Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blakey
titán
válasz chris-v #38134 üzenetére
nincs lejátszási probléma. - sajnos nagyon sok probléma van vele, de egyszerű lejátszásra megfelelő lehet. Mivel lejátszókat tesztelek, így gyakran a Plexet is kipróbálom, de kevés a tudása egy Kodihoz képest, sok videó- és audió kodek esetében hibázik vagy nem is ismeri fel. Viszont ezt lehet fokozni, a Plexet hozzá lehet adni a Kodihoz és a Kodi tudásával fel lehet turbózni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Alien!
senior tag
válasz chris-v #37719 üzenetére
hajaj, és akkor ezt még meg lehetett csavarni a híres DV trükkel is. Én annó ezt demóztam a szervízben. Vakargatták a fejüket rendesen.
-
-
válasz chris-v #37661 üzenetére
Szerintem nem alaplap lesz, mivel írta , hogy hang van. SSB-n található hangrendszeri egység így ez sem működne .
(Filmnézés közben megállt a kép, megjelent középen egy víszintes fekete csík és utána középről a szélek felé lassan terjedve elfeketedett.)
-
Én arra gondolok , hogy a panelhez tartozó szalagkábel lesz a ludas , gyárilag rosszul lett meghajtva és leragasztva . Fentebb irt jelenség egy ilyen jellegű hibát pedig egy kábel tudd okozni.Két éves működési intervalum talán ez alá is támaszthatja ezt az elméletet , mert ezek a szalagok minimálisan de tudnak nyúllani, deformálódni , míg egy adott komponens ezt tudja tolerálni .
Ha az SSB-hez közel lehet ez a pont ( feltételezés ) akkor esetleg a lapon található csatlakozó is sérülhetet.
Persze ezt bontás után lehetne biztosat állítani , addig meg fikció
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
sub71
aktív tag
válasz chris-v #37603 üzenetére
Köszönöm, utána nézek. Nálunk a kereskedelmi tévécsatornák este kb 1 órát mennek, háttérzajnak, míg beszélgetünk, gépezek, telefonozok...
politikától már megcsömörlöttem, a szórakoztató műsorok idegesítenek (öreg vagyok ezekhez), filmek non-stop ismétlések
Igazából csak megszokásból nem mondtam le már eddig is.
-
RVR400
veterán
válasz chris-v #36485 üzenetére
Volt korábbi kérdésem azzal kapcsolatban, hogy ki tud ajánlani olyan lejátszót, ami tudja az atmost, mert a Kodi pl. nem...
A Plex tudja az atmost, de az meg a routerre csatlakoztatott winyón lévő filmekkel nem tud mit kezdeni.Szóval várom az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
-
Hmmm1
aktív tag
válasz chris-v #36415 üzenetére
Hmm értem, akkor átbas*volt a infó, a magon hogy ha a tv tudja akkor azt választja.
Krisz0418: Igen : )
Lejátszókra visszatérve, melyik miért, miben jó? Mikben különböznek?
VLC jobb vmiben mint az alap? Vagy inkabb cksa kényelmi funkciók? Plusz kodi ecetra.
Szerk.:
anrab: köszi- Atmossal kapcsoaltban: nem mondoood?
Just Playert megnézhetem..Hangbeállításaid neked hogy vannak? (Plusz helység stb. - mit hogy löttől be?) Játékra használod? És milyen is a tvd?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz chris-v #36415 üzenetére
Nem, elsősorban DV-ben, másodlagos a HDR10. Mint írtam, a profilokban kell keresni a megoldást.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
válasz chris-v #36341 üzenetére
OLED705-ön próbálta már valaki esetleg az Android 11-et? A jobb Ambilight követés, esetleg app kompatibilitás keltette fel az érdeklődésem.
Ha csinálok frissítés előtte egy gyári visszaállítást, akkor minden app beállítást bukok ugye? Újra bejelentkezni, beállítgatni elég macerás -
Alien!
senior tag
válasz chris-v #36360 üzenetére
na nekem is felment. Az usb lan adapter evvel sem működik (valszeg a soc még nem támogatja), de amúgy nekem érzetre pattogósabb lett az oled805. kapott egy visszaállítást
is, egyelőre minden patent. thx Philipsmás: a próblémádat itt is taglalják amúgy. bár a teóriák megdőlnek, mert nekem pl csak a HDR volt ronda, a DV nem, illetve nem VA paneles volt a 7304, hanem IPS. De mint láthatod minden szériát érint ez. nem fényerő(hiánya) okozza, hanem egyszerűen szétmásznak a színek.
-
anrab
addikt
válasz chris-v #36360 üzenetére
Én csináltam egy gyári visszaállítás előtte. Majd beállítottam lefrissítettem mindent és újra csináltam egy gyári visszaállítást.
Gyors, nem akad,döcög.
Lehet túlzásba vittem de én főverziónál így szoktam és soha nem volt rosszabb mint előtte.
Legalább utána kell egy tv újrahangolás hogy az előtte összeszedett szutyok eltűnjön. -
Csabi1984
addikt
válasz chris-v #36350 üzenetére
Nekem 7855/12 van mondhatni a színekkel megvagyok elégedve ugyanakkor nem tudom de a kék szín és nekem a (rendőr kék villogó) szó szerint kimászik a TV-ből nagyon erősen dominál. Egy kicsit olyan érzés mintha túl lenne vezérelve és zavaró. Az egyik leglátványosabb jelet a 2021-es Kampókéz végefelé amikor a rendőrautók villognak. Sony Tv-men is látható a kékfény de azért nem ennyire túlzóan.
-
RVR400
veterán
válasz chris-v #36114 üzenetére
Én a narancsos Frosch MPC-t tudom javasolni, talán egy fokkal jobb is, mint az ablaktisztító.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz chris-v #36038 üzenetére
Itt azt írják, hogy az ominózus A11-es szoftver TPM191E_R.201.000.215.200 verzió alatt jelenik majd meg. Direkt letöltési linket viszont egyelőre én sem találtam.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Degeczi
nagyúr
válasz chris-v #35797 üzenetére
Tavaly január óta igen!
"A jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta." -
MrRL19
senior tag
válasz chris-v #34854 üzenetére
Igen azt szerettük volna megkötni lakásra ,de végül nem lett tavasszal sajnos pedig most legalább lett volna valami + . . .
Akkor sajnos kuka teljesen a TV , köszi szépen a gyors helpet !
Esetleg ,ha maradok a markánál jelenleg mi lenne ajánlott ?!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
200k-350k-ig max.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Elsősorban filmezés , pici játék, sport .
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
65"pus8505 volt az előző ... ennél lentebb nem mennék méretben csak fentebb. 2-3m távolság
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Nappaliban lenne lehetséges a sötétítés , és nappal-este nézve.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szinte szemből , többen.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO , Netflix,Disney+YT, etc... ezek fontosak lennének mivel 70%ban csak ezeket használjuk.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
jack füles miatt
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
m1 falon lesz.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Philips volt az előző. esetleg Hisense TCL nem tudom mi lenne a legjobb választás ebben az ársávban jelenleg
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Amb jó lenne ,de a képminősége fontosabb számomra+ebben az árban a fekete minél jobb legyen
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új Euronicsben vásárolnám.[ Szerkesztve ]
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Alien!
senior tag
válasz chris-v #34726 üzenetére
vmi miatt csak 1 színt vesz le a képről alul. itt nagyjából látni.
-
blakey
titán
válasz chris-v #32946 üzenetére
Neked is és mindenkinek, írtam idézőjelben. És akkor a továbbiakban ki is fejtetted, hogy miért tartom annak amilyennek.
-
blakey
titán
válasz chris-v #32937 üzenetére
Ez továbbra is “gagyi", idézőjeles módban.
-
blakey
titán
válasz chris-v #32932 üzenetére
Kikapcsolni nem fogja, minimálisra csökkenti a fényerőt. OLED-en nem zavaró az a minimális háttérfény, de LCD-nél nem tudom, hogy milyen szinten csökkenti, stb. Szóval, én, mint OLED tulajdonos simán elvagyok az Ambilight minimális fényerejével fekete kép esetében, amúgy nálam 2-esre van állítva, ami ugye alapesetben 10-es. Az eredeti Ambilight és a "dzsunka" között nagy a működési különbség, az eredeti nem kapcsol le. Ha téged zavar az Amnilight akkor kapcsold ki.
-
-
blakey
titán
válasz chris-v #32929 üzenetére
Váltogass a profilok között, illetve a fényerőt is optimalizált, fekete kép esetében minimálisra csökkenti a fényerőt, ha pl. természetes módot választasz. Szabványossal pl. erős fényű lesz még fekete képe esetében is. Elég sok opció és beállítási lehetőség van, tudtommal teljesen egyik módban sem kapcsolja le, azt maximum manuálisan tudod megoldani.
-
Upo
addikt
válasz chris-v #32883 üzenetére
Persze. Végigmész a menüben, megnézed az egyiken mi van beállítva, odamész a másikon és beállítod ugyanazt.
Megjegyzem nem biztos hogy ugyanazt az eredményt fogja adni, ha esetleg nem egyforma panel van bennük, vagy a belső firmwarek nem egyformák.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
rainman72
nagyúr
válasz chris-v #32780 üzenetére
Ez kb amit leirtam.
De bekapcs.állapotban ne nagyon tapogasd,a VA panel ilyen,villámlik mindenfele,sztem ezt láttad.
Én csaptam már le legyet is egy megfeledkezett pillanatomban,azt láttad vna
Mondjuk ebből nem tudom hogy jött le neked hogy szervizelt tv?
A hátuljuk szokott lobogni az se újdonság.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
chris-v
senior tag
válasz chris-v #32765 üzenetére
Nos, ahogy ígértem leírom a tapasztalatom.
Tegnap elmentem az emag-hoz személyesen, megnéztem a megrendelt újra csomagolt 58pus8505 tv-t. Kibontottuk, megnéztük, minden rendben volt a tv-vel, csak maszatos volt a kijelző. Doboz sem volt annyira ramaty állapotban. Távirányító, az elemek és a tápkábel volt kibontva, talpat nem használták.
Otthon kibontottam, rá akartam rakni a fali tartót a hátuljára és a műanyag nem volt szorosan ott ahol a csavart be kell takarni, hanem elállt tőle, gyakorlatilag szabadon lobogott a hátsó műanyag. Gyakorlatilag a fali tartó nyomta le rá vissza ahogy rácsavaroztam.
Felraktam a falra minden rendben, de ahogy néztem oldalról láttam egy kis foltot, mondom letörlöm, de éppen hogy csak hozzá értem az lcd panelhez és egyből úgy foltosodott mintha kb teljes erőmből nyomnám be. Persze ne nyomogassam, de azért érdekes.
Kicsit olyan érzésem van, mintha nem egy visszahozott, hanem egy szervizelt tv lenne.Ettől függetlenül minden rendben, fent van a falon factory reset után (ami egy kicsit beragadt) beállítottam és minden tökéletesen működik.
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz chris-v #32762 üzenetére
Az ilyenek nem szoktak össze karcolva lenni,tapasztalat.
A szállitás során megsérült a dobozra vonatkozik nem a tvre.
Kibontották a távot,meg a kábelt,na és te is ki fogod,nem
Ha nem tetszik ne vedd meg,de ugy húzod le a témát hogy nem is próbáltad
Van akinek 10-20ezer is sokat jelent,a 30 meg még többet.A másik meg az,ha tényleg gond van vele akár aznap vissza is küldheted.Nem beszélve arró hogy van olyan péntek amikor van rájuk 10százalék kupon is.Illetve akár 3 év gari is,ott is ahol csak 2 év járna.Szóval ha figyelsz csak nyerhetsz vele.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz chris-v #32724 üzenetére
szerintem ha elköltötte a nép a most postázott/utalt adóvisszatérítést meg a 6 havi fegyverpénzt addig csak áremelkedés várható
szerintem ha ráér most balgaság bármit venni 1hete egy 55oled706 370e volt most 440e 1hónapja meg 399e"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
rainman72
nagyúr
válasz chris-v #32724 üzenetére
Nyáron szoktak jönni az új tvk,eddig ugy volt az elmult 2 évben
Egy csom.sérültet,ujracsom.hamarabb ki lehet fogni sz eMagon jó áron.
Az hogy mi van oda irva,általában kicsit tulzó.3 hete vettem új 70PUS8505-t 190e-ért nem volt saját doboza.[ Szerkesztve ]
-
-
Hege1234
addikt
válasz chris-v #30506 üzenetére
kipróbálom majd
ahogy netet kapott a router egyből firm frissítéssel kezdett
esetleg még arra gondoltam, hogy újrarakom a plex-et
mindent kigyomlálva de ezt is elvetettem mivel kodi alatt és a gyári dlna lejátszásnál is akadozikén már csak egyre tudok gondolni, hogy a belső hdd vel lesz valami gebasz
ezt is tesztelem majd, hogy ráteszem az ssd-reazt teszteltem már valamikor, hogy a letöltésem telefonon
56MB/s majdnem a max sebesség ami jön a szolgáltatótóldigitális:
köszi majd ránézek a táblázatra
nekem amúgy rendben van amit megadtál adatokat
sokat javult a színhőmérséklet
bár az is igaz, hogy kétlem hogy mind a húsz szintet
magamtól beállítgatnám főleg úgy, hogy a fél képernyőt kitakarja beállítás közbe.. -
Hege1234
addikt
válasz chris-v #30484 üzenetére
másik routerrel nem, de másik kábellel igen
volt újraindítás tv is router is
itt van kb közvetlen a tv mellett a router
a routert egyébként kizárnám mivel a gépem is erre csatlakozik
azt próbáltam, hogy átdugom abba portba, amire a pc csatlakozik de maradt ugyan úgy az akadozás (pc net 60MB/s 500 Mbps netünk van szóval ezzel kizártam, hogy tesztelnem kellene másik routerrel)azért 32 Mbps-nél jóval több egy 4k film de persze vágom, hogy még
így se kellene akadoznia
[kép][ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz chris-v #29987 üzenetére
Nem akarok ötleteket adni. De valóban nekem is olyan a biztosításom, hogy van rajta vmi felelősség is, azt mondták ha olyan baleset ér hogy a gyerek leveri a tévét, akkor fizetik a tévé árát..
Remélhetőleg Lootolok kollégának is ilyen van, de ha nincs akkor a jövőben mindenképp ilyen lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest