Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz tamáspapa #60258 üzenetére

    Köszönöm a további gratulációkat! Nagyon sok pénz a 65VT60, de komolyan mondom, akinek ez a fő hobbija, esetleg régóta spórol a projektre és hosszú távra keres minőségi megjelenítőt, normális méretben, az ne habozzon! Zseniális a készülék, minden tekintetben és nem túlzok.

    Amennyit eddig volt időm foglalkozni vele (12 óra van a TV-ben), az alapján azt mondom, hogy ennél jobb TV-re nekem személy szerint nincs szükségem.

    Pár dolog, amit eddig megfigyeltem az épphogy beállított, nagyjából "szemre kalibrált", nyers panelű TV-n:

    1. Poszterizáció-téma: ha a G20 által produkálthoz képest vizsgálom, akkor azt mondom, hogy a VT60-on nincs. Illetve ez így nem igaz, mert ki lehet csalni belőle, ha mondjuk úgy kapcsol be az ember 1080p Pure Direct módot, hogy nem megfelelő a forrás. De az egyik első dolog, amit vizsgáltam, az pl. a Sanctum c. film nyitójelenete, ahol sötétben, vízben lebeg a srác és fölülről jön egy fényforrás, ami megvilágítja. Na, ez a G20-on olyan lépcsős átmenetes és poszterizált volt, amilyen csak lehetett, itt a VT60-on SEMMI, de értsd: semmi lépcsősség, gyönyörű tónusú, finom plasztikus kép fogadott. TV-adásoknál sem figyeltem meg durvább poszterizációt - mondjuk nálam korábban sem annyira volt jellemző, mert jó minőségben ad a szolgáltatóm.

    2. Foszforlag-téma: eddig nem láttam, de játszani nem játszottam még, ahol durvábban látszani szokott. Filmjeleneteken, amit eddig néztem, zérus a foszforlag mennyiség, durva mozgásoknál sem észleltem semmit.

    3. Line Bleeding-téma: van a VT60-on is, de nem olyan drasztikus. Kiélezett helyzetben láttam eddig egyszer: homogén felület elé behívtam a menüt. Na, ott láttam, megvan, nem is számítottam rá, hogy nem lesz, anno a Kuro-n is láttam minimálisat.

    4. Mozgásmegjelenítés-téma: nincs darabos mozgás, már a G20-on sem volt, de itt sincs. Ha megfelelően a beállítások, jó a forrásanyag és a lejátszó beállítása is, akkor abszolút folyamatos a kép, nulla röcögés.

    5. Ghost-téma: hihetetlen, de eddig nem láttam. Komolyan, magam sem akartam hinni, pedig elég sokat benne voltam a menükben, csatornaszerkesztőben és elég sokat vizsgálom most még a panelt egyszínű képekkel, hogy kiszűrjem az esetlegesen jelentkező pixelhibákat, de ezeken sem látok semmi ghost-ot, még akkor sem, ha közvetlen előtte sokat b*sztattam a menüt, mondjuk a képiek finomhangolása okán. Nagyon-nagyon jól tolerál eddig, még viszonylag magas kontrasztnál is. Most kicsit nyomtam a Doom 3-at 3D-ben és fél óra folyamatos játék után sincs semmi, de semmi ghost a HUD-ok helyén, pedig rögtön a játékból kilépve megnéztem egyszínű hátterekkel, még Raiffeisen-sárgával is és SEMMI GHOST. Elképesztő!

    6. 3D-téma: hát, annyira nem voltam hasraesve tőle, láttam már jobb térérzetet is TV-n, leginkább tényleg befelé volt térérzet, de egyébként nem rossz. Egyelőre a PS3-at közvetlen a TV-re kötve vizslattam csak a 3D-t, mert az erősítőm nem 3D-kompatibilis és a BD-lejátszót nem akartam lekötni róla, lehet az jobb 3D-élményt nyújtana, de annyira nem érdekel a téma, még igen kevés 3D-anyagom van (kb. 6-8 darab 3DBD), úgyhogy egyelőre hanyagolom.

    7. Feketeszint-téma: brutális. Nem azt mondom, hogy nem találom a TV-t a sötét szobában, de nagyon impresszív. Ha már egy kis fény is van a jelenetben, akkor simán egybeolvad a kávával.

    8. Smart-téma: hát, nem tudom, de akinek smart-ra fáj a foga, az ettől a TV-től mindent megkap, amit csak akar. Se szeri, se száma az applikációknak a TV-n, Skype, Youtube, beépített kamera, ami előbújik a TV tetejéből, arc- és hangfelismerés, hangutasítás és hangkezelés, Siri-szerű hang-alapú keresés, egyszóval minden van, amire csak vágyik az ember. Tizedét se tudom, micsoda, de annyira nem is érdekel. Saját kezdőképernyők alakíthatók ki, személyre szabható a készülék, akár egy soktagú család minden tagjára is.

    9. Méret-téma: hát, minden, csak nem túl nagy! Azt gondolná az ember, hogy úristen, az 50" után is mekkora ugrás a 65", pedig nem. A 3-3,5 méteres nézési távról azt mondom, hogy ideális a méret, de simán lehetne nagyobb is. Ha 2 méterre ülök le, akkor már van némi wow-faktor, de úgy sem mondanám lehengerlőnek. Jól éreztem már 3 éve is, hogy már akkor ezt a méretet kellett volna választani. Kikapcsolva azért tekintélyt parancsolóan nagynak tűnik, de bekapcsolva ez az érzés már átvált abba, hogy de jó nézni ezt a méretet, kellemes. Ugyanakkor TV-ből ennél nagyobb már tényleg ortopéd és nyomasztó lenne, szóval ezen méret fölött már a vászon a megfelelő megoldás.

    10. Üzemzaj-téma: hihetetlen, de szinte teljesen néma. A ventillátorok hangja még némított készülék mellett is épphogy csak hallható, ahhoz is nagyon kell fülelni. Minimális hangerő mellett már semmit nem észlelek belőle. Tápzaj zérus, panelzajt is csak akkor hallottam, amikor megküldtem 60-as kontraszttal a 65"-os panelt full fehérrel. Akkor némi cicergés hallható nagyon közelről hallgatva hátulról, de gyakorlatilag elenyésző. Szóval kiváló. Kérdés, hogy később a ventik felhangosodnak-e, de alapból elég alacsony a fordulatuk és ha abból indulok ki, hogy a PC-mben 5 év alatt sem hangosodtak fel a ventik, akkor itt sem kell nagyon semmitől sem tartani.

    Összegezve: fantasztikus készülék, abszolút high-end. Annyi beállítási, testreszabhatósági lehetőség van, hogy elképesztő. Eddig nem is találtam meg az optimális beállításokat, a kalibrálás se lesz egyszerű, hunspikey kollégával beszéltük is, hogy célszerű lesz mindkét Prof. módot (plusz esetleg még az Egyéni képmódot is) kalibrálni eltérő karakterisztikájúra.

    Röviden ennyi az első benyomásom a 65VT60-nal kapcsolatban. Már most imádom, pedig csak egy napja van itt. :DD

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák