-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balrog
tag
válasz xeon forever #11650 üzenetére
Hát a tápegységet kizárnám. Egy Chieftec CTG-500-80P van benne. Előtte egy tuningolt 2500k-t és egy 280x-et is gond nélkül vitt. Most megnéztem multiméterrel a 12V-os ágát és 12.1V alá nem esik be, még linx alatt sem. A VGA egyelőre egy ATI X300-as, ami alig fogyaszt valamit.
Minden automatikusan induló program ki van lőve, így elméletileg semmit fölösleges dolognak nem szabadna futnia a háttérben.
Próbálgattam a beállításokat, Ai Clock Twistert visszavettem Lighter-re, DRAM Read training be volt kapcsolva, de most már az is ki van kapcsolva, Common perf. level-t 10-ről 12-re állítottam, C1E-t is kikapcsoltam, a ramok időzítését is rontottam 6-6-6-18-ra. Semmi eredmény. Az L2 olvasási sebesség között még mindig 15-20e-es különbségek is előfordulnak, a késleltetésben pedig 6ns-os különbség is.
Ami segített kicsit az a CPU PLL fesz megemelése 1.5V-ről 1.56-ra. Így az L2 olvasási eredmények különbség lecsökkent 9e-re, de a késleltetés továbbra 5-6ns-al eltérhet.
Tuning nélkül a különbség 1-2e MB/s és 1ns alatti. De ez szerintem csak azért van mert alap órajelen nem elég erős a processzor, hogy kibukjon a különbség.
Akinek van kedve, megtenné, hogy futtat egymás után három Aida64 gyorsítótár és memória sebesség tesztet és az eredményeket feljegyzi? Ha másnál is előfordulnak 10e körüli olvasási különbségek akkor ez lehet, hogy csak mérési hiba. Vagy pedig normális működés ezeknél a két chipes processzoroknál..
[ Szerkesztve ]
Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen TV-t vegyek?
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szólánc.
- Androidos fejegységek
- OpenMediaVault
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest