Hirdetés
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Path of Exile 2
- Path of Exile (ARPG)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz Csaby25 #19547 üzenetére
Weboldal van kézzel beírós, meg külön offline kiadvány, mással még nem találkoztam. Valahol fizetősen adják azt, amit másutt ingyen, de API-t emlegetni még ott sem láttam a felhasználói segédletben. Ha találsz bármit, jelezd nekem is. Köszi.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
disy68
aktív tag
válasz Csaby25 #18308 üzenetére
Nekem némi php/javascript-es előzmények után java backend majd c# .net backend és angular frontend typescript-tel lett az irány. Üzleti alkalmazások.
Java oldalon a Spring (Boot) keretrendszer nagyon bejött. Arról váltani c#-ra .net web api-ra nem volt túl nagy probléma. Az Angular Typescript-tel a backend után, szintén könnyen abszolválható volt.
Java mellett/helyett több helyen használnak Kotlin-t is, elég sok lib elérhető kotlinban is, ami java-ban. Dolgoztam olyan projekten, ahol Spring volt használva Java-val, de újabb modulokat/service-eket már csak kotlinban írtak. Szintén JVM-es világban pl. Scala-s projektekkel is lehet találkozni, illetve ott a Groovy is, amit főleg DSL-ek személyében használnak (pl. gradle).
Jelenlegi munkahelyemen van Flutter iOS/Android/web kombóhoz, kollégák, akik használják nagyon meg vannak vele elégedve. Sokkal jobban, mint a korábbi natív Android Java (kotlin-t nem használtak itt) és pláne az iOS Swift (és még inkább pláne az objective c) után. Azt viszont érdemes tudni, hogy itt is ismerni kell a natív környezetet, vannak megoldások, amiknél a különböző platformokra célzottan kell kódot írni és emiatt szélesebb körű ismeretek is kellhetnek. Platformok terén az apple világa nem éppen baráti .
Python-nal csak minimálisan foglalkoztam, de java/c# után a syntax nagyon nem volt szimpatikus, de ez nyilván csak személyes dolog.
---
Szóval ahogy #18310 sh4d0w is írja első körben azt döntsd el, hogy mivel szeretnél foglalkozni frontend/backend esetleg mobilfejlesztés. Ha ez megvan, akkor nézhetsz állásajánlatokat (itthoni/külfödi) az adott területen bármilyen nyelven, hogy lásd miket várnak egyes helyeken (keretrendszer, adatbázis, környezet, tooling), miknek kéne még utánajárni/megismerni és mi az ami neked szimpatikus. Ezzel persze óvatosan, van ahol a világ minden technológiája is elvárás lenne minden alap nélkül
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
coco2
őstag
válasz Csaby25 #18302 üzenetére
Gyártasz legalább 1 hobby project-et. Bármit, amit jellemzően szívesen csinálnál. Felrakod githubra. Linket beleírod jelentkezésbe (vagy linkedin profilba). Aztán bízd mások megítélésére, hogy amit csináltál, az minőségében hol van a junior .. expert skálán hozzáértésben. Próbáld meg nem alábecsülni magad. Ha van tehetséged, kevés idő többet fogsz felmutatni, mint azok, akik évekig koptatták ugyan a széket, és gyűrődtek, épp csak olyan nehéz a fejük, hogy évek alatt is a legtöbb, ami rájuk rakódott, az a kosz a munkahelyre befele utazgatások során.
-
coco2
őstag
A Java-t már csak meggyőződés nélkül tolják. A mobil aranyláz zászlóshajója volt, ami elsüllyedt. Azóta olyan sokan hagyták a fenébe, hogy a pénzek azért emelkednek. Ha úgyis ezzel foglalkoztál a legtöbbet, próbáld meg ezt.
A Dart-ról még előbb döntse el a Google, mennyire akarja tolni. Tolja immáron egy évtizede, és még mindig nem sok benne az értelem, hogy miért teszi. Talán majd egy újabb évtized után kiderül.
A Python-t illetően van egy olyan vicc, hogy a világ legrosszabb nyelvét már feltalálták. "P"-vel kezdődik a neve, és nem a Pascal az.
Amiket kihagytál:
-programnyelvek gyanánt C#,
-scriptnyelvek gyanánt PHP, Javascript,
-leíró nyelvek gyanánt HTML, CSSAmíg az exotikumok eldöntik, hogy befutni akarnak-e, vagy éhen dögleszteni a saját közösségüket, ha csak elkezdeni akarod valahogy, maradj a kiforrottabb eszközöknél.
-
Ispy
veterán
válasz Csaby25 #18311 üzenetére
Programozni kell megtanulni, a nyelv mindegy, ma ez, holnap az. Ha egy nyelvvel megy pikkpakk át fogsz tudni állni másikra, kezd el az egyiket, és csináld pár évig munkaként, ez a lényeg, szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
axioma
veterán
szerintem leginkabb az a kerdes, hogy a gondolkodasmodod mire match-el jobban
Es innen minden szvsz.
en nem szeretek a ui-jal kuzdeni igy azt passzolom, de a java es python tok mas vilag, masra jo, mas hozzaallas kell [van aki kimondottan ganynak latja a pythont mert nem szigoru tipusos, es hogy nez mar ki hogy s="32", s=int(s) leirhato], van aki meg ezt a flexibilitast szereti, a sajat gondolatmeneteben ugyis tudja h mit miert csinalt 'kevesbe szepen' [de joval kevesebb kodsorral, viszont jellemzoen lassabb futassal]. A python a PoC helyzetekben hasznos, meg a nem szakmabol hanem domainbol jott programiroknak [pl. mestint/data science], illetve me'g teszteleshez, es csapatmunkanal mar jellemzobb [foleg backend-en] hogy ne'mileg visszadugjak a szellemet a palackba es megkoveteljek a 'nagykonyves' tipusozast, egyes szabalyok kikenyszeriteset (persze messze van igy is a klasszikusoktol).
A Java-val a legeleje szivas, de valamilyen szinten korlatok es az en erzesem szerint sokkal inkabb pattern-ek kozott vagy, de ha beleeled magad akkor nem a sajat korlatodat latod benne, hanem a tobbi resz korlatjat a sajatod biztos alapjanak [ha ertheto mire gondolok]. Nagy feladatban kis reszt jo esellyel ebben egyszerubb megfogni [persze ha az alap jol van megirva], de masreszt jellemzoen oriasi monstrumok vannak benne, es at fog idovel kelleni latni az egeszet valamilyen szinten.
Kornyezet nem hiszem h szamitana, foleg h a jellemzo IDE-k mar altalaban rendelkeznek keresztbe plugin-okkal, es cegtol inkabb fugghet mint nyelvtol.
Es mindjart szetszednek a tobbiek h nem is igaz amit irtam, mert peldaul... -
Csaby25
őstag
válasz Csaby25 #18300 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm az eddigi tanácsokat.
Picit felvázolom az érveket(ellenérveket) a nyelvek mellett.Python:
Pro - Talán ez a legkönnyebb
Kontra - Nagyon régen tanultam, keretrendszert is kell külön tanulnom.Java:
Pro - Ezzel foglalkoztam a legtöbbet, elvégeztem egy tanfolyamot is(fizikailag, nem online).
Kontra - Talán ez a legnehezebb, keretrendszert is kell külön tanulnom.Flutter - Dart:
Pro - Könnyebb, mint a Java, ezt tanultam legutóbb(Udemy tanfolyam), egyszerre tanultam keretrendszert és nyelvet is.
Kontra - Kevesebb állás lehetőség.Segít ez nektek tanácsot adni ?
Picit úgy érzem, mint aki ide - oda kapkod és mindig az után lohol ami a legközelebb van
Ezért szeretnék végre dönteni és kitartani valamelyik mellett, hogy ne vesztegessem tovább az időmet.[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
-
sh4d0w
félisten
A Pythonnal konnyebbet nemigen talalsz es lehet benne full-stack alkalmazasokat irni, nem csak backendet. Van tobbfele web framework, DB-driverek, frontenden ha nincs legalabb 8 fele UI framework, akkor egy sem. Nagyon flexibilis, nagyon konnyen hasznalhato, konnyen tanulhato.
https://www.coreinfinity.tech
-
coco2
őstag
válasz Csaby25 #18302 üzenetére
Ha ott élsz, ott helyben kellene találni valamit. Remélem, jól beszélsz Románul is.
Vagy az angollal irány a full remote munkák felé. De azokhoz minimum olyan szintű ismeret kell, hogy nyakadba hajítják a még ki sem pucolt problémát, és leteszel az asztalra valami értékelhetőt. Azt vagy be tudod vállalni, vagy nem.
-
coco2
őstag
Amíg profession-ön voltam, prémium profil megmutatta nekem, kik jelentkeznek az állásokra, és a statisztikát, hogy mennyit kérnek. Átképzett éttermi dolgozókkal, könnyű fizikai munkásokkal, szállodai ügyintézőkkel meg olyasmikkel van tele az informatikai jelentkezések kétharmada - vagy még nagyobb aránya. Fizetési igények meg ilyen 300-tól 350-ig. Ha beszélsz németül vagy angolul, nézhetsz nemzetközi cégeket, ahova juniort keresnek, egyébként maradj a magyar cégeknél. A magyar cégek szakképzett munkaerőt biztosan nem kapnak annyi pénzért, amennyiért keresnek, ergo gyakorlatilag nem vagy hátrányban. Ha szerény fizetéssel beéred, jó esélyed van megkapni az első esélyt. Aztán majd meglátod, hogyan tovább.
-
-
coco2
őstag
válasz Csaby25 #16239 üzenetére
Látszat-programozást lehet 1-3 év alatt nulláról megtanulni, semmi egyebet. Ha azt el tudod adni, akkor egyáltalán nincs szükséged arra a képzésre, ha meg nem, akkor azért nem ér semmit. Csodálkozom rajta, hogy a villámképzés-maszlagot valaki még mindig beveszi.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz Csaby25 #13287 üzenetére
Bocsi kozben lejart a szerk.
Ha nem akarsz firebaset hasznalni hanem meg a backendedet is sajat kezuleg irni akkor siman csatlakozz be "hozzank".
Most van nekem is egy JSes targyam egyetemen, minden eloadas publik fentvan youtubeon, feladatkiirasok elerhetoek stbstb.
http://malna.tmit.bme.hu/vitmav42/
Nekunk is annyi a feladat h egy az elozoekben leirt kaliberuhoz hasonlo kis webalkalmazast kell osszedobni back-frontendel egyutt..
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
K1nG HuNp
őstag
válasz Csaby25 #13287 üzenetére
kis vallalkozasok promo weboldalra pont kb 0 javascript kell
nem kell feltetlen masnak dolgoznod. itt egy random otlet:
firebase alapu (ergo lesz authentikaciod es databased) webshop, ami kezelheto egy admin feluletrol, ergo ha adminkent lepsz be tudsz elado cumokat feltolteni, azoknak arat, kepet, mennyiseget stb allitani.
ha kesz (nyugi el leszel vele ) akkor megcsinalhatod a masik oldalat, azaz laikus vasarlokent is mukodjon a dolog, meg tudd venni az adminkent feltoltott itemeket.
elmehetsz egeszen addig h emaileket kuldesz ki.Szerintem egy ilyen atfogo, de nem a designra fokuszalo dologbol rentgeteget tanul az ember. A funkcionalitasra, a clean codera fokuszalj es a leheto legkevesebb (de kezzel irt!!) css-t hasznalj.
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
martonx
veterán
válasz Csaby25 #13285 üzenetére
Ehhez neked maszek / hobbi projektekre van szükséged. Ha az Asp.Net Core érdekel, akkor tele vagyok maszek projektekkel, és mondanám, hogy keress meg, csak pont a maszek munka az amikor az ember leül este 1-2 órát dolgozni rajtuk, és nagyon nehezen fér bele, hogy az idő alatt inkább bárkit is tanítsak. És ezzel szerintem mindenki hasonlóan van.
Én kérek elnézést!
-
K1nG HuNp
őstag
válasz Csaby25 #13282 üzenetére
Pont a JS nem fog semmit tanitani neked az alap programozasi fogalmakrol, a jo kodrol es a helyes mukodesrol, mert jsben barmit es barhogyan ossze tudsz hanyni es a vegen mukodni fog. Neked kell eldontened hogy milyen programot szeretnel irni. Dekstop, command line vagy valami webes tema, es ahhoz ezkozt valasztani.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz Csaby25 #13274 üzenetére
Legyszives ne...
Vegyel egy kurzust aminek tetszik a promo videoja es told vegig.
A programozas onszorgalom, semmi mas, senki semennyi penzert nem tud megtanitani ra ha te magadban nem teszed bele az orakat a gondolkodasba, a dolgok atlatasaba es megertesebe. De ehhez nincs szukseged egy random tanarra aki mond dolgokat, minden ami kell hozza fentvan a neten vegtelen ingyenes es par fizetos tutorialba. A legtobb ilyen fizetos cucc is azert fizetos mert az ipse osszegyujtotte neked az ingyenes tartalmakat es keritett hozza egy szep csomagolopapirt. Kurzus vegere siman ra fogsz jonni hogy valo-e ez neked vagy nem. Ha igen akkor ho-ho, valszeg epp ott leszel egy programnyelv / keretrendszer kapujaban amirol pont annyit ertesz hogy vegre valami kicsi de sajat es egyenit alkoss. Amint elkezdtel egyenit alkotni fel fognak jonni ujabb kis dolgok amiknek ujra utananezel es mar meg is vagy.
En egyetemen tolom, ott nem tanitanak JS-t de engem erdekelt, elkezdtem autodidaktn tolni az egyik felevem alatt, nyar vegere lett egy internshipem meg valos cuccokon dolgoztam - de az egesz egy random tutorialnal, 1 konyvnel es vegtelen googlezasnal kezdodott.
Most minden fos ceg sajnos ezen a programozo kepzesen lovagol es hanyjak ki magukbol a "betanitott" programozokat akik, na mindegy inkabb el sem kezdem.. ne dolj be
-
opr
nagyúr
válasz Csaby25 #13278 üzenetére
Akkor maradt a harom opciobol valamelyik:
a) ismeros tanit
b) egyetem tanit
c) elegetsz egy csomo penzt es idot es ha nagyon, de nagyon jo a mentalitasod es nagyon szorgalmas vagy, talan felvesznek valahova biodroidnak valahol egy szinttel a gyakornok alattPersze a c) pontban leirtak nagy resze a udemy-re is igaz, csak ott kevesebb penzt egetsz el.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Csaby25 #13276 üzenetére
Nem igazan ertem, miert lenne jobb, hogy angol helyett magyarul vannak a kotoszavak?
A tobbi 90%-a ugyis angolul lesz.
Az interneten az informaciok 99%-a angolul van, magyarul kb keresni se nagyon erdemes.Szoval, ha nem megy annyira az angol, hogy sima ugy legyen egy ilyen kurzus, akkor elsonek arra menj ra.
Ha meg anyanyelven akarsz programozni tanulni de ugy, hogy erjen is valamit, akkor sajnos az a tapasztalat, hogy ket ut van:
a) ismeros tanit
b) egyetem tanit"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Csaby25 #13274 üzenetére
"A képzés végére kezdő szintű programozói, design, illetve digitális marketing tudást szerzel."
Ezek kozul egyhez is eppenhogy talan eleg a hat honap, de azt is csak ha minden nap csinalod. Egyetertek a felettem szolokkal, ezerszer jobban jarsz egy udemy kurzussal, es az megvan ~5-8.000ft-bol plusz sok szorgalombol, otthon tudod csinalni magadnak, es a jobb kurzusok korul van aktiv community, akik segitenek, ha nem ertesz valamit."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Csaby25
őstag
válasz Csaby25 #13267 üzenetére
Elveszítek a kedvem Azt már én is látom, hogy a .Net-es csak webfejlesztést tartalmaz, pedig, nagyon gondolkoztam, hogy ezt választom a java-val szemben.
Úgy látom a java képzés komolyabb...
Amúgy 6 hónapos a képzés, amiből az első kettő ingyenes..[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
K1nG HuNp
őstag
Beleolvastam a reactesbe...
sracrok szerintem ezt ne eroltessetek. vegyetek inkabb udemyn valami courset vagy olvassatok el a hivatalos doksit, de ez netto lehuzas.
-
törölt tag
A formáterek után készültem nagyban lefikázni, de a végén spring boot kellemes meglepetés volt Azért az eléggé zavar, hogy tesztelésről egy szó sincs benne, annak mindenképp olvass utána és gyakorold be valamennyire, mielőtt interjúkra mész, több helyen láttam és mi is használtunk olyan tesztfeladatot, hogy itt van pár bukó teszt, javítsd ki a kódot, majd a végén meséld el, hogy miket írnál még hozzá.
-
Silεncε
őstag
válasz Csaby25 #13261 üzenetére
A PHP-n kívül szerintem egyikkel se lősz nagyon mellé (mondjuk a mobilos láz, ahogy itt fölöttem is fejtegetik, lecsengőben van). Annyi, hogyha később szeretnél mégis mobil fele elmenni, a .NET után a C#-al ott a Xamarin (bár ahogy én hallottam, sokan utálják, nehéz vele dolgozni), de ahogy itt is írják a többiek, Java-val is tudsz nyomulni, főleg enterspájz területen.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
-
VTom
veterán
válasz Csaby25 #12447 üzenetére
Részmunkaidőben sehol sem fognak alkalmazni, projekteket senki sem ad ki egy kezdő programozónak, fel pedig nem vesznek sehova, ha nincs tapasztalatod.
Egy kis plusz pénzre szerintem a legnagyobb esélyed akkor van, ha androidra, ios-re találsz ki és írsz saját appokat, ezekből kapsz pénzt, minél többen töltik le, annál többet. Erre talán a Kotlin az, amiibe érdemes lehet belevágni, esetleg az xcode, de különböznek a vélemények ezekről is. Viszont ez a piac elég nagy.. Inkább éves 250-300K-t mondanék, hacsak nem dobbantasz valami hatalmasat.Én is hasonló cipőben járok, annyi különbséggel, hogy nekem a szakmám programozó, csak 20 éve teljesen más területen dolgozom (bár közben sokszor programoztam is, de "csak" SQL-ben, Visual Basicben) és most tanulok új nyelveket (én a Java-val kezdtem hosszas mérlegelés után), mert ha lesz lehetőségem, szivesen visszatérnék az eredeti szakmámhoz.
Az én benyomásom az, hogy most elég nagy a hype-ja a programozó szakmának, mert bár keresett szakma, de elég sok a ferdtés, főleg az amerikai lefordított cikkeknek hála, ahol unatkozó kismamák fél év alatt otthon megtanulnak a nulláról programozni, és home office-ban vaskos fizetésért kezdenek dolgozni.
Na Magyarországon ilyen nincs (szerintem máshol sincs egyébként)
A programozás nagyon nehéz terület, kell hozzá egyfajta adottság és gondolkodásmód (a programozás tanárom szerint a sakk-logika a legjobb modellezése ennek) és nem való mindenkinek. Amikor órákig bogarászol egy 50 soros kódot, mert nem találod meg benne a hibát, akkor vagy kihívásként tekintesz rá, és elégedettséggel tölt el, ha végre megoldottad vagy szétb@sz az ideg 10 perc után. Ha az utóbbi igaz, akkor nem érdemes belekezdeni
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Victor Súgó
tag
válasz Csaby25 #12447 üzenetére
Ne programnyelvet tanulj, hanem programozni. Nyelveker könnyű tanulni, hs a programozás egyéb dolgaival tisztában vagy.
Egyébként a nyelv függ attól is, hogy milyen terület.
Webre PHP, Java, Python, Javascript
Desktop jellegű alkalmazásra C, C++, C# stb.
Androidra egyértelműen valami Java-féleség
Stb. -
-
törölt tag
válasz Csaby25 #12421 üzenetére
Java EE + Backend, most itt vannak szép számok.
Nekem is ajánlották, hogy tanuljam ki, de egy realisztikus becslés alapján nekem már nem érné meg kellően rövid távon (túl öreg vagyok :p ).
Ha lenne 2-3 évem, amikor nem kell pénzre gondolni, akkor erősen megfontoltam volna, mert az ajánlat egyáltalán nem volt rossz. Kb 2.5x jobban kereshettem volna idővel és biztos állásban, nem úgy, hogy én lobbizok a munkáért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB, dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 512GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- Billentyűzet hibás Dell Latitude 7480 Touch laptop (14FHDTouch/i7-G6/8GB/256SSD/Excellent)
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 6 hónap teljeskörű garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% Áfás Számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest