Új hozzászólás Aktív témák

  • danielgalaxy

    aktív tag

    Ma este lepörgött a Dragon Quest XI stáblistája másodszor is. 138 óra alatt értem a végére, talán két mellékküldtést nem fejeztem be végül a sok közül. A 138 óra azt jelenti, hogy több játékórám van benne, mint a Witcher 3-ban, vagy a Horizon: Zero Dawn-ban, pedig azokat is bőven 100 óra felett fejeztem be. Mindezt úgy, hogy pár kisebb játéktól eltekintve folyamatosan a DQ11 volt a lejátszóban, nagyjából két hónapig tartott a végére érni.

    Anno tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni a grafikai dizájnja a játéknak, de elég hamar megszoktam, és amúgy legtöbbször gyönyörűen fest a cucc, leginkább a külső helyszíneken. A dungeon-ök és a belső terek kissé egyszerűbbre sikeredtek, de a grafikára nem lehet panasz. A legjobb részét a Dragon Quest élménynek a karakterek adták, valamint ez az égész klasszikus mesebeli milliő, ahol a rikítóan színes világ meghökkentő drámái és humoros pillanatai váltották egymást jelenetről jelenetre.

    Úgy tartják, hogy a DQ11 egy könnyű játék, ami igaz is. Kicsit mint egy hosszú utazás a haverjaiddal, végiglátogatva egy rakat egzotikus helyszínt, miközben mindenféle mókás szörnyfiókának kenitek el a képét. Nem vagy rákényszerítve a grindre, nincs felesleges XP hajhászás. Ez addig tart, amíg... ...le nem pörög az első stáblista. Onnan a sztori egy elég meglepő fordulatot vesz, a játék pedig egy jó 30 órás grindfestté alakul, ahol bossfightok után bossfightok jönnek, és ez nem kifejezetten volt ínyemre. Folyamatos dungeon-ök, trial-ok, bossfight-ok és grind minden mennyiségben, hogy ki tudd termelni az új képességeket, setteket, forge item-eket.

    A végére őszintén szólva már nagyon vártam, hogy befejezhessem, mert kicsit megfeküdték a gyomromat a végeláthatatlan harcok, de azért nem okozott csalódást az ending. Hogy a generáció legjobb jrpg-je, abban nem vagyok biztos, de abszolút a legjobbak közt a helye. Ajánlom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák