Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kNG
senior tag
Cod1 és még a Cod: UO volt a jó, azóta mélyrepülés az a sorozat szerintem...ezért is álltam át a Battlefield-re, és nem bántam meg, a bad company 2-t mai napig tolom multiban, mostanában pedig tervezem a BF3 megvételét.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én is úgy vettem meg.
Azóta eladtam és vettem egy Maximum Edition csomagot. Az már drágább volt, de szvsz megérte. Egyedüli dolog, ami nem tetszik benne az a Warhead DRM (5 install max). Miért engem kell szopatni, amikor a warezoló életének megkeserítése a cél. Én aktiválgatok, meg reaktiválok, miközben a warezos csak bemásolja a törést. Ez az ami szánalmas.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Úgy értettem én is, az egyes megvan eredetiben (a fentebb említett vedd meg egy év múlva 1990-ért módon, annyit megért) a kettes meg egy agyatlan csőjáték lett.
Fentebb volt szó az olcsó steam-es cuccokról. Most jut eszembe, hogy az is fura dolog, nekem van egy szűk tucatnyi játékom, amit tényleg egy cigi áráért vettem a steam-es leárazásoknál, de soha nem játszottam velük
AvP, régi GTA-k, MoH Airborne, mittomén, ott virítanak a játéklistán, de le sem töltöttem őket
Biztos nem vagyok egyedül az ilyesmivel.
Erdei88: van amire én se sajnálom a pénzt, például a régi/új Metal Gear Solid HD Collection-t előrendeltem konzolra, pedig nem lesz olcsó. Egy év múlva az is fele ennyibe fog kerülni, az eszem azt súgja várjam meg, a buksza sem túl vastag így év elején, de úgyis februárban jön, addig valahogy összespórolom rá.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
TESCO-Zsömle #34 üzenetére
Nekem nem kellett új hardvert venni hozzá
Nem mintha megérte volna, elég gagyi lett szvsz. Talán a BF3 az, amihez tényleg kell sok embernek új hardver, már ha multizni akar vele.
#40? annyi a lényeg ,hogy szvsz Crysis-ért nem érdemes fejleszteni
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Emiatt be is akciózta a crysist meg a medalt deadspace2 és két ezelőtti nfs-t az ea.Végre nem aranyáron mennek.
Magyarázkodni kár ha nem tizezer lenne sőt fölötte egy értelmes játék akkor elég sokan megvennénk, mi akik szeretjük a dobozos játékokat. Én magam is csak leárazáskor veszek játékot mert erre van keret.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Lenry
félisten
válasz
BloodyEddie #17 üzenetére
nem férne bele a hsz karakterlimitébe
-
madgie
titán
válasz
afterburner_ #26 üzenetére
Konzolon van még demo
Egyébként igen, rengeteg bóvli jön ki mostanában (régen is volt persze), valamennyire rá is lehet fogni a konzolra ezt, meg a fejlődés apróbb megtorpanását (ami igazából jó a pénztárcánkra nézve), de ha csak a konzol exkluzív címeket nézi az egyszerű konzoljúzer, akkor meg ők is jogosan háborognak, hogy nézd csak, milyen szépet ki lehet hozni a kis dobozunkból, csak a PC-s/konkurens konzolos gépek miatt ide-oda portolt vackok futnak 720p alatt, akadozva, textúrahiányosan.
-
TESCO-Zsömle
titán
Pedig a C2 még annyit se érdemel, hogy letöltsék...
-
imibogyo
veterán
Tudom, hogy nagyon képlékeny fogalmat használtam, igazából arra gondoltam, hogy mennyi lehet azon gépek száma amiknek tulajdonosai úgy gondolják letöltenek rá valamit, hátha fut. De igazából lényegtelen, mert lehet, hogy egy P2-vel töltök valamit, amit aztán másik gépen használok.
De akkor máshogy fogalmazok. Legyen bármilyen PC-ről is szó (hiszen nem kell, hogy fusson a leszedett játék) ezeknek az összmennyisége hogyan viszonyul mondjuk a fenti táblázatot figyelembe véve az X360-ak számához.
Vagyis arra lennék kíváncsi, hogy a potenciális PC-n torrentezők száma hogyan viszonyul a potenciális X360 torrentezők számához. Ez sokkal többet elárulna a tényleges arányokról, mint pusztán a letöltések száma.
Az a hipotézisem, hogy a cikkben szereplő arány nagyjából hasonló a PC-n játszani akaró és az X-en játszani akarók számával.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
afterburner_ #26 üzenetére
Ez is már változó, van amikor a játék után jön demó... Csak várni kell..
Meghát a mai konzolportos világban...
-
afterburner_
őstag
válasz
wednesday #15 üzenetére
ebben szerintem is van valami, hogy arányjavítás miatt, lehet többen szedik a népszerű cuccokat. illetve a pc-s játékokat többen le tudják maguknak szedni, mint mondjuk a konzolosokat, utóbbit lehet kevesebben töltenek, de kíváncsi lennék hogy hányan és mennyit többszörösítik, amit nem mutat a letöltés, mennyivel ugrott meg a DL lemez iránt a kereshet az xbox törése óta.
meg újabban szerintem meg sem adják a pc-seknek az esélyt hogy egy játékot demón keresztül megszemlélhessenek. vásárláskor meg nagyot csalódik az ember, hogy kb annyit kap, mintha tíz évvel ezelőtt egy demóban látott. az meg hogy a legtöbb játék konzolátirat újabban, számomra annyit jelent hogy letölteni se, illetve megvenni se veszem meg.
-
Dany007
veterán
"hogy hány darab valamennyire játékos képes PC van "
Ezt nem fogod egykönnyen meglátni. Ahhoz először is definiálni kell, hogy mit értesz minimum játékos képes PC-nek és pontosan melyik év, melyik hónapjában.
Ugyanis amikor én vettem a gépemet 2007-ben, az eléggé "játékosnak" számított ~ 95 ezres VGA-val meg a többivel együtt.
Ma viszont gyakorlatilag lószart se ér. De ettől még játszani lehet rajta. Csak nem mondjuk Crysis 2-vel vagy BF3-mal.A fentiekből következően biztosan van egy határ ami alatt már nem neveznéd te sem játékos PC-nek azt az adott PC-t, viszont az idővel az új generációk megjelenésével ez a határ folyamatosan változik. Pl.: ami 3 éve még játékos PC-nek számított az ma már nem az.
Illetve az, mert az akkori játékokkal biztosan lehet vele játszani, viszont ennyi erővel a Pentium 2-es 333-as gépem Voodoo 2-vel is játékos PC, hiszen azzal is k**va sokat játszottam anno.Tehát a lényeg, hogy ezt a számot te nem fogod megtudni soha, még csak megközelítőleg sem. A folyamatos és gyors hardveravulás miatt ha tudnád is azt a számot akkor sem érne semmit.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6 üzenetére
Itthoni viszonyok le vannak kakkantva, ez látszik az árazásból is és a lokalizációk, fordítások megszüntetéséből, de talán így a kiadók se törődnek azzal, hogy Hungary-ban 10-ből 9 ember inkább letölti a játékokat.
-
kNG
senior tag
Érdekes, hogy azok a játékok nincsenek a TOP5-ben, amelyeknél a kiadók "köpködtek", hogy "nem adjuk ki PC-re, mert úgyis csak letöltenék", és végül mégis kiadták...
Érdekes, hogy azok a játékok benne vannak a TOP5-ben, amelyek dollármilliókat, milliárdokat kaszálnak, és mégis ezeket töltik le a legtöbben.
Talán érdemes tartalmas játékot készíteni? Talán érdemes a közösség igényeit figyelembe venni, és így készíteni 1 játékot? Vagy a legrosszabb, talán érdemes sz*rrá reklámozni egy játékot és meg lesz a sikere? (cod széria).
Ezek szerint igen...és ezek szerint őket nem zavarja a több millió letöltés, mert 1 hét alatt bejön nekik a fejlesztési költség, és utána már csak a profitot várják!
Az igazság az, hogy a konzol-exkluzív címeken kívül csak a "szemetet" (I am alive) nem adják ki PC-re...a nem adjuk ki, mert úgyis csak letöltik duma kamu, illene észrevenni! Azért nem adják ki, mert nem ér fel maga a játék a PC-s gamerek igényeihez. (Az ilyet meg szerintem le sem töltik, nemhogy megvennék)...és itt van elásva a kutya.
De ez csak az én véleményem.
-
hommeros
őstag
"legtöbb példányban töltötték le illegálisan a fejhasználók."
És ezt mi bizonyítja a fenti, bárki által szerkeszthető és random adatokkal feltölthető stattól függetlenül?
Olcsó hatásvadász cirkusz hiszékeny embereknek. Én meg millió cikket olvastam arról, miért nem károsak a P2P oldalak, miért kamuk a fenti statisztikák, és egyes országok miért mennek szembe az ilyen antidemokratikus üldöztetéssel (mondjuk itthon pont megfelel a kultúrához ill. az agyi szinvonalhoz) Ép mostanában fogott össze az Internet meghatározó vezető cégeinek többsége az internetes cenzúra ellen. Hát ez van.
Viszont van egy szűk réteg, aki mindent letölt. Ettől még nem lesz hitelesebb a fenti stat meg a sok mese.
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
Bevallom, lewarezoltam, de mivel tetszett, meg is vettem utána.
Mivel a demo lassan luxus, ezért muszály ilyen eszközöket igénybe venni....
Szóval engem vonjatok le, így csak 39999999-en töltötték le... -
imibogyo
veterán
Én azért ehhez szeretnék látni egy olyan adatot is, hogy hány darab valamennyire játékos képes PC van és hány darab X360 a világban.
Mert szerintem legyen akármennyire népszerű az X360, PC-ből szerintem még mindig nagyságrendekkel több van (és lehet baromi sok olyan ember is aki letölt valamit, pedig lehet el sem fut a gépén, tehát ide még a "gémer" gép sem mérvadó). Egyszerűen szerintem ez az arány jelentkezik a torrentezést jellemző számokban is.
Látom másoknak pedig eszébe jutott a "töbszörös" letöltés ez is nagyon jellemző. Ha már csak a saját Steam-es viselkedésemet veszem alapul (és a régi "piszkos" múltamat).
Más kérdés a cégek haszna. Ebben egyelőre verhetetlen a konzol, mármint a befolyt összegeket figyelembe véve. De "ha" megszűnik a PC-s piac lehet ez is meg fog változni.
Egyszerű pszichológia amúgy, eldönti az ember, hogy sajnálja-e rá a pénzt, vagy sem, akar-e érte fizetni, vagy sem. Ha ezeket az embereket kilököd a PC-s játék piacról (nem csinálsz nekik játékokat), akkor majd elkezd warezolni konzolos játékokat. Tehát aki "warezolós" típus az az lesz itt is ott is (kivéve aki nem tud meglenni online multi nélkül, de ez most már PC-n is gondot okoz sokszor a crackereknek).
Egy a játékait mindig megvásárló mezei PH-user.
[ Szerkesztve ]
-
BloodyEddie
őstag
És most számolja ki valaki a jó kiadók mintájára az elméleti veszteséget
-
po1son
addikt
-
Youri
veterán
Lehet, hogy pc-n többen warezolnak, de ezek az arányok azért irreálisak. Mert konzolon hogy működik a warez? Letölti, kiírja, ott lesz a polcon. PC-n hogy? Letölti, daemon tools, install... hopp kell a hely, akkor image delete, jaj, de most kell az image, letölt. Ezt eljátsza 3-4x, na, akkor már 3-4x többet warezolt, mint egy konzolos...
-
madgie
titán
Olyan hardverre van pénz, amin elfut a Crysis 2, de a töredékébe kerülő szoftverre nincs? Vagy megvárni, hogy szűk egy év múlva 1990 forintért leemelje a multik polcáról a már nem újdonságot (ami ugyanolyan jó még akkor is) ?
ProEvoFan: nyugi, felénk konzolra is van warez, sőt, szinte csak az van, az összes ismerős kétszer nézett rám úgy, mint egy komplett idiótára: először, mikor PS3-at vettem Xbox helyett (tudunk segíteni a törésben ám, olcsón megcsinálják!), másodszor, mikor lefújolt konzolra sem raktam CFW-t, hanem hülye módjára az apróról 4k-ért vásárolgatok néhai blockbustereket (GT5, MGS4, Uncharted, Heavy Rain...)
[ Szerkesztve ]
-
Manbal
senior tag
A mai Magyarországon és úgy általában a hasonló szarban lévő országokban a legkevésbé játékra jut pénz... azért nem kell meglepődni a "warezon", mindennek megvan az oka. Ott ahol a mindennapi életben maradás is kihívás, legkevésbé fognak ilyen dolgokra költeni, és most nem az operaház tegnapi vendégeire gondoltam...
-
Youri
veterán
És hol a 4 millió Witcher 2?
A PlayStation 3 adatok nem szerepelnek a felmérésben, ugyanis tavaly év elején feltörték a készülék "root key" azonosítóját, így szinte mindenki játszhatott a konzolon megjelent játékokkal.
Mert konzolon nincs warez.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
érdekes 1 lista :] bár sok hasonló torrentlista van és kb ezeket írják azok is
ez az az elenyésző warez konzolon amiért a pc-s játékipar szenved? : P
-
po1son
addikt
úgy érzem kezdődik a pc vs konzol szó csata...
egyébként most így kíváncsiságból körbe néztem pár magyar torrent oldalon és ott rendszerűen a MW3 vezet mindenhol, ha a 2011es évet veszük.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
A kettő konzol külön-külön warez Top5 warez számai összességben kb annyi, mint a PC ötödik helyezettjének az eredménye.....
Ennyit arról, mikor olyan dumával jöttök (tisztelet a kivételnek) hogy konzolon is van warez...
Persze hogy van, de negyed akkora mértékben, viszont tízszeres többlet eladásokat produkál, mint a PC játékok...[ Szerkesztve ]
-
james001
veterán
Haverom is letöltötte mind a 3 dobogóst... Majd kap egy taslit
-
Dany007
veterán
Csak nekem tűnik fel, hogy egy márciusban kiadott játékot hasonlítanak össze mondjuk egy novemberben kiadottal?
Miközben az összesítés december végén ért véget.Csak mert szerintem nem ugyan az a nagyságrend, hogy egy játék 9 hónap alatt ért el 3,9 milliót, mint a Crysis 2, vagy épp 2 hónap alatt ért el 3,6 milliót, mint az MW3.
-
Mr.Csizmás
titán
lol, a címből már tudtam hogy dobogós lesz az mw3
btw. a C2 márc-dec között érte el ezt, az MW3 meg nov-dec, azaz alig két hónap alatt behozta a C2 fölényét, vagyis abszolúte a legtöbbet warezolt játék az mw3
-
Kanczy
veterán
Apró érdekesség, hogy még mindig az FPS-ek vezetnek
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az EA és a Crytek valószínűleg nem örül a legújabb rekordnak, melyet beállított a Crysis 2: Tavaly ezt a játékot töltötték le legtöbben illegálisan.
- Ukrajnai háború
- PlayStation 4
- Elektromos autók - motorok
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Politikai mémek
- Home server / házi szerver építése
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- 24gb (8+16) DDR4 3200Mhz
- Apple iPad 10.9 10th 2022 Silver WiFi 64GB Epico magyar billentyűzetes tokkal
- GAMER PC! RTX 2080/ 32GB DDR4/ i7-8700K/ 500GB M.2 SSD+1TB HDD/ CORSAIR RGB VÍZHŰTÉS/ BESZÁMÍTÁS!
- Eladó MacBook Air 13", M2 chip, 8/256 GB, éjfekete, 2 hónapos, makulátlan, Apple garancia! - SZEGED
- Hibás Videoton EA 7386 S erősítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest