csengőhangot leszedni pc-re,itunes-szal csengőhangnak visszaszinkronizálni és kész is.Sajnos ez nem android,itt az egyetlen csengőhang fajta amit mindenféle mókolás nélkül lehet használni,az az amit az itunes áruházból veszel meg,az egyből ott lesz a csengőhangok között.
Itt egy videó róla: [link] -
Sukta 95
aktív tag
Udv! Egy lama kerdes: a zedgerol letoltott csengohangokat hogyan tudom beallitani? A hangok kozott nem jelennek meg. Elore is koszi a segitseget.
Ui.: sok ev droid utan szokni kell, de szuper a telo, eddig.
-
összességében iphone van kevesebb ismerősi körben, de androidos telefonból szinte mind nfc képessel rendelkeznek; s6 és s4 különböző változatai, note 3, 4 és 5, xperia z3, z3c, z5 és z5c, g2 és g4...stb. nem is ugrik be hirtelen olyan, akiében nincs.
Gsx-rr; nem adom meg, mert semmi köze hozzá, senkiben sem bízok meg - tudnék mesélni, hiszen wifi hálózatok konfigurálásával is foglalkozom szabadidőmben -, de nem csak rokonok járnak ide, sőt!
járnak ide mondhatni idegenek is, eszközök telepítéséhez, frissítéséhez és konfiguráláshoz kell net, de szigorúan csak vendéghálón, azért van komoly routerem, hogy ilyen igényeket is kiszolgáljon, több, egymástól független 2.4 és 5 GHz vendégháló párhuzamosan, különböző szabályokkal, azokon az általam behatárolt kereteken belül azt csinálnak, amit csak akarnak, netezés és társai mehet ezerrel, de ennyi.
van egy jól bekonfigurált saját hálózatom - normális router, (3d) multimédia lejátszó, házimozi, külső tár...stb. -, arra nem engedek rá idegen eszközt.B-L-A-C-K; semmi ilyesmi nincs.
buvartacsko; az apple tv nem felel meg néhány elvárásomnak, illetve a kompatibilitása is korlátolt, használok helyette olyat, aminél nem feltétel az apple eszköz...stb.
nem sajnálom én sem, kapnak wifi hálót, netezhetnek ezerrel a vendéghálózaton.
iphone-om sincs mindig, most épp 6s plus van, de előzőleg voltak samsung és sony telefonok is néhány korábbi iphone típus (5s, 4s) mellett, később is lesznek még más gyártósak is, így jobb egy olyan eszköz, ami nincs gyártóra korlátozva.
az iphone számomra csak akkor jön szóba zenehallgatásra, ha úton vagyok és más nincs nálam, itthon még a notiról is szívesebben teszem azt - van hozzá normális usb hangkártya is -, ha meg gyakorlással kötöm össze a szórakozást, akkor dj cd lejátszók + dj keverő + time code rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Horovic
aktív tag
Sziasztok!
Megrendeltem egy 6s 64Gb-os változatot. Az lenne a kérdésem, hogy aktiváláskor érdemes újra beállïtani mindent, vagy icloudból állítsam vissza a régi 4s-em beálításait? Melyik a jobb ha azt nem vesszük figyelembe hogy az első opcióval sokkal több a meló? Köszönöm! -
válasz
buvartacsko #5472 üzenetére
nem zenét szoktam hallgatni, arra céleszközök vannak, de ha barátok vannak nálunk és csinálunk fényképeket és videókat, akkor legegyszerűbben azzal lehet megmutatni mindegyik eszközről, mindenféle hálózatos mókolás, illetve fel- és letöltögetés nélkül.
a wifi tekintetében csak külön vendéghálót kap minden ismerős és rokon, a belső hálóra és eszközökre azzal ne lásson rá.
én is tudnék mondani szinte mindenre több alternatívát is, de nem ez a lényeg, hanem örülnék neki, ha a iphone nfc nem apple pay only korlátozott lenne, hanem teljes értékű, mint sok más gyártó esetén. -
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Az mitől van hogy nem tudok az app store ban vásárolni?
Eddig ment gond nélkül. Lóvé van rajta. Kérését nem tudjuk teljesíteni hiba üzenetet kapok. -
buvartacsko
addikt
Hazamegyek, lehuppanok az ágyba, és nem kell odamenni semmihez sehova, nem kell semmihez se hozza érinteni semmit. Feloldom a telefont alulról felhuzom a control centert, bepipalom hogy az airplayen szóljon a zene és onnantól onnan szól. Ez miért is bonyolultabb? Legtöbb ismerősömnek iOS eszköze van, ők is ilyen egyszerűen tudjak ezt használni mivel nyilván (a barátaim) tudjak a wi-fi jelszót. Idegen ember meg valszeg nem akarna semmit sem NFCzni, meg valszeg nem is akarnám hogy olyat csináljon.
-
nem kell hozzá megkocogtatni, amellett amúgy is a házimozi mellett van sokszor a mobiltelefonom, ha itthon tartózkodom.
sokkal egyszerűbbnek tartom az nfc-t, hálózatokkal bohóckodás nélkül is minden megy mindennel, gyártótól függetlenül, kivéve persze az apple termékeket, ahol az nfc apple pay only. -
Laca1212
őstag
"tehát lehúzom az értesítősávot, konstatálom hogy milyen értesítéseim vannak, majd a főmenüből elindítom a megfelelő appot, hogy meg tudjam csinálni amit szeretnék."
Feloldott telefonnál ha lehúzod a redőnyt, és ott az értesítések közt bármelyikre rányomsz akkor beledob az adott app-ba. Vagy csak én nem értem mi a gond?
A gyors Touch ID-t meg át tudod verni úgy, hogy megcsúsztatod home nyomás közben az ujjad és akkor nem oldja fel a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
azért, hogy a mobiltelefonon lévő tartalmat - legyen az a telefon által rögzített, vagy azon csak tárolt hang, kép vagy videó - vezeték és/vagy mindenféle ide vagy oda fel- és letöltögetés nélkül lejátszhassam a házimozin, illetve az arra csatlakoztatott tv készüléken.
tettem ezt például a korábbi note 4 telefonommal, de nem tudom most a 6s plus esetén, pedig nem lenne rossz ezzel is. -
tylerddd
veterán
válasz
Horovic #5445 üzenetére
Itt van két korábbi fotó, ezen látszik az üveg is. Nem tudom, mire gondolsz az alatt, h "nem áll el". Nagyon jók a szélei, nem lógnak túl a kijelzőn, nagyon el van találva. Pont emiatt is megy rá az Apple szilikon és bőrtok, amik a kijelzőn kicsit túllógó üveget felgyűrték.
Nagyon tetszik ez az üveg, beválni látszik, ha lemennek az ünnepek, veszek is 2-3db-ot tartalékba és nem próbálkozom másik típusokkal. Tapintásra is ez a legjobb eddig, még az i5s üvegekhez mérten is.
[ Szerkesztve ]
-
poc013
tag
Sziasztok
Olyan gonddal küzdök hogy valami folyamatosan tekeri a háttérben a rendszeremet, meg csinálom home+kikapcsolo Gombos restartott egész éjszaka 8-9ora alatt nem merül semmit, majd le meritem kb 85%ig es akkor fogja magát es folyamatosan pörög az akksinal a használati idő pedig a telefon az asztalon van! XD
Viszont akksi nem merül jobban, csak a tudat idegesít....valami program nincs amivel ki lehet szúrni mi teker?
Messenger, viber, Gmail, Gmail fotók van fent a gyári appokon kívül!
Valaki valami hasonló???
Próbáltam ha fel töltöm ilyenkor 100% rá akkor a készenléti es a használati idő együtt pörög[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
Hát igen, ami az értesítéseket illeti, az ilyen, meg kell szokni. Én még így is azt mondom, hogy egyáltalán nem bántam meg a váltást, mert egyértelműen jobb és stabilabb rendszer. Én amúgy úgy szoktam ránézni, hogy van-e értesítés, hogy a bekapcsoló gombot nyomom meg, vagy a home gombot bügyökkel vagy valahogy máshogy
Ha hüvelykujjal akárcsak éppen hogy megnyomom már is feloldja. Majd kitapasztalod, hogy neked hogy jó, meg fogod szokni.
Egyébként itt kitérnék arra, hogy a fényképező gyorselérése teljesen értelmetlen, mert nem lehet használni, ha megnyomod a home gombot, mire felfele akarnád húzni a záróképernyőt a kameráért már régen a főoldaon vagy
Egyszerűen nincs az a sebesség, vagy másik ujjadal csinálod, dehát az meg milyen nyakatekert.
Gmail-re meg értelemszerűen nem lesz 3D touch szerintem, minek tenné bele a Google, hogy az Apple usereknek jobb legyen? Én amúgy nem is használom, a gyári mail kliens teljesen király. És sajnos egyre jobban távolodom azóta a Google-től
-
RCTiv
tag
nem az zavar, ha már benne vagyok az appban, vagy az appok között akarok váltani, hanem az, hogy lezárt képernyőnél amikor ott az értesítés akkor nem tudok direktben beugrani az appba sehogysem.
szóval ráklikkelek és kijön a főképernyő ahol belépek az appba, na ezt szeretném elkerülni. gmailnál félmegoldás, hogy ha jobbra húzom, van válasz lehetőség, az már alakul.
összességében az a zavaró, hogy nincs egy áttekintő oldal, ahonnan oda megyek abba az appba direkt, aminek éppen az értesítését látom. mert áttekintésre jó lenne az értesítések, csak ugya a villámgyors és qrta pontos ujjlenyomatolvasó miatt gyakorlatilag nem tudom megnézni a az értesítés sávot, egyből a kezdőképernyőn vagyokahol meg semmi ilyesmi nincs, tehát lehúzom az értesítősávot, konstatálom hogy milyen értesítéseim vannak, majd a főmenüből elindítom a megfelelő appot, hogy meg tudjam csinálni amit szeretnék. egyelőre még nem érzem ezt, kivéve pár appot ahol ezt megoldották. másik oldalról meg a force touch meg faxa, de a gmail-ra mondjuk semmi
de ebben a fele user error, meg nem akarlak titeket hergelni, egy nap használat után perpillanat nem érzem mi ebben az annyira faxa
de adjatok még kicsi időt
-
Lefty
addikt
A képernyőn csak húzd bal szélről jobbra az ujjad szimplán és vált az ablakok között. Én azóta már jobban szeretem ezt a megoldást, szintén androidról jöttem. Ha meg egyik appból lépsz másikba, akkor bal fent vissza tudsz lépni az előző appba, ez se nehéz, mert ha duplán megérinted a home gombot, akkor az ablak lentebb csúszik, hogy egy kézzel is tudd kezelni kényelmesen. Ha megszokod nem lesz ezzel gond hidd el.
-
RCTiv
tag
köszönöm srácok ez alapján menni fog
arra már rájöttem, hogy amit nem találok meg elsőre a menüben az nincs
a leginkább idegesítő az az "egyel vissza" amire ugye eddig dedikált gombom volt, most meg baloldalt fent, így mondjuk fbook vagy gmail egykezes kezelés heló
és megtaláltam, hogy duplakopp és lejjebb jön, de még úgysem érem el a hüvelykujjammal (5s-en ez menne de a 6s már nagy hozzá) szóval csak felidegesítem ezzel magam
a két említettnél meg ugye ha adatlapot nézek meg, vagy beleklikkelek egy levélbe, ott muszáj visszalépni. (másik oldalról meg ugye lent van egy csomó minden ami meg faxa, hogy alulról húzhatsz fel egy menüt, vagy a fbookon alul vannak a funkciógombok - mindenkinek másképp xar az élet
)
a másik meg a kontaktok kezelése, gyári bőrtokkal gyakorlatilag kínszenvedés az oldalsó csúszkát használni (most meg mág ugye millió kontakt de ezt kezelni fogom)
a harmadik amire még nem találtam megoldást, hogy ha kapok pl. egy levelet és ott van a lezárt képernyőn az értesítés, akkor mondjuk duplakoppal bele tudjak ugrani, vagy ha ezt nem is, de akkor valamelyik oldalra húzással ki tudjam lőni egy mozdulattal.
amúgy meg minden szép és minden jó, majd megszokom ezt is, amennyit és amire én használom, kb. bármi megteszi
-
poc013
tag
Szia
Én úgy csináltam meg hogy csak telo számok legyenek, hogy ki kapcsoltam a Gmail os kontaktokat, az androidos telon be mentem a nevekhez es el mentettem őket egy vcf fájlba, utána elküldtem magamnak emailba, es ha az iPhonnon levő mail(Gmail os programmal nem működik) nevezetű programba nyitod meg a mailt rá böksz a vcf fájlra akkor be fogja hozni a számokat/neveket es hozza tudod adni a telefonhoz 😉 -
Na igen,vannak idegesítő dolgok,amikbe egy ios szűz androidról váltásnál belelép.
1-tárcsázó csere nincs,ez olyan amilyen
2-A kontakt problémára az én megoldásom:
Böngésző (asztali,pc-n) megnyit,google contact oldal behoz.
Rászánsz egy kis időt és kijelölgeted a számos kontaktokat,bal oldalt a "továbbiak" fül alatt ott az exportálás,kimented vele vcard fileba a gépre a válogatott listát.
Továbbra is asztali böngészőből belépsz az icloud.com-ra,ott Kontaktok,bal alul fogaskerék,vCard importálás (ide tallózd be a google-ból gépre kimentett vcard file-t.
Ez vissza felé is működik.Csak azért mondom,mert az új számok amiket már a szifonba mentesz,azok az icloudba mentődnek,google-ba nem,így ha vissza akarsz térni valamikor droidra,akkor ezt meg kell csinálni visszafelé is,különben csak a régi kontaktok lesznek meg.Az utolsó lépés,hogy a telón lévő összes kontaktot töröld,és a "beállítások-icloud" alatt a kontaktok kapcsoló legyen zöld,akkor az icloudból húzza le az össze kontaktot.
Egy valamire figyelj!Mielőtt icloudba bemásolod a vcard filet,nézd meg hogy a telefon nem tolta e már fel a googleből leszinkronizált katyvaszt oda,mert a telefon egyből ment.Ha ott a vegyes katyvasz akkor elöbb törölj ki onnan mindent,különben csak káosz lesz.Ha így van,akkor az első lépés mindenek előtt hogy icloudból és a telefonról törölj minden kontaktot és csak azután állj neki a korábban leírt lépéseknek.
Tudom cumi,de szánni kell rá egy kis időt és többet nem lesz gond,mind1 hogy droidot vagy ios-t használsz majd a jövőben.Remélem nem fogalmaztam bonyolultan.
Lehet van más megoldás is,lehet van egyszerűbb is,én csak a fent leírt módszert tudom.
Ha bárhol elakadsz ezzel kapcsolatban,privátban minden kérdésedre szívesen válaszolok,csak ne offoljuk szét a topikot. -
RCTiv
tag
na tegnap beléptem a klubba
pár apró hülyeség már most is bosszant, de ezeket majd megszokom (gondolom) de van egy problémám, áthúztam a google accountomból a kontaktokat, és keresném azt a lehetőséget, hogy csak azt húzza be, amihez telefonszám is van rendelve. andoridon ez egy pipa, na itt nem találtam ilyen pipát, így van kb. 3000 e-mail címem a kontakt listában amiből kb 400 telefonszám. ja és duplázva. mit tehetnék ilyenkor? kb. használhatatlan a kontakt rész. (azt csak halkan merem megkérdezni, hogy a tárcsázót ki lehet-e cserélni, vagy itt nincs ilyen, hogy cserebere?)
-
Horovic
aktív tag
Most nézegetem a nuglas üvegfóliákat. Van keretes teljes kijelzőre való és sima olyan ami nem ér el a kijelző széléig. Vastagságba 0,25 és 0,3-as van. Gyári bőrtokhoz melyiket javasolnátok? Van vkinek tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Köszönöm!
-
átalakító adott azért a legtöbb esetben, annak a lehetőségét biztosították, más kérdés, hogy milyen áron, de csak így oldható majd meg a vezetékes kapcsolatok elhagyása is.
így van ez - ahogy korábban is írtam - az optikai meghajtók esetén is, minden eszközből nem merték kivenni, így is problémás volt a dolog - tudok olyan nagy cégről, ahol emiatt dobták - nem kis darabszámban - az apple termékeket és lett dell. (a jogszabályok is maradiak, mert előírják, hogy a pályázatokat...stb. a papír alapú és e-mail útján küldött mellett fizikálisan, cd/dvd lemezen is muszáj benyújtani.)
mindegy, mindegy gyártó járja a maga útját, már amennyire és amíg megteheti.
ja, az ipad eladásokban azért nem jeleskedik az apple, ennek is oka van... -
Pont letojták a lightning csatlakozó bevezetésekor, hogy hány db és milyen drága olyan eszközöd van, illetve mennyit gyártottak, ami a régi 30 tűs csatlakozót használta. Egyszerűen átléptek fölötte és kész.
Ugyanezt megtették annak idején a laptopjaikkal, amikor elhagyták a firewire csatlakozót, abból volt az userek részéről pampogás egy darabig, de nem ment csődbe a noti üzletáguk tőle. Sőt.
De ugyanígy tettek mindenkire, mikor az új macbook kijött az 1 db usb type c csatlakozóval, ami töltő is egyben. De az sem érdekelte őket, mikor elhagyták az optikai meghajtókat, hogy ki mit szeretne.
Vagy nézd meg hogy az userek állandóan felhozzák, hogy nincs sd kártya a tabletjükben és a telefonjukban. Érdekli őket? Nem. -
megléphetik, aztán kiderül majd, hogy kinek mennyire fog tetszeni - itt nem csak a felhasználókra gondolok, hanem a kiegészítőket gyártó cégekre, ami nem merül ki a fül- és fejhallgatókban, sokkal többről van szó, amiket szintén húzós(abb) lenne bt <-> kábel útján megoldani, amíg sok keverőn, erősítőn, dokkolón...stb. található direkt ipod/iphone jelölésű csatlakozó/bemenet, ami jack <-> rca...stb. útján valósul meg, jellemzően adnak is az eszközökhöz megfelelő átalakítót.
lehet, hogy én vagyok már a kisebbség, de nekem még mindig szempont egy notebook megvásárlásakor a beépített optikai meghajtó is, bár az apple sem vette ki minden termékéből, a macbook pro esetén adott és ez biztos így is marad még egy ideig.Blyan; bizonyos területekre pont ezért nem veszek apple terméket, amivel biztos nem csak én vagyok így, de ez van...
amúgy sokkal többről van itt szó az apple részéről, hiszen van egy korlátozott nfc, bluetooth és wifi képességű iphone-om, amivel nem tudom megcsinálni azt, amit szinte bármilyen más gyártós telefonnal, hogy például a telefonnal felvett, vagy az azon lévő tartalmat direktben lejátsszam az nfc, bluetooth és wifi képes házimozimmal, ilyen esetben nyilván nem a házimozit fogom lecserélni, mert az minden más gyártós mobiltelefonnal okés, ami nekem nem mindig iphone, ahogy a családtagnak sem, inkább betudom az iphone kompromisszumának, amit más elvárt jó tulajdonságával kárpótol.
ettől függetlenül, biztos sokan örülnének, ha ilyen téren nyitottabb lenne az apple és nem korlátozódna az üzletpolitikája a bezárt saját körére, bár azt nem tudni, hogy milyen távon és mennyire térülne meg nekik a dolog, ha megérné egyáltalán... -
Blyan
félisten
Ezek szoftveres funkciók, az infra meg egy hardveres elem, ami más céleszközök vezérlésére van.
Na most az Apple pont le fogja szarni, hogy irányítani akarod a Samsung/LG/Sony akármi tv-det, set top boxodat, hifidet, akármit. Vegyél Apple eszközt, azokhoz ilyesmi nem kell. Ha meg nem, akkor ne a zájfónoddal akard kapcsolgatni a tv-t.[ Szerkesztve ]
-
"az árkülönbözetet azért biztos sokan megnéznék és elgondolkodnának, ha a telefonhoz egy bt füles nem kicsivel drágább azonos kategóriában a vezetékestől."
Persze, biztos, de én arra utaltam, hogy ha egyik generációban azt mondanák, hogy kompletten nem lesz vezetékes csatlakozás a telefonon egyáltalán (legfeljebb a burkolatot megbontva, szervizben). Akkor nem igazán lenne opció a vezetékes cucc (hacsak nem árulnának hozzá egy BT vevőegységet, amibe külön bedughatnád a vezetékes fülest, ha lenne erre igény).
Nem lenne idegen az Apple-től egy ilyen lépés. Azt hiszem elsőnek hagyták el a floppyt is a számítógépeikből, és az optikai meghajtót is. Nem lepődnék meg túlzottan egy ilyen lépésen.
-
HBO2
tag
Történt egy olyan, hogy felraktam a telefont töltőre 15%-nál és kb 45 perc múlva amikor ránéztem még mindig annyit mutatott, de az adapter forró volt! Újraindítás után már 45% volt de ez is lassan emelkedett! Teljes feltöltésnél nyomtam egy home+power restartot is de töltésnél azóta sem stímel!
Mi lehet itt a gond?
(i6s+ ios 9.2, 1 hete volt clean install) -
szőröscica
addikt
válasz
ToniSoprano #5434 üzenetére
Én marha sokat használom a Wazet, és nem fogy el sosem a havi 1.2 gigás keretem. Abszolút nem fogyaszt sokat az az app, ha valakinél havonta több száz megára nő annak az adatforgalma, akkor az illető tényleg vagy napi szinten jár ismeretlen helyeken több száz km-t, vagy valami beragadhatott.
-
tylerddd
veterán
Én még nem igen maradtam le értesítésről az elmúlt 4-5 évben, mióta iPhone-t használok, nem igényelném az értesítési fényt. Egyébként is, nyomkodom annyit a telefont, h lássam ha valami bejövő van. Van, h fekszik az asztalon, éjjeliszekrényen és csak úgy rábökök a home-ra, mert viszket az ujjam
-
ToniSoprano
addikt
Azért az értesítési led, glance screen nem egy szint. A glance screenen rápillantasz és azonnal látod milyen típusú üzeneted érkezett email whatsapp, skype stb.és mennyi. És alig fogyaszt. Én hasztáltam minekettőt sokkal jobb a glance screen, plusz szebb, szerintem ez lesz a jövő.
Más: A Waze offline támogatás hiánya azért probléma mert valaki aki sokat használja a Wazet panaszkodott, hogy leszivja az elég nagy mobilnet keretét, ha kell megkeresem a hozzászólást.
-
az árkülönbözetet azért biztos sokan megnéznék és elgondolkodnának, ha a telefonhoz egy bt füles nem kicsivel drágább azonos kategóriában a vezetékestől.
sokan mondják ezt az mp3 kapcsán, hogy így meg úgy a minőség, de amikor arra kerül sor, akkor csak nem hallják ki a különbséget - már ha tényleg jó az az mp3 -, nagyítóval kell azokat keresni, akik ténylegesen igen, nem pedig csak ráfogják és tippelgetnek, felemás sikerrel.
annyira komoly minőséget nem is például utazás közben várok el, hanem inkább itthoni nyugis környezetben vagy stúdióban, úgy meg már a mobiltelefon kikerül a képből, ezért nem/sem ahhoz veszem a drágább/minőségibb fülhallgatót. -
törölt tag
válasz
mr.tamasbiro #5430 üzenetére
Ezt teljes megelégedéssel használom. 2,4A tölt gyorsan, mint a hálózati töltőm. Nálam szempont volt, hogy egy rész legyen a töltő a vezetékkel, ne usb-s megoldás, mert úgyis a kocsiba vettem, nem akarom hurcibálni az usb kábelt külön.
Volt olcsóbb is, de egy idő után nem töltött rendesen, másiknak pedig a csatlakozója nem érintkezett.[ Szerkesztve ]
-
mr.tamasbiro
őstag
Valaki rendelt ebayról hálózati töltót kompletten és autósat?
Ha van link melyik mert kellene.
Az sem hátrány ha hosszabb az eredetinél. -
"így inkább a kényelmet adom fel a többi miatt"
Na erről beszéltem, hogy a fogyasztók többsége valószínűleg nem így tenne, hanem vevő lenne rá ha a gyártó meglépné ezt.
Amúgy amikor én minőségről beszéltem akkor se a 320-as MP3, se a 20k-s füles nem lebegett a szemem előtt 😉 -
lakásban nem hallgatok zenét a telefonról, csak utazás közben.
akár már egy minőségibb forrásból - és itt nem feltétlenül a színezett cd-re gondolok - készített megfelelő 320-as mp3 is lehet jó forrás, ahol már kihallható a különbség, ha valakinek a minőségi fül-, vagy fejhallgató és a megfelelő hallás is adott hozzá.
nem a fülesek árát szoktam nézni, mert drágán is van gyengusabb és olcsóbban is akad jobb, de fülhallgatóra nem szánok 40 - 50 e ft-ot sem, mert 20 e ft környékén is találok már olyat, ami nekem megfelel, a problémám az (lenne), hogy egy azonos minőség bluetooth verziós arányosan többe kerül(ne).
fejhallgatóm van drágább is, de azt nem használom a telefonhoz, illetve annál nem csak a hangminőség fontos, mert nem csak itthon használom, hanem dj pultban is.
a bluetooth terén az is még a problémám, hogy több a hibalehetőség, mint a vezetékes kapcsolatnál, így inkább a kényelmet adom fel a többi miatt. -
Nem vagyok benne biztos, hogy a telefonon való zenehallgatás esetén feltétlenül a minőségre fókuszálnának. Sokkal inkább a kényelemre, hordozhatóságra és használhatóságra. Én mondjuk hallgatok otthon is zenét a telefonon, de szerintem ez inkább úton, utcán, tömegközlekedésen stb használatra van kitalálva. Zajos környezetben, a telefon által biztosított tárhelyre tömörített zenét, ahol nem feltétlenül érvényesül a minőségbeli különbség. (Személy szerint furcsának is tartom azokat, akik két tenyérnyi fejhallgatóval sétálnak az utcán.)
Vezetékes fülesből szerintem ami már jobb minőségű az 40-50k, az igazán jók 70-80 körül vannak. Aki vezetékesben rászánta ezt az árat a minőségre az bluetoothban is rá fogja, ha annyira mindenáron adni akar arra, hogy a telefonján is az általa elvárt minőségben hallgassa a zenét. -
ja, bocsánat, azt a led kapcsán írtam, az első mondatodat valamiért ahhoz kapcsoltam.
van itt négy távirányító, azokból kettőre más eszközöket is programoztam, így maximum kettő kell, ha több eszközt akarok vezérelni egyszerre (multimédia lejátszó, erősítő és tv), de néha még így is befigyelt a mobiltelefon is, bár az inkább csak lustaságból, viszont máshol tényleg nem egyszer hasznos volt a mobiltelefon infra képessége, bár nyilván nem elengedhetetlen, ha most 6s plus-t használok. -
madgie
titán
"nem jó tudni a képernyő feloldása nélkül, hogy van elmulasztott eseményed, feltöltött állapotba került az akkumulátor...stb?
mert nekem nem szimpatikus, hogy ha kicsit is magára hagyom/nem figyelhetem/hallhatom a készüléket, utána kapcsolhatom be a képernyőt ezek ellenőrzésére."Ez hogy jön az infrához? Sejtem én, még az értesítési LED téma köszön vissza. Színigaz, bár én magát a LED-et sose szerettem, a Moto X féle értesítés sokkal szebb és modernebb (a glanc srceen ugyanez), csak hát annak csak ugye AMOLED panelnél van értelme, sima LCD-n megeszi az akkut.
Amúgy meg utálom a Harmony-t is, kicsit komplexebb, több készülékes makrókhoz sok másodpercig kell célra tartani. Ez minden, csak nem 21. századi. Az asszony meg én már megszoktuk, de ha vendég jön a házba, képtelen jól kezelni, pedig csak annyit akar csinálni mondjuk, hogy bekapcsolja a tévét, hozzá az erősítőt, meg átvált az adott bemenetre mindkettőn.
-
nem jó tudni a képernyő feloldása nélkül, hogy van elmulasztott eseményed, feltöltött állapotba került az akkumulátor...stb?
mert nekem nem szimpatikus, hogy ha kicsit is magára hagyom/nem figyelhetem/hallhatom a készüléket, utána kapcsolhatom be a képernyőt ezek ellenőrzésére.
kőkorszaki megoldás? ahhoz képest elég sok eszközt lehet még úgy vezérleni, ezen a vonalon pedig fűzöm is tovább a véleményedhez a következő kérdésemet; a logitech harmony távirányítód is mindig nálad van, mint a telefonod?
mert én számtalanszor hasznát vettem már a korábbi telefonjaim infra adottságának lakáson kívül is.
igaz, az apple nem akarhatja, hogy más gyártós eszközöket csak úgy vezérelni lehessen a telefonjával, valóban nem erről híres, de nem azért, mert kőkorszaki technológia...
mindegy, lefutott körök ezek, akinek nem fontos, de legalább hasznos funkciók/opciók, azok nem hiányolják, csak azt nem tudom megérteni/elfogadni néhány magyarázat során, hogy ha az apple nem tette bele, akkor az biztos nem is kell a felhasználóknak, haszontalan, elavult...stb.[ Szerkesztve ]
-
-
milyen a szokásos forma? találhatnak ki újat is, csak legyen valamilyen formában.
a mostani infra köré már komoly multifunkciós alkalmazások épülnek, de az csak jó.lugosi; ahogy előttem is írták, ez már nem a régi infra, így nem visszafejlődés, elég csak ránézni, hogy milyen alkalmazásokat fejlesztenek hozzá.
nem szeretnék bluetooth fülest, a hang sosem, vagy csak nagyon drágán közelíti meg a vezetékes minőséget, az apple meg vezetékes fülesből sem fullosat ad a nem olcsó telefonjai mellé, mert számol a külön megvásárolható kiegészítők piacával, így aki komoly minőséget akar(na) bluetooth fülesek terén, az nem kicsit nyúl(na) a zsebébe...[ Szerkesztve ]
-
Ezt teljesen kizártnak tartom. Szerintem szifon esetében a gyártó egyik alapelve, hogy visszafelé nem fejlődnek. Az infra az lenne, még akkor is, ha van rá igény.
Én egy merészet gondolva azt mondanám, hogy például a következő időben simán kijelenthetik, hogy a szifonban nem lesznek vezetékes csatlakozások. Vezeték nélküli töltés és Bluetooth füles, mind a két technológia adott. Egy ilyen lépést könnyebben el tudok róluk képzelni, mint hogy visszahozzák az infrát.
-
Blyan
félisten
Kizártnak tartom, ahogyan az értesítési ledet is, legalább is a szokásos formájában.
Másrészt a mostani infra most nem a teszem azt a Nokia 6110-en meglévő felhasználási módban létezik.[ Szerkesztve ]
-
válasz
ToniSoprano #5407 üzenetére
nem jó szó az elavult, amíg valami hasznos.
az infra kapcsán is írták már elég régen, hogy elavult, aztán mostanság egyre több gyártó teszi vissza a készülékeibe, mert van rá igény - nehogy az iphone-ban is megjelenjen majd... -
catroot
veterán
válasz
ToniSoprano #5411 üzenetére
iOS alatt sincs gond a Waze-el.
De miért használna offline térképet? Elvégre egy közösségi navigációról beszélünk.
Ja, a térkép/térképrészlet megmaradt a cache-ben. Simán működök a navigálás, ha elmegy pl. a netforgalom.
-
törölt tag
Apple noti topikban senki sem tudott segíteni, ezért ne haragudjatok, hogy itt megkérdem:
Beállítottam a cloud tárhelyet, átpakolásztam a cuccaim dropboxból. Hol látom, hogy mennyit szinkronizált le és mennyi van hátra? Lassúcska a netem, nem akarom feleslegesen bekapcsolva hagyni a gépem emiatt. Illetve ezt a szinkron sebességet tudom állítani? Alvó módban szinkronizál ha engedem neki pl nézni a leveleket hálózathoz csatlakoztatva? (Macbook Air 2015)
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
NavySeal #5409 üzenetére
Valaki panaszkodott itt a forumon, hogy a Waze leszívja a 3 GBos adatforgalmát, ami eléggé idióta dolog, az IOS Waze miért nem használ a offline térképet? Vagy ezt meg lehet oldani valahogy?
A Waze forgalmi infok csak nagyon minimális adatforgalmat generálnak, a nagy adatforgalom a térképek folyamatos online letöltése miatt van, ami tök felesleges dolog.
-
FIREBLADE78
addikt
Jailbreakeléshez elég csatlakoztatni a telefont pchez és elindítani egy programot ami felrakja a cydia-t? Ennyi?
Habár rootolni sem volt nehéz anno
-
NavySeal
senior tag
válasz
ToniSoprano #5407 üzenetére
Pedig ez volt az egyik legjobb dolog WP-n szerintem.
-
madgie
titán
válasz
FIREBLADE78 #5403 üzenetére
A százezres Meizu MX4-emen is kicsit gagyin volt megoldva a megvilágítás, nem lett sajnos egyenletes a "fénygyűrű".
Az a része mondjuk baromira tetszett, amikor hosszú gombos home-ra lezár a készülék és azt úgy csinálja, hogy ha rárakod az ujjad az amúgy enyhén világító home-ra, akkor lassan felerősödik a fénye az ujjad alatt, majd a képernyővel együtt kialszik. Na az tényleg ügyes dolog volt. Csak maga a Meizu is kinyírta ezt a fajta kerek home gombot és áttért a Samsung féle otromba, benyomható home gombra.
-
Rage47
veterán
ugy alkotják meg a termékeiket, hogy mindre szükség legyen. pl az értesítést nézd meg az Apple watch-on...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával