-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
M43g
aktív tag
Igazából arduino IDE-ben írnám meg a scriptet. Itt van az a problémám, hogy nem igazán tudom, hogy kéne a raspberry pi root cert-jét betenni a konfigba. De ha van valami egyszerűbb megoldás erre (python, tasmota, espeasy), ahol le van írva, mit csináljak, az pöpec lenne.
Mivel az SSL-t nem tudtam a kliensen beállítani, így nem is tudtam tesztelni értelmesen, hogy a broker jó-e (amúgy elvileg készen van, tényleg néhány sor a terminálban).
[ Szerkesztve ]
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Van egy pár sonoff relém, egy ESP8266-om, néhány ESP32-m és egy raspberry pi. Ezeket szeretném összekötni úgy, hogy WLAN-on kommunikáljanak egymással MQTT-vel, encrypted payload-al, és SSL csatornában. A Pi lenne a bróker, az összes többi eszköz kliens (nincs AP mód, stb).
Erre tudnátok egy jó tutorialt ajánlani?
Amit találtam eddig, az van az SSL részt mellőzte teljesen, vagy nem igazán volt érthető (pl. Steve's internet). Alapvetően tudok programozni, linuxozni, és a titkosítás, certek, PKI alapjait, működési elvét értem. Arra viszont gyerek mellett nincs időm, hogy magamtól, 0ról induljak el a Mosquitto-val, és nem nagyon találtam olyan értelmes guide-ot, ahol ne fingerprint alapú lett volna az auth.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Tudom, hogy nem erre jött létre a topik, de máshol nem találtam helyet a kérdésemnek
Video kaputelefont keresek, ami az alábbiaknak megfelel:
- Vezetékes (vagy a wifi egységig vezetékkel köthető), mert a kapu messze van a lépcsőházunk bejáratától
- Kijelzős beltéri egység,
- Nem létfontosságú, de jó lenne, ha lenne android app hozzá.Van esetleg ilyenre valakinek ötlete? Ilyet találtam, de nem akarok kínait, ha van más értelmes áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest