Új hozzászólás Aktív témák

  • gaben22

    senior tag

    válasz Elmör #8831 üzenetére

    Nagyító nélkül ez nehezített pálya :). Power managementhez lesz köze szerintem, nálam P8 state-en 35W körül mozog a 4090-es (Linuxon proprietary driver által jelentett érték nvidia-smi command alapján, nem általam mért), csak mint neked is, viszont abból könnyű kiugrani attól függően, hogy a kártya milyen stratégia szerint menedzseli magát. Windows drivert sokat nem nézegettem, Linuxon régen volt egy ilyen.

    Zárójelben jegyzem meg felbontás egy dolog, de az, hogy egy videó mennyire tekeri meg a gépet az függ a bitrátától, decoding algoritmustól is nagyon. YT videóknál van egy "Stats for nerds" menü, ott lehet látsz különbséget (mondjuk pont a bitrátát nem írják).

    Jut eszembe, attól függően, hogy milyen csatlakozót használsz (display port/HDMI...) lehet alapból tömöríteni kell a kártyának az adatot, mielőtt kiküldené, ráadásul pl. DP port verziók között is lehet akár különbség ilyen szempontból.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk; DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01

Új hozzászólás Aktív témák