Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gabonetta
aktív tag
válasz spacelab #33791 üzenetére
A Super Mario Party-t mindeképp vegyétek meg, nagyon élvezetes, változatos - társas - játékok vannak benne. Mellé pedig a Mario Kart 8 és a New SM Bros U Deluxe is must have gyerekekkel (is). De gyakorlatilag mindent megvehettek ezek közül (plusz még a Luigi's Mansion 3 neked vagy nagyobb gyermeknek).
Azt hittem, mára befejezem a Paper Mario: The Origami Kinget, de...
ez az Olly a végén nagyon felhúzott. [ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz spacelab #33791 üzenetére
Ezek jók kezdésnek, az 1-2 Switch inkább techdemo, de felnőttek is el tudnak vele szórakozni elég jól, kissé emelkedett hangulatban (persze ezt csak mesélte valaki )
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
spacelab
tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy switchet. Anno (pár évtizede) super mario bros.-szal kezdtem játszani, majd volt egy wii-m. Aztán lett egy xbox one-om, de nekem valahogy ezek a "nintendos" játékok jönnek be. Na meg a gyerekekkel újra "marioznánk". Az utóbbi időben wiin játszottunk, főként Super Mario Bros Wii, Wii party, és Mario Kartot toltunk. Melyik az az 1-2 játék amit kezdőként meg kellene vennem? Super Mario Bros Deluxe? Mario Maker 2? Mario Odyssey? Super Mario Party? 1-2-Switch?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #33787 üzenetére
Sőt, dokkolva tud csak igazán frame drop-polni, mert ott ugye próbál magasabb felbontást kipréselni magából a gép. Bár írják, hogy performance is similar, de ott még szembeölőbb a dinamikus felbontás miatti váltakozás is.
Resolution
– Dynamic resolution
– Usually 720p
– Can hit 972p in interior locations
– 1080p is uncommon
– For portable mode, it’s 720p in-doors and 576p in busier conditions
Frame Rate
– Targets 60 FPS
– Can fluctuate down to 30 FPS; specifically around Goponga Swamp
– Bounces between 30 and 60 due to the way vertical sync is achieved
– Since a double buffer setup is used instead of triple buffering or adaptive vsync
– Most issues seem to crop up when transitioning between different areas
– Game has other skips and hiccups
– Docked/portable performance is similarEz alapvetően egy kézikonzol. Nem szabad azt várni tőle, mint egy next-gen géptől. Hozzátenném, hogy a PS5/Xvox Series X kapcsán is az látszik, hogy egyik sem natív 4K konzol, mindkettő keményen dinamikus felbontást használ és inkább a futásminőség az elsődleges, de még így is van frame drop azokon is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kai_Rong
senior tag
válasz ImpersonatoR #33787 üzenetére
Dokkolva is van FPS droppppp
PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044
-
addikt
Most, hogy "akciós" volt végre a v2 switch vettem egy szürkét 109.000 Ft. -ért.
Sajnos nem hiszem, hogy ennél lejjebb menne mostanság BF ellenére se, főleg, hogy ezt most legalább kapni. (ps5 és Xboxom is a hold ba van hiába fizettem ki)
Mar 2 napja nyúzom.
Kicsit fura volt számomra, hogy nincs lematricázva/fóliázva a doboz de belül látszott, hogy bontatlan.Zelda link's awakening miatt vettem anno GameBoyon egyszerűen nem tudtam tovább vinni 8 éves fejjel gondoltam majd most 23 múlva talán sikerül kijátszani
A játék maga zseniális a hangulatot is nagyon jól eltaláltak nekem nagyon bejön.
Csak az fps droppoktol vagyok ki kicsit azt hittem mar valami baja van a konzolnak, de neten rákeresve sajnos ez "ilyen" ezt azért sajnálom. Mondjuk dokkolva meg nem próbáltam a konzolt bar kötve hiszem, hogy úgy nincs ilyen gond. -
MODERÁTOR
válasz DM-Fan #33784 üzenetére
na ezt szeretem nagyon a Nintendo-ban
A pontbeváltos dizkurzusról eszembe jutott, hogy gyorsan beváltsak "kártyapontokat", persze 1-2 lejárt már, és volt két fajta hibakódos üzenetem többször (nem néztem még utánuk), az egyik szerint még nem válthatom be a pontokat, a másik eltérő régió miatt nem engedte.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
DM-Fan
nagyúr
Néhány érdekesség a Game & Watch tulajoknak:
- végigtoltam a Super Mario Bros-t (Word-Level 8-4), amelynek eredményeképpen ezt követően az új játék kezdésekor a főképernyőn ki lehet választani a jobbra-balra gombokkal, hogy normal, vagy hard módban akarjuk tolni az új játékot
- szintén a főképernyőn, ha a játék kezdése előbb a B-gombot nyomogatjuk, akkor át lehet állítani vele, hogy melyik World-del akarjuk kezdeni az új játékot. Ez csak azon világok tekintetében működik, ahová már legalább egyszer eljutottunk korábbi játékok során. Ahogy néztem, ha az 1-2 pálya végén warp zone-ból egyből 4-1-re ugrunk, akkor már válaszható is a World 1-1; 2-1; 3-1 és 4-1 is rögtön a főmenüből a B-gombbal. Működik mindkét Mario Bros játéknál.
- szintén a főmenüben, ha hosszan - legalább 5 másodpercig - nyomjuk az A-gombot, akkor végtelen számú élettel kezdjük el a játékot. Működik mindkét Mario Bros játéknál.
- a Ball játékban, ha az indítás A-gombját hosszan nyomjuk, akkor Mario feje helyet Luigi feje lesz látható a karakternél.
- az óra funkcióban, ha hosszan - legalább 5 másodpercig nyomjuk az A-gombot, akkor a felirat nyelvének kiválasztása után elindíthatjuk a The Mario Drawing Song-ot, amelynek animálásaként egy Mario-fej rajzolódik a képernyőn.Nagy hirtelen ennyi rejtett opciót találtam eddig. Hátha valamelyikőtöknek nem volt meg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MN98
junior tag
A végére értem a super mario 3d all starsnak.
Super mario 64: 71 csillagra sikerült, a végén már inkább csak túl akartam lenni rajta, az utolsó részeknél csak 2-3 csillagokat szereztem így csak meg. (véget akartam venni a szenvedésnek ) Egyébként szerethető játék, nyilván mai szemmel van pár olyan dolog benne, amit nehéz elviselni, mint pl. a kamerakezelés vagy a karakter irányítása (ezt egyébként megfigyeltem a sunshine alatt is, ami a secret leveleknél rengetegszer felidegesített, meg az is, hogy ha elfogy az életed, a kezdőterületről kezdheted újra, de az már csak hab a tortán )
Super mario sunshine: 88 csillag lett meg a végén, ahhoz képest, hogy az elején mennyire elvoltam veszve a végére esküszöm megszerettem használni a fluddot. Először megvoltam győződve arról, hogy ez lesz a kedvencem a 3 játék közül, mert nagyon bejött a hangulata, a tengerparti területek stb. A hibái, meg a szerencsétlenkedéseim egy kicsikét hazavágták az első felét a játéknak, de a második felében remekül elvoltam vele. Egyébként szerintem ez volt a 3 játék közül a legnehezebb.
Super mario galaxy: Ha jól emlékszem 106 csillagot szereztem meg eddig ( a lila coinokat még nem gyűjtöttem össze). Azért itt érződött, hogy mennyivel könnyebb ez a játék, mint az előző 2. Életből nehéz kifogyni, az irányítás is sokkal jobb, itt a joy conokkal játszottam, amiket egyébként nem nagyon szerettem, addig a pontig, amíg itt nem használtam. Mostanában meg azon kapom magamat, hogy többet játszok handheld módban...
Összegezve 3 remek játékkal játszhattam, ami nekem teljesen kimaradt eddig. Azt azért bánom, hogy a galaxy 2-öt nem rakták bele a pakkba, mert akkor nagyon megérős lett volna.
Nintendo Switch / PS5
-
MODERÁTOR
válasz gainwardgs #33781 üzenetére
Összefoglalóban, nem tudom aktív-e még.
-
gainwardgs
veterán
Nincs mario kart-os csoport itt véletlen?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #33777 üzenetére
Már hogyne lehetne felhasználni az eShop-os vásárláskor?! Ez a legjobb benne.
Minden egyes vásárlásomnál felhasználom a gold point-okat! 1 gold point = 1 euro cent. Mikor kiválasztod a Switch-en az eShop-ban megvételre az adott címet, rögtön kérdezi is, hogy akarsz-e felhasználni a pontjaiból és hogy mennyit. Megadod, paff, már le is vonta a fizetendő összegből és már csak annyival terheli meg a bankkártyádat. Az
eShop vásárlások után is kapsz gold point-okat, meg ugye az előbb tárgyaltaknak megfelelően a fizikai kiadások után is lehet igényelni (kb. 70 - 150 közötti, ha jól rémlik) gold point-ot. Nekem simán volt, hogy összegyűlt 300-400 gold point-om és az bizony már 4 euró kedvezmény egy következő vásárlás esetén.
Amire Te gondolsz, azok a platinum points-ok, amelyeket pl. kérdőívek kitöltéséért kapsz. Na, azokat valóban csak meghatározott dolgokra, témákra lehet elkölteni és a megszerzésüktől számított fél évig érvényesek. A gold point-okat viszont felhasználhatod vásárlásnál és azok a megszerzéstől számított 1 évig használhatók fel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabonetta
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, akkor beváltom, vettem idén frissen megjelent játékot.
-
cactuar
aktív tag
válasz ImpersonatoR #33777 üzenetére
Pedig pont erre való. Eshopban vásárláskor beírod mennyi gold pontot akarsz felhasználni, és azt levonja a végösszegből.
Szóval nem kell előre beváltani mynintendo oldalon. -
addikt
válasz DM-Fan #33776 üzenetére
Most megnézem, hogy mire lehet felhasználni/elkölteni mynintendo gold pontokat.
De ha jól látom csak a saját gift shopjában lehet számomra értelmetlen matricákra és talán skin dlc -kre az ezüst pontokat.
Beváltottam UK store ban egy 1 Fontos feltöltőkártyára.
De eshopban nem használható csak kontrollert vehetnék belőle meg telefon tokot
Én naívan azt hittem, hogy eshop vásárláskor is fel lehet használni a végösszegből de ez nem igaz.
Jó hát sok értelme így nincs a dolognak számomra.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #33775 üzenetére
Továbbá hozzátenném, hogy úgy emlékszem, hogy csak a játék megjelenésétől számított 2 éven belül lehet gold point-ot igényelni a játék fizikai kiadása után. Tehát hiába is vesz meg az ember mondjuk most egy zsír új, fóliás, bontatlan Super Mario - Odyssey-t, arra gold point-ot már nem fog tudni igényelni. Ilyen szempontból mondjuk jobb a digitális vásárlás, mert ott úgy emlékszem nincs ilyen korlátozás.
Egyébként igen, jól írod: egy cartridge után csakis egy rendszeren, csakis egy alkalommal lehet gold point-ot igényelni. Utána ugyanazt a kazit másik gépbe rakva már nem megy a dolog, hiába, hogy ott más account van. Ez kb. olyan, mint a redeem-elhető kódok esete, egyszer és csak egyszer lehet felhasználni. Sőt, azon címeknél, ahol több játék van egy cartridge-en (pl. Metro, BioShock, Super Mario 3D All-Stars), azoknál is értelemszerűen csak egyszer kapható gold point és nem minden cím után - mondjuk talán ezek esetében több gold point járt, mint egy sima single-title kazi esetében.
Mindenesetre kellemes meglepi volt, mikor egyszer a menüben turkálva rájöttem, hogy a kazis játékaim után is jár gold point. Asszem tán egy volt, ahol már eltelt 2 év a megjelentést követően és ott már sajna nem tudtam igényelni, de az összes többinél igen. Rögtön lett vagy 10 eurónyi gold point-om.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
válasz Gabonetta #33774 üzenetére
A fő menüből tudod claim elni az adott kártyás játék alatt vagy ha digitálisan vásárolsz akkor szerintem automatikusan hozzá adja.
Illetve szerintem egy fizikai példány pontjait csak egyszer lehet beváltani tehát ha használtat veszel akkor nem tudod bejátszani ha már beváltották. (de ez csak feltevés majd leírják ha nem így van)Egy játékért 50 arany pontot tudtam beváltani 2 játékot vettem így lett 100 arany pontom ami ha jól látom 1 Fontot ér
Majd ellövöm az 1 éves nintendo online -ra ha lehet szerintem.
BF kor van rá esély hogy akciózzák az 1 éves-t vagy ilyenre még nem volt példa.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
mirci18
addikt
válasz 77Guba #33765 üzenetére
Nem szokott.
Én inkább áresésre a kisebb címeknél számítok.
Pl az Abzu 2 euró. nekem csak fél.
A kártyás játékok vásárlása után járó aranypontok matt.De vettem már így Unravel two-t vagy SpencerHill játékot.
Egy a lényeg figyelni kell az árváltozásokat.
Amihez a dekudeals oldal a legjobb ami helyetted figyel.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
77Guba
aktív tag
A Nintendonál nincs Black Friday az eShopban?
-
Just486
senior tag
-
ldave
félisten
Paper Mario 10 ezer Ft, ez nem rossz ár.
A Slime draws near! Command?
-
tboldi
nagyúr
Úgy tudom, csak dokkon keresztül akadhat gond nem gyári töltővel, de a Lite esetében ez ugye nem jelenthet veszélyt.
szerk.: Én powerbankkel (-kal?) szoktam időnként tölteni a rendes Switchemet, még működik.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Gyerekek, a switchen az Asphalt 9 mintha kicsit kifagyott volna vmi szerverrel valo szinkronizalas közben. Erre megnyomtam a home gombot, kiment a home menübe, de onnantol semmi. Megnyomtam a keszülek tetejen a power gombot, mire megjelent egy fekete alapon harom feher sav, sleep mode / power options / close. Innentöl se elöre se hatra, barmit csinalok. Mi a franc ez, es hogyan indirhato ujra a készülek ilyen esetben, vagy mit kéne tenni a normális állapothoz valo visszatéréshez?
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
ldave
félisten
Sima telefontöltőt amúgy lehet használni a Lite-hoz? 1,5 A-es. Elutazom pár napra és ha elég a teló töltője, akkor nem cipelném plusszba a Switchét is.
A Slime draws near! Command?
-
Beleth
csendes tag
-
Beleth
csendes tag
Vicc az egész tényleg. Lite-ot adtam el nemrég, mert rájöttem, hogy tv-n szivesebben használnám. Most viszont hiányérzetem van, hogy nincs. de 100tól többet nem hiszem, hogy adnék jelenleg érte. Volt már egyáltalán akörül az ára?
-
Just486
senior tag
válasz motown5l #33729 üzenetére
Ez a játék megosztogatás nem túl felhasználó központú a konzolon. Elsőként mindegyik eszközön be kell jelentkezned a saját fiókoddal. Aztán választasz egy fő konzolt, ezen lehet bármikor játszani bármivel (offilne is).
A többi konzol másodlagos eszköz lesz, ami az alábbi megkötésekkel jár:
- Csak akkor tudja a fiók játékait futtatni, ha a konzol online van.
- Csak akkor tud játékot futtatni, ha a többi konzol (fő vagy másodlagos) nem használ semmilyen, a fiókhoz licenszelt játékot.That unconquered country we call the future.
-
Beleth
csendes tag
Láttatok esetleg Black Fridayban jobb áron V2-es Switchet? Most ahogy körbenéztem talán még drágább mint máskor. Tisztában vagyok vele, hogy lehuzás az egész BF, de azért na... Ha 100 körül menne akkor lehet beruháznék egyre.
-
Kai_Rong
senior tag
válasz motown5l #33729 üzenetére
Alapvetően az adott játék ahhoz az accounthoz van kötve, amin megvetted, és csak azon a Switchen játszható, amelyik az adott accounton Primary Device-ként van regisztrálva. Technikailag meg tudsz osztani játékokat más Switch-csel, de nem ajánlom, mert a folyamatos primary device váltogatás miatt macerás és nagyon nem felhasználóbarát, az pedig végképp nem opció, hogy mondjuk coop mókát egyidőben tudjatok ketten-hárman játszani
PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Nagyon kezdő vagyok még a témában. Vasaroltam a két gyerekemnek egy egy switch lite konzolt.. Mellé vásároltam egy éves családi elofizetest,ami az, én normál switch konzolom hoz van. És ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Nekem van egy normál switch amihez van fiókom. Sok játékokkal. És ezt a fiókot szeretném még osztani a két switch lite konzolra hogy a gyerekek hozzá ferhessenek a játékhoz amik az én fiókomba szerepelnek Ez lehetséges? Megoldhato? Gondolom, a két lite konzolhoz, először letre kel hozni külön külön egy egy nintendo fiókot? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Bazsi1987
őstag
Nem tudjátok mikor lesz az eshopba black friday akció? Ha egyáltalán lesz...
-
consono
nagyúr
válasz gainwardgs #33726 üzenetére
Érdekes a kritikád, eddig mindenki a csodájára járt, hogy milyen jó lett a Doom port, meg hogy mekkora dolog, ahogy a Switchen fut :) Nekem ezek kimaradnak, FPS-t nagykonzolon -sem játszok...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Csak digitális kiadásban jön a DOOM Eternal (Jól el lett felejtve ez a kiadás is)
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #33722 üzenetére
offoffoff: akkor se legóval
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz dud998 #33720 üzenetére
Köszike, de az majd csak két ünnep között lesz szerintem
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #33719 üzenetére
-
dud998
őstag
válasz Sirandrish #33719 üzenetére
Fú de zsír! Jó mókázást!
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
mike1334
veterán
Az összes szolgáltató ászf-jében benne van, hogy nem megveszed a terméket, hanem bérled. Bármikor, indokolás nélkül jogosult arra, hogy megszüntesse a bérleti jogod. Illetve a bérleti jog az adott accounthoz kötődik. A bírósági ítélet megvásárolt tulajdonjogról szól, de itt nem történik ilyen, hanem egy szolgáltatást veszel igénybe (kvázi bérelsz). Az az ítélet azt mondta ki, hogy a digitális termék tulajdonjoga is forgalomképes, "kimerül" a szerzői jog. Bérleti jogot nem vagy jogosult továbbadni sem ellenérték fejében, sem ingyenesen. Illetve amennyiben továbbértékesíted (tegyük fel, hogy megteheted /továbbra sem, de csak a példa kedvéért/), abban az esetben megszeged az accounthoz kötődő felhasználói szerződést, és felfüggesztheti a szolgáltató a fiókod, mert az account nem termék, még a fenti bírósági ítélet (félre)értelmezésével sem. Gondolom abban egyetértünk, hogy maga az account nem forgalomképes dolog.
Amúgy akkor lesz releváns a felvetésed, ha lesz olyan jogerős és végrehajtható bírósági döntés, ami kimondja azt, amit te állítasz. Addig köszönöm szépen, de a magam részéről nem szeretnék "kereset indítási jogot" vásárolni. (Könnyű más....a csalánt, ugye.)[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
ooooobi
senior tag
Engem nem zavar ha valaki ilyen accal ellátott switchet vesz, csak számoljon a buktatóival. Persze valamennyivel jobb áron adhatja így az eladó a konzolt, de vannak akik kis listába kiszámolják mennyit költöttek játékokra tételesen felírva és simán hozzácsapják azt az árhoz. Én max annyit fizetnék ezekért, hogy megnézném mennyi volt a játékok legalacsonyabb ára (dekudeals) és annak max a 60%át, de ezt is csak úgy, hogy ha max pár cím van rajta amit tényleg terveztem én is beszerezni. És utána nem is vennék rá semmi újat a bukhatóság miatt.
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
Rony949
őstag
Nintendo kiadott egy Switch reklámot Brie Larson-nal. Teli van dislike-al. xD [link]
-
Crus
őstag
válasz tboy93 #33710 üzenetére
Tovább is érdemes lett volna olvasnod a hsz-t. A digitális termék és a fizikai adathordozó az EU területén u.a. Az, hogy egyes cégek milyen gerinctelen módon próbálják ez ledugni a vásárlók torkán japánból, vagy US területről, az egy másik kérdéskör.
Az acc kezelés kapcsán léteznie kellene olyan opciónak (Steam-en a support simán meg is oldja!), hogy adott játékot levesznek tőled mintha soha ott se lett volna, a hozzá tartozó kulcsot, pedig visszajuttatják annak akinek kell. Tehát a technika működik röhögve, csak a kiadók szemétkedése miatt ez mégsem megy úgy, ahogy kellene.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
nagyúr
"Ez a jog átruházható, továbbértékesíthető"
Tévedsz, nem az. Amikor elfogadod a nintendo accountos szerződést regisztrációnál, akkor el is fogadod ezt.
Az megvan ugye, hogy ha Te eladsz egy accountot és megváltoztatod a jelszót, majd fél évvel később meggondolod magad, akkor a supportot felkeresve jó eséllyel vissza fogják neked adni azt? Elég annyit mondanod, hogy ellopták, kérnek majd egy személyit, aztán visszakapod.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Gabonetta #33708 üzenetére
Egyetértek. Egy digitális tartalom megvásárlása ugyan olyan, mint egy fizikai adathordozóé. Mind a 2 esetben licencet veszek, kvázi jogot formálok arra, hogy a szellemi terméket használhassam.
Ez a jog átruházható, továbbértékesíthető. Az, hogy egyes kiadó mit akar rád kényszeríteni, az egy másik kérdés.
Ami nagyon kemény, hogy úgy látom itt a többség a nettó hülyeség pártján el, pedig van itt egy kis gond... az EU-ban vagyunk. Már pedig itt a 2012-es per eredménye alapján: "Hiába köti ki a gyártó a szerződési feltételek közt, hogy az adott szoftvert csak licenceli, és nem eladja a vásárlónak, és hiába tiltja meg ez alapján annak továbbértékesítését, ezt felülírja az EU-s jogrend.
Az ítélet külön kitér arra, hogy mivel a gyártó az első eladáskor megkapta a maga jussát, a további esetleges eladásokból nem jár neki semmi.
A per kifejezetten a csak digitális formában létező szoftverekkel kapcsolatban indult, és ezekre nézve is óriási hatású volt az ítélet, hiszen egyértelműen kimondta, hogy Európában a csak letölthető, illetve a fizikai formában kapható programok licencei a jog szempontjából semmiben sem különböznek egymástól, így ha az egyiket tovább lehet adni, akkor a másikra is vonatkozik mindez - akkor is, ha maga a gyártó ezt megtiltaná."
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Igen, és a HA amúgy pont ilyen átverős emberekkel van tele, akik gyakran 10+ éves reggel és makulátlan renoméval hirdetnek.
Az tényleg vicces hozzáállás, hogy le van töltve neki 12 Switch exclu cím, vette darabját 10.000 Ft-ért, és szerintetek az nem növeli a gép eladási árát, miközben a vevő a vétel után fülig érő szájjal tolja velük...
Anno így adtam el az X360-am, egy rakás letöltött játékkal. Eleve így is árultam (nem itt). Eszem ágában nem lett volna gerinctelen patkányt játszani utána és visszaszerezni az accot, miközben a vevő többet fizetett pont a letöltött játékok miatt.
(Bnet-Diablo 3 ügyben dettó így jártam el, itt a HA-n.)
-
gainwardgs
veterán
Ez a cuphead tépem a hajam
-
Edge
veterán
válasz ooooobi #33700 üzenetére
Jaja, bejelenti nintendonak hogy meghackelték és a nintendo meg visszaállítja egy korábbi állapotba az accountot és hopp minden visszakerült az eladóhoz.
gangstagergo: Bizony a digitális tartalom nem növelheti eladáskor a switch értékét, keress más eladót.
[ Szerkesztve ]
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
-
Linkh
tag
Sziasztok! Lejárt a 3 hónapos Switch előfizetésem, de most inkább valakinek a Switch családjába csatlakoznék, kicsit jobban kijövök úgy Szóval, ha van itt valaki, akinek van még hely a családi előfizetésben, akkor az szóljon. Kösz előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gaming notebook topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Playstation 4 játékok,akár 1000ft-tól(a többi a leírásban)
- Playstation 2 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Nintendo Switch 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- Xbox Series X 1TB lemezes 1 ÉV GARANCIA / AJÁNDÉK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest