Hirdetés
-
GAMEPOD
Pokémon Go témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hummerekblöe
újonc
válasz
nirfenipe #8338 üzenetére
Félreértés ne essék, én élvezem a játékot. Semmit sem szükséges elengednem, mivel nem kontribútál negatívan a játékélményemhez. A miértek mögött is teljes mértékben látom a lényeget. A diszkriminációról neked szerettem volna mesélni, hogy megértsd, miért lázad a játékosok egy már jelentős hányada. Hogy láss egy másik perspektívát. Van, hogy engem sem nyugtat meg a miértek ismerete, de legtöbbször azért megnyugodnom sem szükséges, mivel ideges sem vagyok ilyen témák miatt. Sokan azonban (a fent említett okok nyomán) máshogy vannak bekötve, így nem nyugtatja meg őket a "Csalhatunk ha fizetünk, mert a Niantic-ot csak a pénz érdekli, a vásárló nem..." magyarázat. Nagyon szeretem a játékot, élvezem minden percét, és ha lenne bennem bármi elengednivaló, akkor nem ilyen kultúráltan adnék hangot a véleményemnek
Amit írtál, az jogos, egyet is értettem vele. Olyan szinten, hogy ha a Niantic nem akarja, hogy lincshús legyen belőlük, akkor előbb-utóbb az otthoni játékot is "feature-izálniuk" kell majd. Addig viszont senkinek sem javaslom, hogy önként a célkeresztbe álljon.
-
Hummerekblöe
újonc
válasz
nirfenipe #7958 üzenetére
Idetévedtem, és elolvasgattam a dolgokat. Döbbenettel nyugtáztam a tényt, hogy véleményemmel ellentétben - mi szerint a nirfenipe karakter mögött ülő egyén egy unatkozó 13 éves általános iskolás fiúcska, aki temérdek szabadidejét konstruktívabb tevékenységgel eltölteni képtelen ember lévén kényelmes foteljéből pötyögve élvezkedik mások kemény munkával megszerzett eredményének saját (az osztálytársak számára, a GPS-spoofingtól dagadó e-fallosz elismerésért cserében való mutogatására gondoltam) haszon termelése mellett történő tönkretételén - a székben egy intelligens embert találtam, aki teljesen logikus eszmefuttatása keretei között, érvekkel jutott el a véleményalkotás rögös folyamatának végére, és rögzített egy emelkedett, alátámasztott, átgondolt konklúziót az oldalon. A jelenlegi álláspontom szerint azonban egy faktort nem vettél figyelembe, így jelen üzenetemben ezt a meglátásomat fejtem ki.
Nem szándékozok vitába szállni a kijelentéssel, miszerint a Niantic Labs pusztán haszonszerzés céljából tervezte, és "forgalmazza" a Pokemon GO nevű játékot. Ki lenne oly naiv, hogy azt hinné, a fejlesztők és managerek velük született kétoldali degeneratív jószándékúság eredménye képpen nyújtják felénk ezt a pompás szórakozási lehetőséget? Az pedig, hogy a haszon egy bottól, - amelyik gazdája bankkártyáját használni nem rest - egy GPS-spoofertől, - aki egyszerre szeretné élvezni az otthon melegét, az étel közelségét és a virtuális világban való gyarapodás okozta eufórikus önjutalmazó boldogsághormon-kitöréseket - vagy egy elszánt játékostól származik, aki arcára fagyott izzadságcseppekkel borírva vág neki hajnali kettőkor a külváros jéggel borított, zord utcáinak, hidegen hagyja őket.
Mindennek három értéke van. Az egyik, amit a tulajdonosa gondol, a másik, amit az érdeklődő gondol, a harmadik pedig a tényleges értékesítéskor gazdát cserélő érték. A játék ingyenes. Ha egy szolgáltatást vagy terméket ingyenesen elérhetsz, akkor TE vagy a termék. Itt is erről van szó. Ingyen adják, remélvén hogy lesz a játékosok közt olyan, aki a 0(tényleges érték) és a Niantic által megszabott érték között valahol hajlandó egy bizonyos összeget áldozni karaktere fejlődésére.
A játékban is megvan mindennek az értéke. Ha te hajnali kettőkor (mert ez jó példa) hajlandó vagy kimenni mákospusztaröcsögére és beverni 2 óra alatt egy gymet jómagad kizárólagos társaságában, akkor az így megszerzett gym-tagság számodra elég értékes lesz. Meg is fordíthatjuk, hisz nyilván való, hogy ha hajlandó vagy kimenni érte éjjel a hidegben, akkor sokat ér számodra. Így mindenkinek kialakul egy értékrend, ami a különböző, játékban szerezhető dolgokat rangsorolja (egy Rattatáért nem fogsz 3 háztömbön átfuldokolva loholni, egy Dragonite már más téma...). A probléma akkor adódik, amikor a különböző játékosoknak különböző rangsor áll össze. Ez ugyanis diszkriminatív. Ha valakinek ki kell mennie éjjel beverni a gymet, másnak meg otthonról elég kattintgatnia, sőt, azt sem kell, mert a bot elvégzi helyette, az azért rossz, mert míg az egyik fél sok energia-befektetést bukik, a másik nem.
A "kinek mi csalás" részhez fűzném hozzá, hogy egyet értek. Ha valakinek az csalás, hogy biciklire ülve játszik valaki más, akkor szíve joga így gondolni. Előnyt biztosít számára hogy biciklizik, azzal szemben, aki 20 percet gyalolgol ugyanazért. A speed cap ezt a gondot igyekszik minimalizálni.
Egy dolog azonban elkerüli a számításokat.
Ha "hagyományosan" játszol, és győzelmet aratsz, majd látod, hogy mielőtt annak gyümölcsét élvezhetnéd, valaki valahonnan elveszi a helyedet, az rosszul esik. Ha egy székben ülsz, és azt látod, hogy a két kattintással megszerzett helyedet valami idióta - aki ilyen időben kimegy - elvette, nos meh. Még két kattintás.
Az ilyennemű igazságtalanság az, amiért én a spoofolást és botolást a csalás kategóriába tenném, míg a kerékpározást nem. Remélem kielégítően sikerült összefoglalnom a gondolataim, és minden kedves olvasót kettesben hagyhatok a lelkiismeretével.
-
MaciG
addikt
válasz
nirfenipe #7958 üzenetére
A csalok altalaban tonkreteszik a jatekokat, es nem hosszu tavu massziv jatekosok, es meg a tisztesseges jatekosoknak is elveszik a kedvet egy ido utan. Azt nem tudom hogy koltenek e a jatekra, de nem hiszem, mert napi 10 coin megvan és igazabaol csak lucky eggre megy tarhelyre kell coin. Mert minek vegyek inkubatrort es setaljak hatha kell valami? Ha van egy nest odateleportalok azt begyujtom, ha meg nincs nest, keresek a terkeppel. Ha meg megis koltenek ra akkor hamarabb vennek egy lvl30as accot kicsi penzert mint coint...
-
Atex
tag
válasz
nirfenipe #7949 üzenetére
Ezt már én is írtam, hogy ez a csalás jelentés elég két élű fegyver. Ha én jelenthetnék bárkit az azt is jelenti, hogy engem is jelenthet bárki. "Kisfaluban, hogyan lett ez az XY 32-es? Biztos csal jelentsük!" Tehát kialakulna egy besúgó rendszer mint a kommunizmusban (vagy az oviban).
Tudom írták már a programozáshoz jobban értő fórumtársak, hogy a Nianticnak megvan a módszere miként tudja szűrni a bejelentések valóságát (én ebben nem hiszek). Illetve szerver oldalról miért nem tud automatikusan szűrni (ebben sem hiszek). Szerintem nekik teljesen mindegy honnét PoGozol, gyalog, biciklivel, autóval vagy fotellel. A Starbucks azt látja, hogy letöltötték, X millióan. Nekem a legtöbb ismerősöm fotelból nyomta, 2-3 hétig. Aztán megunta.
Illetve volt itt már egy vádaskodás, ami talán alaptalan volt, mert jelentkezett az illető. Ez sem derül ki soha.(#7946) danee992 Félre ne értsd a tisztához közelítő játék híve vagyok, de hogy gondoltad ezt a jelentést, vagy segítséget? Ha tudná is valaki, hogy ki az, mit lehetne vele csinálni? Megverni? Szólni a szüleinek? Azért kérdezem, nem csak kötekedésből, mert én is voltam így párszor és jó lett volna valami tuti megoldás, de szerintem az nincs.
Csak mellékesen, ha itthon vagyok, és a wifit kikapcsolom a mobilnettel olyan pontatlan a GPS, hogy elszaladgál 1-2 Pokestophoz, ami 3-400 méterre van. Sőt, ott lecövekel, ha ott esetleg gym lenne?!
-
MaciG
addikt
válasz
nirfenipe #7949 üzenetére
"Mikor a niantic okosabb mint a user"
Aha, akkor egy átlagos, informatikához nem értő user, hogy tud mégis könnyű szerrel csalni?
(Tudom a csalást elősegítő programot nem ők írják, de a végeredmény ugyanaz, hogy az user simán kijátsza az általad okosnak vét nianticot)
Új hozzászólás Aktív témák
A PH! Pokémon Go közössége. Az összefoglalóban, illetve ebben a hsz.-ban megtalálod a kezdéshez szükséges alapvető tudnivalókat.
Csalás bármilyen formáját kerüljétek hozzászólásaitokban!
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Torrent meghívó kunyeráló
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Újszerű! 2db VIVAMAX rovarcsapda UV fénnyel és halk ventilátorral - csomag atm-ba küldés az árban!
- I7 8700k Gigabyte Z370P D3 alaplap 16gb ddr4 ram
- Dell Precision 15.6"FHD IPS/11.gen i7-1165G7/16GB DDR4/512GB SSD/Nvidia T500
- Új! Sportos laptop hátizsák USB kivezetéssel Kyndryl - csomag atm-ba küldés az árban!
- A4Tech Bloody N50, fehér gamer egér
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest