Új hozzászólás Aktív témák

  • Norby007

    tag

    Sziasztok,

    Tv vásárlás előtt állok. Hetek óta olvasgatom a fórumokat (legtöbb hasznos infót innen szereztem eddig!) teszteket (bár sajnos abból hazánkban nagyon kevés lelhető fel) illetve külföldi oldalakat, teszt leírásokat.
    A keret max 370 ezer Ft de ez már a lélektani határ és nem is nagyon szeretnék ennyit kiadni tv-ért, csak a pana miatt ami a listán lesz toltam ki ennyire esetleg. Inkább az elfogadható még a 330-340 ezer Ft.
    A tv-nek minimum 55" kell lennie, de nem lenne baj a 60 sem :-) Ezen kívül ragaszkodom a 3d-hez, wifihez, más nem nagyon számít, ja és akív 3d kéne, mert azt olvastam, hogy csak abban lehet full hd 3d.
    Elsősőrban filmek pc-ről 98 %, tv adás 1 % (forma 1 és semmi más), és esetelg 1 % számítógépes játék.

    A következők a résztvevők:

    Samsung UE55F6500 315 e
    Toshiba 58L7365DG 338 e
    Sharp AQUOS LC-60LE652E 340 e
    Samsung PS60F5500 340 e (plazma)
    Panasonic VIERA TX-P55ST60E 370 e (plazma)

    Először az első samsungot néztem ki, aztán hallottam és már sajnos láttam is a szappan opera effektusról, amit nem tudok lefogadni. A film, a látvány nem ilyen, így nem lehet filmet elfégadhatóan nézni, teljesen megöli az egészet. Én megrögzött "filmbuzi" vagyok (ha lehet ilyet itt használni) ezrét elfogadhatatlan ez a dolog.
    Ezért kezdtem el plazmákat is nézni de sajnos csak a fenti két versenyző maradt, mert a többi 3d-vel jóval drágább. Viszont nem nagyon érdekel a feketék mélysége, mert azt mókosvakításnak gondolom, a mostani jó kis 32"-os hannspre készülékemen tökéletesen megfelel a feket, pedig az egy jó öreg (6 éves) LCD tv 50 Hz-el.
    Az igaz, hogy plazmán nincs soap opera effect egyáltalán?

    Nagyon megörültem mikor megtaláltam 340 e-ért a PS60F5500-at, de aztán jól elszomorodtam, mikor külföldi oldalon olvastam a tesztben, hogy veszettül tükröződik a felülete, nappali szobába nem ajánlják csak sötétben lehet nézni, (pedig gyermekeim nappal nézik a mesefilemeket, és akkor bizony szemben van tv-vel az ablak!) és az is kiderült, hogy pentile pixel mátrixos és a képének élessége elmarad más palzmákétól. :(

    Ekkor kezdtem el a panasonicot nézegetni, de annak az ára valahogy nagyon nem tetszik és olvasatam arról is néhány negatív dolgot, már nem tudom mit.

    Ekkor ismét visszakanyarodtam az LED-es lcd-k hez, mert olvastam, hogy a képjavító eljárást ki lehet kapcsolni, vagy lejebb venni és akkor megszűnik a szappanopera effektus. Erről ma meggyőződtem a media marktban is egy sony 55"-nál (397 e), de látható módon a minőség rovására történt ez meg.
    Kérdésem az, hogy ez így működik a többi tv-n is? Ha leveszitek akkor a kép minősége gyengül?

    És ma kezdtem nézegetni a Sharpot és a Thosibát, de sajnos ezekről sehol semmi véleményt nem találok, még külföldi oldalakon sem. Sajnos a Sharp-nál még a Wifihez is kell egy usb adaptert venni és még szemüveget sem adnak hozzá egyet sem. De 60" és a Sonyval együtt használ X-Gen panel van benne. A Thosibáról meg semmit nem tudok.

    Mit vegyen az ember? Mi éri meg? Mi a véleményetek? Van itt valakinek a fenti PS60F5500 samu palzmája?
    Ha igen mi a véleménye róla? Ezt sajnos sehol nem tudom megnézni működés közben. Már arra gondoltam, hogy megveszem egyenként mindet a netről tesztelem 8 napig aztán visszaadom :)
    ELőre is köszönöm építő jelleggű hozzászólásaitokat.

Új hozzászólás Aktív témák