-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Pulse 3D fülesemen kezdi megadni magát a fülpárna. Van esetleg kényelmesebb, puhább alternatíva, mint a gyári? Aki vett már rá újat honnan rendelt? elég széles skálán látom mozogni az árakat.
Illetve +1 kérdés, mivel soha nem voltam túlzottan elragadtatva ettől a fülestől, mi most az ár/érték arányban ajánlott legjobb wireless füles, amivel 2 óra használat után nem fog úgy kinézni a fülem, mintha valaki megtépett volna? Arctis Nova 7P?
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
válasz Sziltesa08 #142278 üzenetére
Nekem személyes sajnos nem játszik. Tegnap nem, de ma végül sikerült őket elérnem, küldenek futárt.
Én nyomtam 1 factory resetet+kiszedem ma a saját ssd-m, ha esetlegesen csere lenne nálam is a vége, így nyugodtabb vagyok.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
Triwarden emailekre szokott válaszolni? Mert telefonon elérni őket az kb. mission impossible.
Szervízbe küldés előtt azon kívül, hogy az SSD-m kiveszem, meg nyomtam egy factory resetet van még más amit meg kellene csinálni?
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
2021 augusztusban vásároltam MM-ben a PS5-m, még kb másfél hónapig garanciális. Utóbbi 1-2 hétben kb 3* fordult elő, hogy játék közben (GT7) elment a kép, elkezdett a PS kéken villogni, majd elment a világítás is. Kontrollerre nem reagált, ha a PS-en megnyomtam vmelyik gombot csipogott, de nem csinált semmit, csak áramtalanítás után indult újra. Ezzel valószínűleg érdemes lenne garanciáztatni, amíg tudom ugye?
Hogyan zajlik most a garanciáztatás? Nem vagyok pesti, így hogy bevigyem személyesen a szervízbe nem játszik. Szervíz tud küldeni érte futárt, vagy érdemesebb lenne az MM-en át intézni?
Jelenleg bővítve van egy 1 TB-s SSD-vel, gondolom ezt mielőtt garanciáztatom, mindenképp ki kellene szerelni.
Ilyen esetekben javítani szoktak, vagy inkább az egész gépet cserélik?
Előre is köszi az infot
[ Szerkesztve ]
-
-
formula01
senior tag
válasz Peace #103978 üzenetére
Valószínű rengeteget számít, hogy min játszák, mert nagyon eltérnek a vélemények. Én pl. egy FHD IPS gamer monitoron toltam végig a HFW-t, és hiába játszok mindent, de tényleg mindent performance módban, a HFW-t 99%-ban inkább Fidelity módban toltam végig 30 fps-el, mert még úgy gyönyörű volt a játék, talán az első cím, ami szebb, mint a TLoU2, addig performance módban annyira de annyira zavaróan ronda volt a kép, hogy szó szerint elterelte a figyelmem a játékról. Lehetséges szerintem, hogy 1080p-re performance módban nem jól skálázódik le, vagy nem tudom, de borzasztóan zajos, szemcsés, homályos, és az AA mintha kb nem létezne.
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Akik 55-ös TV-n játszotok, ti kb. milyen távolságra ültök a képernyőtől?
-
formula01
senior tag
válasz duckload #103362 üzenetére
A meghibásodás szerencse kérdése, nekem szerencsére 7 hónapja bírja a strapát. Az üzemideje a kontrollernek viszont baromi változó, egy Astro 3-4 óra alatt képes lemeríteni, de a legtöbb játékkal 8-10 órát elmegy. Ha kikapcsolsz rajta mindent, akkor biztos menne tovább is. Mikor szól, hogy lassan lemerül, onnan számítva még simán megy nekem 2-3 órát, szóval kicsit becsapós.
-
formula01
senior tag
Később szerettem volna TV-t vásárolni, de elnézve a jelenlegi helyzetet, meg a 400 forintos eurót, úgy érzem, hogy jobban teszem, ha most megveszem, mielőtt az eurót követve, illetve az alkatrészhiány miatt elszállnak teljesen az árak.
A problémám, ami miatt később szerettem volna vásárolni, hogy helyhiánnyal küzdök. Lehet, hogy nagyon off kérdés, de tudom, hogy többeknek van innen LG C1 55-ös TV-je. Használja ezt valaki innen mozgatható (gurulós) TV/média állvánnyal? Ha igen milyennel? Illetve akinek ilyen TV-je van, meg tudná mondani légyszíves a TV alapjának hosszát és szélességét? Lehet, hogy vak vagyok, de ezt sehol nem látom, csak magának a TV-nek a dimenzióit.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Elden Ringben nem hardcore souls játékosoknak szerintetek mi az ajánlott kezdő kaszt? Tudom, hogy később bármibe átrakható. Én confessorral kezdtem, de így pár óra után kicsi olyan érzésem van, hogy mindenre is jó, de semmiben sem az igazi.
Nekem eddig ez messze nehezebb egyébként mint a Bloodborne, a DS3 vagy a Demon Souls.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz Macccy #102668 üzenetére
Nekem azután lett ilyen, mikor a gép szabálytalanul lett áramtalanítva (áramszünet). Problémát nem okozott. Aztán egy újabb áramszünet után meg olyan anomália is előjött, hogy ha összeadtam a foglalt és szabad helyet, kb 700 Giga körülre jött ki. Egyébként most nézem, ha összeadod, neked is többre jön ki a foglalt+szabad tárhely, mint 667 Gb.
Egy gyári reset nekem helyretette a számlálót, de azután mindent újra kell telepíteni. Adatbázis újraépítést próbáltam, nem segített.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Pár napig küzdöttem ellene hősiesen, hogy amíg a hónapok óta fiókban pihenő Cyberpunkkal nem végeztem, addig ne vegyem meg a HFW-t, de feladtam.
Eszméletlen lett ez a játék, az előző része is benne van nálam a top 10-ben, de már látom, hogy ez is benne lesz, igaz még nagyon az elején vagyok. Ez az első játék, ami Resolution módban, szerintem felül tudja múlni a TLoU2 kinézetét, ráadásul ez open world.
Ugyanakkor ez a performance mód valóban valami pusztulat ahogy kinéz, ha valami nem a közvetlen közelemben van, elmosódott, szemcsés, zajos, a növényzet távolabb borzasztó, közel meg az AA felemás, de még a karakter haja is fura, nem tudok rá jobb szót. Szerintem a HZD a 60 fps update után konkrétan szebb, mint a HFW performance módja. Én minden esetben a teljesítményt helyezem előtérbe a grafika rovására, de jelen esetben akkora a differencia a 2 mód között, hogy nekem egyértelműen marad a resolution mód. Szerencsére 30 fps-hez képest meglepően fluidnak hat, és kb 10-15 perc alatt meg lehet szokni. Mindenesetre ha alakítanának még valamit a performance módon a jövőben az dícséretes lenne.
Holnap meg jön az Elden Ring... Kezdem azt érezni, hogy jóból is megárt a sok.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Egy kis verejték, a magyar nyelv bizonyos szavainak változatos használata és egy másik, (egyébként azonos méretű) csavarhúzó segítségével sikerült kioperálni az SSD-t tartó csavart és rögzíteni vele az SSD-t. Az ég óvjon meg, hogy valaha ki kelljen szedni újra.
2 kérdésem lenne:
1. Az SSD formázása után a PS sebességtesztje 6500 Mb/s körüli értéket mért, ez mennyire pontos?
2. Nagyjából 400 gigányi játék/alkalmazás volt telepítve, át is raktam mindent SSD-re lehetett. A gyakorlatban azonban úgy néz ki, hogy a 400 GB-ből kb 346 GB ment át, 54 Gb a belső tárhelyen a Játékok és alkalmazások alatt továbbra is foglalt maradt, ugyanakkor ha megnyitom a menüt, nincs alatta telepítve semmi. Ez normális, hogy az adatok egy része, az egyében kívül is a belsőn marad? Esetleg érdemes nyomni egy reinstallt a játékon vagy adatbázis újraépítést?
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Akik bővítettek már SSD-vel, a pici lefogató csavart amit az SSD méretéhez igazítottak milyen csavarhúzóval szedtétek ki? Jó méretű csavarhúzót használtam, a fedőlemez szépen lejött, de az SSD rögzítő csavar olyan szoros és olyan puha, hogy ahelyett hogy kijönne, inkább csak szétcseszi a csavarhúzó, úgyhogy nem is erőltettem tovább. Esetleg ilyenhez beszerezhető replacement? Mert túl sok ki be csavarást egész biztos nem fog bírni.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz fogtunder #101197 üzenetére
Ezért írtam, hogy van pénztárca barátabb megoldás is. Nekem a kettő SSD közti különbség (nem kell a heatsinkel szórakozni, 7300 vs 6600 MB/s olvasás, 6000 vs 5000 MB/s írás, nem utolsó sorban 1275 TBW vs 600 TBW várható élettartam miatt megéri azt a kb. 15e-20e felárat.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Most rendeltem SSD-t a PS5-höz, csak bedobom ide hátha mást is érdekel: Alzánál a Heatsink-es FireCuda 530 1 TB most annyiba kerül/olcsóbb, mint máshol a Heatsink nélküli. Persze van ennél olcsóbb megoldás is, de ennél kedvezőbb áron ezt az SSD-t még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz RangerFox #97928 üzenetére
Jogos, de ezzel valószínűleg senkiét nem elégítették ki. Kivétel meg erősíti a szabályt.
A januári pl. olyan összeállítás volt, amiből engem szintén pontosan 0 érdekelt, ettől még egy határozottan jó felhozatal volt az elmúlt fél évet nézve. De ez a mostani olyan, hogy tényleg még a Peppa is jobb lett volna. Adnának inkább kevesebbet, vagy kevesebbszer, de értékelhetőt.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
-
formula01
senior tag
Kb 15 óra volt nekem.
https://howlongtobeat.com/
Elég pontos szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz manieeec #95602 üzenetére
Velem ilyen akkor fordul elő, ha végzek egy hosszabb, említettekhez hasonló ~60-80 órás játékkal. Olyankor kell pár hét szünet CoD-al, NBA 2K-val, valami versenyzős cuccal, mielőtt újra élvezni tudnék egy hosszabb sztori alapú bármit. :D RDR2 után mondjuk szerintem jó ideig minden rossz vagy unalmas lesz.
-
formula01
senior tag
Nekem ebből a leárazásból a Dark Souls 2 volt amit 1772 Forintért nem tudtam nem megvenni, igaz fogalmam sincs mikor játszok vele , mert a nyáron PS vásárlás előtt PC-re behúzott Sekirot még el se kezdtem, a DS3-al meg félben vagyok. Egyébként a DS3 Deluxe is elég jó áron van sztem annak akit érdekel 5997 Forintért.
-
formula01
senior tag
válasz Iparmágnás #93488 üzenetére
8e Ft 1 év, 1300 Ft 1 hónap ea play. Ha befizetsz pár hónapra vagy egy évre, ennyi idő alatt többször végigviszitek az It takes two-t, és még ott van mellette kb 2 tucat másik játék amiből ha nem is minden, de sok nagyon jó. Elég jó az It Takes Two ára, de szerintem ez jobb ajánlat.
-
formula01
senior tag
válasz marinea2 #93371 üzenetére
Ha nem vagy vájtfülű, 30e Ft-ért vezeték nélkül arra a célra amire vetted szerintem abszolút jó választás volt, egyébként én is ezt használom. Ha nem zavar a vezeték (engem zavarna), hasonló áron jobb hangzású vezetékes fülesek is vannak a piacon, de ha számodra is fontos a vezetéknélküliség, hogy jelentősen előrelépj minőségben a pénztárcádba is jelentősen mélyebben kellene nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Több helyen elég jó akciót kapott a Back 4 Blood special edition, 9500-9990 Ft. Akinek megvan, játszott/játszik még vele, szerintetek milyen lett, megér egy próbát, egy kis karácsonyi zombihentelés? Left 4 Dead annak idején kimaradt az életemből, mostmeg főleg random emberekkel nem köt le igazán, ezért nem tudom, hogy erre megéri-e áldozni.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz BusinessGuy #91990 üzenetére
"aim assist auto aim ahogy tetszik. Simán olyan segítség mint egy autós játékban a brake assist.. "
Ez jó hasonlat volt. De próbáltál már brake assistal és nélküle megtenni egy pár kört, mondjuk egy GT sportban? Lehet hogy brake assistal nem állsz a falba, de brake assist nélkül még ha közepesen szarul veszed is be a féktávokat, másodperceket fogsz javítani az idődön. Ugyanez a helyzet az aim assistal is. Egy bizonyos szint alatt nagy segítség, egy bizonyos szint felett meg többet árt, mint használ.
-
formula01
senior tag
Aki próbálta mindkettőt, Vanguard vs BF2042 melyik van jobb állapotban? Egyiket mindenképp meg akarom vásárolni, PC-m sajnos kiöregedett, PS-re meg még nincs semmilyen értelmesebb multis lövöldém. BF azt hittem instant buy lesz, aztán túl sok jót hallottam.. CoD most akciós, mondjuk a 20%-al nem vitték túlzásba.
-
formula01
senior tag
Nem mindenhol, de egyes játékok alatt (Spiderman remaster, miles morales, nba 2k22, gt sport) megjelentek ilyen pár megtekintéses gameplay videók. Megmondom őszintén durván 4 hónapos ps-es pályafutásom során ezeket eddig nem vettem észre. :D Ezeket a videókat random idegenektől nem tudjátok mi alapján dobja fel, ha a játék oldalán lefele lépkedek? Kikapcsolható ez egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Final Fantasy VII: Remake Intergrade - PS5 Alzánál elérhető újra 7590 Ft-ért. Ennyiért szerintem ajándék.
-
formula01
senior tag
válasz hackeeeee #88362 üzenetére
Nálam is ugyanez. A fehér karjai recsegősek, a fekete totál néma. Nekem is volt egy olyan érzésem a feketével kapcsolatban, mintha jobban egyben lenne és nehezebb lenne, de nem raktam mérlegre. Plusz a fehéren a touchpad rész mintha lötyögősebb lenne, mint a feketén. Nem durva önmagában egyik dolog sem, rosszabbul hangzik olvasva, mint a valóságban, de így, hogy mellette a fekete, érződik a különbség a minőségben. Ha a működésben nincs probléma, de a fenti minőségbeli problémák jelen vannak, ezzel foglalkozik egyébként a szervíz?
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz marquuard #87318 üzenetére
Ez abszolút nem a játékdesign része, ez egy hibás működés, nem véletlenül függesztették fel egy ideig a használatát és próbálták fixelni a rendszert, a példa szerint kevés sikerrel. De egyelőre lényegtelen, szerencsére megoldódott. Viszont ha pár naponta kell a jövőben hasonló miatt írogatni a 2K supportnak, azt nem érzem járható útnak, remélem nem is lesz így.
-
formula01
senior tag
válasz Kendek #87311 üzenetére
Ez nem szándékos viselkedés, egy kis researchel találtam egy pár erre vonatkozó topicot a neten, hogy ugyanilyen okból banoltak másokat is, már fel is függesztették elméletileg pont ez miatt egy rövid időre ezt a rendszert pár hete, úgy tűnik azóta sem sikerült rajta finomítani. NBA 2k19-be beletettem közel 700 órát, 2k21-be kb 300-at, egyszer sem futottam ilyenbe, és most is pont ugyanúgy játszom. Egyébként lekerült a ban, előbb már be tudtam lépni. Bízom benne, hogy így is marad, mert hogy a random ellenfél mit csinál tőlem kívül álló dolog, és sajnos baromi gyakori, hogy ha 1-1 erősebb csapattal játszom instant kilépnek.
-
formula01
senior tag
válasz KaitouP #87302 üzenetére
Digital content that you have started downloading, or streaming, and in-game consumables that have been delivered, are not eligible for a refund unless the content is faulty.
Ha ez nem, akkor mi a "faulty", hogy miután random ellenfelek kilépkednek engem tilt le az anticheat helyettük, akkor mi az? Na m1, remélem megoldódik a probléma ahogy a support írta, aztán nem kell ezzel szívni.Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
Na vissza is írt a 2k US support, ennyiből le a kalappal, gyorsak voltak, csak épp nem segítettek. :D Viszont azt megírták, hogy elméletileg mai napra szól csak a ban.
Erre mondjuk írtam nekik egy kisregényt, hogy 1 napig tudok élni a játék nélkül, de ez qrvanagy defect az anticheat rendszerükben, és qrvára elfogadhatatlan, hogy pár napja vettem meg a játékot, és azért vagyok lebannolva egy napra, mert a random bedobott ellenfelek kilépkedtek a meccsből egymás után... Ahogy utánaolvastam közbe, ez egyaltalán nem is egyedi. Szerintem ilyen helyzetben a minimum az lenne, hogy azonnal feloldják a bant, nem az, hogy csak egy nap, várjad ki. Amennyiben a jövőben ilyen előfordul a 2K supportal folytatott beszélgetésekre hivatkozva szerintetek lehet a Sony Supportnál kérni visszatérítést? Mert ha mégegyszer előjön ugyanez, esetleg hosszabb időre, az már nagyon nem pálya főleg ilyen áron.Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
NBA 2K22-vel játszottam volna online, de többször egymás után kilépett a játékból az ellenfél akit kaptam. Azóta ha próbálok bármilyen online játékhoz csatlakozni Play Now-ban vagy a MyTeamben kapok 1 üres error messaget a user id-mmal, meg 1 timestampel. Olyannak tűnik, mintha engem banoltak volna le határozatlan időre, miközben az ellenfelek akiket mellém sorsolt/rakott lépegettek ki állandóan (kb 3-4* egymás után). Írtam a 2K supportnak, nem tudom mikor reagálnak, de eléggé
felbaszottkellemetlenül érintett, főleg, hogyha majd a support egyszer reagál, és megoldódik a probléma, mi rá a garancia, hogy nem lesz pár órával/nappal később ugyanez? Valaki esetleg futott már bele hasonlóba? Esetleg mi a tapasztalat, érdemesebb a Sony Supportnál verni az asztalt?[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Nekem is ez van meg, nekem sem írja sehol, de egész biztosan DC, mert már elérhető pl. az Iki szigetes story. Szerintem PS5 verzióból nincs is más, csak a DC. Valamint a trophy-k között is szerepelnek a DC-hez tartozó dolgok. Lényeg ami lényeg, nekem is ugyanolyan, mint neked. Az Iki szigethez tartozó questline Act 2 elejétől lesz majd elérhető. :)
-
formula01
senior tag
válasz Petyamester #86096 üzenetére
Kb. heti 1* nálam is előfordul a jelenség, úgy, hogy átlag napi 2-3 órát játszom. Nekem azóta a nagyobb rendszerfrissítés óta van ilyen nagyon ritkán, amivel engedélyezve lettek SSD-k, ezért én azt gondolom, hogy inkább valami szoftveres probléma lehet, de annyira ritkán fordul elő, akkor is kb 2 másodperc, hogy nem nagyon foglalkoztam mélyebben az okával.
Én egy sima 144 Hz-s IPS gamer monitort használok pillanatnyilag.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Hell Let Loose
Megmondom őszintén, én örültem, mikor láttam, hogy ez lesz a havi PS Plus egyik játéka, de most kipróbálva egyelőre csalódás. A random fps dropoknál csak a fix fps dropok idegesítőbbek mikor lövök valakire vagy lőnek rám, a textúrák folyamatosan az orrom előtt tűnnek el/töltődnek be, nem kommunikál senki, és 15 percet kell sétálni, hogy aztán valahonnan fejbelőjenek és kezdődjön ugyanez újra. :D Szerintem pár frissítés múlva sokat fog ez még javulni, de perpill inkább pihentetem, nehogy előbb utáljam meg, minthogy játszható lenne.
-
formula01
senior tag
Ha megveszem Final Fantasy VII remakeből ezt a PS4-es verziót:
https://m.alza.hu/final-fantasy-vii-remake?dq=5628215&o=8Frissíthető ingyen a PS5-re?
-
formula01
senior tag
Diablo 2-vel játszik valaki? Mit gondoltok, érdemes rá most beruházni? Eddig a diablo sorozat kimaradt az életemből, de sosem késő.
-
formula01
senior tag
Digital venni játékot ennyiért tényleg anyagi csőd a hazai fizetések mellett, de lemezesen használtan kb 0, ha újan veszed meg max 2-3e Ft bukóval el tudod adni a játékokat. Így véleményem szerint annyira nem számít. Én pl digital csak olyan játékot veszek, amiket tudom, hogy évekig játszom, és mire eladnám nem sokat érne, ilyen lesz pl idén a Battlefield, vagy jövőre a GT7, + néha 1-1 cím ami ilyen 2-3e Ft és nem akarok a lemezzel tökölni. Minden mást lemezen. Így annyira nem csap földhöz a játékok ára. De tény ami tény, nem a magyar fizetésekhez vannak igazítva.
-
formula01
senior tag
Én a játékok árának emelését megértem, nem a játékok drágák, a hazai fizetések alacsonyak. Nem mindegy, hogy egy 1000 vagy egy 3-4-5000 eurós fizetésből kell kifizetni 1 játékért 80 eurót. Amit már kevésbé értek, hogy pl. a 70 dollárból hogy lesz 80 euró, valamint amit végképp pofátlanságnak érzek, az az, hogy a nextgen frissítésekért pénzt kérnek. Kicsit olyan ez, mintha PC-n azért, hogy mediumról highra tudjam állítani a grafikát, ki kéne fizessek újabb 3-4e Ft-t.
-
formula01
senior tag
Cyberpunk 2077 milyen állapotban van? Érdemes most PS5-n próbálkozni, vagy érdemesebb megvárni a nextgen patchet ami bizonytalan mikor jön el?
-
formula01
senior tag
válasz Bencus88 #83179 üzenetére
Mondjuk én pont ez a típus vagyok, de én nem érzem ezt ilyen extrémnek. 825 gigából 667 giga a felhasználható, ami igazából mivel fenntart a gép "egyéb" címszóval elég sok extra helyet a telepített játékoknak, ténylegesen csak valamivel több mint 500 giga.
Egy Gran Turismo Több mint 100 Gb, egy NBA 2k22 közel 100 GB, egy battlefield is lesz közel 100 GB, R6S 50 GB, ez 350 GB nettó hely + egyéb, amit abszolút nem szándékozok letörölni, mert totál változó, hogy épp mihez van hangulatom. Ezután még marad kb. 150-200 giga hely Single játékoknak, amikből mondjuk jelenleg 1 sztori alapú, 1 meg most pl a Demon's Souls, amivel szintén hangulatfüggő, mikor van kedvem agyvérzést kapni, meg van 1-2 amit nem törölhetek le, pl. Sackboy, mert barátnőm van rákattanva, és ezzel szoktunk játszani coopban. Ez most így felsorolva pl. 7 játék, szinte mindegyik jelentősen különbözik a másiktól, és totál megférnek egymás mellett, viszont ezzel kb. ki is használtam a jelenlegi háttértár méretét.
Jelenleg így még elégséges nekem ez a hely, főleg az aktuális SSD árak mellett, de szinte biztos vagyok benne, hogy a kényelmem érdekében, ha már lesz igazi választék a jövő év folyamán elkerülhetetlen, hogy bővítsek.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Nagyon off, és nem is szeretnék a vitátokba beszállni, de pont mielőtt a kommentet olvastam nekem is ugyan ez jutott eszembe az eszmecseréről, mikor több éven át lehetett itt a PH-n olvasni, hogyan váltja meg az AMD a világot, elméletben mennyire előremutató és jó, gyakorlatban meg a megváltás végül sosem, de legalabbis a Ryzenekig egész biztosan nem jött el. (Akkoriban egyébként végig AMD-s eszközeim voltak).
-
formula01
senior tag
válasz nagyatt #82110 üzenetére
1. Egyik gép hűtése sem rossz.
2.-30 deka hőelvezető réz/hűtőborda után ha valaki meg akarja magyarázni, hogy a kevesebb jobb, az vagy nem ért hozzá, vagy megéri neki baromságot beszélni, de hacsak nem volt az előző hűtés egy tervezési katasztrófa, akkor a fizikát nem lehet átverni.
Ha 30 dekával kisebb hűtés egy összehasonlításban mégis jobb értékeket produkál, akkor abban az esetben érdemes lenne megnézni, hogy van a nagyobb hűtéssel rendelkező gép pasztázva.
-
formula01
senior tag
Tudtok olyan megbízható helyet, ahonnan lehetne vásárolni jóáras PS5-ös NBA 2k22 kódot? Lemezesen láttam 20k körül, de ez az a játék, amivel minden évben baromi sokat játszok, így azon kevés kivételek egyike, ahol nem szívesen szórakoznék a lemezzel, mikor kijön az új, meg amúgy is eladhatatlan lesz, de ez a közel 26e Ft a standard verzióért már kicsit meghaladja az ingerküszöböm, főleg, hogy a PC-men még ott figyel a 2k21.
-
formula01
senior tag
-
formula01
senior tag
válasz saelin #81451 üzenetére
Azért én megértem, főleg, hogy most fejeztem be a Last of Us második részét.
Egy zseniális játéknak tartom, ami minden elköltött forintot megért, még többet is, de azért a leszbikus főhősnő, az erre épülő leszbikus jelenetek, a szivárvány család, a transgender 13 éves kopasz kinai, 1-2 összegyűjthető levélben található meleg szál, a szivárványos biszembaszom egyes boltokon, a férfinak kinéző női modellek (mi az a kéz Abbyn? ) ez így együtt egy játékban már kicsit sok volt. Nincs azzal gond, ha megjelenik egy játékban ez a téma is, de mondjuk a transgender 13 évesnek mi értelme volt? Ha az embernek ez nem tetszik, maximum annyit tud tenni, hogy nem ad pénzt érte.
Na nem mintha meglepődnék, hogy a sorozatok és filmek után a játékokba is beszivárog ez a nem is annyira bújtatott propaganda, várható volt.Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
válasz JoceeHunt #81098 üzenetére
Velem pl. tavaly történt, hogy a futár még csak nem is csengetett, csak felhívott, hogy "odaadta a kollégámnak a csomagot, aki a 6.-on lakik, nála keressem". Akkor fagyott meg a levegő, mikor mondtam a futárnak a telefonba, hogy 4 emeletes házban lakom. :D Aztán végül happy end lett a történet vége, de okozott pár kellemetlen pillanatot. :D Na én az ilyenek miatt irtózom az előre fizetéstől.
-
formula01
senior tag
válasz JoceeHunt #81093 üzenetére
MM-nél szerintem nem lesz gond a kiszállítással. Ugyanígy húztam a számat, mikor augusztus elején szintén csak előre utalással lehetett megvenni, de az akkor csütörtök este megrendelt gép már a kezemben volt hétfő délután.
Én előreutalásnál jobban tartok a lelkes futároktól, akik odanyomják a lépcsőházban az első szembejövő kezébe, hogy majd adja oda nekem, ha abban a fél percben mikor csenget épp nem tudok ajtót nyitni.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Egyébként annak mi az oka, hogy nem minden esetben, de általában a lemezes játékok újan is olcsóbbak, mintha a PS Storeban venném meg? A józan ész alapján pont az ellenkező lenne indokolt.
-
formula01
senior tag
Ha valakit érdekel, alzán elég sok játék akciós, pl Ratchet 17k, mellé miles morales 8.5k ha együtt rendeled. Demon souls, Returnal szintén 17k ,TloU 9k.
-
formula01
senior tag
Szerintem kár azon vitatkozni, hogy -30 deka hűtőborda/réz és +5 fok működési hőmérséklet az visszalépés a minőségben, azonban a Sonynál sem hülyék, nyilvánvalóan ettől még az új verzió sem lesz rossz, maximum valamennyivel gyorsabban fog elhasználódni a magasabb hőnek és a nagyobb hőingadozásnak hála, de hogy ez időben mit jelent, azt max évek múlva fogjuk megtudni. Egyébként sincs alternatíva, ha valaki PS exkluzív játékokkal akar játszani. Nekem meg a 1016A verzió van, de ha nem kaptam volna augusztus elején gépet, most ugyanolyan boldogan venném meg az újat. Addig amíg valami teszi a dolgát, és gyakorlati hátrányt a felhasználó nem érez (pl. hangosabb) addig nem totál mindegy mi van benne? Egy konzol lényege elvégre pont ez lenne, hogy ne kelljen mindennel pöcsölni, csak szórakozni.
Egyébként nekem a 1016A-s gép is totálisan halk, mindig mindenből kifogom általában a rosszat, most eddig úgy néz ki, kivételesen szerencsém volt. De ahogy a régi gépek között nagy a szórás hangban, nem lepődnék meg, ha az újaknál sem lenne másképp.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Bloodborne DLC-t szokták akciózni, vagy jobban járok, ha megveszem most 4e Ft-ért a GOTY-t? Az alapjáték ugye megvan a Plusból. :)
-
formula01
senior tag
válasz RangerFox #78012 üzenetére
Igen, a kisbetűs rész:
"Ajánlat vége: augusztus 30. Felhasználónként legfeljebb egy. Nem áll rendelkezésre jelenlegi előfizetők számára. "
Szomorú, sajnos most így jártam, jövőbe látni nem lehet, ilyen olcsó pedig talán még nem is volt.
-
formula01
senior tag
9e Ft most a PS Storeban 1 év PS Plus. Szerencsére múlt héten vettem egy évnyit, mikor megérkezett a gép teljes áron.
Jól gondolom, hogy csak akkor él az akció, ha épp nincs aktív Ps Plus előfizetésem? Mert bejelentkezve már 18e Ft-t ír.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Emag lemezes gép raktáron 200k-ért ha valakit érdekel.
https://www.emag.hu/sony-playstationr5-jatekkonzol-feher-fekete-ps719396406/pd/D22Q72MBM/
Tegnap megérkezett a gépem MM-ből. Ezúton is köszi annak, aki itt jelezte a fórumban, hogy készleten van. :)
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Jelenleg egy 1080p 144Hz-s monitort (AOC 24G2U) használok az otthoni, illetve a céges laptopommal, elvileg hétfőn érkezik a PS-em, ezt is ezzel a monitorral szeretném egy ideig használni. Mivel a monitoron csak 2 HDMI csatlakozó van, szükségem lenne egy HDMI hub-ra. Vannak ajánlott típusok, ami PS-el is jól használható? Esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
formula01
senior tag
válasz mettek #76383 üzenetére
AOC 24G2U monitorom van, totál ugyanaz mint a 27G2U, csak a méret más. PS-el sajnos még nem volt alkalmam próbálni, számítógéppel összekötve HDMI 1.4-el is tudja a 1080p 120 és 144 Hz-t egyaránt.
-
formula01
senior tag
Akik KV-nál mostanában vették át a rendelést, hozzájuk szólna a kérdésem, a gép mellé most kell vásárolni valami extra kiegészítőt? Ha igen, pl kontrollernél lehet variálni a színnel?
Jó látni egyébként, hogy meglódult a rendelések kiszolgálása. Hatalmas plusz érte, hogy követhető az oldalon, hol jár épp a sor.
Amilyen szerencsém van, mondjuk valószínűleg kb. akkor fog hozzám érni, mikor épp nyaralok, de gondolom +1 héttel későbbre kérni a szállítást megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz N.YCityBoy #72167 üzenetére
Hát ha valaki a saját maga számára szükséges mennyiség sokszorosát veszi meg egy hiánycikkből, nem kell zseninek lenni ahhoz hogy belássuk, milyen hatással van ez egy termék elérhetőségére. Pl. ha valakinek 1 gépre lenne szüksége, de rendel és átvesz 5-6ot, ő biztos jól jár vele, de ezzel 4-5 másik embernek kell tovább várni, ha a boltból szeretne vásárolni, és nem egy scalpertől, így a várólistán lévők száma nem tud olyan tempóval csökkenni, mint ahogy azt a szállított mennyiségek indokolnák. Őszintén nem gondoltam volna, hogy ezt tényleg meg kell magyarázni. Na de részemről téma befejezve, sajnos mindig voltak és lesznek olyanok, akiknek csak a saját nyereségük számít.
-
formula01
senior tag
válasz N.YCityBoy #72160 üzenetére
Persze, hogy le van minden bolt maradva, ha vannak akik hónapokkal ezelőtt fél tucat helyen megrendelték a gépet, aztán miután egy helyről sikerült beszerezniük, a többi rendelést nem lemondják, hanem átveszik és túlárazottan felteszik apróra. Dehát ez van, pofátlanoké a világ.
-
formula01
senior tag
Abban az esetben mi az extra garanciával kapcsolatban az eljárás, ha a rendes garanciaidőn belül a gép maga hibátlan, de a géphez járó kontrollert cserélni kell egyszer/többször?
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz kecsu10 #69869 üzenetére
Ha masszívan a TV-t használnád játékra, akkor tulajdonképp máris kihasználnád.
Egyébként mintha a saját felhasználói szokásaim írtad volna le. Nekem ugyan van itthon egy nagyon alap pár éves LG 4K TV, de én abban max Forma1-et nézek, heti 1-2 meccset, barátnőm viszont állandóan használja, vagy nézi, vagy háttérzajnak, a jelenlegi lakásban meg még1 TV csak kompromisszummal férne el, és nem is szeretnék 400e-t egy jobbra elkölteni, úgyhogy egyelőre marad a 1080p FHD 144Hz monitorom. Aztán később még lehet persze, hogy váltok, de egyelőre nincs tervben. Egyébként nem értem PS fronton miért nem gondolkodnak a 1440p támogatásában. Egy nagyobb 1440p monitorra pl simám váltanék, hiszen azt játék mellett munkára is használom, szinte állandóan előtte ülök.
-
formula01
senior tag
válasz hombre[EU] #69553 üzenetére
A Days Gone portja mondjuk pont jó lett, nem épp mai laptopomon (i7 7700HQ, GTX 1050 ti) High beállítással fixen 40+ fps-el vittem végig 1080p-ben.
Death Stranding portnál ugyanez 50+ fps.
HZD volt gyatrább, de az is játszható.
A legjobb minőségű talán a Detroit portja volt.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz Fox Mulder #69513 üzenetére
Ez sem tartott sokáig. :D
-
formula01
senior tag
Ha valaki nem tudja a normál árért kivárni, elméletileg 210e Ft-ért Leet.hu-n van készleten, hogy ez mennyire valós készlet, azt nem tudom.
[https://leet.hu/termek/sony-playstation-5-konzol/]Leet egyébként mennyire megbízható webshop? Van nekik fizikailag is boltjuk? Még nem rendeltem tőlük semmit.
-
formula01
senior tag
Na egy nap alatt sikerült meggyőzni magam, hogy a Pulse 3D/Arctis 1 helyett inkább benyúlok mélyebben a tárcámba, aztán én is az Arctis 7P mellett döntök, remélem 4-5 évig kitart. Eddig a legdrágább fülesem kb. 8e ft volt.
Kicsit (
nagyon) off a kérdésem, de ahogy látom itt többeteknek van már tapasztalata. Gyártótól rendelném, mivel hazai kínálatban vagy nincs, vagy baromi drága. Fehér színben jobban tetszik, az most természetesen épp out of stock. Általában milyen gyakran szoktak elérhetők lenni új készletek a SteelSeries oldalán?[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Pár kommentel fentebb említettétek, hogy a SteelSeries Arctis 1 Wireless jobb választás lehet, mint a Pulse 3D.
Használja valaki az Arctis 1-et innen gyakorlatban PS5-el? Teljes egészében kompatibilis akár a Pulse 3D?
Szükségem lenne egy fejhallgatóra, de mivel csak pár napos a PS5 rendelésem, azzal még egy darabig a gyakorlatban nem fogom tudni kipróbálni. :)
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Az előbb rendeltem meg a lemezes PS5-t KV-nál. Bízom benne, hogy még karácsony előtt megkapom a gépet.
Ez lesz az első konzolom, eddig PC-n játszottam. Egy ideje már szemezgetek a PS-el, az elmebeteg VGA árak meg megadták a végső löketet, hogy itt az ideje a váltásnak. :D
Kiterjeszetett garanciát nem rendeltem a géphez, szerintetek érdemes?
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Amúgy én ezt abszolút nem értem. Miért törölnek bárkit az előrendelői listáról, ha közben továbbra is lehet folyamatosan előrendelni? Én pl. 1 hete rendeltem az Alzánál elő, és továbbra is megvan a rendelésem (még).
-
formula01
senior tag
válasz F-ECT$ #42290 üzenetére
Az alap garanciaidőn belül tudtommal teljesen mindegy, hova szól a garancia, foglalkozniuk kell vele a szervízben, számlát be kell tudni mutatni. De erről korábban már volt szerintem a topicban is szó, ha nem itt, akkor a PS4 topicban, mert az Alza már azokat is 2 év alap garanciával adta, és az első évben a Sony is szervizelte, nem hinném, hogy másképp lenne PS5 esetében, de ha igen javítsatok ki. Januártól ráadásul alap a 2 év.
Amúgy ne értsetek félre, nem kötekedni szeretnék :D csak még vásárlás előtt akarom biztosan tudni, mi merre hány méter, mert ellentmondásos információkat lehet folyamatosan olvasni.
KV nálam kiesik, ott veszem, ahol a legtöbb kiterjesztett garanciát lehet venni, tudtommal KV-nál ez csak +2 év a honlapjuk alapján.
-
formula01
senior tag
válasz F-ECT$ #42279 üzenetére
Ha tévedek, javítsatok ki, de tudtommal ez jogszabály szerint máshol sincs másképp, az max az adott üzlet/szervíz/eladó jófejségén múlik, hogy bekéri-e a többi "alkatrészt", de a lehetőség adott.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Az utolsó kérdés engem is érdekel. Garancia terén számomra annál kényelmesebb dolog nincs, mint amit az Alza csinál, kérésre küldik a GLS futárt és hozza/viszi a saját költségükön. Legalábbis év elején még így volt.
-
formula01
senior tag
Van annak bármiféle hátránya, ha a gépet Alzáról rendelem, ami elvileg a cseh raktárkészletéből dolgozik, azzal szemben, ha valamelyik hazai viszonteladótól venném?
2+3 év kiterjesztett garancia számomra vonzó, plusz Alzával kapcsolatban még csak pozitív a tapasztalatom, mind elállás, mind garancia intézés terén (kiterjesztettel kapcsolatban még nincs tapasztalatom). Bizonyos hazai üzleteknél ugyan ezt sajnos nem tudom elmondani, bár biztos vagyok benne, hogy mindenhol van jó és rossz példa.
A kiterjesztett garancia hazai viszonteladók esetében is bolti garanciát jelent?
Illúzióim nincsenek, tudom, hogy ha szerencsés vagyok talán húsvétra lesz gép egy jelenlegi rendelésből, de pont ezért, szeretném mihamarabb letudni a rendelést.
Esetleg arra van esély, hogy hazai boltok úgy kapjanak készletet, hogy az a polcokra is kikerüljön és aki kapja marja, vagy minden megy automatikusan az előrendelőknek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok