Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Norby007 #60450 üzenetére
Hidd el, szerintem egyikőnk sem keres 1 millió forintot havi szinten - azért nem túl sokan keresnek ennyit és akik ennyit keresnek, azok nem feltétlen írnak ide, mert annyira nem veszik a szívükre a dolgot. De nem is egy havi bérből kell megvenni ezeket a készülékeket. Ezek tartós fogyasztási cikkek, jó eséllyel legalább 5 éven belül nem veszel másikat, de úgy lehet, hogy még hosszabb távon sem. Magam sem sokkal keresek többet az átlagnál, kicsivel az átlag fölötti bérezésű vagyok, de nem sokkal és még bőven-bőven a középosztály sűrejébe tartozok. Nekem konkrétan több évi spórolás és félretett extrák eredménye ment el most a TV-re, de igazából nem sajnáltam rá, mert ezt a pénzt kifejezetten erre a célra pakoltam félre, mert ez a hobbim, ezt szeretem csinálni. Van, aki autót tuningol, más ritkaságokat gyűjt, megint más vagyonokat költ utazásra. Nekem a filmezés a gyengém, minőségi megjelenítőn. Nyilván nem egy létminimumon tengődő egyedülálló fog ilyen értékű TV-t venni, de ugyanakkor azért ez nem is csak a felső tízezer kiváltsága - ahogy magad is írod: tele vannak a boltok ezen termékekkel. Sajnos sok a felelőtlen ember is, aki áruhitelekbe, személyi kölcsönökbe hajszolja magát, iszonyatos THM-mel, mert meggyőzi a marketing, hogy neki múlhatatlan szüksége van ezekre a termékekre. Nincs! Ez az abszolút luxus kategória, sajnos ez van. Ilyesmibe akkor vágjon az ember, ha nem kell emiatt a szájától (vagy ami még rosszabb: a családjáétól) elvennie a falatot és nem ez fogja veszélyeztetni az egzisztenciáját, lakás-/autóhitelét, stb.
Hidd el, ha 350 eFt-ért veszel egy 50GT60-at, egyáltalán nem fogod azt érezni, hogy szar termékre adtad ki a pénzed, sőt, imádni fogod! Ennyi pénzért ez egy nagyon-nagyon normális TV.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
Azért az 50GT60 egy normális TV (350K)
A 220 bruttó, pedig a lakosság egy része, nem minden munkavállaló átlaga ( bruttó 229.000,- )
Nagyok az igények, vagy kicsi a pénztárca, ahogy tetszik
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
BBéci
legenda
De lehet venni normális tévét, csak kisebb méretben. Ha már említetted az átlagbért, az átlagos családok 32-42 colos tévét vesznek, nem 60-ast. Az egyelőre luxus! 350000 forintért vagy szerény minőséget kapsz 60 colosban, vagy beéred 50 colossal, ami közel VT60 képminőségű. a neve: GT60.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gicz
addikt
válasz kovadika #60454 üzenetére
én st60 feketéjét sem érzem annyira acélosnak, az f5500 meg sokkal világosabb... vagy 50gt60-at vennék a helyében, vagy 55st60-at. de f5500-at nem. oké h 60 col, de nincs szűrő, "nincs" fekete, pentile mátrix....
mondjuk cserébe kevésbé ghost érzékeny talán
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Abban biztos vagyok, hogy négy méterről a pentile-ból az égvilágon semmit nem vennél észre. A fekete nem Pana szintű, de ezzel meg lehet barátkozni. Ebbe a méret/minőség vitába felesleges is belemenni, mert mindenkinek mások a preferenciái. Én mindig a méret előnyben részesítését szoktam javasolni a laikus (nem videofil) felhasználóknak. Eddig még senkitől nem kaptam olyan visszajelzést, hogy bárcsak a kisebb tévét venne volna meg. Amúgy 50 vs 60 col.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
-
StLui
veterán
Ha nem lenne eladható a VT én nem cserélném el a 230eFt-os projektoromat egy vadonat új 65VT60-ra, nekem semmilyen feketeszint nem pótolná a moziélményt 3 méterről, 235 széles kép
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
BBéci
legenda
Vagyunk néhányan igényesebbek a képminőségre. Nemrég meséltem, hogy amikor Sony W905 volt nálam tesztelésen, minden filmet az Epson TW6100-zal (430-450000 Ft) vetítettem egy 350000 forintos CineMaster vászonra. Amikor a Sonyt Pana GT60 váltotta, többé be sem kapcsoltam a vetítőt, inkább visszaküldtem a forgalmazónak.
(#60459) Gicz
Akkor számodra a ZT60 sem lenne megfelelő.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gicz
addikt
válasz kovadika #60461 üzenetére
de az f5500 plusz 5 colért egy 55st60 hoz képest rengeteg kompromisszum. 5 col = pentile mátrix, nincs szűrő, rosszabb fekete?
4 méterről is tutira látni hogy valami nem oké azzal a képernyővel. galaxy s3-on is elvileg 30 centről semmit nem szabadna látni abból h pentile, én mégis látom, és számomra használhatatlan telefon emiatt.
BBéci: hát igazából tényleg nem. teljesen őszintén: hogy a fenébe lehet az hogy robotokat lövünk ki a marsra, 500 méter magas irodaházakat építünk, tizenpár óra alatt átkelhet bárki az óceánon, a föld másik oldalán beszélhetsz bárkivel akár videóval egybekötve realtime, és nem bírunk egy feketét normálisan megjelenítő, dithertől mentes kijelzőt gyártani? ez engem nagyon idegesít
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz kolosszus87 #60428 üzenetére
Hát igen, na majd meglátjuk, majd össze hozom valahogyan a dolgokat
-
kovadika
őstag
55ST60-at azért nem javasoltam, mert nem lehet már kapni. Mellesleg ahelyett is 60F5500-at vennék 4 méterre (3-ra már nem). Én láttam élőben is 60F5500-at és semmit nem lehetett észlelni a pentile-ból ekkora távolságból. Dokumentumokat, weboldalakat nem nézegettem, ahol ez kiütközött volna, de én ilyesmire nem használok tévét.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz kovadika #60465 üzenetére
media marktban láttam én is élőben, és valami samu demó ment rajta, naplementés jelenettel, kb 3 méterről még iszonyú pöttyös volt szerintem. de hogyha st60-at annyira nem kapni sehol, akkor igazából felesleges az egész értekezés. eleve olyan listát kell írni neki, amiben csak az van ami kapható is.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz Norbi 72 #60455 üzenetére
Egy hete ezen töprendek és is. Ha elérhető lenne még 55ST60, akkor beáldoznám az 5"-et, de így nálam is +1 a 60"-es Samsung 5500-ra.
Lehet, hogy világosabb a feketéje, mint a Panának de ezt átlag felhasználó szerintem nem, csak igazi videofil fogja értékelni. A Samu feketéje, színei, mozgóképe még így is földbe döngöli a legtöbb, árban 600K alatti LED-LCD TV-t.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Shadowbull
addikt
válasz Poplacsek #60436 üzenetére
A W-s verziok Nemetorszagban is dragabbak, meghozza jelentosen, holott gyakorlatilag semmi kulonbseg nincs a simahoz kepest, en sem W-st vettem. Az egyetlen gyakorlati elonye a 4 ev garancia, amit akcioban adnak hozza, a simahoz meg nem. Egyebkent meg majd ezer euroval dragabb mint a sima, szerintem annyit nem er meg a plusz 2 ev garancia.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Shadowbull
addikt
Elso korben szerintem erdemes lenne kicsit korulnezned: a vilag nem Magyarorszagbol all. A globalisan arult termekek arait globalisan lovik be, nyilvan vannak elteresek a nagy regiok kozott (USA vs. EU) de regiokon belul nem igazan vannak.
Magyarorszag raadasul nem is igazan komoly piac, a globalis gyartok eladasainak toredeket teszi csak ki, ezert a magyarok azt kapjak amit a tobbiek, es az arakat a nagy felvevokepessegu piacokra lovik be, mint pl. Nemetorszag.Masreszt azert Magyarorszagon is van egy igen jelentos reteg, akiknek ezek az arak annyira nem veszesek, havi egymilliot mar egy multinal is lehet keresni kozepvezetokent, es akkor a vallalkozokrol ne is beszeljunk, egy kisebb, 80-100 fot foglalkoztato ceg tulajdonosa ettol tobbet is ki tud venni havonta a cegbol es ilyenek ezerszamra vannak az orszagban.
Azt gondolom egyebkent hogy az embernek elso korben a sajat lehetosegeivel kell tisztaban lennie, es ha atlagfizetest visz haza, akkor ne gondolkodjon 800e forintos teveben, mert az nem neki valo. Ahogy nem neki valok a premiumautok, a luxusutazasok es a draga ettermek sem. Szar ezzel szembesulni, de vagy megbaratkozik az ember ezzel, vagy megprobal tenni ellene.
Es vegul: az elmult 25 evben a muszaki cikkek baromi olcsok lettek, a belepo kategoriat gyakorlatilag fillerekert szorjak az emberek utan. Igy aztan el is szoktak a nagyobb arcedulaktol. Apamek 89-ben vettek egy nagykepernyos Orion Orchidea tevet, es ha jol emlekszem 70e forint volt. Akkoriban az atlagkereset olyan 8000 forint korul lehetett, de vegyunk 10e forintot: az a teve 7x atlagkeresetbe kerult es mindenki normalisnak vette hogy az annyi. Az mai atlagfizeteseket nezve masfel millio.... Ma egy fel atlagfizetesert teljesen jo, hasznalhato, nagy lapostevet kapsz. Nem csoda hogy az emberek az ilyen draga tevekre furcsan neznek, holott 25 eve meg siman megvettek volna.
Es vegul: dragak ezek a tevek, ettol fuggetlenul a Panasonic gyakorlatilag az elmult 5 evben csak veszteseget termelt a plazmatevekkel, meghozza tobb milliard dollaros nagysagrendben evente... Nem csoda hogy kinyirtak az uzletagat.
[ Szerkesztve ]
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Cok3
csendes tag
50GT50-hez tud valaki hasznalhato, de nem 20K/db aron adott szemuveget? Az infras is jo hozza vagy csak bluetooth?
-
tisn
addikt
válasz Shadowbull #60473 üzenetére
havi egymilliot mar egy multinal is lehet keresni kozepvezetokent, es akkor a vallalkozokrol ne is beszeljunk, egy kisebb, 80-100 fot foglalkoztato ceg tulajdonosa ettol tobbet is ki tud venni havonta a cegbol es ilyenek ezerszamra vannak az orszagban.
szerintem a vallalkozokkal tevedsz, ennel mar a 10-20 emberkes cegek vezetoi is tobbet tudnak kivenni
de nekem is volt vagy 2 ev a 7 evnyi vallalkozosdibol, amikor megvolt ennyi (ha inflat is nezek, akkor lehet, hogy tobbszor is) (ugye tokegyedul dolgozom)vegul is 1M csak kb. havi 3300 ejro, az nem olyan oriasi penz
mondjuk biztos nem vennek atlagfizubol egy vt, max akkor, ha 3 havi tartalek, meg 1 evnyi fizetesnyi befektetesem megvan
-
dgabro
tag
válasz Shadowbull #60473 üzenetére
"Apamek 89-ben vettek egy nagykepernyos Orion Orchidea tevet, es ha jol emlekszem 70e forint volt."
Na igen, de nem is 5 évig használták, hogy utánna vegyenek egy mégnagyobbat, mégjobbat. Volt egy TV, és használták amig bírta. Persze lehet, hogy nálatok nem így volt, és csak saját példából merítek, mert a szülők a '90-es évek közepén nálunk is vettek egy 72 centis Panasonic TV-t kicsit több mint 100ezerért. Használták utánna vagy 13-15 évig, és az öreg a mai napig emlegeti és visszasírja..
Bár tény és való, hogy ha nagyon hasonlítgatni akarjuk, akkor nem egy akkori árnak megfelelő majdnem egymilliós TV-re cserélték, hanem egy Samsung LCD-re, de általánosságban elmondható szerintem, hogy ennyit változott a világ, hogy nagyon kevés embernek jut eszébe ma már TV-t venni a 800ezer forinttól induló kategóriában, már csak azért is, mert tényként kezelik, hogy nem fog ez már 13-15 évet bírni.Tehát érted, a szülők azért vettek több havi fizetésből TV-t, mert nem jó eséllyel 5 évre terveztek, hanem kicsit huzamosabb időre.
Ettől függetlenül egyet értek, és mindenkinek magának kell eldöntenie mire futja. Nem kell TV-t venni 8-900 ezerért. Főleg nem hitelre./OFF]
-
Gabor970
addikt
válasz dgabro #60478 üzenetére
72cm-es, 2000-ben vett samsungunk most adta meg magát. Legalábbis már nem javittatom meg. Bekapcsolás után kb egy perc mire jön a kép, addig csak hang van. Ennyit kibirna a c430, meg lennék elégedve Megbeszéljük 2024-ben...
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
M_AND_Ms
veterán
válasz dgabro #60478 üzenetére
Azt ne feledd, hogy a televízió technikában az első adástól kezdve gyakorlatilag egy nagyobb fordulat volt az utóbbi évekig, a színes adás megkezdése. Amit megvettél pl.: 80-as évek végén tv-t (txt, kábeltuner, távirányító) az ki tudott szolgálni az utóbbi évekig, mert semmilyen technikai újításnem igényelte a váltást.
Most épp egy változást élünk (lapostévé, hd, 3d, okostévé ,stb.) Ez gerjeszti a váltást.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
dgabro
tag
válasz M_AND_Ms #60480 üzenetére
Nem felejtem. Épp ezért mondom, hogy változott a világ. Ma már nem vesznek az emberek 10-15 évre Tv-t (ez esetben mindegy milyen okok miatt), ezért fölösleges ahhoz hasonlítani mi volt a 89-ben meg a 90-es években, amikor 70ezerért vettek TV-t, 8000 Ft-os fizetés mellett. Csak így értettem.
-
Dorian
félisten
válasz dgabro #60481 üzenetére
Szerintem ez még ma is csak az emberek nagyon kis részére érvényes. A nagy tömeg nem vesz - és nem is akar venni - minden kétséges értelmű újításért új készüléket. Egy nagyobb hullámban lecserélték a CRT-t, és az új megy amíg be nem döglik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz dgabro #60483 üzenetére
Persze, hogy nem. Miért is tennék? Igényüket bőven kielégíti jóval gyengébb és olcsóbb készülék, valamint sejtik azért, hogy ezek nem mennek már 25 évig. De a kétévenként marketingújítások miatt a nagy többség nem fog cserélni, csak ha bedöglik. És azért a mai tévék többsége is kibír valószínűleg 10-15 évet.
Nincs ez a téma semennyire sem messze a plazmától, hiszen tévé. Házimozi erősítők topikjában is rengeteg szó van sztereó rendszerekről, mert kapcsolódnak. És nincs is ezzel baj. Amúgy ahogy szűnnek meg a plazma eladások, logikusan egyre több lesz ebben a topikban a hasonló, nem szorosan kapcsolód téma.
lemmy9:
Van még CRT bőven, de a nagy bumm már lezajlott. Legalábbis nyugaton, és kevésbé, de itthon is. Most a fejlődő országok piacán van ilyen szempontból a nagy biznisz.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz DjKoxi #60485 üzenetére
CRT-ben a 100Hz egy elég elfuserált dolog lett. A nem videophilek is egyből kiszúrták azokat az irdatlan utánhúzásokat. Egy ősi LCD is csak csak nyomokban produkált olyat.
A 16:9-s CRT meg csak valami túlpörgött mérnök ötlete volt, hiszen sehol,semmiféle forrásanyag nem indokolta akkor.De ezek közül egyik se indokolta, hogy gyorsan vegyünk új tévét, mert nem tudjuk nézni az adásokat. Amúgy, ma sem szalad mindenki új tévéért. Talán a laposság mozgatta meg a sznobok nagy részét (és nem a hd, meg a 16:9)
-
rgeorge
addikt
válasz M_AND_Ms #60487 üzenetére
Ezt nagyon nem értem. A tavaly eladott Sony CRT-m 100Hz-es volt és 16:9-es, semmilyen utánhúzást nem láttam, nagyrészt sportot néztem azon is. A 16:9-et pedig már a DVD-k is indokolták.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
M_AND_Ms
veterán
válasz rgeorge #60488 üzenetére
90-es évek közepén műszaki (hi-fi, video) üzletben dolgoztam. Ott volt jó pár 100 Hz-es tévét (Pana, Sony, stb) mindegyiken volt utánhúzás. A legszebbeket a snooker asztalon a golyók húzták: kb: 10-15 cm hosszan.
Aztán lehet, hogy utána fejlődött a technika, de valszeg akkora hype-ot nem ért el a vásárlók körében.
-
-
wdarty
tag
Tudtok oldalakat ahol ST60-ra vannak beállítások. Mint pl ez:
http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=939 -
charg
tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ha neten rendelek egy TV-t akkor pixelhibára lehet tesztelni a boltban és utána házhozszállítást kérni? (pl. Edigital-ban)
Nem szeretnék plussz köröket futni, ha pixelhibás, de a 8 nap elállási időről sem szeretnék lemondani.Másik kérdésem, hogy a feliratokkal nincs olyan probléma mint a csatorna logókkal?
Szóval órákon keresztül egy helyen jelenik meg a felírat. Nem fog beégni? -
-
FishAir
senior tag
válasz wdarty #60493 üzenetére
Ennek csak akkor van értelme, ha előtte futtattad 100 vagy hány órát a diákat egyhuzamban onnantól, hogy először bekapcsoltad a tv-t. Tehát ugyanúgy járatódott be a képernyő, mint amihez az értékeket adták. Egyébként is amerikai st60-hoz vannak a beállítások nem eushoz.
iDontcare
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest