Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ojb
tag
válasz JoceeHunt #49533 üzenetére
Ahogyan többen is írták CSAK szellőztetéssel ( a relatív páratartalom csökkentésével ) lehet hatékonyan megszüntetni a penész kialakulását, szaporodását.
(Sok éves mindenféle páracsökkentő próbálkozást követően merem ezt állítani.)
A központi szellőztetésen kívül léteznek decentralizált hőcserélős szellőztető megoldások is. Jelentősen kedvezőbb áron és "sokkal egyszerűbb" telepítési lehetőségekkel.
Nekem a fűtés-vezérlés -- szellőztetéshez igazított -- optimalizálásával , három db TRV alkalmazásával és egy "olcsó" decentralizált fürdőszobai hőcserélős szellőztető felhasználásával sikerült 100%-ban megszüntetni a penész képződését immár a negyedik fűtési szezonban. -
4D4M
senior tag
válasz JoceeHunt #49533 üzenetére
első blikkre nem túl szimpatikusak ezek a hosszú csövezések, szerintem jó kis gomba telep lehet, utána azzal is komolyan kell foglalkozni fertőtlenítés szinten gondolom.
~
Nagyjából teljesen téves megérzés elméleti és gyakorlati szinten is. A lakás legtisztább és legkisebb penészkockázatú pontjai a légtechnika vezetékek belső falai (:Nem tudom ez az ózonos történet mennyire megoldás de lehet azzal is lehetne fogni kicsit a penészt és a spórákat, ebben is gondolkodom amúgy, ha kitaláltam valamit a páracsökkentésre rendszerileg.
~
Én se tudom mennyire megoldás, de az élet működéséből fakadóan, ha nem folyamatos az élettér ellehetetlenítése, akkor csak gyérítésben lehet reménykedni....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest