Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz Shadowbull #60398 üzenetére
"Gondolom a tapzaj meg a ventilator az peldanyonkent valtozo."
Igen, de megjegyzem nekem is iszonyatosan halk! És azt is tudni kell, hogy 2013 nyár végén átalakították fizikailag a VT60 hűtését, mellyel brutálisan halk lett.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
tisn
addikt
válasz Shadowbull #60395 üzenetére
csak azt hogy marha jo a kep
alakul ez
melohelyen rakd fel a fulest, hallgass egesz nap jo kis metalt, es akkor nem fogod hallani a venti zugast, ha hazersz -
charg
tag
A Panashop-ban még lesz 50GT60 valamikor?
-
TCr
veterán
válasz Shadowbull #60381 üzenetére
"A tapzaj csokkenhet az idovel vagy meg erosodni fog?"
Arra mérget vehetsz, hogy csökkenni nem fog.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
DM-Fan
Topikgazda
-
hunspikey
őstag
válasz Shadowbull #60395 üzenetére
A THX-et alapból felejtsd el filmezéshez - mert 2.2-es a gammája ami kuka. TV nézésre elég jó viszont.
Több órányi nyomkolódásom, vizsgálódásom eredményeképp, filmhez:
ISF menüből engedélyez, majd
pro 1 mód-ban:
kontraszt 46
fényerő +4
gamma 2.4
IRE:10: -25
IRE 20: -5
IRE 80: +5
IRE 90 +5
fehéregyensúly meleg
színtér: rec.709
minden digitális kép(elbaszó)javító: KI
1080p natív: be
panel fényerő: közepesreEz így egy nagyon szép filmezésre rettentően alkalmas képet ad - majd ha be lesz kalibrálva akkor úgy is mindent átír neked János.
Üdv!
-
őstag
Nem akarom elkiabálni a dolgokat, de mintha a párnapos szoftverfrissítés rendbe rakta volna a feketeszint emelkedési érzésem.
-
kolosszus87
senior tag
válasz Norby007 #60396 üzenetére
Én ebből a keretből úgy vennék egy 50GT60-at mint a sicc, de ez én vagyok, szvsz ez a legfaszább ár-érték arányú készülék az egész tv piacon! Viszont ez ugye kisebb mint az általad kikötött minimális méret. Az általad felsorolt tévék közül egyértelműen a Samu 60F5500-at venném, szintén egy igen jó ár-értékű cucc, nagyon jó képpel és tekintélyes mérettel, 55ST60 is jó választás, csak az a baj, hogy valszeg már nem fogsz kapni sehol, mert elfogytak.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
milszab
senior tag
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
ST60on van valami beállítási lehetőség, hogy TV bekapcsolása után ne a Home screen jelenjen meg először, hanem rögtön a TV adásra "váltson"? Sokkal praktikusabb lenne ha először a TV adás jelenne meg és ha valamit akarok akkor a HOME gombbal úgyis megnyitom a home screent..
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
efi99
őstag
válasz hunspikey #60410 üzenetére
"Tetszenek" ezen a patikamérlegen kimért és megadott értékek, csak éppen azt nem veszi figyelembe, hogy a helység milyen (fényviszonoyok), meg az ebben ülő ember szeme milyen, meg milyen messziről nézi, meg mit néz.
Ha lenne tökéletes beállítás, akkor azt nyilván bele is égetnék a szoftverbe, úgy hogy ne is lehessen elpiszkálni, de hát ugye nem teszik.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
dedy70
tag
válasz kicsi kecske #60416 üzenetére
A legelső Home screen (balra kell lépegetni a távirányítóval) a tv adás teljes képernyőn, kivéve a felső információs sávot, de az eltűnik pár másodperc múlva.
-
őstag
válasz zsoltee10 #60412 üzenetére
GT60-am van, de többnyire együtt kal az egész évjárat. Én az automatikus frissítést kikapcsolom, mert ne keresgessen óránként, vagy naponként, ha úgyis max 4-5 frissítést adnak ki egy típusra. Illetve így kevesebbet fogyaszt készenléti állapotban a tévé.
Amikor eszembe jut a hálózati menüben rábökök a frissítésre, ilyenkor jelzi, hogy van-e új, vagy a legfrissebbet használom.
-
nuke7
veterán
válasz Norby007 #60396 üzenetére
1) berakod dinamikusba a gyerekfilmeket - és tök jó nappal is, gondolom nem a színek miatt nézik a gyerekfilmet…
2) normális nézési távból (2.5m-től felfele) nem tudod megmondani, hogy milyen sub-pixel struktúra
azalatt is csak akkor, ha nagyon-nagyon jó szemed van.3) a ledes lcd-k képe 600ezres ár alatt kb. hányás szerintem…
+1) nálam megnézheted a 60F5500-at.. nem jó körülmények között.
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Dave567
addikt
válasz Gabesz26 #60331 üzenetére
Igen, az lehet ő is úgy használja csak nem mindegy mennyi ideig Lehet használni mondjuk, hogy naponta kétszer van bekapcsolva, de nem biztos, hogy jót tesz egész nap nyúzni.
Amúgy a ghostot mivel tudom előhozni, az az mire kell ügyelnem, hogy ne legyen?(#60335) kolosszus87: Hát köszike, még van egy kis időm gondolkodni ezen az egészen, kockáztatni nem akarok, biztosra kell mennem, mert ilyen tv vétel egy jó darabig nem lesz. Ez lesz az első komolyabb tv-m, és egyenlőre az utolsó is.
Ha ilyen gyakran használod te is, nem növekedett meg a villanyszámlád kicsit? Mert oké, hogy napi 3óra használatkor nem eszik sokat, de napi 12-13óra használat szerintem megtekeri az órát. -
kicsi kecske
tag
válasz dedy70 #60418 üzenetére
Eddig stimm, de olyan lehetőség nincs, hogy bekapcsolás után ne lássam a tv adást/appokat/home szarokat osztott képernyőn, hanem mint egy 100 éves videoton tvnél egyből mondjuk az xy csatorna adása jelenjen meg, és csak akkor hozza fel a menüt ha én rányomok?
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
M_AND_Ms
veterán
válasz kicsi kecske #60424 üzenetére
dedy70 (#60418) leírása alapján pont ezt tudod elérni.
Amúgy ezt a tv kézikönyve is írja, tessék csak elolvasni!
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Gabesz26
senior tag
válasz Dave567 #60423 üzenetére
Ghost-ot leginkább a képernyő ugyanazon területén huzamosabb ideig jelen lévő "tömör" fehér csatornalogók, és ugyanilyen típusú hud-ok okozhatnak. TV adásnál saját tapasztalat alapján pl. mehet bármennyi m1, m2, animal planet, history, tv2 zoom nélkül, ezek nem okoznak ghost-ot, mert áttetsző a logójuk. Ezzel szemben pl. az eurosport, illetve a sport tv csatornalogói a legdurvábbak (vakító, tömör fehérrel).
Ha váltakozva használsz különböző játékokat, illetve a filmezésre, és a játékra felváltva használod a tv-t, akkor nagy baj nem lehet.
Játékoknál ráadásul manapság már azért sem nagy gond, mert ritka az, hogy nem tudod állítani, h mi jelenjen meg a képernyőn, és a hud-okat is testre lehet szabni. Ezért is írtam, h aki hajlandó ezt a plazma betegséget helyén kezelni, annak nem jelenthet problémát a ghost (arról már nem is beszélve, h normál használat mellett ritkán látható, általában csak tesztábrákon lehet észrevenni).
-
kolosszus87
senior tag
válasz Dave567 #60423 üzenetére
Nem növekedett meg a villanyszámlám, a plazma fogyasztásról szóló legendák manapság nem helytállóak. A modern plazmák, már gyakorlatilag átlagfogyaztásban hasonló szinten vannak, mint a sima, nem ledes lcd-k!
Az 50UT50-em átlagban olyan 170w körül fogyaszthat, egy ugyanekkora ledes lcd meg mondjuk 80-100w-ot, a ps3 is kajál annyit mint a tv-m, a PC-m meg jóval többet is. 8-10 éve egy ugyanekkora plazma átlagfogyasztása 4-500W is lehetett, akkor terjedtek el a rémhírek a fogyasztásról, ami sajnos mai napig él az emberek tudatában. Fontos tudni még, hogy a plazma fogyasztása nem állandó, világos képtartalomnál többet, sötétnél kevesebbet eszik, így jön ki egy átlag. Egyébként olyan rengeteget nem megy nálam a tv, napi 3-4 óra átlagban és vannak napok, hogy egyáltalán nem, tv műsorokat szinte egyáltalán nem nézek, szinte csak film+játékra van használva.Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Shadowbull
addikt
válasz DM-Fan #60407 üzenetére
a lenyeg az hogy ettol erosebb ne legyen. A ventilatorokat sokkal jobban hallani, az egy allando jol hallhato zaj. De szerintem megszokhato.
Mondjuk nalunk mindig halkan megy a teve, 10es hangeron vagy alacsonyabban. egyebkent meglepoen jo hangja van.
(#60410) hunspikey
koszi, bar annyit megtanultam itt hogy minden panel mas, es tok mas beallitasi ertekek is kijohetnek.
Janos johetne kalibralni, bar nem tudom mennyiert vallalja a müncheni kiszallast
[ Szerkesztve ]
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
xbrbiz
tag
Itt fent van az uj v3.875 fw.
http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/download/fw/eu_2013/down_eu_uk_cis_03.html
-
hunspikey
őstag
Jó hát nézd az a helyzet, hogy ha nem vagy teljesen kasu akkor magad is látod, hogy mennyi az a brightness ami még sötét részletet hoz, de nem ad általános panel dithert. Ez egyébként a 65vt60-nál 9-es érték. Aztán azt is könnyű belátni, illetve ezer helyen le van írva, hogy 2.4-es a gamma target.
A rec 709 is adott - illetve a panel hajtás fényerő is, mert low-n dupla a fekete, high-on nézhetetlen. Ezek a sarok értékek, e mellett lehet játszani a kontraszttal ami attól függ, hogy milyenek a fényviszonyok - ezt a hibát elismerem - lehagytam, hogy éjszakai filmezéshez való értéket közöltem. Egyébként meg azért 46 mert itt a legjobb a fényerő/dither zaj/árnyalat értéke a panelnek.Egyébként olyan messze nem állhatok az igazságtól, mert tőlem függetlenül DM-Fan TV-jén is ezeket az értékeket láttam, mert ő is itt látta a sweet-spot-ot.
Én nem azért írtam le azt amit írtam mert ez a szentírás, pusztán egy támpontnak esetleg valakinek jó lehet, aztán majd úgy is tekergeti ahová akarja, illetve 500 óránál meg be kell kalibráltatni.
Azt viszont sajnos nem tudom elfogadni, hogy ahány szem annyi féle helyes érték van - erre a kalibrálás a legjobb bizonyíték: egy helyesre kalibrált mód van, minden ami eltérés az rontott kép.
Egyébként meg nem lőttél mellé azzal, hogy "bele kéne égetni a helyes beállítást a szoftverbe" - igen külföldön ez történik: PIN kóddal van zárva a pro mód, pont azért mert egy helyes érték van - tehát igen is teszik ezt eléggé hozzáértő emberek.
Illetve én úgy gondolom, hogy a THX is ilyen, nem tudod eltekergetni, kár, hogy 2.2-es gammára van belőve...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Poplacsek #60433 üzenetére
Németországnak szánt verziók. Teljesen azonosak a hazaival.
hunspikey: egyetértek. Annyival egészíteném csak ki, hogy a kontraszt megválasztásánál valóban tekintettel kell lenni a környezet fényességére, illetve ugye ez az egy érték valamilyen szinten tényleg ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti intenzívnek látni a panelt, mert van, aki azt kedveli, ha rendesen izzik, van, aki pedig a naturális, vetített képhez hasonló panelt kedveli. Egyik sem zárja ki, hogy a kép egyébként színhelyes maradjon, lehet, sőt, adott esetben kell is kalibrálni több környezeti fényviszonyhoz is.
A gyárilag beégethető értékek azért nem lehetségesek, mert tényleg minden panel egyedi és a dolog elbukhat a kiszolgáló készülékek minőségének, beállításainak szórása miatt is, az adott esetben korlátozottan (vagy épp bőségesen) rendelkezésre álló színtér beállítások miatt, stb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
zapco1269
tag
Az új szoftverfrissítést letöltötte már valaki VT60-ra? Ver. 3.875
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz zapco1269 #60439 üzenetére
És változott valami is érdemben -vagy csak valamelyik smart app miatt kellett?
Némi googlizás után annyit már megtudtam, hogy csak a hexa processzoros modellek kapták meg- tehát ST nem. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
manoska
tag
Sziasztok Legyetek kedvesek megirní, nagyjából milyen hosszú ideig volt tartós ghost-otok, ha volt? Nekem mostmár 2-3 hete van egy,kicsit halványult kezdem azt hinni ,hogy nemakar elmúlni. Köszönöm az imformáciokat!
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz manoska #60441 üzenetére
Nekem még az ötvenes VT szérián volt egy elég makacs - nagyon érzékeny a szemem ezért raiff sárgával, meg néha kék égbolton láttam egészen 2 hónapig. Retek logó volt persze- drága anyám tolta bele, míg szabin voltunk az asszonnyal. De kijött az is és nem égett bele.
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #60435 üzenetére
Teljesen így van - bár akkor már, hogy tökéletesen teljes legyen a kép azt is említsük meg, hogy az emberi szem sajátossága révén, ha nagyon nappali fények vannak, akkor szerintem érdemes a gammát is változtatni. Ez pont olyan, mint a loudness funkció hallásnál - nem lineáris a hangerő függvényében a frekvencia érzékelésünk.
Lehet szentségtörésnek tűnik, de én a hdmi2-re a gyereknek mesét nézni benyomtam 80-as kontrasztra, dinamikus gammát is bekapcsoltam, amúgy a fő kontrollnál 2.2-re raktam, panel fényerő: med, és még okosan bekapcsoltam a környezeti fényérzékelőt is. Így reggel 7-ről amikor még tök sötét van, reggel 8.10-ig szépen tudja a kis meséket nézni és a TV gyönyörűen megy a fények "után". 80-as kontraszttal is teljesen sötét a képe - nem bántó amíg nincs fény kint.
Ezt imádom a Panasonicban - minden bemenetre külön beállítások adhatóak
-
Norby007
tag
válasz kolosszus87 #60414 üzenetére
Igen sajnos az 50" kicsi, mert négy méterről fogom nézni. Úgy nézem, hogy az 55ST60-at már a pana boltok nem árulják, még három webshopban kapható, de azért jó lenne előtte látni is működés közben.
A Samu 60f5500-at is jó lenne megsasolni. Innen a fórumról egy kedves ember felajánlotta ezt a lehetőséget, amivel élni fogok ha lehetséges, de sajnos arról egyelőre több negaítvat olvastam, mint pozitívat. De a mérete annak lenne az igazi és még plazma is. -
hunspikey
őstag
válasz panpeter92 #60448 üzenetére
Eeeerrr, ezt nem láttam, hogy ennyire meg van húzva a fék. Ez esetben nagyon nehéz a szitu...
-
Norby007
tag
válasz panpeter92 #60448 üzenetére
hát igen az sajnos nem az én világom, még ez a 340 körüli összeg is igen fogcsikorgató. 400 ezer felett tv-ért csak akkor adnék pénzt, ha havi 1 millió lenne a fizum. Egyszerűen fel sem tudom fogni, hogy ezt ki engedheti meg magának. Nem beszélve arról, hogy ez csak egy nyavajás tv. Inkább az a borzasztó, hogy kiadok valamiért 350 ezer pénzt és jó eséllyel ezért csak egy kompromisszumokkal megspékelt cuccot kapok. Én úgy gondolnám, hogy ennek kéne a felső kategória árának lennie. Tele vannak az üzletek 5-6-7-800 ezres készülékekkel és már bőven ott vannak a milliós és a feletti készülékek is. Nem értem, az átlag bér meg bruttó 220. Miről is beszélünk itt, kinek pakolják tele ezeket az üzleteket ezekkel a masinákkal?
Már majdnem politizáltam, de olvastam, hogy azt nem lehet. Szóval lehet, hogy inkább nem is fogok semmit venni, mert annyit meg nem ér, hogy kiadjak a kasszából 350 ezer pénzt és utána meg azt nézhetem, hogy milyen szar, miért is nem vettem 1 millióért tv-t.
Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy ennyi pénzért nem lehet egy normális tv-t venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?