Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MunezXBK
nagyúr
válasz < DominuS > #81716 üzenetére
Bosch milyen? Most vettem 6db-ot.
-
adorjant
őstag
válasz < DominuS > #81710 üzenetére
Az én Zafirámban Sagem volt például Én babonából cseréltem az autóvásárlás után egyből, mert az előtte használt G Astrában a gyerek születése előtt pár nappal ment ki a trafó
-
Lajos1966
tag
Trafóból gyári a legjobb,de szerintem a Delphi is gyári beszállító.
-
molnarpeter
nagyúr
Hétfőn Matyi névre keresztelitek? Gyújtásban én NGK hívő vagyok, de hátha mond valaki kevésbé hobbista is véleményt
-
ArthurShelby
addikt
válasz < DominuS > #81668 üzenetére
Nem mindegy hogy orosz vagy német bosch!
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Sza_Sa
senior tag
Velem kifejezetten Bosch-t vagy a gyári GM -ami szintén Bosch- gyertyát vetettek az 1.8 motorhoz.
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
adorjant
őstag
Miért nem gyári, ha már próbálkoztok?
-
ArthurShelby
addikt
válasz < DominuS > #81649 üzenetére
Na ilyenről én nem hallottam, hogy, valami miatt (pl saru visszatétel) beröffen a motor.
Általánosságban elmondható szerintem, hogy a márkaszervizek (modom szerviz Szada85 ) kevésbé jók.
Az szokott lenni, hogy a márkaszerviz éhbéren kinevel egy szerelőt, aki (mint később kiderül) tehetséges, majd ez a szerelő idővel kiválik (de a jó kapcsolat, infó áramlás megmarad) és saját vállalkozást nyit (mert így 1000-szer jobban keres).
Pont az említett Bánhegyi Gáborról ezt nem tudom, de másik 2 ilyenről tudok. (mind 2 villamosságis)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Szada85
aktív tag
válasz < DominuS > #81628 üzenetére
Üdv.
Ma megvolt a márkaszervizes kör, elkészült az új kulcs is a G-hez.
Mivel nem volt meg a Passkártya az autóhoz (amin rajta van a security-kód, ami kell a kulcshoz), ezért ezt pluszban le kellett kérni az Opel rendszeréböl, így összesen volt 66 ezer Ft (távirányítós kulcs+programozás (55 ezer), plusz a lekérdezés (11 ezer)).Srácok kicsit belemásztak software-rel az autóba, és volt is tárolt (de valóban nem mutatott) adat a hibatárolóban, ami szerint a motorvezérlö (ECU) vacakol, és ezért áll le az autó.
Ismert hiba a G Astra/Zafira esetén, mivel a motorvezérlö a motortérben van a motor közelében, a zord körülmények pedig elöidézhetik ezt...Éljenek a tervezök...
Egy gyári új ECU ~300 ezer Ft (nem elírás), azonban van cég Pesten, akik ilyen elektronikák (ABS, Motorvezérlö, stb.) javításával foglalkoznak garanciával. Ök a Pixelfix.
Beszéltem is velük, a Z18XE ECU-ját 45 ezer Ft-ért javítják, reggel leadod, aznap, vagy legkésöbb másnap kész a javítás. Kizárólag kiszerelt ECU-t lehet odavinni, mivel nekik nincs szervizük, aki kiszerelje az autóból, tehát ezt a tulajnak kell megoldania.
Mivel holnap megy az autó másik szervizbe karbantartásra, ezért ott ki is vetetjük az ECU-t, és viszem a srácokhoz javíttatásra, meglátjuk az eredményt.
Vége az elsö felvonásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz < DominuS > #81628 üzenetére
Méghogy létszi??? Munez melegít...!
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Szada85
aktív tag
válasz < DominuS > #81619 üzenetére
Hogy konkrétan mi okozza a hibát még nem sikerült nekünk sem kideríteni. A legtöbb szervízes is csak a fejét vakarja, mivel ha ott helyben nem sikerült reprodukálni a hibát, akkor hiába olvastak diaggal, néztek hibatárolót, mert nem volt benne semmi. Márpedig szervízkor persze minden pöpec Volt, ahogy azt Murphy bácsi is megmondta.
Elsö nekifutásra meg lehet próbálni a másik kulccsal is, ha azzal is csinálja, akkor jöhet a következö gyanísított, maga a gyujtáskapcsolónál lévö immo-gyürü.
Mi holnap átvesszük a vatta új kulcsot az autóhoz, meg fel is programozzák hozzá a márkaszervízben, ott meg fogom kérdezni a srácokat, hogy erröl a hibáról hallottak-e, mi az Ö álláspontjuk, milyen megoldás jöhet szóba. -
Szada85
aktív tag
válasz < DominuS > #81616 üzenetére
Esetleg azt nézd meg, hogy amikor produkálja a hibát, ha ilyenkor kiveszed a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, majd újra berakod, és gyújtásra rakod az autót ( amire ugye a müszerfalon a visszajelzök is felgyulladnak ), akkor a motorellenörzö lámpa ( ez a sárga, Motor formájú ikon ) nem villódzik-e (legalább párat).
Barátnö G Astra Cabrioja mutat hasonló tünetet ( a legváratlanabb pillanatban leáll a Motor, és utána van, amikor elsöre, de van, amikor sokadjára újra próbálva indítható újra ).
Barátnöm autóján ilyenkor kulcs berakásra, gyújtásra fordítva párat villódzik a motorellenörzö, majd csak teker az önindító, de nem indítható az autó.Némi googlis keresés után angol fórumokon találkoztam hasonló hibaleírással, ott azt írják, hogy az immobiliser tud ilyet csinálni, hogy valami hiba miatt ( kontakt hiba, transzponder hiba ) elveszti a kulcs jelét, ezért letiltja a motort (ezért le is áll, majd utána sem indítható újra ). Mi a héten visszük szervízbe - mivel egy kulcs van csak hozzá, amúgy is kap egy újat, ott márkaszervízzel is ránézetünk erre is - kíváncsi leszek, ök hallottak-e erröl, vagy hasonlóról.
-
adorjant
őstag
válasz < DominuS > #81607 üzenetére
A leírtak alapján akár ECU hiba is lehet
Ha kicsit hűl,utána egyből beindul? -
mohabá 007
aktív tag
"...Lambdaszonda okozhatt ilyen hiba jelenséget ?.."
okozhat "csikkemsincs" jelzőlámpa nem jelez?Nem dob hibakódot?
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
w333
félisten
AC pumpa ? csak azért mert anyám autója (306) ugyan ezt a jelenséget csinálta, mindenre gondoltam volna csak erre nem, persze nálad lehet nem ez a gond !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Sza_Sa
senior tag
Az biztos, hogy a lambda nem okozhat ilyen hibát, sem az első, sem a katalizátor utáni.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből