Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruzsass
tag
Sziasztok,
Panasonic tulajoktól kérdezném, hogy az ST60 és GT60 szériába a CI kártyafoglalat fogad CI+ os kártyákat, mert most állok vásárlás előtt és a Diginél most vezetnék be a CI+ os kártyákat csak nem tudom, hogy kompatibilisek lesznek -e a mostani Panasonic plazmákkal.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz ruzsass #60751 üzenetére
Már a 2010-es modellek is CI+ kompatibilis aljzatokkal voltak szerelve.
HourHand: ez elég valószínűtlen. Mint említettem: sehol nem meleg a VT60 hátlapja sem, csak ott, ahol az elektronika hűtőbordái vannak a hátlap mögött. Tud az a panel előre is hőt sugározni. Amúgy meg hátulró még jobban akadályozva van, mert ott még egy fémlap és az elektronikai panelek is itt vannak, utóbbiak még fűtik is a panelt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabesz26
senior tag
válasz Gyulus76 #60561 üzenetére
Nekem sajnos elég friss élményem van az edigital pixelhibához való hozzáállásról, röviden annyi: ha ott vetted bízz benne, h nem lesz rajta...
Kicsit hosszabban kedden vettem a készüléket, szerdán délelőtt jeleztem a hibát, és írtam nekik, h egyébként maximálisan elégedett vagyok a készülékkel, így ha tudunk más megoldást találni (cserélik a készüléket), akkor nem feltétlenül állnék el a vásárlástól. Kértek képet, elküldtem. Pénteken rájuk írtam, mert nem kaptam semmi visszajelzést, annak sem volt sok eredménye. Telefonon pedig szinte esélytelen elérni őket (és jobban is szeretem a levelezést, mert marad nyoma).
Hétfőn írtam a vezetoseg@..., és a panaszbejelentéses címükre, erre kedden hívtak, h a kép alapján nem tudta eldönteni sem a panasonic, sem a szerviz (itt meg kell jegyezni, h a hibáról készített képet elküldtem a Video-Part-nak is és ők azt javasolták kérjek cserét a bolttól, és ezt a levelezést is elküldtem az edigitalnak...), és bevizsgálnák, mondom ok, de mi lesz a 8 nappal, ó hát azzal semmi gond nem lesz. Kicsit gyanús volt, de úgy voltam vele, h majd a 8. napon minden eldől (illetve nem kaptam meg a jogszabály szerinti tartalomnak megfelelő "irásbeli megerősítés"-t, emiatt nem 8 napom lett volna az elállásra, hanem több).
Várom a futárt a megadott napon (szabadságot vettem ki), erre úgy küldték el a megrendelést az edigitaltól a futárcégnek, h nem írtak rá se méretet, se súlyt, se termékmegnevezést, a futár meglepődött (egy kis kocsival küldték ide), telefonált a központba, és emiatt csak másnap tudták volna elvinni, na itt lett elegem... Fogtam és elálltam a vásárlástól, és az elállási nyilatkozatom végére csatoltam egy jó kis panaszt is.
Jelenleg ott tart az ügy, h ma elviszik a tv-t bevizsgáltatják, ha garanciás probléma, akkor kapok egy új készüléket, ha nem akkor él az elállásom. De kritikán aluli a hozzáállásuk, konkrétan szerintem arra mentek, h kicsússzak a 8 napból...
-
erdoke
titán
Nagyon melegszik a tévéd?
Konzolhoz lehet eltartó idomokat beszerezni, ha nem adtak hozzá. Én eleve a leghosszabbakat iktattam be, mert annyira mindegy, hogy 2 vagy 5 centire van a készülék a faltól, viszont a megfelelő légmozgáshoz néha kell a nagyobb távolság.Te még mindig 3310-ről írsz? Utoljára ott volt egyszerűbb fordítva dőlő ékezetes, idegen karakterekkel gépelni. Ha nem PC-ről, hanem mobil eszközről írok, akkor is mindig egyszerűbb a normál magyar ékezetes változatot választani. Sokkal zavaróbb olvasni, mint ha egyáltalán nem lennének ékezetek.
A legjobb aláírás a héten
-
törölt tag
válasz hunspikey #60725 üzenetére
Megdöbbentő transzfert kapott az a film, nálam a tavalyi év egyik csúcskiadványa, legalábbis demó szempontból. Akárhova nézel a városban, minden elkülönül egymástól, a legapróbb részletek is kivehetők, elképesztő élesség, gyönyörű színek és szűrők.
(#60745)
8k 5 év múla? Japánban a szocsi téli olimpia bizonyos eseményei már 8k közvetítéssel mennek, a tesztadás is megvolt már...
-
hunspikey
őstag
válasz #75912448 #60757 üzenetére
Én nekem is ez a véleményem. BBécivel ellentétben nekem a film is nagyon tetszett - ahogy a gyúrós kretének néha egy-egy dologra reagálnak - lol - pl "I need a drink" - "we dont have spirits here" bwahahaha
Amúgy TV bemutatásra valóban iszonyatosan ideális - pl a vége főcím- azok a színek - elképesztő miket tud magából kitolni a TV. De menet közben egy csomó alul világított, de szép élfényes gyúrós jelenet a testépítőkről - nagyon profi felvételek hihetetlen traszferrel ahogy írod.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Na, pont ezt nem akartam volna soha látni - NINCS melegedéssel probléma az egész egy eszmefuttatás volt.
Senkinek semmilyen képi baja nincs, nem főtt meg egy VT sem, egyszerűen nyíltan arról beszélgettünk, hogy lehet-e, érdemes-e tuningolni.
-
mayday00
őstag
válasz #75912448 #60757 üzenetére
Filmről magáról csak annyit, hogy egy halott emberből bohócot csináltak. Pontosabban egy meggyilkolt párról. Meggyalázták az emléküket
Akit ,,Monk" játszott, az a valóságban egy magyar üzletember volt.(Griga Ferenc) párja (Furton Krisztina) Mi volt a film végén? A faszi túlélte. Hogy a hozzátartózóknak a miramaxos genyáknak ne kelljen jogdíjat fizetni ezért változtatták meg a történetet. A valóságban amúgy megölték. lefejezték, feldarabolták mindkettőjüket Majd egy olajos hordóba rakták. Ehhez ért amerika semmi máshoz szomorú.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Shadowbull
addikt
válasz mayday00 #60761 üzenetére
" Meggyalázták az emléküket"
LOL bazmeg, a film elott azt sem tudtad hogy egyaltalan a vilagon voltak valaha, milyen emlekuket gyalaztak meg?
"Ehhez ért amerika semmi máshoz szomorú."
A te beirasod alapjan meg azt kene mondanom, hogy a magyarok sajnos csak a folyamatos hisztizeshez ertenek semmi mashoz, szomoru.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
DM-Fan
Topikgazda
Istenem! Látszik, hogy fingod sincs a filmről! Nem gyanús, hogy a két magyart játszó szereplő meghalt a film végén, még ott helyben elkezdték feldarabolni őket és el is ítélték a jómadarakat miatta? Monk-nak semmi köze nem volt a magyar vonatkozású karakterekhez. Pont azért hisztiztek a hozzátartozók, mert komikusnak volt beállítva a gyilkosság maga és ahogy szerencsétlenkedtek utána, de ezt meg simán ki is nézem az izomagyúakból, hogy tényleg így történt és ezt a hozzátartozók sem tudhatják biztosra. Nyilván nem feltétlen ízléses más halálát így ábrázolni, de ez nem is dokumentumfilm, helyén kell kezelni.
Elhiszem, hogy olcsóbb mindent letöltened, de akkor legalább annyira becsülnéd meg, hogy figyelmesen végignézed. Lehet, hogy ehhez az kéne, hogy mondjuk moziban fizess érte.
Egyébként meg a tavalyi év egyik üde színfoltja volt a film, kegyeleti kérdések ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kolosszus87
senior tag
Csak félig van igazad, ugyanis nem "Monk nyomozó" játsza Griga Ferencet! A magyar házaspárt (persze nincs utalás a filmben arra h magyarok lettek volna, nem is lényeges történet szempontjából) a filmben is megölik (a fickó akinek a fejére rá esett a súlyzó és a nő akit lónyugtatóval fektettek ki) és őket a filmben is feldarabolták!
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
mayday00
őstag
válasz kolosszus87 #60765 üzenetére
Elég régen láttam már a filmet, nem emlékszek már, hogy pontosan mi is volt benne. Ezért nem emlékeztem erre a dologra.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
DM-Fan
Topikgazda
-
Hsanyika1
senior tag
A plazma tv melegedésével kapcsolatban talán a szervíz menüben megfigyelhető
-
karmaresz
senior tag
Kijelenthető most már nagy bizonyossággal, hogy aki közepes méretű, azaz 50-55"-es, pénztárcabarát, ST szériás Panasonic plazmára vágyott, annak Magyarországon le kell mondania erről?
Azért kérdezem, mert a héten mindenképp rendelnék valamit és ha ez igaz, akkor nem nagyon marad más alternatívám, mint a Samsung PS60F5500.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Z_A_P
addikt
válasz karmaresz #60772 üzenetére
Annyit hozzatennek, hogy nagyjabol kulfoldon is ez a helyzet.
Hollandiai MediaMarkt-ban ugy neztek ram hatalmas szemekkel mikor plazma utan erdeklodtem, hogy orom volt nezni. Aztan utananeztek, nemhogy Panasonic, hanem Samsung sincs! Sehol. Eltekintve 1-2 kiallitott, regota non-stop mukodo utolso peldanybol.
En rendeltem webshop-on egy Samu 51F5500-at egy hete. Azota csond. Felek az sem lesz[ Szerkesztve ]
OK
-
xbrbiz
tag
Hello!
Olvastam a topicban, hogy tobben hasznaltok Logitech Harmony-t a gyari tavkapcsolo helyett.
Ebben kernek segitseget. Egy Panasonic 50GT60-at probalnek vezerelni egy Harmony 650-el.
Minden szep es jo kiveve, hogy a Watch a Movie activity-t nem tudom ravenni, hogy uzembiztosan "hideg" inditassal atkapcsolja a HDMI2-re a TV-t. Neha sikerul neki, de inkabb nem. A Help gombbal viszont mindig atkapcsolja utana. A myharmony.com-on allitottam be a tavot. Probalkoztam a delay-eket (Power, Input) allitani (a tavkapcsolo menuben is), de ugy meg nem sikerult beloni, hogy mindig atkapcsolja.
Lehet hulyeseg, de azt vettem eszre, hogyha szinkronizalok a kapcsoloval a myharmony-n utana az elso inditasra szinte mindig atkapcsolja.
Meg egy kerdes ebben a temakorben. Ti, hogy oldottatok meg, hogy a Watch TV tenyleg a TV-vel (DVB-C) induljon? Mert ha beallitom, hogy kuldje ki a TV jelet akkor ha a mar TV modban van megnyitja a tv menut es kivalasztja a kovetkezot (pl. analog). En ezt most ugy kerultem ki, hogy a Watch a Movie kikapcsolasi szekvenciaban a poweroff elott atkapcsoltatom TV-re.Elore is koszi a segitseget!
-
hunspikey
őstag
Én azon túl, hogy teljesen más történik a filmben mint amit írtál én már csak azért sem értek veled egyet, mert nem érzem azt, hogy gúnyt űzne a film magából az eseményből. Ami itt balesetnek van ábrázolva, az a valóságban nem baleset volt - de ettől még nem érzem azt, hogy a film célja vagy a rendező célja az lett volna, hogy gúnyt űzzön az áldozatokból. Ennyi erővel akkor soha semmilyen történelmi vagy valóság alapú eseményt nem lehet bemutatni, ahol valaki elpatkol, mert biztos, hogy lesz hozzátartozó aki majd felemeli a hangját. A Pain and Gain esetében szerintem dramaturgiailag a baleset és a bemutatott körülmények ábrázolásmódja pont azt szolgálták, hogy a három észkombájnt még jobban lejárassák - még jobban érezze a néző, hogy ezek mekkora hidegvérű, szétcsúszott kretének.
-
Gicz
addikt
hát rengeteget irogattuk itt a fórumon, hogy aki akar valami venni, azt minál hamrabb tegye meg, mert nem lesz. de azt nem gondoltam volna h ha dec31-el leáll a gyár, akkor ilyen hamar elfogynak, úgy hongoltam h ez a helyzet ami most van, feb vége lesz majd csak.
-
-
karmaresz
senior tag
Köszönöm mindenkinek. Mivel a külföldről beszerezett, kétes garanciális hátterű példányok nem érdekelnek, így akkor tényleg csak a Samsung maradt.
Akiket egyébként érdekel a Samsung f5500-as széria, azoknak nagyon ajánlom az avforums vonatkozó, több mint 3000 hozzászólást tartalmazó tulajdonosi topikját:
http://www.avforums.com/threads/samsung-ps60f5500-plasma-thread.1765069/Aki nem akar ennyi átnézni, azoknak röviden összefoglalom az ott olvasottakból számomra megragadt fontosabb elemeket:
Előnyök:
- Hatalmas képméret, jó áron
- Nagyon jó, aktív 3D
- Már a gyári alap movie beállítás is egészen jó
- Jó gyári kezelőfelület
- Lejátszik szinte minden formátumot
- Gyors mozgások megjelenítésében többek szerint jobb mint a Panasonic
- Kevésbé hajlamos IR-re, mint a Pana
- Alacsony input lag játékoknál
- Második, érintős távirányító is jól használható
- Többek szerint a gyári hangszórója a legjobbak között vanHátrányok:
- 4-5 tulajdonos is panaszkodott 4 méterről is hallható zúgásra, ami érdekes módon csak pont középen ülve jelentkezik
- Feketéi nincsenek olyanok, mint a Panasonic szériái, vagy a 8500-as
- A tükröződés miatt jobban meg kell gondolni az elhelyezését
- Egyeseknél világos jeleneteknél erős kontrasztugrálás jelentkezik
- Néhányan írtak DSE problémáról, de nem általános -inkább az 51"-nél jelentkezett-
- Csak három HDMI csatlakozó
- Nincs minijack kimenet fülhallgatónak
- Nincs fizikai kikapcsológomb rajta
- A gyári állvány minőségével páran elégedetlenek voltakA képminőségben a firmware frissítések jelentős fejlődést hoztak.
A pentile kijelzővel kapcsolatos "problémák" a tulajdonosok szerint nem valósak, ha normál nézési távolságból használják a készüléket, viszont a készülék emiatt "A" energiaosztályú.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz xbrbiz #60777 üzenetére
Alapvetően ne a webes felületen programozd a távot, hanem a mellékelt szoftverrel, az sokkal jobb! Nekem gond nélkül átkapcsol hideg indításként is HDMI-re, de egy-két tipp ezzel kapcsolatban:
- növeld meg a műveletek közötti delay-t, mert lehet, hogy a táv akkor adja ki a brmenetváltási parancsot, amikor még nem boot-olt be a TV és ezért nem vált
- ha ez nem jön be, akkor növeld meg a power on delay-t, mert addig a táv nem küldi a következő parancsot a TV-nek, amíg ez az érték le nem telik: ehhez nyomd a távon a Help gombot 5 másodpercig, ekkor belép a táv a szervizmenüjébe, itt pedig értelemszerűen növeld meg a TV-hez tartozó power-on delay értékét úgy 8 másodpercre
- ha ez sem segít, akkor használd a TV HDMI1 bemenetét, mert arra külön parancs nélkül is odavált s TV, ha érzi a bejövő jelet.Nekem watch TV-re nem nyit semmilyen TV-menüt, alapból DVB-C-t indít, oszt kész. De tiltsd le a másik két tunert és akkor nem lesznek ott a listában.
HourHand: szerintem azért, mert elektronikában sem teljesen azonos a két készülék. A ventik egyáltalán nem a panel hőjét diszcippálják, azt nem is tudják onnan, ahol vannak, illetve a panel arra nem is ad le hőt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
válasz HourHand #60779 üzenetére
Az, hogy sokkal komplexebb és sokkal nagyobb teljesítményű elektronika van egy VT-n mint egy ST-n. Ez nem csak marketing azért, hogy hexa processzor meg ilyenek. Ténylegesen vannak ott plusz számítást végző hőt termelő elemek.
-
karmaresz
senior tag
válasz karmaresz #60784 üzenetére
"A pentile kijelzővel kapcsolatos "problémák" a tulajdonosok szerint nem valósak, ha normál nézési távolságból használják a készüléket, viszont a készülék emiatt "A" energiaosztályú."
Természetesen ez a 60"-es modellre igaz, mert a másik kettő nem pentile.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Z_A_P
addikt
válasz karmaresz #60784 üzenetére
Akkor nem jott at amit irtam
Samsung sincs. Per pillanat legalabbis, sehol nem lehet kapni. Kampo lasszo.
Talan lesz. Talan. Senki sem tudja mikor es hol. Remenykedjunk.Az infokat koszi. A hatranyok kozul egyik sem erdekelne, kiveve a zugas, na attol agyverzest kapnek.
De egyelore meg csak a "remenykedjunk" allapotnal tartunk, hogy lehessen egyaltalan kapni.OK
-
xbrbiz
tag
válasz DM-Fan #60785 üzenetére
Koszi. A delay-t probaltam allitani, de nem segitett. Megnezem megegyszer.
Az asztali alkalmazassal is probalkoztam, de amikor meglatja, hogy 650-es Harmony van radugva akkor csak a webes feluletre mutato linket hajlando kozolni, hogy allitsam be ott a dolgokat.
A HDMI1-re gondolom csak akkor valtana oda, ha valahogy erzekeli a jelet, de nekem egy mini pc fut allandoan es a kapcsoloval csak az XBMC-t inditom el vagy allitom le es nem magat a gepet. -
M_AND_Ms
veterán
válasz xbrbiz #60791 üzenetére
"csak a webes feluletre mutato linket hajlando kozolni,"
Talán megjegyezte, hogy ott konfiguráltad így nem engedi a desktop alkalmazásban. Szerintem a két setup külön-külön tárolja a beállításait
Ha más nincs. Készíts egy új accountot, de már a desktop alkalmazásban és ott add hozz a távirányítódat, majd programozd fel. A webes felületet meg felejtsd el (kipróbáltam én a desktopos accountommal még be sem tudok lépni a webes felületre)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
Biztos, hogy engedi, legalábbis a 600-ast engedte gond nélkül: előbb felprogramoztam webessel, majd a desktop-ossal is, utóbbi sokkal több, szofisztikáltabb beállítást tesz lehetővé. Ha újracsinálod a programozást a desktop-ossal, akkor természetesen törli a webessel csináltat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ricpet
tag
válasz Gyulus76 #60555 üzenetére
Én is Panasonic TH-42PV70P típusú tévémet cseréltem le TX-P50GT60-ra
Nekem is pont megvolt a hely a készüléknek, nem fért be nagyobb. Oldalt 3-3cm, mögötte és fölötte 20cm. Két hónap alatt belerakta a család az 550 órát (nap közben háttérben szinte egész nap megy) Többször néztem, 8-10 óra után is éppen csak langyos, nagyon melegnek semmiképpen sem mondanám.
Természetesen a csere megéri. Nagyon szerettem az előzőt is, de azért ez már egy sokkal komolyabb készülék.
Tápzaj minimális, nagy kontrasztnál fehér képernyőn hallani kicsit 2.5m-ről, de a TV kis hangereje már elnyomja. És ugye fehér képernyőt nem sokat nézegetünk.
A képméret ebből a távolságból (2.5m) sztem. teljesen korrekt.
Nem fogsz benne csalódni, ebben egészen biztos vagyok. -
HourHand
csendes tag
válasz hunspikey #60787 üzenetére
Ennek némileg ellentmond, hogy az 5 évvel ezelőtti modelleknél is volt aktív és passzív hűtésű. Pedig akkor még nem volt ennyire komplex az elektronika 3D, Apps...stb. Én inkább a panellel és/vagy annak meghajtásával látok inkább összefüggést ennek kapcsán.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz HourHand #60797 üzenetére
Most sem a 3D és az App-ok a fő különbség, hiszen azok az ST-ben is megvannak. A panel vezérlése más elektronikailag, többet számol a processzor, nagyobb a hőtermelése, ezt kell hűteni, nem a panelt. Hidd el, itt van a falamon a VT60, hideg a TV hátulja szinte mindenhol, csak az elektronikai panelek hűtőbordái fölött van hő és ezekre van telepítve a két ventillátor kétoldalt. Ha ezt a 65"-os panelt akarnád hűteni ezzel a két alacsony fordulatú kis ventillátorral, akkor kevés sikerrel járnál.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?