Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JoceeHunt

őstag

válasz 4D4M #49526 üzenetére

Szigetelés van, 10cm-es grafitos. Az ablakok műanyagok és régiek, azért érezni hogy kicsit átengednek már, egyébként automatizálva vannak a szigetelt alumínium rolók is, sokat fognak télen éjszaka és nyáron nappal.
    Az emeleti erkélyt sajnos be kéne falzanom vagy lezárnom, hogy az a pár négyzetméter hőhíd megszűnjön a földszinti nappaliba. Egyelőre ezt nem tervezzük.
    A másik emeleti szoba alatti fedett bejárót abszolút nem zárnám le.

Ezt az alapjel kérdést nem értem :)
    Igazából ezért cipelgetem:
    Emelet: fürdő ablak nélküli alapban ott székel a páramentesítő, fürdések kezdésekor indul + 3 órát megy.
    Másik helyiségben emeleten van a mosott ruhák szárogatása, érezhetően magas a páratartalom hiába megy a gép a kis fürdőben.

Födszint: konyhában székel a páramentesítő a főzés miatt, ami amolyan amerikai konya-nappali összesen kb 80nm.
    Elég nehezen jár a levegő a földszinti fürdő és a 2 háló között, ezért néha viszem a hálóba is a gépet.

Hővisszanyerős légtechnika esetén gondolom egy szellőztetőrendszer lenne, utánanézek, de nem szívesen verném a kültéri falakat meg a belső helységeket. Szigetelés pár éves, belső festés szintén nem régi.

#49527migabi24
    Szellőztetéssel néha rosszabba a helyzet, elég erős párás környéken lakunk, vannak tavak is nem olyan messze így gondolom ezért magas a páratartalom a kinti levegőben is. Bár tény nem mértem, érzésre sokszor rosszabb a szellőztetéssel a helyzet. Egyébként ilyenkor késő ősztől tavaszig van az említett problémám.
    Xiaomit akkor kilövöm, az ár miatt gyanús is volt.

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés