Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibee77
őstag
Hat most mar szinte biztos, hogy arc trap/gc minerrel kezdek.föleg h gc-nel ugyanugy jo a statstick. 😎 meg liga vege elött egy nappal kiprobaltam egy src trappert ssf-ben.4 ora alatt act 6ig jutottam.tökeletes lesz liga kezdönek. 😉 nerfekhez szolva:mindig voltak/vannak/lesznek.semmi nem valtozik, söt a clearspeed meg a bossöles egyre gyorsabb.nem lesz itt semmi gond, csak massal kell kezdeni mint eddig.en örülök h se az arc se a pp nem kapott nerfet.az az item hosszu idök ota a legjobb dolog ami a poeban törtent.maradjon csak meg olyannak amilyen.jo hogy a mjölnert buffoltak fel es nem a pp-t nerfeltek le.igy több lehetöseg van nem megint egyre van az ember utalva mint eddig.pp,mjölner, coc.nekem ezek a valtozasok bejönnek.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
Har_melin
addikt
a patch notes egyébként irgalmatlanul hosszú, inkább esti program lesz nekem.
De ha már nerf, akkor az éppen csak visszahozott íjász buildek is akkora mínuszokat kaptak, hogy csak na, a unique íjak nerfelésével. Quill Rain -40% dmg (mindenre, nem csak a weapon dmg-re), a Chin Sol 100% helyett csak 50% more dmg, amit nem kompenzál a base dmg emelése)
Zana modok az új ligában:
- 1c: map csere azonos tieren belül
- 2c: Anarchy, Torment, shape T1-5 maps
- 3c: Fortune favours the brave, Domination, Perandus
- 4c: Breach, Harbinger ( )
- 5c: Abyss
- 6c: shape T1-10 maps
- 15c: Elder Tier, T1-15: a berakott mapot (gondolom a layout, bossot megtartva) T16 mapként nyitja meg.Védd a fákat - egyél hódot!
-
Ellia
addikt
Na, hogy most ki lett targyalva a nemnerfdenerf...stb tudnatok ajanlani par liga kezdo buildet? Elozot az Enkri fele arc witch alapjan kezdtem (itt ott azert bele-bele nyultam). Jo build volt egy szintig.
Esetleg valami cold alapu? Azt most ugyis megtoltak ahogy nezem a hireket
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #15693 üzenetére
- a játék általános állapota az, hogy ezt most nerfelték. az erről való "beszélgetés" kimerült abban, hogy most majd mennyivel rosszabb lesz (ez a build irány) - ami egyrészt nyilvánvaló, másrészt egyetlen olyan pont nem merült fel, hogy ok, de akkor ki mivel próbálná ezt ellensúlyozni?
- a meleé build és a 1H statstick build nem azonos - vagy legalább is a készítők garantáltan nem így tervezték.
- senkit nem hülyegyerekeztem le. A D4 balhé után éppen itt a fórumon tárgyaltuk ki nagyon lelkesen, hogy milyen jó, hogy ez a játék egyrészt állandóan változik, másrészt nem egy-két buildre épül az egész. Most ez történt, próbáltam a jó oldalát keresni a dolognak.
- a GGG döntését nem védtem, bár én az alapjával egyetértek. Ráadásul már vagy két-három hete be is lengették, lehetett rá számítani. Az, hogy ez a szinergia OP volt és racionális döntés esetén kinyírt minden más meleé alternatívát, nem használt a játéknak. Ettől még bőven maradhattak benne más, szintén OP összeállítások (mint a PP), sőt, meggyőződésem, hogy lesznek újak is. Az is biztos, hogy előbb utóbb ezeket is balanszolni fogják, akkor azok lesznek majd kevésbé felkapottak. Ez egy körforgás a játékban.
- a rollolható mod értékek megfelezése szerintem pont a rossz irány ebben a patchban. Ezzel minden, 1H fegyvert használó buildet sújtanak, azokat is, amelyek nem statstickként használták ezeket a darabokat. Ahogy te is írtad, három jó prefixet eleve nem könnyű összehozni és attól, hogy utána az eredmény fele annyi sebzést ad, nem is lesz könnyebb.
- Ha valakit megbántottam, elnézést. Viszont az elmúlt években annyi ilyen nerfet és az utána jövő "kész, használhatatlan" temetést végignéztem már, hogy őszintén úgy érzem, ezen egyszerűen túl kell lépni, nem a sebeket nyalogatni. Amikor megszűnt a snapshot, amikor a CWDT-vel nem lehetett többé perma phys immunis karaktert csinálni, amikor nerfelték a Vaal Pactot, akkor ugyanez volt. Ezek ugyanúgy egy csomó buildet érintettek, skillektől függetlenül.
Ehhez képest ma is rohangálnak auramancerek, a melee buildek (mostanáig) megint darálógépek voltak, a VP-re is születettek alternatívák. Részben azért, mert a sok százezer játékos együtt trükkösebb, mint a GGG fejlesztői, részben azért, mert a játék is állandóan bedob újabb buff lehetőségeket, amelyekkel visszajönnek átmenetileg kevésbé hatékony konstrukciók is.Védd a fákat - egyél hódot!
-
Badlof2k
senior tag
-
0karmacoma0
senior tag
"The Shaper weapon mods which cause you to gain a portion of Physical Damage as Extra Cold, Fire, or Lightning Damage, or Extra Damage of a random Element, grant half as much Extra Damage"
Ez a nerf értelmesebbik része.Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00-1102/characters
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #15692 üzenetére
Senki nem sírt, csak a játék topcijában beszélünk a játék általános állapotáról. Most a balance változás volt a hír, ezért erről próbáltunk értekezni. Ahogy nézem mind a ketten főleg melee buildeket játszunk, ezért főleg érintettek voltunk. Az nem hozzáállás, hogy majd jáccál mást hülyegyerek. A legtöbbünknek ez a kedvenc játéka, ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek kétségeink GGG egy-egy döntésével kapcsolatban.
"Hááát, akkor talán le kellene állni." Ha nem kezded a szokásos passzív agresszív kommenteket, akkor 2-3 hsz született volna a témában.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00-1102/characters
-
Har_melin
addikt
"totál fölöslegesen futjuk a köröket"
Hááát, akkor talán le kellene állni. Én folyamatosan azt mondom, hogy abba kéne hagyni ezt a zokogást, hogy milyen borzalom, nem lesz statstick. Patch notestól függetlenül is kb. annyi értelme van, mint azon sopánkodni, hogy miért nem találtam el a múlt héten a lottószámokat.
Egy bizonyos build típussal nehezebb lesz ebben a ligában játszani. Lehet, hogy akár két perc is lesz egy Shaper kill, nem egy. Na bumm. Van helyette egy szekérderéknyi más. Még csak azt se lehet mondani, hogy ezzel most megy a levesbe a sok pénzért összeszedett felszerelés, mert a ligában érdektelen, korábban milyen cuccod volt.
Azzal meg tényleg nem tudok mit kezdeni, hogy bezzeg mást nem nerfeltek és azok most hogy fognak majd hasítani. Nem azért, mert nem lenne nekem is tippem, hogy mihez lehetett volna még hozzányúlni, hanem mert ez tényleg semmi másról nem szól, csak az irigységről.
A life vs ES-hez meg annyit, hogy nem is tudom, talán egy-másfél éve úgy levágták az ES-t (az összes ES cucc alapértékét csökkentették, a vaal pact már nem működött ES-sel, stb.), hogy gyakorlatilag eltűntek az ES buildek, a kutya nem játszott ilyennel. És nem, azóta sem buffolták vissza, csak mostanra kitalálták az emberek, hogy hogyan lehet mégis hatékony buildeket csinálni rá, még ebben a nerfelt változatban is.
Ezért nem érdekelnek a statstick miatti jeremiádák. Addig legyek szegény, amíg nem jön ki egy 1H-DW meleé build, ami a mostani paraméterekkel is csont nélkül lemorzsolja über eldert.
Védd a fákat - egyél hódot!
-
Badlof2k
senior tag
válasz Har_melin #15689 üzenetére
Nyilván nem , de azért nem csipőböl lövöldözöm ezeket csak ligáról ligára konkrétan az van hogy a life base buildek több balancet vagy buffot érdemelnének véleményem szerint, az pedig mindkettőre igaz hogy heavy invsetel mindkettő oldal hozható olyan szintre ami több mint OP de alapesetben ES>Life ,a BV meg totál nem érdekel egyszer probáltam nem jött be egyszerűen nem az én játék stilusom , én a meleet kedvelem és áll a kezemre, a banneről meg egy videó alapján peddig azon kivűl hogy lehet jó lesz mást nehéz mondani addig amig nincs teszt mennyir fog dpsbe vagy defensebe számitani vagy pl befér e még egy anger +ash, ice+hatred kombó mellé szóval , egyébként se én tartottam annyira OPénak a stat sticket főképp azért sem mert a 3 mod ,penetrate modosok nem az égből jönnek csakúgy, ugyanakkor pár streamer is ugyanezen van hogy ez igy elsőre kinyirta a dual vagy off hand statstick használatot és hogy lehetett volna ezt máshogy is nerfelni stb.. de mint 0karmacoma0 szólt előttem "Amúgy még mindig nincs notes és totál fölöslegesen futjuk a köröket, de azért eléggé elszakadunk a valóságtól néha." Egyébként meg no offense remélem nincs harag vagy nem idegesitettelek fel ( margóra azért az ES megint kapott "buffot.." )
[ Szerkesztve ]
"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #15688 üzenetére
Hány main handet láttál ilyen stattal?
Nem egy könnyű dolog egy harmadik prefixet berollolni minimum közepes phys prefix módosítók mellé, meg elkapni egy attack speedet és lehetőleg critet. Na ebből kell kettő és pont a felénél vagyunk egy előző ligában ligakezdő statsticknek. Amúgy standardon nagyon alacsony pdps-el keresve, csak 20% attack speed és 30% gain módosítóval 5ex és 1 mirror között vannak ezek a cuccok crit nélkül, minden base-t megnézve.Amúgy még mindig nincs notes és totál fölöslegesen futjuk a köröket, de azért eléggé elszakadunk a valóságtól néha.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00-1102/characters
-
Har_melin
addikt
válasz Badlof2k #15686 üzenetére
"az OP Poets penek az oké?" " a casterek meg poéták és ES huszárok meg röhögve szaladnak tovább"
Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Ha annyira "bezzeg nekik milyen jó" egy másik build, akkor lehet azzal menni. A játékban nincs limitálva egyetlen unique darabszáma sem. A buildeké sem, hogy a tízezredik BV után nincs tovább, több játékos nem játszhat ilyennel.
A banner-impale opció egy eddig nem létező phys dmg buffot jelent, tehát eleve nagyobb alapsebzésre jöhet majd rá az az egy, bármilyen fegyverre pakolható shaper bónusz.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #15685 üzenetére
"lefeleztem volna a more statokat a shaper cuccokon"
a gyakorlatban ez történt. Egy "gain X%" bármelyik 1H meleé fegyverre rollolható a magas phys mellé. Eddig mindenki azért scepter statsitckkel rohangált, mert arra kettőt is lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
Badlof2k
senior tag
Nézni kell újat , azköszi , szvsz lehetett volna ezt azért értelmesebben is balanceolni , de ugye az OP Poets penek az oké? Mármint azzal egyetértek hogy a statstickek egyed uralkodok voltak a maguk nevében és hogy most ez a nerf mennyi tényleges dps vesztést jelent azt nehéz megmondani teszt akármi nélkül , a sírás meg nagyrészt nem az okozza hogy kb melee buildeket "kinyirták" hanem kb első sorban ezt érte a nerhammer súlyosan a casterek meg poéták és ES huszárok meg röhögve szaladnak tovább 🤷🏻♂️ ez van majd ha lesz patch notes és pob frissités akkor majd lehet agyalni hogy lehet életképes buildeket meleebe tolni addig meg csak fölösleges rage van, pro contra.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #15683 üzenetére
Én személy szerint lefeleztem volna a more statokat a shaper cuccokon, ami normalizálta volna a dmg végét, cserébe, nem kell 2 Ichimonjival ütni 8 és fél percig a bossokat. Amúgy a patch notes még totál kavarhat ezen. Amúgy aki "powergamerkedett"(Milyen szó ez?) az főleg Blade Vortex, elemental hit, Poet's pen buildeket futott.
Hozzáteszem egy kollektív dmg nerf egyáltalán nem árt a játéknak. Mikor elkezdtem játszani egy piros map kihívás volt, érteni kellett a bossokat, megnézni milyen mod van a mapon, stb., most meg 16 volt az első tier, ahol néha nem 1 hitelt mindent ami nem boss bármelyik karim.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #15682 üzenetére
A másik, hogy a 3.0 idején nem volt se fossil craft, se cuccról "leszedhető" és másra implementálható veiled modok, amelyekkel teljesen más craft lehetőségek vannak és lesznek most, mint voltak egy éve.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #15682 üzenetére
én két Ichimonjival szépen elmeneteltem T15-ös mapokig egy fél éve. Se shaper, se statstick, semmi, két utánadhajítom kategóriájú unique. Ligakezdő karakterként.
Rosszabb lesz a dmg a statstick nerf után? Igen. És? Különben meg azért szidná mindenki a GGG-t, hogy kurva unalmas a játék, minden build abból áll, hogy vegyél egy sticket és dugd ... be az offhandbe. Körül kell nézni és mást kell indítani. Ha valaki powergamerkedni akar, az menjen a power után.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #15680 üzenetére
Sztem inkább ez a mondat az aggasztó, nem a sceptre kivonása:
"Skills that could be used with two weapons, but were main-hand-only when used, now use both weapons when dual wielding."Emlékeim szerint 3.0 környékén az volt a baj a dual wieldel, hogy iszonyatosan drága volt hozzá rendes fegyót találni. Na most, ha belevesszük a szükséges magas pdps, magas attack speed, jó chc statokat, akkor kb 5 jó mod kell a fegyóra, hogy erős legyen, és ugye ebből kell kettő. Nem lehet egy foilra ráhányni pár more dmg statot, és berakni offhandbe mind a két fegyóra kell az összes stat. Lehet a sok jó shaper mod miatt kibalancecolja magát a dolog, de én tartok tőle, hogy megint nem reális 1h melee karit indítani a liga elején.
-
Har_melin
addikt
válasz Badlof2k #15679 üzenetére
én két ligával ezelőtt mentem egy talán reave vagy lacerate championnal, két shaper karddal. prímán lehetett velük aprítani mindent és a két kard együtt felébe sem került a scepternek, pedig mindkettőn volt gain és mindkettő elég masszív phys dmg-et is adott.
Bármikor nerfelnek valamit, ami köztudottan az átlagnál is sokkal OP-bb volt, mindig megy a sírás. Aztán hogy-hogynem kiderül, hogy ja, hát akkor van helyette más. Ez volt régen a BoR sisakkal, ez volt a Vaal Pact-tal.
-
Har_melin
addikt
válasz TrollBalint #15677 üzenetére
ezt nem figyeltem, akkor ezek szerint eltolják nyárra a bevezetést.
-
TrollBalint
addikt
válasz Har_melin #15676 üzenetére
Én is úgy tudtam, de ők írták: "We are sure you'll find interesting builds and choices of many kinds in Betrayal. There are already some balance changes planned and underway for 3.6.0. "
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Har_melin
addikt
válasz TrollBalint #15675 üzenetére
Abban valószínűleg semmi, mert tudtommal ez után már a 4.0 jön majd.
-
TrollBalint
addikt
Elolvastam (nagyjából) a cikket a Balance Changes-ről. Hát most már én is rohadt kíváncsi vagyok a patch notes-ra
Plusz, most már arra is, hogy mi lesz a 3.6.0-ban...(#15674) emmm: Én is így csináltam, és az összes ilyen karakterem kuka volt, bár nem is arra mentem, hogy endgame-ben farmoljak úgy, hogy a céljukat végülis elérték Az is jó ötlet, hogy nézel buildeket, és megnézed milyen cuccokat hord, milyen gemeket milyen supportal használ.... és így apránként rá lehet jönni a lehetőségekre. A lehetőségek végtelen tárházára pedig azt tudom mondani, hogy közel egy év után most kezdem érezni, hogy még minidig az elején tartok és legalább annyi lehetőség van benne, mint mikor nekikezdtem
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz San398 #15610 üzenetére
Okés, a többieknek is köszi
A karakter belinkelését majd egyik nap megnézem otthonról, melóban az oldal le van tiltva, így ott nem tudok belépni/regisztrálni.
Amúgy összességében iszonyat jó a játék, tényleg sokkal jobb, mint a Diablo 3, jelenleg még olyan végtelen lehetőségek tárházának érzem. Act 4 főboss az már elég brutál volt, 5-6 halál is volt ott. Fire wizardként a sebzésem szerintem elég jó, a mobok úgy hullanak, mint a legyek, majd a HP-ra jobban ráfekszem, meg a resistekre is. Craftolni még nem craftoltam eddig semmit, talán jelenleg ez a legnagyobb baj.
Act 5 így 43-as szintűként még túl kemény nekem. Ott tényleg gyorsan fekszem, maradok Act 4-ben egyelőre.Szerk: írtátok, hogy az elejétől feküdjek rá valamilyen build-re - igazából most még kicsit a saját fejem után megyek, megszokom ezt a játékot. Sok a hasonlóság a Dio-hoz, de mégis nagy az eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
vvega30
senior tag
Üdv
Megint kedvet kaptam, kihagytam az előző ligát. Előtte egy light trap buildet csináltam és nagyon tetszett.
Mennyire éltképes még? Az új ligában is megállja majd a helyét? Gondoltam azzal kezdenék, remélem életképesNEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!
-
sirdond
őstag
válasz 0karmacoma0 #15669 üzenetére
Kíváncsi leszek hogy alakul a liga, a legutóbbi kis "teaser" alapján most megint kedvet kaptam egy melee karakterhez, aka Champion, ha már buffolják őket.
Jaj, lehetne már holnap és patch notesÉrdekel nagyon az is, hogy a unique rebalance hogyan sikerült.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #15669 üzenetére
Én nem érzem drámainak ezt a statstick nerfet. Pontosabban: igen, a kifejezetten statstickes OP buildeknek egyértelműen hatalmas érvágás. De ettől még az irgalmatlanul OP statstickes buildek nem überdurvák, hanem csak durvák lesznek ezután. A "Gain X%..." modok megmaradnak és erősek maradnak, legfeljebb ezután nem csak sceptert fognak keresni az emberek.
Az ES változást nem egészen értem, igaz én nem sok LL/CI karaktert játszottam eddig. A számomra a recharge rate 50%-os lassítása nagyon durvának tűnik az Eldritch Battery esetében, még úgy is, hogy a castolás nem szakítja meg ezután.
-
Har_melin
addikt
megint jön az, hogy nem tud frissíteni, mert nincs elég hely a lemezen. Viszont a frissítés megkezdésével lekötött területet is b*szik a steam felszabadítani. Hurrá.
-
0karmacoma0
senior tag
Na asszem consecrated path league startert el lehet felejteni. Nem akarok nebuloch-molten strike bulidet copy pastolni, stat stckek nélkül meg soha nem lesz elég damage. Reméltem hogy buffolják a 2h-et, de helyette eltüntették a melee játékstílust. Még kíváncsi vagyok a pontos patch notesra, de még ha régóta meg is értek a nerfre a shaper statstckek, kicsit erősnek érzem a teljes bant, főleg hogy közben a caster buildek hasonló power creepet kaptak, 3 milliós blade vortex damage-ekkel, meg teljes képernyőket eltüntető+teleportáló Poet's Pen buildekkel.
Edit: Elvileg azt magyarázzák, hogy lehet használni a stat sticket, csak dual wield bónuszok nélkül. Úgy egész korrekt nerf, csak visszarántja a 2h szintjére az 1h-kat, nem eltünteti. Innen kéne valahogy buffolni egyszerre a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
Nekem nincs, de tanulni, itt van egy videó. Az ezért nem semmi, hogy 6700 HP-t (plusz a vélhetően meglévő resistet) onehitelte. ("After forty or fifty deaths my first and only Aul kill" - menjen neki negyven-ötvenszer, akinek hat anyja van)
[ Szerkesztve ]
-
mrkog
tag
Szervusztok,
sajnos kicsit elkésve kezdtem ezt a bányászkodást, és kellene nekem egy aul challenge. Csak simán a kill kellene semmi hókuszpókusz. Persze még nem találtam meg ezt a szörnyen gyakori monsztát.
Van olyan valaki aki ki tudna ebben segíteni, mert már csak 1 nap van hátra és tuti nem fogom megtalálni.
Persze honorálnám exekkel.acc: Von_Schwarz
-
-
Har_melin
addikt
Változik a Tectonic Slam. Ezentúl a normál ütésnek nagyobb lesz a sebzése és valamennyit nő a lefedett terület is. Endurance Charge-ot csak 35%-os eséllyel használ el, akkor jóval nagyobb az AoE dmg. Ezzel kevésbé lesz konzisztens a clearspeed, viszont hatékonyabb lesz single target ellen akkor is, ha éppen nincs EC-je.
A challenge jutalmak pedig a szokásos 12-24-36 szinteken egy sisak mtx, egy aura mtx és egy palást. Ebből az aura jól néz ki, a másik kettő elég meh.
[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
Új div card
[link][ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
Menetrend az új ligáig:
- hétfő: challenge lista és a hideout migrációval kapcsolatos infók
- kedd: balansz manifesto (mindenki retteghet, imádkozhat ízlés szerint)
- szerda: patch notes, item filter adatok, passzív fa változások
- csütörtök: 20/20 gems (????)
- péntek: liga indulás előtti infók.Védd a fákat - egyél hódot!
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Utolsó frissítés óta akad a játék más tapasztalt ilyet?
gtx 1060 6gb , 8gb ram, core i5, ssd a játék -
Har_melin
addikt
válasz férfiállat #15651 üzenetére
Szia, üdv a játékosok között.
- milyen kaszttal érdemes kezdeni? Bármilyennel. Ha van ARPG (Diablo, Grim Dawn, stb.) tapasztalatod, akkor indulj el annak alapján. Ha nincs, akkor ami szimpatikus. Az első próbálkozások a PoE-ban 99%-ban úgy is a kukában kötnek ki, ha valaki a saját feje után megy.
- Milyen builddel? Az új liga a jövő héten kezdődik és egy csomó változást tartalmaz majd az eddigihez képest. Előtte pár nappal ki szoktam posztolni a streamerek által ajánlott, liga és játék kezdőknek való buildeket, amiket felraknak a youtube-ra. Addig is nyugodtan indíts egy karaktert, ismerkedj a játékmenettel. Ja igen, és olvasd el a topik tetején lévő összefoglalót. A mesterekre vonatkozó rész változni fog, a többi nagyjából marad.
- A játék teljesen ingyenes, nem is tudsz fizetni érte. Ha megragadsz, akkor előbb utóbb szükségét fogod érezni pár olyan kényelmi extrának, amit csak a shopban vásárolt pontokért kaphatsz meg, de az még arrébb van.
[ Szerkesztve ]
-
férfiállat
tag
Sziasztok!
szeretném elkezdeni a játékot.
Azt szeretném kérdezni kezdőként milyen kaszttal érdemes kezdeni, vagy milyen buildet használni?
illetve ha nem fizetek a játékért annak van valamilyen hátránya? -
Har_melin
addikt
Neversink csinált egy összehasonlító táblázatot a sebzésről (sajnos csak videóban találtam meg, 3:21-től látható). Eszerint csak a normál, 1-2 totemes felállásnál nagyobb a sebzése, ha ennél több totemed van (gyk. minden totemes buildben), akkor már bukó. Vagyis ez inkább kiegészítő skilles totemekre jó, nem akkor, ha az a fő skill.
-
Har_melin
addikt
- a tab fülekre (csak a prémiumokra) ezentúl lehet majd kis jelző ikonokat rakni, hogy könnyebben megtaláljuk őket a legördülő listában
- A Reach of the Council kapott egy kis buffot. Egyrészt feljebb tolták a százalékos phys dmg sávot (eddig 50% volt a max), másrészt a +2 extra proj helyett kapott egy lvl20 Greater Volley skillt. Ilyen gem nincs, a sima Volley ad +2 párhuzamosan repülő nyilat, ez akkor alkalmasint négyet fog.
-
la_cc
addikt
válasz Rizseslescó #15625 üzenetére
Még a végén totemezni fogok megint.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
Badlof2k
senior tag
válasz sirdond #15641 üzenetére
Naja csak kérdés dmg scale mit mutat plusz ugye endgambe a single target is mit mutat , de tetszik az irany amit csinalnak , en az uj totem supra leszek kivancsi mennyire lesz mervado az eddigi totem buildeknel es hogy mennyire lesz viable a vegen lesz egy totemes buildem hosszu ido utan , anno shockwavet probaltam be hat rossz otlet volt foleg starternek azota inkab a "cheap" meleekel tolom a kezdest
-
sirdond
őstag
válasz TrollBalint #15620 üzenetére
hmm, nekem tetszik ez az új arctic breath
még nem döntöttem el biztosan,mivel kezdek, de, ha ez tényleg használható lesz, akkor szerintem maradok a trapper saboteur-nél és az arc-ot cserélem ab-re
-
penti71
csendes tag
válasz Rizseslescó #15639 üzenetére
köszi
-
-
penti71
csendes tag
Sziasztok
Nemrég kezdtem a játékot és lenne 1 kérdésem:
addig ok hogy 3 flaska és kapok 1 nagyobbat,de
Sanctified Life Flask
Sanctified Mana Flask
eddig ment mind a 2
utána hogy tovább??Köszi
-
Har_melin
addikt
válasz Rizseslescó #15634 üzenetére
kattintható link a szövegben:
- kikopizod a linket a böngésző címsorából
- a posztodban kijelölöd a szót vagy szöveget, amire majd kattintani kell
- alul megnyomod a Link gombot
- a felugró ablakba bemásolod a linket és leokézodVédd a fákat - egyél hódot!
-
Rizseslescó
aktív tag
válasz San398 #15633 üzenetére
Köszi, eddig nem használtam semmit az átkok ellen, néztem is, hogy milyen papír a kari,aztán már gyanús lett,mikor nem láttam magam a sok cartól... de alapvetően tetszik és azt hiszem ezzel kezdek majd megint..
persze itt már akad némi gear is a drágaságomon..https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Brandon81/privacy
Sajna még mindig nem tudok megjeleníthető linket dobni, balfac vok, bocs[ Szerkesztve ]
-
San398
őstag
válasz Rizseslescó #15628 üzenetére
Két Kikazaru gyűrű nagy mértékban csökkenti a curse idő tartamát.
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Rizseslescó #15631 üzenetére
warding flaskák legalább 2, de inkább 3, akkor kb perma curse immun vagy.
-
MedweSajt
tag
Használj 2db Kikazaru gyűrűt. Ez csökkenti az átkok hatékonyságát. Self flag. jewel +10-20% sebzés növelést add átkonként. Így mivel alig hatnak rág az átkok nyugodtan lehet spammelni a totemeket lesz rajtad rakat átkot ami elég jó sebzés szorzót ad ki a végére.
Soul mantle meg lehetövég teszi hogy 6+1m link legyen a totem. 6 dmg gem plusz a totem a ruhából.
Clear mind jewelt ha használod akkor ne legyen aura által lefoglalt manád ->újabb sebzés szorzó. -
savior
őstag
Nem csak akkor átkoz, amikor megölik, hanem akkor is, ha magától eltűnik.
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Rizseslescó
aktív tag
válasz TrollBalint #15626 üzenetére
Most kezdtem el egy Arc templart, eddig sosem volt ilyenem. A Soul mantle ugye átkoz, ha meghal egy totem. Abban az esetben is, ha én rakom le? Na meg ugye vannak a uniq jewelek( self flag. + clear mind),
mivel csökkentem az átkokat, vagy esetleg kell e egyáltalán? Arc totemem van, valaki elmagyarázná a mechanikáját ennek a buildnek ? Amennyiben nem tudsz, ne válaszolj úgy, hogy "nézd meg itt meg itt!!", ha nem tudsz saját kútfőből érthetően hozzászólni ne írj!! köszi... -
simondr
senior tag
válasz Har_melin #15624 üzenetére
Ezt lehet hogy kissé félreértelmezted:
"they'll have 21% increased cold damage taken and an additional 10% increased cold damage over time taken"
Tehát az enemy kap 21% több cold sebzést. Ebben a konvencióban nincs is more tudomásom szerint. Ha pl megnézed a Champion Worthy Foe pontját, ott is azt írja hogy enemies you Taunt, take 20% increased damage.
Vagy akár az Abyssuson: You take 50% increased phys dam.Ha a játékos szemszögéből nézzük, ez bizony more damage módosítónak hat (mert ha kapna összesen 100 cold sebzést a monster, akkor a support gem miatt 121-et fog kapni)
-
Rizseslescó
aktív tag
https://www.facebook.com/pathofexile/posts/2371251726221560
WTF?[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
Tetszik
"new Bonechill Support Gem that causes your chills and chilling areas to increase all cold damage taken proportional to the slow of the chill they cause, with a further bonus for cold damage over time. This means that if a skill with a level 1 Bonechill Support chills an enemy enough to slow them by 21%, they'll have 21% increased cold damage taken and an additional 10% increased cold damage over time taken."
Vagyis amennyivel lelassítja a cold skill chill effektje az ellenfelet, ezzel a gemmel annyival nagyobb lesz a cold dmg is (sajnos csak increased, nem more) és még pluszban kap egy extra cold DoT módosítót is.
-
Har_melin
addikt
válasz scott_free #15613 üzenetére
A currency és a map kvázi kötelező, ebben nincs vita. A következő tétel egy premium tab. Én utána a fragmentet venném, mert az abba kerülő dolgok közül sok nem stackelhető (pl. a vaal fragmentek) és nagyon könnyen meg tudnak tölteni egy normál tabot.
A divination és az essence szerintem inkább optikai kényelem, ha a helyet akarod hatékonyan kihasználni, akkor inkább vegyél plusz normál tabot. A kártyák száma ugyan folyamatosan nő, de egyrészt az item filter a gagyit úgy is kiszűri, másrészt a játékban amúgy is folyamatosan becseréled, amiből összegyűlt a szükséges mennyiség. Az essence tab pedig számszerűen kevesebb helyet ad, mint egy normál tab és jó eséllyel amúgy is az esetek 99%-ában csak beleraksz dolgokat, nem kell keresgélned benne.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz TrollBalint #15620 üzenetére
A gmp csak a DOT dmg-be nem szól bele, a proj részét ugyanúgy fogja módosítani.
-
TrollBalint
addikt
Átdolgozták az Artic Breath-et
Egész érdekesen hangzik, hogy nem zavarja a projectile damage, így a multiple projectile supportból, csak az előnyöket élvezi. És ha jól olvastam, lesz Cold Damage Over Time az új cuccokon, illetve a skill fában is.Badlof2k: Bizony, amúgy is akartam venni egy supporter packot, de így már tuti fogok, és már számolgatom mire fogom költeni a pontokat
[ Szerkesztve ]
-
Badlof2k
senior tag
válasz TrollBalint #15618 üzenetére
Crafthoz egyketto jo meg free alchemy craft avagy early game rare cuccokat is lehet veluk hogy a lvlinget segitse de ugye ezis olyan mint altalaba craft maga vagy bejon vagy nem ja egy boxot freebe kapsz
[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
válasz tibee77 #15614 üzenetére
Én sokáig úgy gondoltam a currency meg a map tab elég (meg egy prémium). De nem Divination card biztos, hogy kelleni fog, essence-t nem tudom, azt igazából annyira nem szoktam használni. jók azok? lelkesen fejlesztgetem, de szinte sose használom. Valahogy annyira nem adnak jókat, amire azt mondanám, hogy na ez igen....
És most egy ideig jár Mystery Box, ha pontot költesz.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
la_cc
addikt
Életminőség javító cuccok, muszáj megvenni mind.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
tibee77
őstag
Kb. pont olyan sorrendben fontosak ahogy leirtad.currency-vel nyered a legtöbb helyet, map tab szinten sokat segit.Essence tab pl. nem csak azert jo melyet sporolsz hanem mert egy gombbal tudod öket "fejleszteni".nem kell menned vendorhoz hogy ott beadd.de persze ha normalisan tradelni akarsz akkor kell premium stashtab is.
[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
stash tabok közül melyiket érdemes megvenni, melyikkel nyerek több helyet endgame-nél: currency, map, essence, divination, fragment?
Vagy érdemesebb inkább normál tabokat venni?Köszi!
-
sirdond
őstag
ez volt már?
https://www.youtube.com/watch?v=MWyV0kIp5n4 -
Har_melin
addikt
A PoE-ban a legritkábban esnek "neki való" tárgyak, a unique cuccok jelentős része is gyengébb, mint egy jó rare. A cuccokat csinálni kell, olyanokat kell megtartani, amiken van pár erős affix és hely a craftolásoz.
Ez alól kivételt képeznek egyrészt a build enabling unique cuccok, amikre épül egy-egy build, de amíg a saját fejed után mégy, akkor ezeket soha nem fogod kitapasztalni. Ráadásul nagyon kevés kivétellel ezek magasabb, 60+ szintet igényelnek, az alapjáték végétől használhatók.
A másik unique kategória a leveling cucc, ami kvázi jollyjokerként használható egy csomó buildben, de ehhez sem árt tudni, hogy az éppen mitől jó.
Ja igen, kezdőnek csak life alapú build. eleve a low life vagy full ES buildet is mindenki life alapúként kezdi és majd csak 55-60 szint környékén alakítja át, másrészt azoknak a gear igénye sokkal speciálisabb és egy ahhoz igazodó játékstílust igényel, amit meg kell szokni.
[ Szerkesztve ]
-
San398
őstag
Ha a karakter lapját ide belinkeled sokkal könnyebben tudunk segíteni. Ehhez a web oldalon belépsz majd jobb oldalt a "Privacy Settings" majd ott az elsőnél (Set profile as private) kiszeded a pipát.
Kezdőnek szerintem mindenképpen life alapú build az ajánlott , ez mellett a három resistance(fire, cold, light) minél nagyobb annál jobb.
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
TrollBalint
addikt
Uniqe-nak hívják a legendaryt itt (mondjuk nem tudom miért unique, mikor több is lehet belőle de mindegy, anno a Diablo I-ben volt csak igazán unique a unique )
Többféle lehetőséged van, vagy a lifera mész, és sok life-od lesz, vagy energy shieldből szerzel sokat, vagy esetleg life leech. Én az első kettőből választanék, de bármelyik is legyen az ellenállásaidat, tartsd minél magasabban. A játék vége felé már elég kritikus, hogy ha 50-60% alatt van.
Esetleg keress néhány buildet és nézd meg milyen builddel mennek, lesz bennünk hasonlóság, és látni fogod, hogy mi az ami fontos és sokan kirakják. Ki mennyit rak energy shieldre, life-ra.
-
emmm
őstag
Közben a kis witchem is alakul, 40-es szintet már elértem, Act 4-ben lődörgök. Totál fire wizard az egész, megáldva minden fire dmg + %-kal (elég magas már).
Védelemnél mire érdemes menni? A sebzése az elég jó, hull az ellen szépen, de jelenleg kissé papír a lelkem. Igazából neki való tárgyak nem nagyon esnek, két legendary esett eddig csak (itt minek is hívják ez a barna színt? ). A sima sárga rare-es tárgyak eddig elég haloványak. Amit eddig látok, hogy a droprate ebben a játékban jelentősen gyengébb, akár party-ban megyek, akár egymagam. -
Har_melin
addikt
válasz TrollBalint #15604 üzenetére
Az új ligák bejelentése után a redditen mindig van egy gyűjtő poszt a tetején, amibe folyamatosan szedik össze az összes innen-onnan elérhető információt, naponta akár többször is frissül.
-
Badlof2k
senior tag
válasz Har_melin #15602 üzenetére
Én alapból az angol nevéből indultam ki azért volt igy fura de ezek szerint akkor egy plusz phys dmg buff lesz melee kariknak , double strikeot inditok megint szóval kiváncsi leszek mennyire lesz jó ez igy , ez a fortify buffos ami érdekel igazán mivel leap slammel szereztem be mindig de igy bossnál ez jó lehet , adrenaline meg alapból van nekem Champion végett elvileg lesz valami új supp gem is ha jól láttam az egyik postukat , a ligát figyelembe véve lenne pár tippem mit fog de az biztos hogy nem quantity gem lesz
Balint.: Redditen postolnak többnyire sok új uniq vagy adott esetben rare cuccokat szóval azért is nézegetem meg face helyett pl , meg sok jó kis topic van ottis néha build vagy future build kibeszélő vagy craft tippek , guiedok
[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
válasz Badlof2k #15598 üzenetére
Facen (nem is tudom miért) nem követem a Path of Exile-t, redditet meg nem nézek. A hivatalos oldalon meg nem láttam most, de lehet ezentúl ezeket is nézegetnem kellene
Har_melin: köszi. Hát azt hiszem mégis csak lesz egy ranged karakterem...
-
Har_melin
addikt
válasz Badlof2k #15598 üzenetére
Megnéztem újra az Impale leírását a Steel skilleknél:
"Impale, a new debuff that rewards repeat hits. Impaled enemies are covered in sharp metal spikes, making any hits taken more painful for the enemy. When you Impale an enemy, 10% of the unmitigated physical damage of the attack is stored, and the next 5 hits that enemy takes from any source will cause them to also take this stored damage."
Vagyis egyáltalán nem kell szúró sebzésnek lennie, sőt még csak attacknak sem - egyszerűen a phys dmg-et tárolja el és minél gyorsabban bevitt sebzéseket igényel. Ez - legalább is a leírás alapján - lehet akár egy Bladefall vagy Blade Vortex spellből is, mindkettő hit és mindkettő phys dmg-et ad. Ráadásul a Dread Bannerrel a Fortify is megoldható whirling blade vagy más attck skill trükközése nélkül. De ugyanez érvényes bármilyen phys bow skillre is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest