Új hozzászólás Aktív témák
-
TiX
csendes tag
Én nagyon jó áron vettem Galaxy S3-at. 36 ezer forintért. A havi díjam 5700 Ft.
Ez a vásárlás pillanatába 97 ezer fotintért volt megvásárolható 2 év magyar garanciával.Most ne vegyük ide az aluljárós boltok importált egy éves garanciaidővel rendelkező "bolti garanciás" termékeit, ami már lehet eleve nem új. Náluk 60-ért biztos meg lehetne venni.
Üdv: Gergő
-
TiX
csendes tag
Ez világos, de valamikor csak megvette azt a telefont magasabb áron, mintha hűséget vállalt volna.
Tehát ha veszek egy xy telefont 100 ezerért és ezek után a pre-paid havidíjam 2,5 ezer forint (bár ebben az esetben inkább vegyen valaki telefonkártyát...), viszont vállalok 2 év hűséget 5 ezet forintért, amit igyekszem nem túllépni a telefont pedig megkapom 30 ezerért nem jártam jobban az előre fizetéssel túl azon hogy macera.
Tehát jelen példa esetén ~26 hónap körül van a megtérülés. És akkor ebbe a buliba még bele sem volt véve a jelenérték jövőérték esetleges hitel stb.
Üdv: Gergő
-
TiX
csendes tag
Azért az ne feledjük el a pre-paid számolgatásnál, hogy a telefon ára sokkal drágább. Azt is tessék szépen leosztani a havidíjak mellé.
Ha tehát a telefon 48 ezerrel drágább pre-paid mint előfizetéssel, akkor az alapból havi 2000 forintos "díjat" generál 2 éves hűség estén.Üdv: Gergő
-
Necc
addikt
En hulyeseget hordok ossze? Oregem, pontosan hogy Te hordtal most ossze hulyeseget pusztan azert, mert magadra vetted amit altalanossagban irtam .
Egy vagy a sok kozul, es rajtad kivul van meg jo par akire ertelemszeruen nem igaz az allitasom, de ha visszakanyarodunk a lenyegre es altalanossagban beszelunk a dolgokrol, tovabbra is kitartok az allitasom mellett.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Juliuska
senior tag
Micsoda hülyeségeket hordasz itt össze-vissza...már ne is haragudj! "...Olyan tarsadalomban elunk, ahol az emberek egyszeruen nem tanultak meg sporolni, mihelyst van valami kis osszekapart penzuk, azonnal mennek es elkoltik..." Véleményem szerint előbb egy kicsit tájékozódnod kellene a környező országokban folyó gazdasági helyzetről és a nálunk kialakítottról. Ha így tennél, azonnal tudnál összehasonlítási alapot szerezni az ott és az itt lévő bevételi, valamint a kiadási oldalról és nem írnál a fentiekhez hasonló butaságokat!
"...es mindent azonnal akarnak es mennek es hitelre megveszik..." ahha Egy példát, ha megengedsz: gyerekkoromban egy sportmotorról álmodoztam, saját erőből képeztem magam, majd tudásomhoz mérten vásárolgattam sz*r*bbnál, sz*r*bb használt motorokat, melyeket magam javítottam és közben új motorra vágytam. Egyéb anyagi tényezők mellett esélyem sem volt az új árát összerakni, sőt kiszámoltam, hogy ha csak a jelenleg helyzetemet veszem alapul, akkor olyan 50-55 éves koromban meg is lesz az az összeg, amennyit az elhatározásom évében kellene az újért kifizetni. Ekkor jött a hideg víz: nem kalkuláltam bele, hogy a motorárak is emelkedni fognak! (annak emelkedő fenntartási ktg-iről nem is beszélve).
Ha a te filozófiádat követtem volna, sosem értem volna el az álmomat...
[ Szerkesztve ]
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
kpityu2
őstag
Azzal cseszték el maguknak a piacot, hogy csak állami kényszer hatására tiltották le alapértelmezetten az emelt díjas fogadott SMS-t és társait. A Lókupec Kereskedelmi Kódex követése hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Bélák
csendes tag
válasz Avicularia #95 üzenetére
Svedorszagban nekem is comviqem volt, ill. meg is van, mert nagyon jol jon, amikor atmegyek. A netem 3 volt, mert ok adtak egyedul 20 GB-t 200 v 250 SEKert 30 napra
Most is feltoltokartyas vagyok, barhol elek is. Itt most jo, Playnel vagyok. Alapbol minden Playest ingyen hivok (nem kell opciot venni). Net, kiegesziteskent 1GB, 30 napra 10PLN ~ 700 HUF. feltoltes kulonbozo arfekvesben, en altalaban 50PLN-ert toltok, az 2 honapig eleg, ugy hogy ebbol a fenti net osszeg 2szer levonasra kerul. (Kiveve mikor elfelejtem megujitani a netemet, es az adatforgalom leszivja az egyenlegemet :-D ). a percdijakkal nem is vagyok tisztaban, annyira nem telefonalok, de pl. playbol Orange halozatba sms 0,09 PLN (!!!). Ehhez amugy alabol regisztralhatod a szamodat es nyomonkovetheted neten, hogy kivel mennyit es milyen ertekben beszeltel, SMS mennyibe kerult, mennyi adatforgalmad volt, mennyi van meg hatra. (Ugyanez meg van a comviq eseteben is, bar kicsit kevesebb opcioval)
O2 nemet prepaidem 25€ volt, es legalabb 90 naponta kellett 15€-val tolteni, igaz ehhez volt alapbol 1 GB net, es sosem tudtam lebeszelni, sms-zni 90 nap alatt ezt az osszeget.
Amit viszont sokszor elfelejtunk, hogy Mo-on egy nagyobb osszegu, asszem mar 3000 Ft feltoltes, 365 napra szol, addig ez mas orszagokban nem igy van. az en 50 PLNes feltoltesem 180 napig es ezt kovetoen meg 30 napig vagyok elerheto.
Mint lathato a fuggo telefonok nalam nem jonnek szooba...
-
Avicularia
veterán
-
Dilikutya
félisten
Nem feltétlenül a független az alap. Sok esetben az tényleg drágább. Sok esetben meg nem. És a legtöbb ember nem cserélgeti örökké a számát szolgáltatóról szolgáltatóra, a számhordozásról meg szerintem sokan nem is tudnak.
Nekem 2002-es Westel SIM kártyám van még mindig.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Hintalow
senior tag
A független telefon az alap, mellé van egy 1400Ft-os előfizetésem, ami lebeszélhető (tudom nem releváns, mert flottás) mivel relatíve keveset telefonálok, azt is többnyire családon belül (az meg alapból ingyenes a flotta miatt) nekem így megéri.
Amúgy nemrég váltottam, kb 98 óta volt feltöltőkátyámráadásul az originál még mindig, narancssárga "pannon gsm az élvonal"
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Akula
őstag
Én most fogok áttérni vezetékesre.
Legalább nem fognak állandóan hívogatni a rokonok és nem leszek az engribördc rabja a wc-n."Akula Sub, ready for the deep!"
-
zoli62
addikt
Feltöltőkártyás témához egy adalék: Vodafone most fagyasztja be a Vitamax Redet-et. Igaz 700 Ft feltöltéssel csak hálón belül volt 30 napig korlátlan, de akkor is jó alernatíva volt. Gondolom nem volt kifizetődő nekik. Mivel ez a díjcsomag egyedi volt a piacon, ezért kihasználhatták volna a benne levő versenyelőnyt, de ahelyett, hogy a korlátlanságot kiterjesztették volna minden irányba, inkább lezárták a díjcsomagot....
[ Szerkesztve ]
-
timea1991
tag
én a tesco mobilt azért szeretem mert a negyedéves klub kártya utalvánnyokkal mindig küldenek kupont most is a ha 3000ft vel feltöltöm csak 2500 at kell fizetni meg néha tripla a dupla
-
Dilikutya
félisten
Azért a cikkben az összehasonlító táblázat jó. A Moxaik XL meg Smarttarifa 6 22Ft-os percdíját hasonlítja össze a feltöltőkártyás díjakkal, holott ezeknek a díjcsomagoknak 10000Ft fölött van a havidíja. Én is azért vagyok feltöltőkártyás, mert nincs szükségem havi fix kiadásra, egy 3600-os feltöltés elég 2 hónapig is a korlátlan vezetékes telefon mellé. Olyan nagyon sokkal nem jobbak a 3000Ft-os előfizetéses csomagok tarifái némely feltöltősnél, havi 5000-10000-et meg már nem vagyok hajlandó telefonálásra költeni, nem is telefonálok annyit. Amúgy meg fordulna fel mindenki, aki ragaszkodik a percalapú számlázáshoz.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Steve1207
veterán
Azért műhelybe nem vinnék sok okostelót, ezt sose értettem, hogy aki olyan munkát végez miért nem szerez egy butafónt? Nekem is ott a fiókban az 1500ft-os telefon, bármlyik MM-ban lehet kapni újat.
Nekem főként a net miatt van előfizu, mondhatni elég olcsón nettel együtt 4e alatt, hosszú évek után, totál lebeszélhetően.
Szerintem érdemes lenne egyébként úgy tekinteni a fejlődő technika miatt ezekre a "lehetőségekre", mint aki bérli a cuccot. Úgyis telót cserél az ember lassan évente, két évente, ha a felsőbbeket veszi. És így összegezve, hogy egy adott év csúcskészülékéért fizetsz tegyük fel havi 10e-et törlesztővel és előfizuval együtt, olyan mint egy napi 300ft-os bérlési díj. És van telód, neted, nem fogy le az egyenleged. Kis kategóriában meg
.
-
qdak
addikt
jo neked, akkor nem hasznalt telot vettem volna.
akarhanyszor telot akartam venni, 1 norma telefon sem volt norma arban, aztan legelso telom ota T nel vagyok, aranykaris, kb 10 eve elofizus, ha uj telot akarok venni, mindig uj szamot soznak ram...ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Keem1
veterán
Ízlések és pofonok. Én sokat beszélek és netezek. Ötezer-valamennyit fizetek a havidíjért, de azt sose léptem túl még- Dominoval ugyanez jóval több lenne. Igen, többet fizetek a készülékért és a szolgáltatásért mintha független+feltöltős lennék, de a többlet díjért több szolgáltatást is kapok. A függetlenség számomra nem előny, 13 éve vagyok a szolgáltatómnál.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Ilyen telóm van 1,5 éve. Igaz kicsit gyorsan kopik, de egy éve még minimum van.
Nem néz ki rosszul, egyszerű és alkalmas a feladatra. Valamint függetlenül 20 K volt.Namármost ilyen készülékek és kondíciók mindig is voltak és lesznek. Olcsó megoldást mindenki tud találni, nem egy nagy ördöngösség.
Viszont marha könnyű az embereket berángatni a tuttiba, aztán fizethetnek. Egyik ismerősöm is így járt. Nem keres valami jól, de mindenki nyomta neki, hogy húúú de jó az okos telefon, de klassz, csak 1 ft! Őrült ha nem vesz. 1 hónap alatt bánta meg. Mert fizeti rá a havi díjakat, meg törlesztést meg tökömtujda. És ehhez képest még nem is jó neki, mert műhelyben dolgozik. Leejti a kalapácsot és....
Na érted.
il sole non sorge più ad Est!
-
BandiHUN
veterán
És ne felejtsük a telefon függetlenségét sem,amit egy szolgáltatósnál TALÁN meg lehet oldani,de pl.az androidos telefonoknál a zárt bootloader miatt sok egyedi rom fel sem tehető,amikkel pedig az adott készülék sokszor még jobb is lehetne...
Így a független okostelefon eleve nagyobb értéket képvisel ugyanolyan állapotban.Ráadásul elmarad eladáskor az enyhíthető,de teljesen ki nem védhető letiltásveszély a hűségidős készülékeknél...mert papír ide vagy oda,ha az eladó bebukja az előfizuját,letiltják a telefont pl. egy évesen,most akkor mi pénzt követel az ember rajta?És ilyenkor ha minden pikk-pakk menne,akkoris kínos,kényelmetlen.
A szolgáltatót pedig piszokul nem izgatja,hogy a kedves ügyfél hivatalosan eladta a telefont,neki össze van kapcsolva 1 készülék+1 előfizu és kész.Egyébként itthon pl.eleve nincs extra sms opció se nagyon...Telenoros vagyok,140-et vehetek csomagban,de utána kifújt kártyásként.Sajnos vannak hívhatatlan netmentes ismerőseim,akikkel így kell kommunikálnom..
Kártyásra viszont a Telenornál egy jó tipp az 5 perc után 0ft opció!899ft havonta,bárhány hívásra HÁLÓZATON BELÜL,csak az első 5 perc fizetendő,de az időtartam max.1 óra,utána bont.Nekem nagyon bejött így,mert átlag napi 2 hívásom van hosszabb lélegzetű,a zasszony és a család,és nagyon nem mindegy...egyetlen nap behozza az árát,szerencsére nem olyan,hogy 5perc alatt érintené a díjat(annó ilyeneknél az volt,hogy 5 perc alatt is fix 5 percet pengettél,itt nem)és szerencsére szinte minden ismerősöm Telenoros,a legtöbbünk volt a másik 2 "rablónál",és idejutás lett.
Viszont egy ilyen opció kártyásként is jól jön,mert kevés egyenleggel sem olyan fenyegető rém,ha épp egy hosszabb hívás"esik be".
Érdekes,hogy a Trémobilt pl azért hagytuk ott többen,mert annó pár éve amikor megjelent mindenhol az egységes tarifás csomag kártyásan,95%-ban azonos percdíjal,akkor kiugrott,hogy a Tré valahogy mégis megoldotta,hogy 2x annyiba kerüljön a dolog...szűk családi körben 3 ember járt így,no ott is lehetett volna vizsgálódni,hol volt a kiskapu.3 Pannon kari,és beigazolódott a fele költség.Khmm...
Egyébként a kártyásnál az egyenleg körül is vannak furcsaságok.Mikor az embernek nem annyi pénze fogy,amit hívott,és NEM 1 perc a differencia.De ezen már nem is vergődök,de nyilván sokan mások sem,hisz ki tököl folyamatos egyenlegleséssel?
Annó kötelezővé kellett volna tenni,hogy a hálózat küldjön egy USSD üzit minden pénzes dolog után,hogy ezt csináltál,ennyibe került,innen indultál,itt tartasz.Hálózatot nem terheli különösebben,vagyis mint a *102-es egyenleglekérés a T-nél,tárhelyet ugyanúgy nem foglal a telefonon,minden mobil tudja.[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
zseko
veterán
10+ éve vagyok előfizetős, egyik csomagomnál sem fordult elő hogy emelkedett vagy módosult volna a tarifa a hűségidő alatt (a telekomadó kivételével). A mostani csomagom is kedvezőbb mint ha valaki most venné meg ugyanezt. Volt egy olyan opciós csomagom is ami ha túlléptem a havi keretet akkor összehasonlította a következő csomaggal és azt számlázta ki amelyikkel olcsóbban jönnék ki. Ez mikor megrendeltem ingyenes volt, utánna havidíjassá tették (biztos rájöttek hogy nem éri meg ), de nálam maradt ingyenes, bár kb. 2 havonta megpróbáltak rábeszélni másik előfizetésre, hogy az nekem mennyivel jobb volna
HR24.hu
-
jerry311
nagyúr
Vitathatatlan előny. Pfff...
(telefonálási szokásoktól függően) Egy feltöltőkártyás sim + független telefon szinte minden esetben olcsóbb, mint egy előfizetés + kedvezményes telefon a hűségidő végére.
Tény hogy a független telefont (általában) egy összegben kell kifizetni, viszont utána nincs sem részletfizetés sem lemondhatatlan tarifa, aminek közben még emelkedhet is az ára. -
TiX
csendes tag
Valóban nagyon jó akciókat ki lehet fogni.
Én 36 k-ért vettem a Galaxy s3-at smarttarifa 3 csomaggal. Havi 5200 ft. Ami amúgy lebeszélhető mint kb. minden havidíjas előfizetési díj. És net is van a csomagban 500 Mb.
Feltöltős díjhoz ez még hozzáadódna ha jól tudom. Ott nincs az alap csomagban internet.Üdv: Gergő
-
Keem1
veterán
Persze, mert kártyafüggetlen. Én se költenék telefonra ennyit, még ha meg is tehetném, akkor se. Aki megteszi,
az barommeg is érdemli. Legkésőbb a hűségidő végén úgyis kuka...
Ezért vesz inkább mindenki szolgáltatónál. Vitathatatlan előny a kedvezőbb ár, de még inkább a kamatmentes részlet. Esetleg külföldi webshop alternatíva lehet, de nem mindig/mindenkinek. Viszont az objektív összehasonlítás miatt mindenképp számolni akartam ezzel is, hogy mindkét oldal pro/kontra meglegyen.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Én is kedvelem, meg is van az oka.
Keveset beszélek, nincsenek számlák és váratlan költségek (ez jó marketingszövegre sikeredett), és a feltöltéshez még kis netet is adnak, ami szép lassan gyűlik.
Pont nekem találták ki.
exDigi
-
qdak
addikt
ez csak statisztika, regebben dolgoztam benne, hagyjuk is...
‘’mivel a fogyasztók jelentős kedvezményt kapnak a
készülék mellé‘’ par eve ez se igaz, sot minden aron uj sim karit akarnak rad tukmalni, onnantol bukta az arany/platina szintnek vagy megveszed melle, 2t fizetsz.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
-
Lasy
veterán
39 euró az én havi dijjam.
ez korlátlan beszélgetés. 10gb internet utána lassítás.
sms korlátlan.
szerintem jó.
ha és a teló volt így 9 euró+36702778032
-
Vangelis
félisten
-
KisDre
senior tag
Persze hogy növekszik a "dominósok" száma, mikor szétnézünk a környezőországokban aztán nyugatra s keletre egyaránt jobb ajánlatok vannak... Itthon egyszerűen nem éri meg telefonálni, mindenki keresi a Skype-Viber-VOIP alternatívákat vagy csak szimplán nem telefonál
KisDre.artstation.com
-
leeate
senior tag
válasz Avicularia #60 üzenetére
Abonnemangod, mi? Talar du ungersk?
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
timea1991
tag
Tesco duplát kihagyták ami 30ft/perc meg a 2gb mobilnet 1500ft
-
sz.balazs.95
veterán
és aki egy hónapban max. 5 percet telefonál, annak pl. miért érné meg előfizetésesre váltania?
A cikkben eléggé úgy van beállítva az előfizetéses konstrukció, mintha az mindenkinek jó lenne.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Avicularia
veterán
Nekem comviq kártyám van, asszonynak is. Neki feltöltjük havi 145 koronával, ez korlátlan hívás és sms belföldön. Igaz csak 200 mega net van hozzá, de neki elég, szinte sose netezik menet közben. Nekem havi 50 koronával töltjük a comviq kártyámat. Azon veszek 1 giga netet 49 kr-ért és voip-n beszélek mindig. Svéd mobilok fél eurócent, magyar mobilok most éppen 1.7 eurócent, de mikor ezeknél kezdtem (freevoipdeal) akkor még a magyar mobil is fél eurócent volt percenként. Telefont meg megveszem blocketről sokkal olcsóbban készpénzért. Tre kétszer szívatott meg, többet nem lesz abonnemang-om.
-
wwenigma
Jómunkásember
Akkor keress egy jobb helyet mert lehuznak ha ennyit fizetsz. Persze lehet ennyiert is...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
BE4GLE
aktív tag
Én akkor tértem át a kártyásról előfizetésesre, amikor a szolgáltatómnál lett zene és mobilinternet egy csomagban. Ezt a csomagot pont nekem találták ki. A beszélgetésre szánt keretet nem szoktam túllépni, így havi max 3k-t szoktam fizetni.
Redmi Note 9 Pro
-
proci985
MODERÁTOR
nekem prepaid van, havi 100 sved koronaert van irdatlan mennyisegu perc es smsem (passz,sokkal tobb mint ami nekem kell), plusz havi 500 mega netem (pont eleg amikor nem dolgozok / itthon vagyok).
elofizeteshez meg szep es jo, hogy adott esetben hozzacsapnak egy telefont, de szerintem azzal is egyszerubb, hogy az ember bemegy a boltba, megveszi fuggetlenul, aztan hasznalja.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sixpak
nagyúr
Én ugyanígy vagyok. Közel 10 évig volt a Pannonnál 2 előfizetésem, jelenleg pedig a Vodafonnál van ugyancsak kettő, 4-5 éve.
Általában 16db. ezrest fizetek havonta, ebben van 500mb net, az egyik előfizuban 300 perc ingyen, a másikban 150...persze megosztva a hálózatok közt.
Ennek nagyjából a negyedét beszélem le, a net viszont kevés. A feleségemnél fordítva van, ő lebeszéli teljes egészében, de a net elég neki...még sok is.
Viszont láttam olyan feltöltőkártyás csomagot, amiben 1GB net van a 3 vagy 4 ezres feltöltés mellé. Na ez lesz az én csomagom.
Szolgáltatótól telefont már nagyon régen vásároltam, utoljára egy Motorola Defy-t, 100 éve.
Mielőtt megvettem a mostani (független) készülékemet, felhívtak a szolgáltatómtól, hogy egy személyre szabott, nagyon kedvező ajánlatuk van a számomra, tekintettel arra, hogy 2 előfizum van és aránylag sokat is fizetek. Elregélte a tag amit akart, a lényeg az lett volna, hogy 500-1000 forinttal kevesebb lett volna a havidíjam, persze még két év aláírásával. Hajlottam is a dologra, már csak egy dolog választott el attól, hogy nyélbe üssük a bizniszt. Egy telefon volt a kínálatukban amire hajlandó lettem volna lecserélni az Xperia Ion-t (független volt természetesen), de nem annyi pénzért, amennyiért ott kínálták.(95.000 HUF).
Mondtam az embernek, hogy ha már személyre szabott, kedvező ajánlattal kecsegtetett, akkor mit gondol, mennyiért vihetném az ominózus telefont?
A telefonon keresztül láttam, hogy ki van akadva és mondja: "Ja, nálunk nem szabad telefont venni, mert nagyon drágák, a csomagjaink nagyon jók, de a telefonokat nem éri meg nálunk venni." Hát WTF?
Mondtam is neki, hogy további szép napot, kihagynám ezt a fantasztikus ajánlatot.
Nem sok választott el az újabb 2 év rablánctól, csupán ez az őszinte ügyintéző...utólag már hálás vagyok neki. Azóta vettem egy újabb független készüléket és jövő hónapban lejár az egyik 2 évem és menekülök...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
jerry311
nagyúr
Aha. Persze.
Volt előfizetésem 2 évig. Rá kellett jönnöm, hogy a teljesen lebeszélhető ~2500 HUF-os csomag akkor sem éri meg, ha korlátlan számú SMS-t küldhetek bármely szolgáltatónak.
Akkor váltottam visza feltöltőkártyásra, amikor először kiszámoltam, hogy a 8 perc amit beszéltem, az bizony több mint 300 HUF/perc-et jelent...Persze elismerem a másik oldalát is a dolognak, egyik rokon legalább napi 2 órát beszél mobilon, neki nyilván megéri a Westel (T-mobil) arany-platina-gyémánt mittudoménmilyen kártya meg kb. évente egy jófajta új telefon szinte ingyen.
Aki keveset beszél annak tényleg csak feltöltőkártya és független (esetleg feltöltőkártyás csomagban vásárolt) telefon éri meg.
-
User64476
őstag
Amikor a Vodafonenál 5000 forintos csomagra kötöttem szerződést és 1 év alatt 7200ra nőtt a díj, és nem hagyták hogy felbontsam, akkor fogadtam meg, hogy soha többé hűségidő. Azóta boldogan töltöm fel 2 havonta 3500al a dominós kártyám, és tojok a fejükre. Skype, viber, line, hangouts, fb,email. A szszolgáltatók mocskok.
-
Narxis
nagyúr
Én is feltöltőkártyás vagyok. Keveset beszélek és szinte 0 sms-t küldök így meg nem éri meg. A telefonokat is kártyafüggetlenül veszem mert sztem előfizetéssel a telefon árának a 2-szeresét fizetem vissza. Persze ha sokat beszélnék akkor lehet megérné...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Bogyi007
veterán
Azért vannak még kivételek, én vodánál vagyok 2006 óta s eddig 10e fölött fizettem nekik havonta. Családom s legtöbb ismerősöm szintén náluk van. Másfél hete hosszabbítottam náluk Go+ csomagra ami 5990 ft lesz havonta (+300 mivel náluk rendezem a cekket s nem online) amivel minden vodást ingyen hívok s smsrzek a tobbiekre meg 150 perc/sms jut, valamint 500 megás adatforgalom is jár. Ez mellé 3000 forintot adtam ki cakkpakk egy Nokia 625-ért. Ez azért még jó ajánlat volt szerintem
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007
-
zseko
veterán
Van pár kis félrevezetés a cikkben, természetesen így is helytálló persze. Csak épp az van 'elfelejtve' hogy az embernek nem csak azonos szolgáltatónál lévő ismerősei vannak. Nagyon jól hangzik pl a Telenor 22Ft-os percdíja, csak épp az a csomag 21990Ft havonta! Én nem vállalnám be az tuti.
Egyébként a cikket olvasva poénos, hogy én több mint 10 éve vagyok előfizetéses, de most gondolkodom kártyásra visszamenni. A jelenlegi csomagom a Smarttarifa Extra 3 ami 200 percet és 2GB adatot tartalmaz + deezer. Ez havi 7790Ft + családi csomag havi 1099Ft az összesen 8889 Ft. Na meg persze + a kapcsolási díjak, ja és ne felejtsük el, hogy a 200 perc az meg van osztva 120/80 arányban, tehát ha túlszaladok a 80 percen akkor az már +percdíjas. Na most átlag 9300-at szoktam fizetni havonta. Telefonálni tulajdonképpen azért telefonálok mert 'lehet' ha már van az a 200 perc akkor használjuk is ki ugye. Egyébként telefonálásra használom a legkevesebbet a 'telefonom' (Galaxy S4)
Most nézzük máshonnan: alig telefonálok, így felesleges az előfizetés, netet használni viszont szoktam, így netcsomag kell. Telenornál maradva (erről tudok érdemben) praktikum kártya mellé választható 2GB net + Deezer csomag, havi 2990-ért. Ezzel gyakorlatilag ugyan ott vagyok mint az előfizetésemmel, leszámítva hogy nem kapok lebeszélhető percdíjat. (meg persze hogy a mostani netem 21/2-es az újak pedig már csak 7/2-esek, de ez itt most lényegtelen) Így 'spóroltam' 6310-et. A legutóbbi számlám szerint a hívások így alakultak:
T-Mobile: 8 perc
Vodafone: 19 perc
Telenor: 29 perc
Családi Csomagon belül: 58 perc
Ezt ha az alap Praktikum csomag percdíjával számolom (45,5Ft) akkor 5187Ft-ra jön ki. A Praktikum Ász-al 3603Ft-ra. Az elsővel is 'beljebb' vagyok 1100-al, de a másikkal 2700-al.
HA... és itt jön a ha: ha nem találtam volna rá a voip-ra, amivel jelenleg mobilt (nem elírás) 50 fillérért hívok (de ha egy nagyon drágát nézek, ott is 18Ft a percdíj mobilra, a kettő között pedig még sok szolgáltató van). Ezzel a múlt havi 114 perc hívás 5187Ft (Praktikum) helyett 57Ft-ra jönne ki. Persze kell kis kompromisszumot kötni, pl. hangminőség terén, és esetenként kicsit késik is, de ennyiért... simán. Egy hete tesztelem, wifivel vagy normális nettel túl sok különbséget nem vesznek észre, és még edge-n is működőképes volt. Haverral 27 perc beszélgetés 12Ft volt és 13MB adatforgalom, vagyis ~500KB/perc amit elvisz, így havi 250MB-al számolva is közel 500 percet beszélhetek, ami a 2GB-os csomagba bőven belefér...
Az egyetlen hátulütő, hogy olyan csomag kell amiben a szolgáltató nem korlátozza a voip-ot, nem is véletlenül teszi (bár ezt is ki lehet kerülni). Ha nem lenne még egy év hűségem, a fentieket nézve még akkor is azonnal visszamondanám az előfizetésem ha nem használnék voip-ot. Egyébként is ott a Facebook, Google+, Hangouts, Viber, akármi egyéb.
És ezért fizessek én havi több ezreket feleslegesen?(#24) Huma, bár nem írtad milyen szolgáltatónál vagy, de jelenleg Telenornál 2GB net + Deezer havi 2990Ft.
HR24.hu
-
Tikakukac
titán
Huhhuhuhuuu
Mindent. A konzoloknál konkrétan csak heti szinten 4 embert jelentettem le, hogy figyu, ez akkora kamu, fal adja a másikat. Ugyanezt eljátszák bármivel. De tényleg tehát megy itt ingatlan-föld-autónepperkedés amit akarsz. Ez sohasem tűnik el, ezt kombinálva a szokásos átverős dolgokkal kegyetlenül lehet pénzt kopasztani.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
senior tag
válasz Tikakukac #46 üzenetére
Ez már megint / még mindig megy? A 2000-es évek elején az aproneten és az expresszen volt ez divat a csalóknál, csak utána bevezették azt, hogy a feltöltős kártyák sem voltak anonimak, mert személyivel lehetett csak venni. Ezután jelentek meg azok a hirdetések, amik pénzt ajánlottak ha a delikvens a saját adataival vesz kártyát a megbízónak.
Nem hittem, hogy ez még megéri. Mégis mit lehet árulni manapság, amit olyan mértékben visznek, hogy az utólagos reklamáció miatt megéri számot cserélni? -
Tikakukac
titán
Kárytás töltögetős telefon előnye: mutyi. Apródon tonnaszám tolják így a kamu meg álhirdetéseket. Megveszi használja, kártya szeva, új acc mehet tovább. Szerintem kimutatható százalék lenne ez a felhasználói kör is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
wwenigma
Jómunkásember
Tegyuk mar hozza azt is hogy ott nem 70-et keres havonta egy szimpla melós.
És ha már itt tartunk, had legyen meg itt is ez:
Lehetne egy ilyen cikk itt is pH!-n...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Keem1
veterán
válasz Tigerclaw #41 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a 15 font is közel 6000 forint. Vitathatatlan persze, hogy kb. ezért az árért itthon kevesebbet kapsz (Next S 6490 Ft)
HummeRC: "egy családba elég 1 korlátlan előfizetés, a többi meg feltöltős"
ha okosan választjátok össze, akkor ez bizony így van, meg van beszélve, hogy akiket ingyen tudok hívni, csak csörgessen meg, visszahívom.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nekem a kilencvenes évek óta ugyanaz a praktikum kártyám van. Elég a szokásaimra. Azóta egyszer hívtak fel a szolgáltatótól, hogy váltsák már egy másik csomagra, mert az utolsó ügyfelük vagyok abban a csomagban és szeretnék megszüntetni. Találtunk kompromisszumot és még a percdíjam is csökkent. 3000Ft körüli feltöltéssel elvagyok 2-3 hónapig is.
Viszont azóta lett asszony, gyerek, stb, így az asszonynak vettünk egy pannon-os korlátlan előfizut havi bruttó 9900Ft-ért. Ebben benne van a korlátlan sms és beszélgetés, az országon belül, valamint havi 500mb net. Nincs hálózaton belül-kívül, csúcsidő, semmi. Tényleg korlátlan. Igaz 2 év számlahűség jár hozzá, de benne van a szerződésben, hogy ha módosítják a feltételeket, akkor mi is felmondhatjuk a módosítás után x ideig.
Telefont nem veszünk szolgáltatótól, minden esetben olcsóbb más megoldást keresni.
Ezzel csak azt akartam leírni, hogy szerintem egy családba elég 1 korlátlan előfizetés, a többi meg feltöltős.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nyugaton jellemzően sokkal olcsóbb a telefonálás. Nagy Brittanniában még a feltöltős pay as you go csomagban is kapsz többszáz perc többszáz SMS és korlátlan internet csomagot 15 fontból. Ott vannak olyan havidíjas konstrukciók is, hogy nem kell 1-2 éves hűséget vállalni, hanem csak 1 hónapot. A feltöltős konstrukciókhoz is járnak 5-10-15 fontos csomagok, amikkel olcsóbban kijön az ember. Emellett nincs hálózaton belüli-kívüli dolog, csak belföldi és külföldi. Nálunk ugyanazt többszörös áron adják a szolgáltatók.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
lorincmate
tag
Válasz egyszerű: Előfizetés egyáltalán nem éri meg oszt kész.
F4 modul
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz dragon1993 #18 üzenetére
Ja mondjuk a havidíjat is kiirhatnank az "olcsó" előfizus percek mellé...
-
m@xsys
senior tag
Ha veszel egy korlátlan csomagot, akkor lehet kihasználod, de akkor is rablánc van és kötöttség. Viszont mi van ha változik a telefonálási szokásaid, 1300 perc duma helyett már csak a felét kell beszélned - már is nem éri meg, de nem válthatsz lefele. Szóval nagyon sok a 2 év, tényleg bármi megtörténhet. Jól átkell ezt azért gondolni.
Sok fiatal megvesz egy Red-es készüléket és abba éli ki fiatalságát, semmi másra nem marad pénze, nem szórakozik, csak telefonálhat és telefonszámlát fizet. Ez sem azért a legjobb. -
dragon1993
őstag
A sarki mobilboltban méretre vágják és meg van oldva.
Előfizetést nem írok alá, mert alig telefonálok , 80%-ban wifi közelében vagyok így elég egy kis csomag is, használtan vettem a mobilom (karcmentes), egyetemista vagyok nem akarok 30.000Ft+ -t költeni előfizetésre évente.
-
DS39
nagyúr
válasz dragon1993 #18 üzenetére
jaja, igazából csak a Blue ami feltételek nélkül tudja azt, amit egy átlagos telefonfelhasználású ember akar.
kicsit jobban kellene nyomatni, valóban a microSIM problémás, és a boltban sincsenek igazán az eladásra felkészülve. arról nem is beszélve, hogy netes aktiválás lehetne, telefonos helyett. (bár ezt sem értem minek, pl. USA-ban a boltban vehető kártyás telefon egyet jelent a névtelenséggel)[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
A havidíjas csomagok nagy részében van net is (voipra, másra), és emellett telefonálni is tudsz
Félreértés ne essék, nem akarlak rábeszélni semmire, de az egyik oldalt a többség kitaglalta már, adassék meg az esély a másik oldalnak is (amivel jelenleg ha nem is maradéktalanul, de elégedett vagyok). -
-
BandiHUN
veterán
Egy dolgot kell értni ebben...holgy a legtöbb ember munkahelye,barátai,kapcsolatrendszere változékony.OK,le lehet beszélni meg minden,de mi van,ha 2 hónap múlva szakítok a zaszzonnyal,és jön egy értelmesebb,aki elhiszi,hogy inkább viber,skype,facebook,és simán nem is beszélünk?A lényeg pont azon van,hogy mennyire relatív lett a rohadt világ,emberileg is...hogy nem tudod,holnap dolgozol-e,a társad,stb.melletted lesz-e...hogy mit talál ki a szolgáltató...
És emiatt nem éri meg a rablánc.Picipénzűek ha okosabbak először vesznek egy kínai okostelót,vagy használtan...és nem sokezres rabláncot,mert "jajj most épp 3 hónap szokásai alapján megéri"...
Pl.Én is így vagyok...küszködök a zasszonnyal 2 év után,sb,pedig a telefonszámlám veri a 14 ezret,amiért van korlátlan csomag.Lehet 2 hónap múlva jön egy normális,aki él a kor vívmányaival...de lehet Vele élem le az életem.Kéne új telefon...mit tegyek?Mi van,ha ugrik a munkahely pl.3 hónap múlva?Vállaljam be a korlátlant új telóval,mert a JELENLEGINÉL nem kerül többe....vagy ne?Középút nincs.Pengetem a kártyásra a közel annyit mobilnettel,mint a korlátlan,a telóm még bírja...ez a durva.
Aki sokat dumál,vagy keveset,talál megoldást.Aki élete tutifix,az is(családi csomagok),csak a mezei halandó szop.És még nem is kezdtem el beszélni a közalkalmazotti,önkormányzati,papi,rendőri és a többi csókos csomagról,amit rokonilag szerencsések összehozhatnak.. Ez mindig tabutéma mindenhol,pedig sok nyálverőről kiderül,hogy így jut olcsó szolgáltatáshoz...és persze ossza az észt aztán.
[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
Keem1
veterán
Emberek, emberek, kicsit azért gondolkodjunk is. Igazat írtok, de egy prepaid és egy előfizus csomag közel se hasonlítható össze ennyire egyértelműen, objektíven.
Egy példával élnék, legyen mondjuk Samsung Galaxy S4. Nem akarok igazságot tenni, nem akarok senkit a földbe döngölni a véleménye miatt, csak egy kis eszmefuttatás.
Feltöltőkártyás:
- Telefon: 111.900 Ft
- 1500 Ft feltöltés x 24 hó = 36.000 Ft
Összesen: 147.900 FtElőfizetéses (T-Mobile Mozaik XS):
- Telefon: 95.990 Ft
- Havidíj: 3200 Ft * 24 hó = 76.800 Ft
Összesen: 172.790 FtKülönbség: 24.890 Ft
De:
- ez a különbség 24 hó (2 év) alatt jelentkezik, havonta egy ezressel több mint a domino és ezért sokkal több extrát kapsz!
- az előfizetésessel azonos árért többet beszélsz (havi díj ledumálható, smsezhető)
- az előfizetésesben van net, a felöltőshöz külön kell venni
- a 111.900 Ft-ot fizetheted ki egyben, a 95.990 Ft-ból CSAK 23.990 Ft-ot, a többit 10 x 7200 Ft kamatmentes részletre
- az előfizetésesről nem fogyhat le a pénz (mi van, ha elfogy az 1500 és beszélned kéne, de nem tudod épp feltölteni?)A fenti összehasonlításban az XXL GSM és a T-Mobile weboldalán lévő árakat vettem alapul, nem a legdrágább csomagokkal, mindenki számára megfizethető díjjal (azt azért senki ne mondja, hogy havi 100-150 ezres fizuba nem fér bele 3200 Ft)
-
djculture
félisten
Még a 150 forintos percdijak messze vannak én még emlékszem arra is, feltöltöttem a telefonomra egy tizest felhivtam a nőt, nem sokat kellett pofázni hogy le is ketyegjen a tizes Mostani fejemmel már nem csinálnék ilyen hülyeséget pedig a tizezer se annyit ér mint akkoriban hanem tized annyit.
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor azzal érvelnek milyen kedvezményeket nyújtanak a szolgáltatók, és a "hihetetlen ajánlatok" ellenére sem nő az előfizetők száma.
Nem semmi milyen előfizetések vannak, alap csomagokban is már több ezer forint a hívidíj.Cégnél modják, hogy lépjek be a flottába mert akkor ingyen hívjuk egymást, meg milyen jók a percdíjak.
Valahogy nem vonz a +1 fix havi kiadás gondolata több éven keresztül.
Kártyás csomagom van, egy feltöltéssel 2-3 hónapot simán kihúzok
Régen rengeteg lényegtelen, vagy halasztható dolog miatt telefonáltam, mostanában csak akkor hívok valakit, ha nagyon muszáj.
El kényelmesedtünk nagyon. -
Huma
addikt
-
Huma
addikt
válasz banhammer #21 üzenetére
Én azért vettem hogy netezzek. Amúgy én sem vennék. Múltkor voltam benn hogy nincs e valami olyan csomag aminél csak a netért fizetek alapból és ha telefonálok azt külön hozzácsapja a számlához. Hiú ábránd. Jelenleg 4800Ft-ot fizetek havonta 1224MB netért. (És csak azért, mert telefonálásra már több mint fél éve nem használtam a telefonom). Röhejes. 1MB=4 Ft.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
upsyka
aktív tag
Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...
-
banhammer
veterán
Minek vegyek elofizetest ha alig telefonalok a mobilommal?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
norbert29
csendes tag
1500 ft-ból 3 hónapig beszélek.
Ezért rám hatványozottan igaz a cím -
Necc
addikt
válasz djculture #12 üzenetére
A bankok rohogve eljatszottak ezt, rengeteg esetben a duplajara-triplajara emelve a reszletfizetest, es ugy nyirtak a birka nepet ahogy a pofajuk nem szakadt le, a nep pedig csak turte...
Most ugyanezt jatszak el a mobilszolgaltatok, csak sokkal kisebb tetelbenUgyanakkor ha a sok siros forumirogato hazaba be tudnal pillantani... 10 ilyenbol legalabb 8-nal ott figyelne a hazban a minimum masfel-szazezres TV - sokszor nem is egy darab, az ugyszinten szazezres szamitogep/laptop, konzol, mobiltelefon, a meregdraga fenntartasi koltsegu kapszulas "premium" kavefozo, stb stb... es mindezt persze mind-mind A-tol Z-ig hitelre vette...
Olyan tarsadalomban elunk, ahol az emberek egyszeruen nem tanultak meg sporolni, mihelyst van valami kis osszekapart penzuk, azonnal mennek es elkoltik (most teljesen mindegy hogy valami tenyleges letszuksegletre vagy valami nelkulozheto kutyure), es mindent azonnal akarnak es mennek es hitelre megveszik.
Annyira raszoktunk ezekre, hogy a mai vilagban a hitelezok mar reges reg rajottek, hogy ugy jatszadozhatnak a hitelt felvevokkel ahogy akarnak, olyan szabalyokat hozhatnak letre amit akarnak, az emberek ugyis megvesznek mindent - azonnal, mert nem kepesek 1 evig sporolni, hogy legyen egy uj mobiltelefon, vagy egy uj mosogep.
Szoval azt a sok sirankozot tok nyugodtan elkuldheted a fenebe azzal, hogy tanuljanak meg sporolni!
Az en szuleimnek se volt meg azonnal a teljesen bebutorozott lakas, az en szuleimnek se volt meg azonnal a kocsi (sot! honapokig/evekig fizettek a kocsit, majd amikor az egeszet kifizettek, elvihettek!), es en is honapokig vagy evekig sporolok valamire, mig vegul megveszem.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
dragon1993
őstag
A képen látható kártyás díjcsomagokhoz annyit ,hogyDomino Aktív
560 Ft/30 nap
Domino Surf
890 Ft/30 napMol Mobile 28Ft-hoz - MOL-nál
** történő 6000 Ft értékű feltöltés esetén fizetendő minimum 50 MultipontPraktikum Ász
Telenor hálózaton belüli percdíj minden időszakban 29Ft
Belföldi más mobil, valamint vezetékes hálózatba irányuló hívás díja minden időszakban 40FtAz én értelmezésemben az egyetlen valóban kártyás díjcsomag a listában a Blue Mobile és a Praktikum Ász
Blue-s kártyát a kértem a LIDL-ben az eladó nagyon értetlenül nézett rám majd azt mondta ,hogy biztos elfogyott de megnézi, a második boltban sikerült csak adniuk, persze microsim-es nincs így vághatod bele a telefonodba.
Nexus 4 - Kártyafüggetlen (Függő nincs is belőle.)
[ Szerkesztve ]
-
-
djculture
félisten
Ez a rabláncos hozzászólást most értelmeztem. Szóval már ez sem mindig igaz hogy nincs pénzük és majd részletben kifizetik mert bevezette az összes szolgáltató az előleget ami sokszor elég húzós összeg is lehet...
Az ügyfél arra számol hogy majd szépen folyamatosan kicsengeti a telefont, a szolgáltatónál üzemeltetett ügyfél kockázati rendszer meg szépen beadja hogy csengess már ki akkor 50-80 ezret előre amit majd leforgalmazhatsz...
[ Szerkesztve ]
-
"Van a szolgaltatoknak egy hatalmas utokartyajuk, amirol nagyon sokan eloszeretettel megfeledkeztek: kamatmentes reszletfizetesi lehetoseg. Ez egy olyan dolog, amit a sok GSM bolt az eletbe nem vallal be, de a szolgaltatok igen. Es sokan nem birnak egy osszegben kirakni 30-40-ne adj isten 50! ezret az asztalra egy uj telefonert, es jobban jarnak ha megveszik reszletre, rablancra a keszuleket."
Ez semmit nem jelent. Telefont nem csak szolgáltatók adnak részletre. Meg lehet venni webshopból vagy valamelyik nagyáruházból 0% THM-el részletre esetleg még olcsóbban is mint ahogy a mobilszolgáltató adná. Néhány éve az Auchannak tök jó akciója volt karácsony előtt akkor a gyári független okostelefonok gyakorlatilag forintra annyiba kerültek mint 2év hűséggel előfizetéssel xy mobilszolgáltatónál. Szét kell nézni mindig van más lehetőség, a 2év rabláncnál pedig konkrétan bármi jobb.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Huma
addikt
válasz tothmaxy182 #3 üzenetére
Biztos Osztrákiában. Ott tényleg az van hogy ingyen hozzád vágnak egy közép-felsőkategóriás telót, ha bevállalsz némi hűséget érte. Nálunk nincs ilyen. Itt részletekben ki kell fizetni a telefont ami drágább mintha függetlenül vennéd.
Nyugat-Európában sokkal olcsóbban kijön az ember. De hát az más világ. Mi sokkal jobban élünk náluk ezért nálunk adhatják ugyanazt többszörös áron.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
djculture
félisten
Utána meg telesírják a szolgáltató forumát hogy milyen szemét a szolgáltató hogy emel, most éppen a t-mobile topikban van ez aktuális témaként juniusban emelnek meg benyomták az e-packos hülyeséget..
Sok ember itthon bele sem gondol hogy ma lehet megy a szekér és tudja fizetni a telefon résztleteit meg az előfiuzetést de lehet holnap már a munkahivatalban ül vagy éppen a huszadik vállalatnál kilincsel melóért..
Sajnos pár éve semmi sem biztos itthon..
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
Előfizetés 2 éves hűség ilyenek? Noooormális?
Külfölddel meg lehet dobálózni de a tapasztalatom az hogy a legtöbb ember prepaidel nyomul külföldön...
-
Necc
addikt
Ahoz kepest alig talalsz embert aki kartyafuggetlen keszuleket vesz, mindenki 1.5-2 evente rohan az eppen aktualis szolgaltatojahoz uj keszuleket venni...
Van a szolgaltatoknak egy hatalmas utokartyajuk, amirol nagyon sokan eloszeretettel megfeledkeztek: kamatmentes reszletfizetesi lehetoseg. Ez egy olyan dolog, amit a sok GSM bolt az eletbe nem vallal be, de a szolgaltatok igen. Es sokan nem birnak egy osszegben kirakni 30-40-ne adj isten 50! ezret az asztalra egy uj telefonert, es jobban jarnak ha megveszik reszletre, rablancra a keszuleket.
Amig ez a helyzet nem valtozik, addig a kartyafuggetlen keszulekek tulajdonosai csak ritka kivetelnek fognak szamitani, mig a tobbseg veszi tovabbra is a fuggo keszulekeket tucatszamra.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
.mf
veterán
"Az előfizetések terjedése miatt az EU-ban már csökken, ám nálunk még növekszik a mobilszolgáltatásokhoz feltöltőkártyát használók száma."
És?
Teljesen más helyzeteket, körülményeket hasonlítunk össze. Van, ahol az egyik, máshol viszont a másik kedvezőbb.Aztán egyénenként is eltér. Én pl. olyan minimális mértékben telefonálok, hogy sokáig az évi 1x legkisebb feltöltés is csak gyűlt a kártyámon.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Aki keveset beszél vagy nem akar telefonon netezni annak tök felesleges az előfizetéses telefon vagy netezik otthon wifin mert manapság már a legfostosabb okostelefonnak csúfolt 10k-s mobilban is ott a wifi. Van olyan feltöltőkártyás csomag ami 33ft mindig mindenhová havidíj és mindenféle kötöttség nélkül. Annál jobb sok embernek nem kell de hamarosan jön Magyarországra az Aldi Mobile is szintén 40forint alatt feltöltős percdíjjal.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Mr President
senior tag
A magyarok nem kedvelik hanem rá vannak kényszerítve. Drágák az előfizetések, de legalább a fizetések alacsonyak... Nagyon nem felhasználóbarát politikát folytatnak a szolgáltatók. Átlag embernek egyáltalán nem éri meg készüléket venni náluk. Ha nem a legdrágább csomagokra van előfizetés akkor drágább a telefon mint függetlenül. WTF
T-nél olyan csomagban vagyunk amiben 5en ingyen beszélünk egymással, és a percdíjak sem rosszak. És ennyi, nincs benne mobilnet sem. Ezen kívül a Like díjcsomagokra érné meg előfizetni de azt meg nem teheti meg bárki.iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
djculture
félisten
Ja ez hülyeség szerintem el lett írva. Pont amiatt nő a feltöltősők száma mert aki tehette az előfizetését a folyamatos havidij emelések miatt lemondta a fenébe és átváltotta feltöltősre.
Kedvezményekröl meg nem is beszéljünk gyakori hogy feltöltősen vagy függetlenül olcsóbb egy telefon mint 2 év rablánc aláirásával..
Én magam mondjuk 97-ban kezdtem a pannon praktimummal és az évek folyamán megfordultam mindhárom szolgáltatónál, ennél tudok számolni és csak annyit költök el ammennyit szeretnék nem érkeznek meglepetés számlák
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz tothmaxy182 #3 üzenetére
Magánemberként nem nagyon éri meg előfizetni, de a céges és flotta tarifák azért elég kedvezőek tudnak lenni - gondolom ennek is van szerepe az előfizetések számának növekedésében.
-
BandiHUN
veterán
Emberi árú csomaggal se kedvezményt nem kap az ember,se készüléket olcsóbban,mint a kártyás,akkor minek?Ráadásul a kisebb csomagok más szempontból is korlátoltak lehetnek...
Ok,persze van már 14 ezerért korlátlan perc/sms és 500megás net csomag,jófajta mobilokkal 0forintért...
Csak a mai világban elég gáz 2 évet vállalni a kitudjamire munkahely és imerősi kör/barátnő függvényében...
Aki meg konkrétan fix közösséget,társat tud maga mellett,úgyis vesz valami ingyenes családi csomagot,de ez megintcsak annak éri meg,aki tudja,a zasszony még 1 év múlva is mellette lesz,ha már pengeti a telószámlát.
Szóval pont a mezei usernek nem éri meg piszokul előfizetni egy kis,de még közepes csomagra se,mert semmit nem nyer.
És mostmár netbankon át bármikor tölthető a kártyás csomag is,és még kötöttség sincs.Telót meg még a közepes előfizukhoz is ilyen 10 ezer minuszokkal van pofájuk adni a kártyáshoz képest,nomeg 1-2-3 ft-os sms/percdíj könnyítés,hát ki ír alá közepes csomagra erre 2 éves rabságokat?
Inkább veszek használt telót,úgyis csak eszköz,többet nyerek!Hisz pár hónapos telót féláron kap az ember,szerencsés esetben szolgáltatófüggetlent!Kenjék a hajukra,hogy havi 1 sörnyit spórolhatnék rabsággal...Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
tothmaxy182
őstag
"itthon jobban megéri előfizetni, mivel a fogyasztók jelentős kedvezményt kapnak a készülék mellé"
A cikk írója melyik országban él??? Mutasson nekem akárki egy olyan előfizetést, amihez annyira olcsón adják a készüléket... És ne a 20ezres előfizetések közül, mert azt magyarországi átlag ember nem engedheti meg magának...
Kártyafüggetlenül éri meg a leginkább telefont venni, sehogy máshogy.Személyesen nálam ha telefonvásárlásra kerül a sor, akkor kártyafüggetlenül veszek egy telefont, és azt utána Domino feltöltőkártyával használom. Minden más egyenesen rablás... Igyekszem nem túl sokat telefonálni, amit lehet azt a munkahelyemről elintézni.
Minden szavam magánvélemény!
-
Psych0
őstag
Nekem is feltöltőkártyás van, mert max 3k-t beszélek egy hónapban, a kicsi előfizetések, meg szar percdíjúak.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
"itthon jobban megéri előfizetni, mivel a fogyasztók jelentős kedvezményt kapnak a készülék mellé"
Hát én ezt nem igazán tapasztalom...
A Slime draws near! Command?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest