Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
GTS320nál %ban mennyivel gyorsabb egy 4830?
-
sakto
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a gyári hütöt valami jo kis hütöre (XFX 8800GTX)
rohadtul melegszik
Tudnátok valami jo kis hütöt ajánlani? -
zH.
senior tag
Terhelés után
Egy nagyonpicit módosítottam : 660/1000/1400
-
zH.
senior tag
Sikerült picit húznom a 8800GTX-en ...
Hőfokok:
Terhelés utáni képet (counter strike source 1-2óra 16x aa 16x af minden max) elfelejtettem képet csinálni (majd csinálok még) ,de 55fok körül mozog
-
Tuja1
aktív tag
válasz
manutdzoli #14279 üzenetére
DriverCleaner leszed mindent
-
popey37
addikt
hát azzal a fos gyári hűtővel ne csodálkozz: a fehéz párnák nemhogy elvezetik a hőt, hanem visszatartják. nekem ugyanez volt a gond: vettem egy Mushasi hűtőtt cirka 5k-ért és 60 fok főlé nem megy, ha tuningolom sem.
A 8800-asnak a legrosszabb a hűtése: a borda nem ér hozzá a GPU-n kivül semmihez, azért van ott a "hővezető paszta" ami inkább visszatartja a meleget. -
válasz
ForRedGlory #14268 üzenetére
Ami van azt be kell kötni! Én tegnap nem kötöttem be a 8800GTS tápját, mint akit kínoznak vonyított, neked nem csinálja ha nem kötsz be mindent? A 8800GTX-em szintén visít! Az 2 db 6-os dugót igényel.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #14268 üzenetére
Valaki?
-
válasz
manutdzoli #14282 üzenetére
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Programok és szolgáltatások
Ez még nem végleges magyarítás úgy látom!
-
válasz
Abban tudok segíteni hogyan kellene újratelepíteni.
A meglévőt leszeded, először a fizika drivert majd a magát az nvdia drivert, kér újraindítást, ezután pl win 7 esetén updaten keresztül megkeresi a legújabbat és felpakolja, vagy nem engeded neki és te felrakod magad. ennyi! Nem szabad a meglévőre telepíteni újat! -
manutdzoli
senior tag
válasz
???
-
manutdzoli
senior tag
Nem tudtok valami olyan progit,ami letörli az összes nividia drivert a gépemről?Mert raktam már fel 3-4drivert,aztán összevisszaság van.Letörölném az összeset,és egyet felraknék.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 8800GTS-em (Vista alatt). Rivatunerrel szeretném állítani, főleg a ventit, de akár majd húzni is kicsit. Az a gondom, hogy a Driver settingsnél azt írja, hogy: No supported drivers detected for this display adapter. Ezt írja a 2.24es és a 2.02es Rivatuner is, a kari drivere pedig 185.85ös forceware. Mi lehet a gond? Köszi. W.
-
válasz
manutdzoli #14273 üzenetére
Win 7 alatt ezen ne lepődj meg, csak a fan része működik egyenlőre.
-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
8800 gtx karim van,játékok alatt minden lefagy valamilyen kékhalállal,és nvidia hibaüzenet van benneGondoltam felrakom a legújabb drivert,ami a 185.85-ös,de próblémába ütköztem.A rivatuner valamiért nem mutatja a driverszámot,és nem is tudom állítani az órajeleket.riva Nem tudjátok mi a baj?
-
-
Tommaso
tag
válasz
Kolondrum #14269 üzenetére
Azt szokták mondani hogy 400W-os jó minőségű tápnak elégnek kellene lennie (átlagos konfig esetén pl. 1-2hdd, 1 optikai drive, 1 hangkártya, de semmi extra). Nekem 550W-os Chieftecem van a biztonság kedvéért, a feszt ugyan nem szoktam méregetni de sokáig stabil volt a rendszer proci+VGA tuningolva is. Asus tápokat nem ismerem.
-
Mekkora táp kell egy MSI 8800GTS 640Mb-s karinak? Legalább, mert a 450-es asus igen igen erőlködik, leesek a 12v ha terhelem a vga-t, majdnem 11-re, pontosan 11.2v-ra.
-
ForRedGlory
félisten
Az lenne a kérdésem, hogy van-e jelentősége, ha 8800GT-n mindkét plusz tápkábelt rákötöm a kártyára, vagy csak az egyiket?
-
Tommaso
tag
válasz
Vagtam #14266 üzenetére
Hali!
Átvették bevizsgálásra doboz és kellékek nélkül, simán. Nem volt gond. A weblapon akkor az valami téves infó lehet.
De azért előtte felhívtam a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget és megérdeklődtem, ők is azt mondták csomagolás nem kell hogy meglegyen a garihoz, ha az eladó nagyon erőlteti vetessek fel jegyzőkönyvet, stb. Ez szerencsére fel se merült, normális volt a hozzáállása a szervizes srácnak, szóval remélem sínen van a dolog, pár hét és kapok cserekártyát.
-
Tommaso
tag
válasz
Vagtam #14264 üzenetére
Igen nekem is marhaságnak tűnik, de ide szerintem kerek perec ez van írva a lap alján: [link]
Ma beviszem aztán meglátjuk, remélem nem ragaszkodnak ehhez a doboz dologhoz, mert ilyen jogszabályról én még nem hallottam. Ha esetleg beszámítást ajánlanak fel, mennyit fogadjak el ezért a kártyáért, mennyit érhet most?
-
Tommaso
tag
Hali!
Van valakinek doboz Asus 8800GTS 640MB kártyához? Valami ghost recon edition lehet, mert a hűtőjén olyan kép van. Garis problémám lenne vele, van még gari, de azt írják minden tartozéknak meg kell lenni hozzá, én meg a dobozt már rég kidobtam
-
Tuja1
aktív tag
válasz
h.adam.92 #14259 üzenetére
Ki kellene derítened melyik nagykerél vette a megszünt cég a karidat.
Első lépésben rákérdeznék a fogyasztóvédelemnél, hogy ilyen esetben Te érvényesítheted-e a garanciát a nagykernél.
2. másik cég 2K ért talán közben járna neked.
3. van 1-2 tag itt is a PH-n aki gariztatással foglakozik.
Szóval addig semmiképpen se bontsd meg a karidat.
-
h.adam.92
őstag
kösz srácok, a frek csökkentést megnézem
am tévedtél, gari van rá, csak persze a cég megszűnt -
-
h.adam.92
őstag
hy srácok
van egy memóriahibás 8800gts-em. ha megtalálom a rossz memória chip-et és lefeszítem valahogy akkor szerintetek jó lesz? vagy ha esetleg mélyhűtőbe teszem a vga-t? láttam olyan embert akinek a cpu-ja javult meg a mélyhűtőtől. régen elég csíkos volt a kép, de most megint megnéztem és már annyira nem, sőt most is úgy írok, hogy ez van bent.
-
Érdeklődnék mi a 8800GTX normál hőmérséklete idle és load? Idle 50-4 és load 80 felett 2 perc alatt! (GPU dióda) Minden más ez alatt!
Mostanában a vga hűtése nem volt előtérben! -
gV
őstag
válasz
Kolondrum #14243 üzenetére
2. pontban szereplő kártya nem létezik, de ha az 512mb-os úgy már ok
különbség magasabb felbontásokban jönne ki főleg aa-val, azt g80 320-as nem igazán birja a mai játékoknál
számszerűsítve kb 20-25% előnye a g92-nek, de ez játék függőe5200 ezeknek a kártyáknak nem fogja vissza a teljesítményt
-
schwartz
addikt
válasz
Screamer84 #14241 üzenetére
Az eredeti vetelarhoz merten valassz egy masik kartyat. (vagy vissza a penzt es semmi 9800GTX
)
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Screamer84 #14239 üzenetére
Ha "pofátlan" akarsz lenni, akkor ragaszkodsz egy új 8800GTX-hez amit lehetetlen szerezni.
ebben az esetben elállsz a cserétől és vissza kell fizetniük az eredeti vételárat.
Ha nem hajlandóak rá (már pedig nem lesznek)
Kérj jegyzőkönyvet és fordulj békéltető bírósághoz.Ebben az esetben pár hónap mulva lesz pénzed belőle.Én elfogadnám a 9800gtx-et, hiszen azonnal lesz új karid ami egyenértékű a 8800GTX-el.
De ha bírod a kiképzést, az utána rohangálást, a macerát, és van 2-3 hónapod rá bepróbálkozhatsz a békéltető bírósággal.
-
Screamer84
tag
Jó napot az uraknak! Lenne 1 kis gondom,hátha tud valaki segíteni benne. Van( vagyis volt ) 1 Gainward 8800 gtx-em, melyben gatya lett az egyik ramnak, beküldték szervizbe, ott azt mondták valószínű hogy cserélik egy 9800 gtx-re. sztetek elfogadható e ,vagy sem. Nagy felbontással szeretnék játszani ( 1920x1080), és nem tudom hogy a 512 ram no meg a többi paraméter elég e. Esetleg mit lehet ilyenkor csinálni, anno még 170 -körüli összegért lett véve, most meg adnak érte egy 35-40k vga-t.Az a gáz hogy foggalmam sincs ilyenkor mit lehet tenni.Előre is köszi aki tud segíteni.
-
Vagtam
tag
válasz
maxlanders #14237 üzenetére
Na persze, de akkor miért futtatják a tulajok a GTX-et, amikor a GTS melegebb pite
-
Vagtam
tag
Sziasztok!
Végre hozzám került egy evga 8800GTX.Már nagyon kiváncsi voltam rá, mert aki szereti az NV-át az az égbe magasztalta.
Hát én nem fogom
Az én konfigomban egy 8800GTS 512MB jobban hasítottEz normális
-
Dj Dekko!
őstag
Fiúk, lányok.
egy gigabyte 8800 GTX em van ... amit kicsit megrántottam 625/1500/2000
100% Venti fordulatra állítottam a VGA gyári ventilátorját.
(60 / 70 fok terhelés alatt CrySis GTA IV egyéb érdekesen ...zabáló gépigényű játékokat teszteltem. De egyet soha nem tudtam felfogni!
S.T.A.L.K.E.R (mind egy melyik rész) 95 Fokra felküldi a GPU
*rekord 96 fok (hütöttem már HR3 -as is + 12 cm venti akkor 90 volt
Szerintetek mi lehet ennek az oka? :S rosszul van rajta a venti?
- akkor másban is melegednie kellene nem?
Hibás lenne a kártya?
- akkor befagyna, pixelezne, hibázna gondolom, vagy esetleg más...?
Kicsi a táp?
- Corsair TX750W 2 gx2 kiszolgált AMD rendszerrel...akkor már egy újabb 45 nanos 1szerény 8800 GTX et csak el bír...
Hütés?
- Zártház 1 db 25cm oldalsó venti + 2x 12 cm elülső - 2x 8 cm hátsó... nem tudom felfogni miért szál el a stalkerban a hőfok ... -
Undoroid
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Elhoztam a kártyát és betettem az Én gépembe!Már rögtön az indításnál felpörgött 100%-ra a venti (normál esetben kb. 3-4 mp-ig és ezután lekapcsol minimálisra) és úgy is maradt!A hőfoka pedig el sem érte a 40fokot...
1. Nem jelentős az ingadozás...
2. Ezzel tisztában vagyok,de nem ez okozza(okozhatja)
A kártyát rendszeres időközönként szoktuk takarítani!Nem felejtjük el a kikeményedett pasztát lecserélni!Kicseréltem a hűtést az Én kártyáméval és azzal is ugyanazt tapasztaltuk!A biztonság kedvéért az Én Kártyámra is rátettem a rossz(?) hűtést,de az kifogástalanul működött!
Az első postomban rosszul(tévesen) írtam a Rivatuner-es reakciót.Csak arra reagál a kártya!Ha telepítve van,csak akkor lehet lelassítani a fordulatszámot!Autómata üzemmódban még azzal sem hajlandó rendben működni...A fordulatszám rögtön visszaugrik 100%-ra!
Driverből is van lehetőség a fordulatszám manipulálására!Itt is érdekes dolgokat produkál a vas:
Itt látható két kapcsoló,ahol mindig csak az egyik lehet csak aktív,de itt...
Egy másik anomália GPU-Z vel nézve:
Lehet,hogy nagyobb a baj?Elég furcsa hőfok ez egy gyári hűtővel!
Nos,ezek után valami ötlet?
Üdv: Undoroid
-
LeC
addikt
G80-as 8800GTS-re milyen hűtőt javasoltok?
Valami gazdaságos kellene, semmi extra, olyan 5k körül.
Kaptam hozzá egy Artic Cooling Accelero S1 Rev. 2 hűtőt, de az sajnos nem ment rá. -
Tuja1
aktív tag
válasz
Undoroid #14229 üzenetére
a kártya hőmérsékletét figyeltétek?
legyen bekapcsolva valamilyen hőmérséklet érzékelő progi,
1. ha nem indadozik a hő és úgy kapcsol fel-le a venti akkor passzolok.2. de valószínű, hogy ingadozik a kari hője ezért kapcsol magasabb fordulat számra néha, majd mikor sikerült vissza hűtenie a karit lejjebb veszi.Ilyenkor megint emelkedik a hő és nemsokára megint magasabb fordulatszámra kapcsol a venti.......és így tovább.......
2 esetnél már eléggé el lehetnek koszolódva a műanyag burkolat alatt lévő lamellák, ezért melegszik alapjáraton is a kari.
Ki kellene fújatni levegővel. -
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek rendetlenkedik a VGA-kártyája.Vagyis a gyári hűtőjén levő venti össze-vissza dolgozik.100%-ra felpörög-lelassul pedig csak barangol vele a NET-en!Játék alatt ugyanez.Nem fagy ki,nem szemetel csak a kopter "rosszalkodik"!
Próbáltuk driverből és Riva-tunerből lefixálni a fordulatszámot,de nem reagált rá...Valaki találkozott már ilyen hibával?Mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Undoroid
-
Kicsiguszti
tag
Hi, ez szerintem nem rossz, jó elgondolás. Én nyáron leveszem a gép oldalát, és úgy szellőztetem...
szerintetek mi a normális hőmérséklete egy asus referencia 8800 gtx gpu-jának?
Idle nálam 55 - 60 fok, terhelés alatt meg sem merem nézni -
maxlanders
tag
válasz
werszomjas #14212 üzenetére
Legyetek szivesek nem kinevetni!
-Mert mikor a gépet vettem, nem akartam sokat költeni a házra(hiba volt) és egy kicsit rossz az elrendezése így nem távozik a meleg levegő belőle egykönnyen, még 20 ventilátorral sem. ez volt a körítés-Azért mert a meleg levegő felfelé áramlik, így az álló toronyból csináltam egy fekvő házat. Ez csak nyár idején van így.
-
gfefe
őstag
[link]
ezt csinálja a kari.2 év után csinálta így kb egyből... jól ki van ez azért találva, hogy lejár a gari és annyi....
várom amjd az ötleteket és lehetséges megoldást vagy javaslatot.
-
gfefe
őstag
Üdv mindenkinek.
Lenne egy "kis gondom"
úgy néz ki, hogy elhalálozott a Galaxy 8800gts 320Mb os karim....
doboza mindene megvan, de sajna már gari nincs és csíkozza a képet.... de ezt is csak úgy ha driver nincs fent... driverrel képet sem ad...
tudtok vmit ajánlani nekem (vegyél új karit vaze írásokat nem kérnék)
Van vki aki tudja némi kp ért gariztatni? vagy volt már ilyen jelenség másnak is?
(bár ez nagyon ramhibának néz ki....)
előre is köszi.Vagy ha gariztatni tudná vki azt is megköszönném... diák lévén max 4000 Ft-t tudnék felajánlani
-
LeC
addikt
Lenne egy lassan 2 éves Gigabyte G80-as 8800GTS kártyám, amin megállt a gyári venti.
Viszont másik 8800GTS kártyára a szerelve, a hűtőn lévő venti pörög rendesen. Tehát valami a kártyán romolhatott el, ami a ventit kezeli.Erre esetleg tud valaki megoldást?
Illetve milyen hűtőt ajánlotok rá? A legegyszerűbb, legolcsóbb lenne a legjobb, mivel tuninggal nem foglalkozok.
-
schwartz
addikt
válasz
werszomjas #14212 üzenetére
Hmm...a leggyorsabb gyari OC-s XFX modell 580/1300-as orajelekkel jott ki. (most neztem) Valoszinu ujra lett irva a kartyad BIOS-a magasabb ertekekkel. Az az 1620Mhz shader eleg durva...
A GPU-Z a legujabb verzio? Fel tudsz tolteni vele egy screent? -
maxlanders
tag
válasz
werszomjas #14201 üzenetére
Hmmm Vicces! Azt hittem hogy csak nekem van ilyen bajom. Ide véstem a hasonló problémámat én is. Mindent kipróbáltam. Sokszor nagyon meleg volt. Azt hittem a ház rossz szellőzése teszi. Nem. Oldalra borítod a gépet és leveszed az oldallapot, tokéletes lesz a hő!
Vagy szerzel rá másik hűtőt.
-
Apone33
őstag
Help
Van egy 8800 gtx-em. az a gond vele hogy ha felrakom a drivert, akkor újraindítás után kék halál, vagy csak simán kiírja hogy az illesztőprogram nem válaszolt, de utána helyreállt. vista 32-bit és 64-bit alatt is ezt csinálja, most tettem új rendszert de nem oldódott meg a dolog. A legújabb driverel csinálja ezt.
Tud valaki segíteni? pls
-
schwartz
addikt
válasz
werszomjas #14207 üzenetére
Nem túl nagyok a mhz-k?
Vedd vissza oket...
Nyugi, valoszinu gyari OC-s valtozat vagy csak a progi olvassa ki rosszul az orajeleket.
GPU-Z-vel nezted?
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
8800 GTX VGA-m van. A legutolsó nVidia drivert használom, de már a korábbiakkal sem tudtam úgy húzni a kártyámat, hogy a beállítások a Windows XP újraindításánál is megmaradjanak. Beállítom a Control Panelban az egyedi órajeleknél a core és a memória sebességet, letesztelem, aztán alkalmaz és OK. Amíg újra nem indítom a gépet, addig így is marad minden, de utána megint a gyári órajelekkel indul. Vízzel hűtöm, jól bírja a tuningot.
Mi franc állítja vissza az órajelet?
(RivaTuner nincs fenn a gépen, csak nHancer.)Thx!
-
old gray
addikt
válasz
werszomjas #14204 üzenetére
Marad a pasztázás, illetve ? RPM-en pörög a venti idle-ben? Gondolok arra, hogy esetleg maga a venti kezdi megadni magát.
-
werszomjas
addikt
Szétszedtem, nem volt poros.
Levett házoldallal tovabbra is: 63°C a GPU dióda alapon, a GPU meg 56°C,tovabb nem bontottam, mert nincs itthon paszta, de jövőhéten akkor újrapasztázom hátha segít azis, köszi az ötletet mindekinek.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
werszomjas #14200 üzenetére
ha nem garis, akkor csak a műanyag burkolatot szedd le és nézd meg mennyire poros. .
Az én GTX-em is tök tisztának nézett ki, közben a venti felöl a lamellákat elzárta a por. -
Dark KillerX
addikt
válasz
werszomjas #14201 üzenetére
Lehet hogy vmi. házventi megoldaná a vga melegedését,mert levet burkolattal ennyivel alacsonyabb a hőmérséklete a karinak,azt jelenti,hogy nem szellőzik jól a géped,ergo a meleg levegő bent reked a gépedben.
-
werszomjas
addikt
Mégvalami.
Leírás szerint:
a GPU 500 MHz-en fut
a memória pedig 900 MHz-ennekem meg a GPU clock: 650 mhz
memory meg 1000 mhz
shader meg 1600mhzezek jólvannak így?
amugy levettem a ház oldalát és a gpu dióda hő alapon már csak 65 °C , alakul
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest