- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
Elkezdtem előre elolvasni a magyar használati kézikönyvét a G4-nek (77-es méret).
Azt írja, hogy betonfalba fúrjam a gyári fali konzolt, téglába ne. Illetve hogy a gyári csavarokkal rögzítsem.
Na most nálam majd 20cm-es téglafalba menne. Ugye azért mehet ide is? Illetve ide is jó a gyári csavar, vagy keressek másikat (pontosan milyet)?
-
robi-k
őstag
válasz
Vhiktor #112354 üzenetére
Spears&Munsil UHD HDR.Benchmark Disc (2019) - nagyon jó kis teszt lemez, még sokáig az is lesz, akár 4000 nit-es paneleket is támogat,HDR10, DV és HD10+ tesztekkel.
-
Tyrone89
aktív tag
Avatar 2. részéből készítek egy új verziót, teltebb színekkel és kontrasztosabb megjelenéssel. Ha valakit esetleg érdekelne majd, írjon üzenetet.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
LG 83G4 vs TCL 98C855 lenne a kérdés. Szerintetek melyik érné meg jobban?
Pc-re kötve monitornak főleg, rajta filmezés, játék stb.
A TLC most olcsóbb is mint a 83G4.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
anderledani #112333 üzenetére
LCD ebből a szempontból igénytelen, ráadásul azt majdnem! bárhogy használhatod. Nem kell annyira figyelni a panel védelmére, mint OLED -nél.
Ha utóbbinál nem egységes a panel, az már később normál tartalomnál is zavaró lesz.
De a legnagyobb probléma az, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon átalakultak a fogyasztói szokások. Egy-egy TV -hez 15 év múlva már lehet semmilyen alkatrész nem lesz. De a kritikusabb pont itt is a panel lesz.
Nem szempont már a hosszú alkatrész ellátás, egymás után szarják ki a modelleket a gyártók, nincs minden sarkon egy TV szerelő, és vannak olyan komponensek, amik baromi drágák. Jobban megéri egy új TV -t venni, és sokan inkább így is tesznek.
Felgyorsult a világ, rövidültek a fogyasztási cikkek élettartama. Itt már (meg sok más szegmensben) el kell engedni a hosszútávú reményeket.
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
-
anderledani
őstag
válasz
ρσгτσ #112296 üzenetére
A környezetemben 2 hagyományos LCD van ami 15+ éves, illetve 8 éves LED LCD is. Az oled meg még egyszerűbb felépítésileg, amelyik nem tartalmaz valamilyen rejtett hibát, el fog menni sokáig, és az egyetlen öregedése a beégés, ami még mindig sokkal kevésbé zavaró, mint az LCD-knél a foltosodás volt
-
John D'oh
aktív tag
Szebb a kèpe (ez érdekli talán legkevésbé).
Kevésbé tükröződik a felülete, tehát kevésbé látod magadat benne bizonyos jeleneteknél.5 év panel garancia. Ez a legjobb érv mellette a hölgy számára szerintem.
A C-re csak 3 év jár. Ha utána egy nappal mondjuk valami gond van, akkor már nincs gari.
A G széria esetében 5 évig garanciát vállal az LG a panel hibákra vonatkozó problémákra. Pontosabban alkatrész díjat nem számol fel, de magasan ennek lenne a legnagyobb költségvonzata ha bármit cserélni kell. -
mp54
senior tag
Érvelni szeretnék az LG65G4 mellett C4 ellenében, egy humán érdeklődésű, nyugdíjas értelmiségi hölgynél! Összefoglalnátok,hogy mit és hogyan mondjam?!
80 eFt+talp a különbség...
Kösz! -
Vhiktor
Topikgazda
Megnezem majd én is a Panasonic gz950-nemen, meg egy minileden. De minileden anno már néztem és villogott.
-
szkutyi
addikt
Érdekes.én az említett eszközökön láttam, haver is,(neki van a projektor, szintén Vhiktor álltal kalibrált.) (még csak az sincs hogy mindd lg...:/)
Vhiktor is megnézte amikor téma volt, nála is létezett a jelenség...
Én ennyit tudtam hozzá tenni a témához, a neten van még jópár fórum ahol téma ez.
UI. Csillagok közöttben érdekes de semmi villogás!
Valamelyik Batman filmre mondta meg haver hogy látta.
Ja Samsung s25 ultrán is tesztelve... -
válasz
szkutyi #112304 üzenetére
Nálam nem villog . Csillagok között BR ben , Batman filmjei BR ben meg virágboltiban is megvannak. Philips 706 és Lg C2, mindkettőn megnéztem pár jelenetet most erre figyelve,de alapból sem tűnt fel.
Oppenheimert nem tudom, elég volt egyszer végigszenvednem moziban, ott mintha valóban valami lett volna a pécsi moziban. -
szkutyi
addikt
0:40, oppenheimer mögötti ház az esőben villog.
1:24 jobbra az ajtó villog.
2:45 bal oldali srác férjétől balra felfelé a fal villog
6:20 a fal villog
17:10 körül megint csak a fal, de sok a kamera váltás,
40:28 faszitól balra villog a fal.
1:37:30tol körül majdnem minden.. de az ég tuti -
szkutyi
addikt
válasz
John D'oh #112318 üzenetére
Akkor örülj neki.
az a film tele van ilyen jelenetekkel.a tó parton is amikor beszélgetnek..pontos időt nem tudok..
De mondom kb 2-3 percenként van olyan jelent, vagy még sűrűbben is.
Nehezen kivehető , egyik videón a fű, a másik videón a víz..
A zaj kezd be be villanni a filmeken egyébként kamera mozgásra. [link] -
mp54
senior tag
MM-ben:
LG 65 G4: 600 eFt
LG 65 C4: 520 eFt
Megéri a különbséget a G4?
Kösz!
Van ezekhez talp? Kellene...! Ha nincs, mi a javasolt vétel?
MM két év garanciát ír. Elég kevésnek tűnik... -
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
válasz
Aurig@ #112306 üzenetére
Nolennek iszonyú speciális forgatásai vannak..(analóg szallagok, analóg IMAX, régi stílusú lámpák, stb ) .ezek okozzák ezt a villogást...nem a tv...nem a lejátszó...
Csupán van amelyik anyagon rajta van, van ami szét van tömörítve, van olyan tv ami úgy van beállítva hogy lemossa ezt az enyhe vibralast.hogynte miért nem, a tvd miért nem adja át, azt én nem tudom..ezek viszont tények.
.én amikor észre vettem, nem 1 de nem is 2 Nolen filmet szedtem le REMUX-ban és néztem meg :
----LG c3 oled
----samsung s23ultra
----samsung régi hd tv
---- Epson tw9400 projektor
Ezeken mindd jelentkezett, ugyan azon jelenetekben UGYAN ÚGY..(oppenheimert pl én leszedtem direkt emiatt mindenféle típusban...(4k hdr, sdr, full hd stb..)
Mellesleg a dunkirk is az egyik ami brutál villog....
A másik az oppenheimer.foleg a fekete fehér jelenetek.Egy megoldas talán:
Flickering and strobing is a quality of film projection. The only way to eliminate it is to shoot and project at 48 frames per second rather than 24, which is what the IMAX HD concept was. They only shot and projected one short using that concept but it caused so many projection problems that it was never used again.
I never explicitly noticed flickering until after all cinemas had switched to digital and then I saw film projection for the first time in 5 years with The Hateful Eight in 70mm. Being aware that you are watching film being projected one frame at a time will make it more noticeable, most people are only aware of it subconsciously.
-
Aurig@
őstag
válasz
Igaza van John D'oh-nak.
Nolan film a: Csillagok között, Eredet, /ezt a két filmet többször láttam, többféle verzióban: Blu-ray lemez, Blu-ray remux illetve UHD Blu-ray remux/ Tenet, a Dunkirk stb., de nekem egyik sem villog.
Elég jó még a szemem se közelről, se távolról nem látok villogást. Mindegyiket láttam többször is.
(Az, hogy sokan írják, még nem biztos, hogy úgy is van. Sajnos sokan a tömegnek hisznek, én mindig annak, amit látok.
Ha 100 emberből 95-nek nem ízlik egy étel, akkor onnantól kezdve rossz és ehetetlen, mert többen így gondolják? Akkor a maradék 5% ki tudja mit evett, mert összességében rossznak kell lennie, hiszen többen alátámasztották, hogy nem jó.)
Nem szabadna ilyen állításokból kiindulni. -
John D'oh
aktív tag
válasz
Elhiszem neked, én csak azt mondtom, hogy ÉN nem vettem észre. Az Oppenheimert mondjuk kihagytam pont, de szó szerint az összes többi Nolen filmet néztem pedig.
A bizonyos sötét jeleneteket érintő flickering mint jelenség attól még létezik ezt már sok forrásból megerősítették, erről szeretnék többet megtudni, hogy van e rá valami beállítás vagy valami amivel kiküszöbölhető ha ilyenbe szalad az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Bundle topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest