Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badlof2k
senior tag
válasz
tibee77 #15399 üzenetére
Azert ez nem 7linket csinal 🙄 nem gem levelt novel stb , azert nagyreszt a buildeden is fugg mennyit nyersz az extra x% elemental dmgen , de mint mondtam felesleges ezen "vitatkozni", meg mint emlitettem szerintem nem tul op foleg azert a maxos es fentebb is linkelt brutal rollok nem a hetkoznapi esetek..egy atlag low rollos vagy kozep dupla ele stick nem egy nagy humbug DB karim van/volt Delvbe nekem is azert tudom.
[ Szerkesztve ]
-
tibee77
őstag
válasz
Har_melin #15395 üzenetére
Az ilyen darabok minumum mirror service-ezesek.vagyis az äruk a mirroron felül meg jo pär ex.
Badlofk:Ha egy jo statstick amin mär 3 added dmg mod van, az kb. ad 2 auränyi dmg-et plusz meg 6linkböl kväzi 7linket csinäl, az szerinted nem op?
Nincs mäs item a jatekban ami ennyi plusz dps-t adna.Egyszer volt egy ilyen 3 plusz dmg-es statstick-em amin volt meg critmulti is, hät hagy ne mondjam milyen dps többletet adott az amugy is op karihoz.(double strike buildem volt, shaper kb. 2mp alatt halt egy fäzisban)
[ Szerkesztve ]
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15397 üzenetére
Nem arra ertettem az erzest hogy nem latszik a dmgen hanem hogy nem one shotolom a bossokat meg hasonlok de felesleges ezen porogni , remelem marad ahogy van nekem nincs vele bajom
Mas tema nezted az uj skilleket ? Az a Shattered Steel? Talan az a neve erdekesnek nezki meg a "frozen orb" is
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15396 üzenetére
ez nem érzés kérdése. Én két buildben használtam ilyet (csak az olcsóbb, 70-80% extrát adó darabokat) és óriási volt a különbség. Ez ugyanis MORE dmg, ráadásul alap, vagyis minden további módosító erre jön rá.
Az, hogy a liga elején drága - na ja, azt senki sem mondta, hogy liga kezdő buildbe valók.
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Nordic #15391 üzenetére
Azért nem olyan izi az csak mert van egy ilyen offhandbe
de hat nezopont kerdese ugye ^^
Harmelin.: Nyilvan nem nagy kunszt foleg ha esik is a ravalo meg ossze lehet szedni vagy akar kraftolni de pl liga elejen azert a 40/20 rollos is erdekes aron mennek , ket harom het utan mar tenyleg bagoert kapsz de ettol meg akkorse erzem azt hogy na ez aztan gamebreak op cucc 🙄
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz
rumkola #15390 üzenetére
dual wield buildeknél az olyan offhand cucc, ami igazából a támadásban nem vesz részt, de a játék mechanikája miatt a sebzési értékei mégis beleszámítanak. A PoE-ban a legkeresettebb statstick a shaper scepter, mert erre két "Gain %percent of the phys dmg as extra (elemenental) dmg" módosító is rollolható.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Bocs fiúk, nem ma kezdtem de nem értem. Mi az a "statstick" amit emlegettek?
-
Pörp
senior tag
Sziasztok! Kezdő vagyok. Ha egy tárgy socketei nincsenek összeköttetésben, akkor a gemek benne mennyivel érnek kevesebbet, mint ha összeköttetésben lennének a socketek? Ha a fegyveremben van egy kék gem, de a piros support gemet egy másik tárgyba rakom, akkor nincs is semmi hatása?
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Nordic #15382 üzenetére
Mintha egyebként annyira mindenapos lenne egy dupla ele stat stick 35%+ vagy fölötti rollal , ne erts felre nem vitatom azt hogy nincs hasznalhato alternativa de en nem feltetlen abba latom az opciot hogy le nerfelik vagy akarmit is csinalnak vele ha addolnak tobb eletkepes opciot vagy buffolnak par off handet .. masreszt igyse erzem azt hogy ne lenne melettuk olyan melee vagy egyeb build ami nem igenyel egyetlen statsticket se, van opcio , 2H viable build is van par emlekeim szerint szoval , a content torkan valo lefosast meg nemtudom hogy erted ..🙄
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz
savior #15375 üzenetére
vissza az egész, közben felraktak egy Q&A videót Jonathan Rogers-szel.
- Marad a szulfit, kb. úgy, hogy kevesebb helyen fogunk találni, de ott alkalmanként többet. Ha már felvettük Nicot, akkor bármikor lemehetünk a bányába küldetés nélkül is.
- incursionből több is lehet majd egy mapon.
- maga az egész napi küldetés szisztéma megváltozik, hiszen a craft már nem a mesterek szintjétől függ. (bővebb infó hamarosan)
- a "master seeks help" prophecy sorsa is kérdéses, mert a delve laddert ezzel külön lehetne befolyásolni. (Hogy embereknek milyen problémái vannak...)
- valószínűleg lesznek újabb rangsorok is még a jövőben, az egyes játékkomponensekhez.
- változni fog a fossil gyakoriság is, mármint hogy melyik mekkora valószínűséggel bukkanhat fel.
- az enchant rendszer jelenleg még valószínűleg nem fog érdemben változni.
- a meta crafting opciók továbbra is elérhetők lesznek
- a liga témánál a fő boss felderítése (talán) accounthoz kapcsolódik majd, de az egyes safehouse-ok a karakterhez (
)
- valószínűleg már ebben a ligában módosítják a statstick-ek műküdését (!!!) Valószínűleg, tehát még nem biztos, a nerf mértéke pedig még végképp nem, de a tervekben szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
dante3
addikt
Valaki esetleg meg tudná mondani nekem, hogy miért áll folyton vissza ablak módra, custom felbontásra? Minden egyes bejelentkezéskor beállítom és nem akarja megjegyezni....
Egyedi probléma? -
TrollBalint
addikt
válasz
0karmacoma0 #15374 üzenetére
Nah, valahogy így akarok én is játszani, csak nekem még nincsen meg az a rutinom, hogy jó karaktert csináljak guide nélkül. Max a rangerben esetleg, de ott is inkább csak pathfinderben. )
#15371) Win-T: Ha nem szívesen költesz ilyenre, akkor neked találták ki a challenge-t
A mostani ligában, ha megcsinálsz 24 (vagy mennyi) challenget, akkor kapsz egy portal effektet
Én arra hajtok, de nem lesz meg
-
savior
őstag
Benne lesz a Delve kocsikisérgetése az új ligában, ami decemberben jön?
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
TrollBalint #15354 üzenetére
Én személy szerint a karakter készítést és optimalizálást szeretem a legjobban a játékban. Sajnos meló mellett szinte csak hétvégén van időm játszani, így a farmolós karik és stratégiák azért vannak, hogy ne liga végén kezdjem el a a dolog kreatív részét. Amúgy a kari amit mutattam kifejezetten szórakoztató, azért is csináltam mert elementalist/broken heart nerfre számítok. Gondoltam addig nézem meg milyen ez a sokkolós dolog, amíg op, valamint azért is, mert szinte soha nem játszottam castert, és szép lassan a skill fa azon részét is ki akarom tapasztalni. Amúgy én is szeretek a saját fejem után menni, szerintem soha nem tartottam be egy guideot se betűről betűre, és ha lehet nem is használok már semmilyen mankót.
-
Win-T
őstag
Régóta szeretnék valami menőbb portal effectet beszerezni a defaultnál de nem szívesen költök ilyesmire. Node most felcsillant a szemem ezen a minden 50 pont akción mondom majd most veszek valamit ennyi már belefér. Erre csak két darab minden extrát nélkülöző portal effect került az akcióba.
Ezt most csak úgy ki kellett írnom magamból.
-
Badlof2k
senior tag
Hiányzik a Kerek erdő vagy a Százholdas pagony?
Harmelin.: Na ja énis jártam Trade közbe olyan helyeken hogy a havi fizum többszöröse feküdt ott szana szét 😁 de nagyon is jó látvány volt , meg ha jól emlékszem official Hideout verseny is volt ugye ? Ottis voltak durva művek
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15365 üzenetére
Biztos, hogy a kész HO-knak is lesz piaca, miért ne? az mtx-eknél meg abból kiindulva, hogy időnként milyen felpimpelt helyekre kerültem kereskedés közben, tuti, hogy meg fog ugrani a dekorációk forgalma, ha nem kell három havonta újra kezdeni a dolgot, viszont hangulattól függően több "lakás" között lehet váltogatni.
-
-
Badlof2k
senior tag
válasz
TrollBalint #15364 üzenetére
Úgy emlékszem Ziggy videojabol hogy útközben szal Actokon lehet majd találni ezeket legalábbis igy vettem ki az hogy mennyit és hogy ez mappokra is vonatkozik ez passz ..
Lacc hát abban az értelemben max hogy ha lehet venni előre összerakot vagy custom hidoutokat mer elvileg valami olyasmi is van emlitve hogy a "communityvel" megosztható az általad szépitgetett HO de ja ha addig nem akkor majd decbe kikerül mi a helyzet
+ biztos lesz csomó dekorációs elem ezzel hogy megmaradnak ligaról ligára a Hideoutok végre .. szal ja akár gazdasági fellendülést is okozhat 😁egyébként énis szemezek a portálos Supp packal(soul stealer) nagyon tetszetős főleg a weapon effect
[ Szerkesztve ]
-
Badlof2k
senior tag
Micsoda dolog ez
egyébként lesz ha jól emlékszem egy alap HO + pár előre megtervezett amiket pár kattal beis tudsz állitani (template) ha jól emlékszem ugyanakkor plusz HOkat a vilàgba elrejtve találsz meg amiket kipucolás után elment a játék mint HO kiosztás kinezet blabla
-
la_cc
addikt
válasz
Pitymaszter #15303 üzenetére
Nem igazán jönnek be a melee karik, de azért elmentem. Köszi!
(#15319) Har_melin
"Hová lettek a masterei, mi ez az új küldetés rendszer? Rosszabb esetben miért nincs egyetlen kiosztott skillpontja sem, ki emlékszik már, hogy mire pakolta egy fél évvel korábban?"
Kb. 1000 órám van benne, most kimaradt fél év, én is agyfaszt kaptam, hogy megint sehol sincsenek skill pontjaim...
Konkrétan nincs kedvem beleásni magam a dolgokba megint 1 hónappal az új liga előtt.
Más: több dolog nem tiszta számomra az új ligával kapcsolatban, de pl. az új HO-k honnan lesznek? Achivement-ek után? Gondolom nem drop lesz.
Amúgy nálam érik egy 30 USD-s support pack megint...
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz
TrollBalint #15358 üzenetére
félreértettél, én azt a játékost nevezem Dagobert bácsinak, akinek önmagában a minél több currency farmolása a célja. Én se hagyok ott egy kipottyant exát csak azért, mert éppen nem akarok venni semmit és én is örülök, ha esik valami drágábban eladható cucc. Csak nem arra hajtok, hogy a végén 1xx exám legyen a ládában, amivel igazából semmit nem akarok kezdeni.
Ezzel együtt, ha valaki ezt élvezi a játékban és ezért szeret vele játszani, az pont annyira legit cél, mint az enyém, csak tőlem távol áll.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Har_melin #15356 üzenetére
Oh... ezt pont tegnap mutatta a haver, hogy standardon van egy ilyenje, és meg is tetszett. Kb. ez a végső lökés, hogy castert indítsak
Amiket te írtál, ahhoz annyit, hogy akkor azt hiszem én Dagobert bácsi vagyok, mert nem nagyon költök. Craftolgatni szoktam, de egyelőre még csak alap szinten. Bár a trade macrot már felraktam és néha használom is, szerintem a következő ligában már aktívabb kereskedő leszek
Bár még messze nem vagyok tisztában, mi mennyit ér, de hát ez is a játékélmény része nálam, hogy megtanuljam.
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15355 üzenetére
Ezt kihagytam igen hogy a mechanikak betanulasa es a rutin sokat szamit de azt hiszem korabban ezt mar emlitettem egyebkent teny barmivel lelehet verni a bossokat csak van amivel konyebb
nemis filozok ezen mar reg az elejen volt fusztralo foleg diablo utan azota mar megszoktam es igyekszem fejlodni meg kitanulni kinel mit erdemes csinalni es milyen flaskaval
Btw pont tegnap neztem Mathil Poetes buildjet huh frankon meghozta a kedvem hozza allatul nezki az egesz 😁
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz
TrollBalint #15354 üzenetére
"De mi az a PP?"
Gondolom Poet's Pen.
Sokáig irkáltam, közben te rövidebben megfogalmaztad, amit mondani akartam.
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15352 üzenetére
A PoE bossfightjai 99%-ban mechanikusak, ezt Nordic annak idején nagyon jól elmagyarázta. Az 1% az a random onehit, amit benézel. Mostanra mindegyikhez van fent a neten részletes videó is, hogy milyen jelzésnél mit kell csinálni, mikor menj közelebb, mikor mozogj el, stb. Még az olyan buildekkel is, amelyekre azt mondják, hogy "nem shaperre valók" is le lehet verni, csak tovább kell koncentrálni, többször jöhet be az az egy százaléknyi pech.
Én ebben a ligában (úgy, hogy gyakorlatilag a hónap eleje óta nem igazán játszottam) felszereltem három karit. Minden olyan cuccuk megvan, ami a mintául szolgáló buildekben elég egy halál nélküli über elderhez. Nem farmoltam semmit, nem esett semmilyen überdurva eladható darab, összesen talán ha 20-22 exányit költöttem a három karakterre és most is van még olyan 2,5 exányi cash a ládában. Innen kezdve ha nem tudom leverni velük az endbossokat, az nem azért van, mert a cuccom gyenge, hanem mert nekem nincs meg a rutinom hozzá - ami valóban nincs meg.
El tudnék persze még költeni karinként hat-hét, akár 10 exát is, hogy mondjuk a 85-90%-os jeweljeim helyett 100%-osak legyenek, de attól még ugyanúgy késve mozdulnék arrébb, rossz ütemben innám a flaskát, stb.. Persze, össze lehet legózni irgalmatlanul sok pénzért olyan karaktert, amelyiknél az az 1% is lecsökkenthető, és még azt sem mondom, hogy ez nem egy legit cél. A Rolls-Royce Cullinanra is van kereslet, pedig az is csak arról szól, hogy "nekem erre is telik". Az biztos, hogy több értelme van, mint csak gyűjteni a currencyt és Dagobert bácsiként gyönyörködni benne - bár ha valakinek az jelent örömet, akkor meg igaza van, csinálja, a játék a szórakozásról, a jó érzésről kell szóljon.
Amire ki akarok lyukadni az az, hogy egy bizonyos - de szerencsére tényleg bárki által elérhető, megszerezhető - gear fölött a játéktudáson, rutinon múlik a siker. Ilyen formában a játék azokat "jutalmazza", akik sokat játszanak, sokszor próbálkoznak. Nincs értelme azon filózni vagy bosszankodni, hogy másnak csillió exás, csupa T1 rollos cuccban könnyen megy - aki összefarmolja a csillió exát, az jó eséllyel már annyit játszott, hogy a mezei cuccal is megoldaná a dolgot. (A cheatereket, rmt játékosokat hagyjuk, nekik amúgy is tök mindegy.)
-
TrollBalint
addikt
válasz
0karmacoma0 #15348 üzenetére
igazából a cél a szórakozás, ami nekem úgy jön össze, hogy a saját fejem után megyek (az elmúlt pár hónapban azért annyit módosult, hogy már nézegetek buildeket, de nem szeretem egy az egyben követni azokat, szeretek kísérletezgetni
) és magamnak farmolom ki a dolgokat, mert úgy jobban érzem, hogy az én vagyok.
Szórakozás nekem az is, hogy ha fél perc alatt ölök le egy bosst, meg az is, ha 3 perc alatt, de nem halok meg, és nem azért mert kitankolom, hanem mert "játszani" kell vele. És mivel mostanában több pathfinderem is volt, gondoltam váltok valami más távolságira. De még én se tudom mit is akarok, de jó eséllyel caster lesz. (Az elemental hit-esen amúgy gondolkodtam pont.)
De mi az a PP?Ettől függetlenül rá fogok nézni a karakteredre, hátha megtetszik benne valami
[ Szerkesztve ]
-
Badlof2k
senior tag
Tegnap kicsit jobban àtnéztem az újitásokat amik jönnek majd és amin megakadt a szemem azok a Bannerek érdekes lesz , totem skill lesz ez vagy simán spell? Mana igény ? Lehet e majd supportolni hogy több plusz legyen belőle ? Totemekkel karöltve jókis bónusz dpst lehet majd összeszedni 😁
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15351 üzenetére
Naja kell a random bullsh** faktor
csak azért ami ES buildek vannak azért ottis néha az beteg hogy shapert letankolja konkrétan , tudom build és nagyon nagyon sok money egy olyat összerakni nem is az, már rég túl léptem ezeken már csak felhuzom a szemöldököm az egészen aztán újra neki megyek
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15350 üzenetére
azért az nagyon nem mindegy (bár szerintem erről igazából nem is kell győzködjelek), hogy a mondjuk 20-30, a szintednek megfelelő mapból a saját döntésed alapján csak párat játszol, mert azokat kedveled a leginkább, vagy eleve csak három-négy opció van.
A onehitek dühítők, de erre azt mondom (pedig én elég sokszor halok, igaz, nem játszom HC-n), hogy ennyi random pech legyen a játékban. Különben tényleg az lenne, hogy van egy-két halhatatlan build és mindenki azokat célozná meg, vagy egy szinten túl nullára csökkenne a kockázat, akkor meg mi a poén? Ha nem akarok meghalni, csak hentelni, akkor bemegyek egy tíz szinttel alacsonyabb mapra, oszt' jó napot, ez az opció most is megvan.
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15349 üzenetére
Ez tény igazából csak arra gondoltam és remélem megértetted , hogy egy idő után a mappok ugyanazok lesznek , persze nekem is meg vannak az egyéni mappok amiket végtelenségig tudnék pörgetni mert egyszerűen tetszik , de tényleg csak azért emlitettem meg mert ha egy "sikuság" mert igazából mégsem annyira igaz de van benne igazság , még sem probléma ez csak ha már keresnék valamit
( bááár ha jobban belegondolok akkor mondhatnám "problémaként" hogy 5-6k vagy közel 7k life pool néha ugyanúgy semmi mintha csak 2k lifeom lenne full resek melett fortify stb.. de ez is csak bosszantó kellemetlenség néha.
)
#15342 D3ba ez úgy nézki hogy elhuzod magad 70ig ami a max szint bezsebeled az adott set itemeket amiket ingyé adnak aztán attól függően mit kaptál elkezdesz vagy másik Setet farmolni plusz a hozzá való legendary itemeket ami kézbe vagy kockába kell és mész paragont farmolni meg legendary gemeket húzni meg Rifteket pusholni, runolni , ott nincs olyan fajta skálázás mint itt csak Alap legendary, Ancient Leg, Primal Ancient Leg ezek mint ugyanazok csak sorrendbe az egyik nagyobb statokal rendelkezik mint a másik és több a dmge ha weapon plusz csak az utolsó kettőre tudsz augmentációt rakni.. igazából hosszú is meg nemis felsorolni ezt de a két játék közti gear reandszer totál más eleve és nemis lehet szerintem összehasonlitani főképp mivel a játék mechanika is más a dpsről nemis beszélve
#15344 Köszi ez igy tök jó biznisz főképp hogy liga elején minden horror áron van..igy aztán ez sokkal pénztárcabarátabb
#15341 Persze lehetett volna ezt a sulfitos dolgot másképp is csinálni főleg hogy párszor oda vissza állitgattak rajta mennyi a max stb.. de igazából engem nem is ez zavart hogy gyűjteni kelett inkább az hogy pár óra mapozás után eltoltam 1 óra alatt pár ezer sulfitott kb egy tucat nodra szóval maga a gyűjtés és elköltés nem volt igazán balanszba, értem azt is hogy nem akarták hogy csak bányászannak az emberek de azért nem lett volna olyan rossz sem max akkor nehézségen finomitgatnak állitgatnak stb.. de mindegy igazából szerintem sikeres liga volt igy is összeségibe és nagyon kellemes volt főleg a Beast után attól kiégett a neuron pályám.. -
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15346 üzenetére
"nincs tényleg egysíkuság ha skillekről van szó , de mappoknál ez már elég léc rezgő"
szerintem nem. Az egy dolog, hogy mi az, amivel a leggyorsabban, leghatékonyabban lehet haladni és ezért a top high end farmerek azt nyomják. Egy másik, ettől teljesen független tészta, hogy egy adott builddel reálisan meg lehet-e csinálni az adott bosst?
Egy kezdőnek szerintem egyértelműen az utóbbi a lényeges és ilyenből minden ligában van legalább húsz-harminc. Akinek nem az a lényeg, hogy a liga végén kétszázötven exája legyen (minek?), hanem jót akar játszani, az hatalmas választékból szemezgethet.
És még a farmolós oldal is árnyalt, mert pl. egy lab farmer buildből baromi jól lehet keresni, de nem biztos, hogy ideális egy shaper vagy elder ellen.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
TrollBalint #15331 üzenetére
Ha castert próbálnál és a speedfarm a cél, akkor ajánlom a poet penes Elementalistot. Power Spihon, dupla arc és warp.. A karaktereim között megtalálod, nem én találtam ki, csak véletlenül akadtam rá pár emberre aki ilyet tol, amikor néztem mik a legjobb arc buildek. Működés közben úgy néz ki, hogy előreteleportálsz és közben felrobban 2 képernyőnyi szörny. A Dupla poets pen a drága hozzá, de elég egy 5 link Broken heart még a Tier 16 elder orbos mapokra is. Lényegében 1-2 perc alatt át lehet vele menni egy mapen teljes magic find gearben. Ha előre megvannak a PP-k akkor a szintezés is baromi gyors. Annyi hátránya van, hogy borzalmas boss killer, de ha főleg csak farmolni akarsz a karival akkor nem tudom, hogy mi verheti sebességben.
-
reelc
veterán
Szia!
Ezt a játékot rendszeresen fejlesztik, jó itt a fórumon a közösség, és itt is van build segédlet, videók, stb.
Szerintem össze sem lehet hasonlítani a Diablo 3-al, sem komplexitás, sem felépítés szempontjából. Szerintem a Diablo 2-vel mutat több hasonlatosságot - ha már hasonlítgatni kell Diablohoz - és részemről nem sok nagyobb dicséretet tudok mondani egy ARPG-re.
Ha nem riaszt el a rendszere, akkor jól fogsz szórakozni! Ne add fel, a D3 túl egyszerű a pár délután után full endgame gearben rohangálással ugye max szinten (lvl70).
Szerintem nem hátrány a szigorú build követés, elvégre a D3-ban is ezt csinálja mindenki, csak itt több lépésből áll. -
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15345 üzenetére
Huh otthon majd válaszolok mindenre ha végre gép közelbe kerülök 😁 egyébként számomra azis meg lepő volt hogy még mindig vannak OniGoroshi farmerek szóval nincs tényleg egysíkuság ha skillekről van szó , de mappoknál ez már elég léc rezgő
bár ez igaz lehet az általában éppen aktuális ligára mindig de ugye több build ha van időd elég változatossá teszi
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
Ingyenes, nem kell megvenni
Egysíkúságról itt elég nehéz lenne beszélni - ha visszanézel pár kommentnyit, akkor elég sokat beszéltünk egy most behozott új skillről, a Toxic Rain-ről. Ehhez az egy skillhez legalább öt olyan különböző buildet tudok, amelyek más úton, más segédskilleket használva képesek a jelenlegi legnehezebb bossokat is leverni (persze nem mind egyformán), és ez csak egyetlen skill.
Itt is van persze minden ligában "meta", olyan skill-karakter kombó, ami éppen OP lesz és nagyon sokan tolják, de ezeken kívül is mindig van minimum húsz-harminc másik lehetőség, amelyek legalább 95%-ban hozzák azt a szintet.
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15329 üzenetére
Mivel a TR nem kell a Quillrainben legyen, én emlékeim szerint azt csináltam, hogy valamikor A6-7 körül vettem egy 5L evás páncélt meg egy life-ot adó screaming essence-et és hozzá egy akármilyen Quillraint. A három együtt nem volt több 4-5 chaosnál, lett egy 5L páncélom 100+ Hp-val és azzal vittem tovább amíg össze nem jött a 6L Quill.
-
emmm
őstag
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15340 üzenetére
Igen, ez is elég lényeges a PoE-ban, de nem tudom, a D3-ban milyen a felszerelés skálázása, ott mennyire más ez?
Itt a build kritikus cuccok 99%-a legkésőbb lvl72-74 körül már hordható, vagyis az alapjáték vége után nem sokkal. Nagyon sok közülük akár már egészen alacsony szinten is, vagyis nem kell a végtelenségig fejleszteni a karaktert ahhoz, hogy ki lehessen tapasztalni, milyen lesz ha "nagy lesz". HP, passzív skillek persze még nagyon fognak kelleni neki, de nem a szivárvány végén lógó übercuccot kergeti az ember az egész játékon át.
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15340 üzenetére
Ha jól értettem ami valamelyik videóban elhangzott, akkor csak a küldetésekhez lesz használható, ezek viszont lehetnek bonyolultabb, több elemes dolgok is. Példaként valami olyasmit mondtak, hogy Alva több különböző portált is nyithat és csak ha mindet megcsináltad, akkor teljesül a küldetés. A másik, hogy a napi küldetések mellé bizonyos számú map teljesítésekor (gondolom naponta és bossal együtt), plusz küldetést lehet lehívni.
A bánya esetében én annyira nem bánom, ha a szulfitos vonal kimarad, pont ezért nem játszottam tovább a mostani ligában. Éppen elég frusztráló egy rip utáni XP vesztés is, de hogy mellé még a három-négy mapon összeszedett szulfit is menjen a kukába és menjek megint gyűjtögetni, azt meguntam. Az viszont nagyon jó volt, hogy ha szulfitod volt, akkor gyakorlatilag korlátlan high tier mapnak megfelelő XP várt lent.
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15339 üzenetére
Na meg legkésőbb lvl 90re minden passive ami szükséges kivan rakva és a core itemeket is bőven tudod használni ha csak nem elöbb ^^ delve akkor ilyen fél core game elem lesz vagy ugyanúgy lehet majd használni csak lesznek hozzá kapcsolodó questek ? avagy csak questel lesz elérő? nem lenne rossz ha alapból elérhető lenne map melett igazi felüdülés és szorakoztatóbb számomra
-
Har_melin
addikt
Üdv,
ahogy már írták is: a lényege azonos (mindkettő ARPG), a megvalósítás nagyon más.
- A Diablo még a D3-ban is egy viszonylag kötött fejlődési rendszer, a PoE sokkal szabadabb, de éppen emiatt tovább tart megtanulni.
- A PoE-nak nincs egyértelmű végjátéka, van viszont egy most már közel 170 elemből (mapból) álló végjáték rendszere. Önmagában semmilyen jutalom nem jár ezek teljesítéséért, viszont a többféle endgame boss nehézsége komoly kihívást jelent még a gyakorlott játékosoknak is.
- a PoE-ban (főleg a most bejelentett, decemberi új liga újdonságaival) a felszerelés sokkal könnyebben testre szabható. Itt is vannak persze csak bizonyos bossokból eső egyedi cuccok, de a craft rendszer és a trade miatt a gyűjtögetés sokkal inkább az ezekhez szükséges currency orbok beszerzésére irányul, mint magának a tárgynak a kifarmolására.
- Mindig mindenkinek elmondom, különösen ha az illető valamelyik hagyományosabb játékból érkezik: a "majd én a magam feje után megtanulom" módszer itt gyakorlatilag nem működik. Érdemes egy kezdőknek való buildet kiválasztani és azt követni, mert így a három meghatározó tényezőből kettőre egyelőre nem kell figyelni, elég csak a loottal foglalkozni. Kérdésekre is könnyebb választ kapni, ha egy adott változás miértjét nem érti valaki, mint ha azt sem tudja, pontosan mi változott.
- Érdemes mindig az aktuális időszakos ligában elkezdeni játszani. Egyrészt jellemzően itt sokkal többen vannak, ha trade-re van szükség, másrészt a változások miatt a korábbi buildeket amúgy is igazítani szokták ehhez - akkor meg miért ne legyen teljesebb az élmény. A mostani Delve liga még kb. két hétig tart, ismerkedni jó, ráadásul a fő eleme át is kerül majd állandó feladatként az alapjátékba.
- A max. karakter szint lvl100, de a legtöbb játékos soha nem jut el idáig - ez nem szégyen. Lvl 93-94 fölött már olyan végtelennek tűnő grind az XP gyűjtés (és egy véletlen halál annyit vet vissza benne), hogy sokkal szórakoztatóbb egy új, izgalmasnak tűnő buildet kipróbálni. (Nem mintha sokat jelentene, de nekem öt év alatt lvl94 volt a legtovább húzott karakterem)
-
emmm
őstag
Rendben, alkalmasint kipróbálom a játékot, köszönöm, uraim
-
TrollBalint
addikt
Hello, én is a Diablo-ról váltottam, kb. fél éve eléggé beleuntam. Ami nagyon fura nekem, az a skillek, először megijedtem a passzív skill fától, és nem is értettem, hogy miket fogok én is használni, ha ez mind csak passzív. Aztán jöttek a gemek, ami elég fura volt, bár a D3-ban is szabadon cseréled, de itt meg is kellett találni őket, ne esett az öledbe minden a szintlépéssel (oké, később meg lehet venni őket, de rengeteg van) plussz a support gemek. Olyan variálást tesznek lehetővé, amilyen a Diabloban nincsen, pont ezért egy kasztból többféle igazán használható karaktert ki lehet hozni.
Hirtelen ennyi. Ja igen, Ha kipróbálod, az eleje - szerintem - eléggé uncsi. Olyan Act 4-6-tól lehet izgalmasabb, de igazán Act 10 után -
Badlof2k
senior tag
Üdv itt ! Jó játékot majd 😁 röviden én annyit tudok mondani teljesen más a két játék, főleg +1000 óra mindkettőbe komplexebb és több időt igényel beletanulni főképp boss mechanikákba mikor mit miért meg ugye a passiv skill fa megismerése és kitapsztalása ha saját fejed után mész elsőre azt szokták ajánlani hogy keress forumon vagy youtubeon buildet hogy hamarabb megértsd a játékot
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Sziasztok
Nyilván hallottatok a Diablo legutóbbi csúfos bejelentéséről
Nos, egy régi diablós érdeklődne, milyen ez a PoE játék. gondolom, van itt korábbi diablós is, aki tudna írni egy rövid összehasonlítást.
Miben jobb, miben rosszabb, stb.
Az összefoglalót átfutottam, azért alapjaiban elég hasonlónak tűnik a két game, ezért kíváncsi vagyok rá. -
Badlof2k
senior tag
válasz
TrollBalint #15333 üzenetére
Gyakorlás kérdése
én leap slamet rüheltem egy ideig , de legutolsó build óta belejöttem és nulla bajom van már a bladet meg egyszerű volt meg tanulnom azzal semmi gondom nemvolt
de ugye embere válogatja , bowosoknál pl nehezen ment nekem a menekülés/kite valszeg azért sem eröltettem annyira a kérdést
-
TrollBalint
addikt
válasz
Badlof2k #15332 üzenetére
Érdemes kipróbálni, bár nekem a ranged karakterek jönnek be, a melee egyik játékban sem. Túl macerás, oda kell menni, akkor elmennek... ááá... inkább messziről, elbújva, mint egy igazi férfi
Ráadásul a whirling blade, amit oly sokan szeretnek megőrjít. Tényleg gyors menekülő skill, de ha már valami fűszál van az útban akkor nem nyomja el, és mivel menekülnék, többnyire már oly kevés életem van, hogy nem lesz második esélyem elnyomni. Plusz platformok / szintek között se tudok vele úgy mozogni, mint a leap-pel. -
Badlof2k
senior tag
válasz
TrollBalint #15331 üzenetére
Félre érthető lehettem castert nem próbáltam még és egyenlőre nemis tervezem 😁 egyébként molten strike se akasztott meg semmit mondom nekem igazából ládàknál volt gond amig winyon volt a baj , AA levan véve nekem is meg shadow light azóta null problem
de nemtom FHDhoz képest mivel lenne jobb 4Kán hm? 😁
Btw csak meleet toltam én is még breach ligában volt egy totemes próbálkozásom meg Harbringerbe egy Bowos azóta csak melee
de ez a Toxic nagyon érdekel szal lehet megpróbálom majd
[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
válasz
Badlof2k #15329 üzenetére
Bár én nem játszottam casterrel nagyjából soha (ha mégis, akkor kb. act 3-ig jutottam) de nem nagyon akadt meg nálam pedig, ha jól emlékszem maxra húztam majdnem mindent, ami grafika. De az igaz, hogy mikor bejelentették, hogy néhány skill effektet átdolgoznak, akkor pár patch-ig erősen látható volt a droppolás.
Én pont azon gondolkodom, hogy valami melee vagy castert kellene indítanom, mert a ranger volt a main karakterem az elmúlt két ligában, de még nincsen ötletem, melyik is tetszik, ami haladós, és nem unalmas.
rumkola: Na ezeket megnézem otthon, nekem is 1060-m van, de én "csak" full HD-ban játszom.
[ Szerkesztve ]
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15328 üzenetére
Ja 5 "konnyu" foleg ha mondjuk az uj master revampal esetleg "olcsobb" is lesz mint Vorival akkor aztan vegkepp , na de akkor lehet csinalok egy ilyet
kicsit unalmas mar mindig meleet nyomni 😁 caster meg messze van meg tolem nagyon, technikara meg SSD sokat dobott a jatekon nekem marmint elotte se volt nagy gond de pl amig siman winyon volt addig ladaknal meghaltam parszor mert konkreatan beakadt a jatek .. ( nem nagyzolasbol csak azert mondom hogy min jatszok i7-6700k,meg egy r9 390) es lestem hogy lol .. ssd ota ezek megszuntek, tobbnyire ujitasok nemelyike elegge fps droppos terulet es effect fugvenyebe beallitasoknal sok mindent kinyomtam vagy lejebb vettem azota fix 60 megvan breach es egyeb nyalanksagok ellenere is bar egyketszer azthiszem Delvbe volt nagyon nagy spawn es hent kozbe hogy dropp volt de szerintem ott valami effekt nem fekudt a kartyanak ahogy tudom/hallotam ez a jatek is mintha zoldeknek jobban kedvezne
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
válasz
TrollBalint #15323 üzenetére
persze, sajnos nem vettem még új videokártyát.
De ahogy elnézem, még egy ideig maradok a PoE-nál, szóval lehet, hogy karácsonyra meglepem magam valamivel - szerintem egy mostani belépő szintű kártya is upgrade lesz az ötéves darabomhoz képest.
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15322 üzenetére
Nem emlékszem már, hogy első vagy második karim volt a ligában, de azt hiszem első. Ha jól rémlik, akkor lvl12től elérhető a TR, addig bármivel el lehet menni.
Nekem nem volt gondom a szintezéssel sem. Biztosan van valami optimálisabb speedleveling skill, de én ezzel mentem végig. Ha jól rémlik, akkor három vagy négy nap alatt voltam A10 végén, ez nálam jó időnek számít.
A Quillraint érdemes minél hamarabb megvenni és a mana szívás lehet az elején, mivel hit sebzésed minimális van csak. Elreon gyűrű (nem tudom, mi lesz helyette) és flat mana per hit modok, passzívok kellenek, vagy egy nagy mana flaska.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Har_melin #15321 üzenetére
Rendben, az ajánlatom egészen addig áll, amíg el nem használom
Kíváncsi leszek a következő ligában a véleményedre, első sorban a technika szemszögből. Említetted korábban, hogy picit kezd sok lenni a játéka gépednek, de az azóta, meg gondolom a 3.5.0-ben is, voltak / lesznek optimalizálások. Amúgy ez a jelenség még mindig fennáll?
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15319 üzenetére
Na igen , ez tény hogy egy folyamat változó játéknál nehéz bele ugrani hetekkel vagy hónapokkal később , a grind itt még nehezebb is mint D3-ba meg igazából ez nem is az a tipikus koca játék se hogy néha előkapom aztan tolom , idő türelem kitartás és rengeteg tanulás kell hogy tud kit csinálsz miért stb
én mindkét jàtékot szeretem más-más miatt de az tény hogy Poe fényéveket vert már az ellenfelére , főleg azért is jön be Poe jobban mert kicsit úgy érzem magam mint anno D2 fénykorában ^^
no de on is legyek a Toxicot kezdőnek toltat vagy második karid volt ? vagy mennyire haladós vele szintezni kezdőként -
Har_melin
addikt
válasz
TrollBalint #15320 üzenetére
szia, nagyon köszi, de igazából annyira nem izgat, mostanában alig-alig játszom vele, egy picit belecsömörlöttem a bányába. Persze ettől még az új liga kezdésénél garantáltan ott leszek, kíváncsi leszek az új dolgokra.
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15318 üzenetére
Ja, a D3 elég keményen szopóágra tette most magát, legalább is az aktív közösség szemében.
Az új ligát látva viszont kétlem, hogy nagyon sokan átcsábulnának. A D3 grindjéhez képest a PoE eleve sokágúbb volt. Most azzal, hogy behoztak ilyen klasszikus, döntéses szerepjáték elemet is (még akkor is, ha ez csak a loot típusát befolyásolja, történeti hatása kevés lesz) szerintem még nehezebbé tették a beszállást egy kezdőnek. Vagy legalább is nagyobb kitartás kell majd hozzá.
A másik, ami sokaknál a PoE ellen szólhat, főleg a nagyon casual játékosoknál, az éppen ez a nagyon dinamikusan változó tartalom. Aki aktívan, rendszeresen játszik vele, annak jó, mert nem válik unalmassá. Aki viszont csak kipróbálja, játszik vele pár hetet aztán félreteszi és pár hónap múlva kap csak újra kedvet egy kis henteléshez, az csak néz, mint Rozi a moziban. Hová lettek a masterei, mi ez az új küldetés rendszer? Rosszabb esetben miért nincs egyetlen kiosztott skillpontja sem, ki emlékszik már, hogy mire pakolta egy fél évvel korábban?
Beszállni sem egyszerű a játékba, de hosszabb kihagyás után visszaugrani, főleg ha valaki csak egy kis gyors játékra vágyott volna, szinte lehetetlen.
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Har_melin #15317 üzenetére
Hogy is van az a vicc Bambi talán tudja is vadász vadász te ....
Btw ez a tripla lassitás komoly lehet főleg sok MS-el röhögve szaladod körbe a mobokat ha csak unawere(?) stance van rajta 😁 Ezek a HO újítások meg nagyon tetszenek jólesz felfedezgetni újakatkiváncsi vagyok hogy lesz megoldva ezeknek a megtalálása vagy elrejtése lassan tiszta Tomb Raiderbe megyünk át
-
Har_melin
addikt
válasz
sirdond #15286 üzenetére
Azt mondanám, hogy 99%, hogy véletlen, túl sok munka van az új kiegben és túl rövid volt az idő ehhez a Blizzcon óta. (Az egy százalék az az, hogy ahol emberek dolgoznak, ott valakinek el is járhat a szája. Akár kiábrándultságból, kapdbeblizzard okból is...)
Viszont az tuti, hogy amikor Wilsonék meghallották a D3 bejelentést és látták a netes reakciókat, akkor marha nagy buli volt. Nem sokszor történik meg, hogy az egyik (piacilag egyértelműen a legnagyobb) versenytársad önként és dalolva száll be a te reklámkampányodba.
-
Har_melin
addikt
Részletek az új egységes HO rendszerről:
- minden tilesethez lehet külön HO, aztán cserélgethetjük őket kedvünk szerint
- új tileseteket menet közben fedezhetünk fel. Az ezekből kialakítható alap HO-k egyből a max méretűek lesznek, de a méretük nem lesz egyforma, függ a téma jellegétől.
- a felfedezett tileszetekhez (TS) általában tartozni fog már eleve pár berendezési tárgy is.
- internetes "lakáscsere" esetén jelenleg a program csak azokat a dekorokat emeli át a lementett fájlból, amik már neked is rendelkezésre állnak. Dolgoznak azon, hogy egy későbbi frissítésnél a hiányzó darabokat automatikusan megvegye a masterektől (amíg van rá favour pontod), illetve a pénzes dekorokért átirányítson az mx oldalra.
- a dekorok közötti válogatás egy helyen történik, nem kell minden mestert külön végignézni. -
Har_melin
addikt
a veil modok "másodlagos felhasználhatósága" egy újabb currency forrás lesz, az borítékolható. Ha valakinek bead egy ritkább modot a játék, az utána szépen kereshet majd a bér-modolással.
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15311 üzenetére
maim a Tombfistből, Temp Chain aurából és a totemből a withering touch effektje. Ha nagyon megszorulok, akkor még ott van a Vaal Blight is, de azt inkább csak olyan delve wp harcokban használom, amikor már nem is látom, hogy hova kellene célozni... Az egyetlen, ami ellen igazából nem véd, az a random mobból bekapott crit, ami viszont minden evás karival előfordul. A bossokkal általában könnyebb dolga van, ott rá lehet készülni elszaladgálni.
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15305 üzenetére
persze, eva build, de a tripla lassításnak köszönhetően így is elég tankos. Nem tudom, ténylegesen mennyit éreznék meg a Dirty tech hiányából, mert a PoB nem mutatja rendesen az átfedő DoT sebzést. De most ennek hatására megnéztem a tradet és találtam egy 15% phys, 19% chaos és összesen +12% AS jewelt, azzal szerintem (meg a Heavy Draw plusz DoT sebzésével) még jobban is járok.
[ Szerkesztve ]
-
San398
őstag
Mr Cadiro világkörüli útra ment? Van egyáltalán még a játékban , feleslegesen gyűjtögettem a coinokat? Szinte a perandus liga óta nem is jelent meg a ligákban de még standard sem.
Badlof2k: 94-es szintig vittem ezt a karit de nem volt gond a bányában, 6 zombi, 3 spectre amik frenzy charge generáltak és 20 summon phantasm ami a munka nehezét végezte, jó kis aoe és boss kill sebzés. Nagy bánya bosst nem próbáltam mert nemtalálkoztam velük 300-as szintig.
[ Szerkesztve ]
-
Badlof2k
senior tag
válasz
San398 #15304 üzenetére
My bad , csak sokszor halottam hogy a summerek annyira nem szeretik a szűk helyeket mint pl delvebe ami tud lenni
de akkor ezekszerint no problem
Har_melin.: Köszi rálesek majd ! plusz life tankosabbá tenné gondolom eva alapu a build és nem sok armor van , dirty tech ág kivétele mennyi dot dpst venne el ? Megérné a cserét ?(tudtommal ugye itt a dot ami nagyot sebez nem pedig közvetlen dmg csak nem akarok hülyeséget mondani)
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz
Badlof2k #15301 üzenetére
Ő lenne az. Öszvér, több forrásból összegyúrva. Eredetileg TR+crawler lett volna, de a crawler nekem végül is nem jött be annyira, így aztán hagytam a fenébe, lett helyette egy RoA totem withering touch debuffhoz.
A duelist fölött az a szóló lightning res csak a delve miatt volt, nem volt maxos a res és voltak azok a wp-k, ahol egy csomó lightning ball generálódott, azt nem bírta. Ha mennék vele tovább (még van két hét a ligából szóval nem kizárt), akkor a heavy draw hiányzó két pontja jönne és lehet, hogy megnézném, alul a Dirty Techniques 5 pontját nem érdemesebb-e még egy jewel socketre és 3x5% life-ra váltani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Yettel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest