Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz
Khelben #31942 üzenetére
Hosszútávon biztos nem tesz a routernek sem jót, de manapság ezeknek az eszközöknek nagyon gyors az erkölcsi avulása, azt a 2-3 évet azért valószínűleg kibírja. Én a NAS-nál is inkább a HDD miatt aggódtam, azoknál nagyon nem egészséges a tartósan 50+ °C hőmérséklet. A ventit meg cseréld ki valami jóval halkabbra.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz
Khelben #31918 üzenetére
Mindenki aki abban a hálózatban van látni fogja a NAS-t. A megfontolás tárgyát szerintem az képezi, amiért én pont leköltöztettem a NAS-t a padlásról (router maradt fönn), ez pedig a hőmérséklet nyáron. Január 10-én költöztünk és örömmel állapítottam meg, hogy HGW a padláson, tehát van villany, NAS, router mehet mellé. Nyáron kénytelen voltam leköltöztetni mert délidőben 50 °C, de még éjjel is 40 körül volt a levegő hőmérséklete. Nem tudom milyen NAS-od van (nekem Zyxel NSA320), de ezeknek jellemzően a hűtése ezt nem bírja kompenzálni. Amikor leköltöztettem, akkor már stabilan 50 °C felett volt a HDD hőmérséklete és akkor még csak 1 volt benne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Khelben #20230 üzenetére
Azt gondolom, egyszerűbb volna az életed, ha a router2-t csak AP+switch-nek használnád.
(router1-el LAN-LAN kapcsolatban, DHCP valamelyiken letilva, de ha a router1-ben tiltod le, akkor a router2-ben a DHCP részben a gatewayt állítsd a router1 LAN címére, a tartomány+netmaszkot pedig úgy válaszd meg, hogy a router1 elérhető legyen)
Természetesen a router1-ben portforwardot kell a nas irányába nyitni, arra a portra, amin a nast elérnéd.Ha ragaszkodnál a jelenlegi felálláshoz, úgy a router1-ben a router2 wan oldali ip címére forwardolj, a router2-ben pedig a nasra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu Lifebook U728 12" i5-8250 (4/8), 16/256 fémházas fullhd win11pro laptop eladó olcsón
- Meta Quest 3s 128GB VR Headset ajándék fejpánttal + 2 év CSEREGARI
- Egy szálon csúcs: új Intel i3 4,4 GHz 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- ASUS ROG G513M - RTX 3060 - Ryzen 7 4800h - 32GB RAM - 6 hónap gari
- GAMER PC Eladó ! I5-12400F 1TB SSD 16GB DDR4 RTX4060 8GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest