Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunzi
aktív tag
Szia,
rövid leszek, bocsi...
1a; A HP, Dell, Ibm jellemzően átcímkézve árulja más gyártók kártyáit a saját nevén (átalakított firmware-al), azaz elvileg meg lehet találni, hogy melyik az eredeti kártya, amiről lehet, hogy több információt, tesztet találsz. A fenti cégek szeretik pl az LSI kártyáit használni, több szériát láttam már tőlük...
1b; Az aktuális, illetve az előző generációs SAS kártyák áltlában gond nélkül kihajtanak 8-16 diszket, a régebbi SATA raid-ek nem.
1c; RAID10 érdekes, az LSI kártyáknál pl. nem magasabb az olvasás, mint az írás, de az Adaptec esetében pl. igen.
1d; A limit manapság a busz sávszél, régebbi kártyáknál a XOR műveleti sebesség, illetve a max adatátvitel korlátozhat, IOPS korlátról vezérlő oldalon HDD-k kapcsán rég találkoztam...2; vezérlőkönn átívelő tömböket utoljára a RaidCore/Broadcom vezérlőknél láttam. Ha a gyártóü nem írja, akkor nem lehet. LSI nem támogatja, és ha jól tudom, adaptec sem.
De SAS esetén dual portos SAS diszkekkel megvalósítható, hogy 1 diszk 2 vezérőhöz legyen kötve, így adva biztonságot a vezérlő halálesetére.3; fölösleges is, meg nem is. Lehet olyan Raid kártyát kapni sztem az LSInél, ami nem támogatja a RAID5 ot, de nem is SW raid. Ez olcsóbb is, és így Neked is megfelelőbb lehet. Én olyat javaslok, ahol ha hiányzik is a XOR engine (le van tiltva pl.), van elég méretű cache, és BBU opció. Egy ilyen kártya jótékony hatással van a processzor kihasználtságára.
Üdv:S.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hővezető paszták
- Milyen routert?
- Nyomtató topik
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest