Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz Kokkantas #25260 üzenetére
Sajnos épp az a majdnem vízszintes a baj.
Ha úgy hajtom le a háttámlát, hogy alatta van az ülés, akkor emiatt a csak majdnem vízszintes miatt ~75cm helyett csak ~60 centi magas cucc fér el a plafonig.
Ha pedig az ülést felhajtom, és úgy hajtom le erre a megüresedett helyre, akkor ugyan egyenes lesz a plató és befér a 70 centi magasságú cucc, de a felhajtott ülés belóg az első ülés mögé, és így nem fér el a 200cm hosszú cucc. -
atesss
addikt
Üdv !
Egy Opel Astra G kombi-val bútorszállításon gondolkozom.
Hogyan lehet kiszedni a hátsó ülést vagy a hátsó ülésnek a támláját (valamelyiket ki kellene szedni, hogy beférjen egyszerre 2db 2m hosszú szekrény) ? -
atesss
addikt
Üdv !
Apám Opel Asta G kombijával van probléma (benzines 1.6, ha jól rémlik Z16XEP).
Valami szívja az akksit, és úgy tűnik sikerült kiderítenem, hogy mi:
Multimétert sorba kötve az akku pozitív sarka és a rá menő saru közé, apám segítségével (ő fogta a multiméter vezetékét az akksira végig, nézte az áramot, és mondogatta hogy mi a változás) nekiálltam megnézni mi veszi fel a 160mA-t (ha az ajtó már 1-2 perce becsukva, akkor is).
Próbáltam amúgy lakatfogóval is, de úgy nagyon pontatlan a mérés.
Biztosítékokat egyesével kiszedve kiderült, hogy a belső világítás biztosítékánál van a változás - azt a biztosítékot kiszedve 30mA körülire lemegy.
A belső világítás (-ért is, csak nem tudom még pontosan miért) felelős relé meghúzva marad - ez önmagában lehet kb. 100-140mA körül (30A automotive relay). Maga a lámpa amúgy nem marad égve.
Ilyenkor mi szokott a gond lenni ? Mármint a belső világítás vezérlője (időzítője) az egyértelmű, de azon belül mi lehet ? Ez helyileg hol van az autóban (remélem nem kéne lebontani az egész műszerfalat...)
?A közeli autóvillamossági szerelő azt mondta hogy ez nem rövid munka, ezért csak hétfőn vállalja. Addig kiszedtem a biztit. Ebből amúgy lehet esetleg valami baj (ha ránézésre minden működik) ?
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
#24046-ra valaki ?
-
atesss
addikt
Üdv !
Nem találtam más - pl. autós alaprúd/tartó/stb. - topikot, de mivel Opelról van szó, ide is beillik a kérdésem:
Van egy Corsa D-hez való alaprúdunk, ami már vagy 1,5-2 éve csak áll a garázsban (egy gyárit vettünk helyette pár hónap használat után), és most eszembe jutott, hogy jó lenne végre eladni.
Amiben a segítségeteket kérném: milyen autóra lehet jó ez még a D Corsán kívül ? (mivel jól lenne ezeket az eladásnál részletesen írnom)
Pár kép:
[1]
[2]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12][ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz csaresz002 #10681 üzenetére
Fötengely jeladó jó ötletnek tűnik, csak hogy férek ahhoz én hozzá, hogy le tudjam szedni a jelet ?
Generátor - hát nemtom, azon nem alakítanak rögtön már valamit, pl. hol van az egyenirányítás ?
Vagy autóban a generátor alapból már egyenáramot termel, nem ?
De ott egyébként is nézni kell azt is, hogy nem a 2x-es vagy 0,5x-es-e a frekvencia, ami kijön a generátorból.Azért A omegához ne hasonlítsunk, mert az kicsit régi darab már.
-
atesss
addikt
válasz Jim Tonic #10685 üzenetére
Lendkerekes ?
Az meg mi a franc volna ?
De amúgy van benne fordulatszámmérő, csak egy digitális fordulatszámmérőt akarok majd csinálni (elsősorban pár ismerősnek, régebbi autókba, pl. Astra F), és ezt akarnám letesztelni. De végülis lehet raknék a mienkbe is állandóra is, ha jól néz ki. -
atesss
addikt
Üdv !
Egy G Astrában honnan lehetne olyan jelet "szedni", amire rá tudnák kötni egy digitális fordulaszámmérőt (pl. ezt: [link]) ?
Ugye F Astrában (vagy A Corsában) még volt klasszikus gyujtástrafó, ott simán csak annak a primerére rá lehetett volna kötni.
De a G-ben hiába néztem, gyújtástrafót nem találtam.
Itt van még kicsit részletesebben a Hobby elektronika topicból a kérdésem: [link]
Csak ez a rész belőle: [link] és [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- Xbox tulajok OFF topicja
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- iOS alkalmazások
- Mikrotik routerek