Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
Engem is megtalált ma a netfone ügyfsz.
Keddre kértem visszahívást, addig megnezem a céges telekom flottát.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
4Grider
nagyúr
válasz Dluinet #6193 üzenetére
Mindig felhívom a figyelmet szolgáltatóváltás előtt, hogy minimum feltöltő kártyákkal fel kell mérni, hogy mit tud az új szolgáltató az általában használt helyeken.
A 3 nagy szolgáltatótól van előfizetésem, a két T-nél korlátlan adatforgalommal, 5G-vel. Elég sokat méricskélek, ma/tegnapelőtt is volt néhány 100-200 km felmért szakaszom. -
nagyúr
válasz 4Grider #6191 üzenetére
Yettel 4G-t és 5G-t is leírod?
Yettel 5G a leggyorsabb a felmérések szerint, de csak azoknak, akik arra pár négyzetkilométernyi helyre születtek, ahol ez létezik is. A yettel előfizetők 98% nem tudja használni ezt a szuper internet, viszont ugyan úgy fizetnek érte. (én is ezek közé tartozom)
Telekom 5G nem gyorsabb a Telekom 4G-nél. De külön pénzt kérnek érte."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
veterán
válasz 4Grider #6189 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy sok köze van a kettőnek egymáshoz.
Szlovák O2 hálón 5G-n mértem 3 hete 510mbps. Húgom aki időnként elmegy párjával (nemzetközi kamionos olasz uticéllal), mondta hogy általában nagyobb sebesség érhető el (általában 5G) mint itthoni hálózaton. Ő szokta ilyenkor megosztani netet kamion eszközeinek mert párja Yettel előfizetése 2-15mbps között mozog. Itt roaminggal ETD300 fórumtársnak volt gondja, az is Anglia, ahol egyáltalán annak lehet örülni hogy működik, mivel nem EU, és Netfone nem biztosít EU kívüli adat roamingot, meg talán még 1 forumtársnak. Azért ez nem mérvadó.
Ja és igen, roaming környezetben ugye Voda APN nem működik. Itt a nyár, nagyon sok ügyfél kér segítséget telefonon (szinte mindig APN hiba), utána jön visszajelzés hogy köszönik szépen, rendben működik a szolgáltatás.
Szóval azért nem lenne rossz, ha nem alakítanánk ki véleményt Netfone előfizetés nélkül, pár ember (lehet hibás beállításos készülékkel) tapasztalatára alapozva.
Aki ügyfelem már tudja mi a teendő, és hogy érhető el biztosan a (jól) működő szolgáltatás, mert mindenkinek elküldtem.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
nagyúr
válasz 4Grider #6189 üzenetére
Roaming esetén nem éreztem soha a hátrébb sorolást.
Olyan volt, hogy egy vihar miatt megrongálódott az infrastruktúra, így az Orange hálózatára lett átpakolva (hanghívással együtt) , az meg túlterhelődött. De ez csak egy-két településnyi területet érintett.
Én meg azt látom, hogy csak a szolgáltatót szapulni jársz ide. Már abban sem vagyok biztos, hogy van előfizetésed a Netfone-nál.
Viszont senki ne várjon T szintű szolgáltatást, harmad vagy negyed áron."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
4Grider
nagyúr
válasz Dluinet #6188 üzenetére
Bocs, hogy közbeszólok, de valahogy mindig kihagyod a negatívumok megemlítését.
Ahogy visszaolvasok, elég sokan említik hogy roaming közben sávszélesség problémák vannak. Szóval lehet, hogy az adott roaming szolgáltató nem sorol hátrébb (ez egyébként sehol sem biztos), de ha az adott szolgáltató felé a netfone vpn-nek szűk nemzetközi kapacitása van, akkor minél többen roamingolnak kint, annál kevesebb sávszélességet fognak kapni a helyi szolgáltató által biztosítotthoz képest.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz spect80 #6187 üzenetére
Annyi, hogy a netfone oldalán nem látod hogyan alakul az adatkereted, csak a telefon adathasználat mérését nézheted.
De 80%-nál így is kapsz sms értesítést.
Külföldön viszont csak netfone APN-nel kapcsolódik, viszont ott nem kerülsz hátrébb, a többiekhez képest.
Érdemes mindkét APN beállítást elmenteni, és közöttük váltogatni.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
8
senior tag
válasz spect80 #6179 üzenetére
- igen
- igen (lásd pl #4594, #5540, #5939 )
- igen
- nálam párezer Ft van beállítva és nem kértek előleget, szerintem kb bármilyen nagyobb összeggel is működik amit előre kifizetsz
- nincs52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
spect80
senior tag
hamarosan tervezek Netfonera váltani Yettelről. Volna pár kérdésem, mert az oldaluk nem túl informatív.
- Jól tudom, hogy a Voda hálózatát használja?
- Tapasztalható bármilyen korlátozás azonos területen a Voda előfizus szolgáltatásához képest (pl lassabb, szakadozó net, vagy vonal)?
- Az 5G bármelyik csomaggal működik?
- Mobilfizetés működik, ha igen mekkora max kerettel?
- esim lehetőség van?előre is köszi a válaszokat!
-
trec12
addikt
Gyakorlatilag "falhoz állított" a szolgáltató. Mégis milyen eljárás ez? Aztán lehet itt bűvészkedni, csűrni csavarni, így meg úgy érteni a jogszabályokat, hogy csak kevesek értsék. De, hogy az ügyfél rosszabbul jár az biztos. Ez is csak hungarisztában létezik a kőbe vésett, felmondási jogot nem keletkeztető inflációs emeléssel együtt....
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Dluinet #6176 üzenetére
És ebben mi nekem az előnyös, hogy emelni akar?
Február vége óta határozatlanba vagyok 5700al... ( Mint sokan mások)
Erre hívnak kössek hűséget 6600al vagy betesz 7800as határozatlanba..
Ez mi?
5 hónapja határozatlanba vagyok...[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Dluinet #6174 üzenetére
Ez rendben is van nem ezzel van bajom..
Hanem lejárt már február végén és fizetem az 5700at... Erre most hívnak 5 hónap után, hogy lejárt a hűség és betesznek a mostani 7800as határozatlanba...
Na most ha lejárt a határozott és határozatlan lett akkor benne van a jogszabályban, hogy hátrányosan nem érintheti az előfizetőt a határozatlanra váltás...
5 hónapig nem is ért mondjuk csak most akarnak szórakozni... És ezt nem értem mi alapján tennének be 7800as határozatlanba mivel eleve határozatlanba vagyok..Ha azzal hivtak volna fel, hogy megcsúsztunk az értesítésel, a szerződése határozatlanra váltott február végén és most 5700al folytatódik semmi bajom nem lenne...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az jön ki.
De te ezt írtad alá, ebbe egyeztél bele:
"Határozott idejű szerződés esetén a határozott idő elteltét követően határozatlan időtartamú szerződéssé válik"
Tehát abba egyeztél bele, hogy a szerződésed nem szűnik meg, hanem határozatlan időtartamú szerződéssé válik.Így egy határozatlan időtartamú szerződést tartasz a kezedben, amint lejár az idő. És még azt sem mondhatod, hogy erről nem tudtál, mert első naptól kezdve ezt tartalmazta az irat.
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Dluinet #6168 üzenetére
Kezdem erteni mire akarsz utalni..
de nalam a szerzodesben ez van:A szolgáltatás nyújtásának időtartama: 10 hónap
8.
Határozott idejű szerződés: A Szerződés az 1. pontban meghatározott időtartamra jön létre. Határozott idejű szerződés esetén a jelen
szerződés 1. pontban jelzett dátum kitöltésének hiányában az Előfizetői Szerződés a Szolgáltatás nyújtásának megkezdésének napján lép
hatályba. Amennyiben a Szolgáltató még nem kezdte meg a Szolgáltatás nyújtását, az érvényes Szerződés megszüntetése a megszüntetés
jogkövetkezményeinek alkalmazása mellett lehetséges.
9.
Amennyiben Előfizető 12 vagy 24 hónapos határozott idejű szerződést köt, akkor aláírásával kijelenti, hogy a szerződés megkötését
megelőzően a Szolgáltató felajánlotta a határozatlan időtartamú szerződés megkötésének lehetőségét és bemutatta azok részletes feltételeit.Szerzodes osszefoglalo:
4. A szerződés időtartama, megújítása és felmondása:
Határozott idejű szerződés esetén a határozott idő
elteltét követően határozatlan időtartamú szerződéssé válik.
A határozott időtartamú szerződés megszüntetésének jogkövetkezményei: Amennyiben a határozott idejű
szerződés a határozott időtartam lejárta előtt az Előfizető érdekkörében felmerült okból - így különösen az Előfizető
szerződésszegése miatt - megszűnik, úgy az Előfizető köteles a szerződés fennállta alatt a Szolgáltató által nyújtott
kedvezmények bruttó módon számított összesített összegével megegyező mértékű kötbért megfizetni.Ebbol nem az jon ki, hogy ez hatarozott ideju szerzodes?
-
-
nagyúr
válasz 4Grider #6167 üzenetére
Nincs hűségszerződés, egy kedvezmény opció van, amit feltételekhez kötnek.
Az opció megszűnésével nem a szerződés ára változik meg, hanem az opcióhoz kapcsolódó kedvezményt nem érvényesíthető.
Magában az alapszerződésben nem történik változás és még nem is határozott idejű.
A törvény a szerződés megváltoztatását tiltja, abban az esetben ha az előre meghatározott időre lett kötve.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Dluinet #6166 üzenetére
Így már világosodik. Tehát van egy mindig határozatlan idejű előfizetői szerződés és egy tőle elkülönülő hűségszerződés ugyanarra az előfizetésre ugyanarra az időszakra. És erre gondoljátok, hogy ez egy kiskapu. Nekem ez eszembe sem jutna, hiszen a hűségnyilatkozat az előfizetői szerződés elválaszthatatlan része lesz erre az időszakra, és az az egész (alap)szerződés által érintett szolgáltatásra vonatkozik. Idő előtti felmondás esetén gondolom a kapott kedvezményeket vagy kötbért kell kifizetni, mint egy határozott idejű szerződés felmondásakor...
-
nagyúr
Inkább a két fogalmat összemossák.
A szolgáltatás szerződést és a "hűségkedvezmény" nem képesek egymástól függetlenül kezelni, így azokat tévesen a határozott időtartamú hűségszerződéssel azonosítják.Ez a félreértés gondolom a régebben kialakult és alkalmazott határozott időtartamú hűségszerződés gyakorlatából maradt vissza, amikor a hűségszerződés megszűnt (lejárt), akkor egy újabb szerződést kellet kötni vagy a szolgáltatás megszűnt.
A netfone mindenkivel határozatlan idejű, tehát le nem járó szerződést köt, amihez 10 havonta lehet kérni egy kedvezmény opciót, ha a megrendelő vállalja ennek az opciónak a feltételeit.A netfone-nál nem a szerződés jár le, vagy szűnik meg, hanem a szerződéstől egy teljesen független opció kérhető és megújítható.
Továbbá a szerződésben az ár nincs kikötve, csak a pillanatnyilag érvényes ÁSZF-ből származtatják.
Így a szerződés és abban foglalt díjcsomag mindig érvényben marad, aminek az árát, a hozzá választható opciókat és kondíciókat (különböző kedvezmények) az aktuális ÁSZF határozza meg.A törvény kifejezetten a határozott idejű hűségszerződésekre vonatkozik. Itt ilyenről nincs szó.
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
"Hűségnyilatkozatot csak határozatlan idejű Egyedi Előfizetői Szerződéssel rendelkező Előfizető tehet."
Mivel nem voltam netfonos ezert semmilyen szerzodesem nem volt veluk nemhogy hatarozatlan..
Egybol huseggel kottetett a szerzodes nem hatarozatlanra kottetett meg...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
kelemenkelo
tag
Sziasztok vodafone függő teloba müködik a netfone sim?kòszi
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
-
4Grider
nagyúr
Erre a mondatodra én nem reagáltam, akkor ha már ennyiszer leírtad, akkor reagálnék:
Nekem ez a mondat azt jelenti, hogy ha hűségszerződésed van, akkor újabb hűségszerződést nem írhatsz rá alá, újabb hűséget tehát csak akkor vállalhatsz, ha már a hűségszerződésed lejárt, azaz határozatlan idejűvé vált az előfizetői szerződésed. -
H-Mano
tag
válasz 4Grider #6152 üzenetére
Akkor még egyszer és utoljára:
"Hűségnyilatkozatot csak határozatlan idejű Egyedi Előfizetői Szerződéssel rendelkező Előfizető tehet."Tehát "HűségNYILATKOZAT" van, és EGY SZERZŐDÉS.
(De ne haragudj, nincs több kedvem egy könnyen értelmezhető mondatot oda-vissza elemezgetni a továbbiakban.)
Szia. -
-
sfefe
addikt
De ha úgy nézzük ahogy Te mondod, hogy ha jól értem határozatlan idejű szerződésre "veszed" fel a hűséget..
De így nézve nem voltam határozatlan hanem első perctől kezdve határozott idejű.. mivel az első perctől kezdve ahogy kötöttem a szerződést már az akciós határozott idejű volt..
Amit írsz talán akkor állná meg a helyét ha most amikor tényleg határozatlanban vagyok most "venném" fel a hűséget...
Szerintem...
( Bár ez már nagyon jogászkodás a szavak csavarása...)[ Szerkesztve ]
-
H-Mano
tag
válasz 4Grider #6145 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ez az egyszerű mondat már gondot okoz..
Van a SZERZŐDÉS, ami határozatlan...
És a HATÁROZATLAN TARTAMÚ szerződéshez kérhető a HŰSÉGIDŐ, ami határozott tartamú.
Tehát a hűségidő lejártakor NEM egy határozott tartamú szerződés változik határozott tartamúvá.(Nincs mire reklamálni ebből a szempontból -
4Grider
nagyúr
Nem találom a kutya tetemét.
Egy szerződés attól válik határozott idejűvé (még a netfone-nál is), ha van egy lejárata. Ha nem lenne a hűségidőnek lejárata, akkor határozatlan idejű szerződés lenne. Ha viszont van neki, akkor határozott. Egészen addig, amíg le nem jár, mert onnantól kezdve határozatlan idejűvé válik. -
freelancer68
tag
Ezt is megtehette minden következmény nélkül:
Örök árgaranciával csábította az ügyfeleket a Netfone a vágtató infláció idején, de nem tartotta be az ígéretét
A Netfone mobilszolgáltató azzal akciózott, hogy sem a hűségidő alatt, sem utána (tehát gyakorlatilag soha) nem emel árat, ám ezt az ígéretét aztán nem volt képes betartani. Úgy tűnik, hogy ezt simán megtehette – legalábbis sem a fogyasztóvédelmi, sem a hírközlési hatóság nem érzi magát illetékesnek az ügyben. -
sfefe
addikt
Én vagyok Netfone bérenc ????
Hát zseni az nem vagy látom... És még értelmezni sem tudod amik írva vannak...
Ha bérenc lennék akkor a Netfone -t védeném Jancsi....
Faszság az amikor hülyére vesznek?? Neked lehet az másnak nem...Na csá
-
sfefe
addikt
-
CP111
tag
1. Értelmeztem!
2. Volt hiszti az miatt is!
3. Dehogy vok Bologató János! De f@szságokon nem szoktam pörögni!
4. Nem sz@rom a pénzt, de pár száz vagy ezer ft-on én nem akadok ki!
5. Netfone bérenc vagy látom!
6. Nem vok olyan mint egy szőke pics@ aki hisztitik! Ha vmi nem jó, akkor váltok, változtatok!Na csá!
Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz!
-
E300TD
tag
Én azt gondolom, hogy az "inflációs mizéria" előtt volt egy nagyon statikus helyzet a mobilpiacon és az okos marketingesek kitaláltak valami "ütős" megoldást, hogyan szerezhetnek ügyfeleket. Aztán hirtelen jött a magas infláció, a törvényi engedély az emelésekre és hirtelen ott találták magukat, hogy százalékosan nagyokat kell emelni, ahhoz, hogy működjön a buisness. Ehhez hozzájön a magyar emberek nagy része arra is képtelen, hogy helyesen értelmezzen egy egyszerű mondatot, hát még ha meg kell érteni egy elég bonyolult gazdasági helyzetet. Ráadásul 2 fillérért vízbefolytatá még a "rokonait" is. Nem mondom azt, hogy ez korrekt eljárás a Netfone-tól, még mindíg a legolcsóbbak egyike és, akinek nem tetszik, miért nem áll tovább? Ez a "piszlicsáré" ügy a legnagyobb gond ma Magyarországon? Nevetséges ...
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
sfefe
addikt
Ha értelmezed az itt írtakat senki nem az infláció követésen "hisztizik"...
Bár érdekesek vagytok ha vkinek nem tetszik vmi akkor az hiszti...
Ezek szerint Te is szoktál hisztizni mert biztos vagyok benne, hogy van olyan dolog amiben nem értesz egyet...
Érdekes felfogás...De ha Te/Ti nem "hisztiztek" semmiért akkori mi vagy? Bólogató János...
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Korábban írtam Voda kifutott hűség ment tovább a havidíj vagy másfél évig eredeti áron. KÜF; nálam vagy másfél éve lejárt a hűség. A lejárat előtt rákérdeztem a Yettelnél azt mondta az ügyintéző a szabályok értelmében nem változik a havidíj. Sőt még azt is odaírták a számlalevélre a hűség lejárati dátuma után, hogy kedvezőbb díjcsomag nincsen. Sőt most, hogy megszűnt a Yettel-KÜF ha észnél vagy nem fogadod el a telefonos ajánlatot marad minden a régiben. Ha elfogadtad is 14 napon belül visszamondhatod. Na most kíváncsi lennék ha a Netfonnál valaki berágna és visszamondaná a telefonos ajánlatot. Van egy tippem, hogy nem akarnák visszaállítani az eredeti állapotot.
Szóval Netfonnál érdekesen értelmezik a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
E300TD
tag
Ezzel maximálisan egyetértek. Szerintem itt a "vásárlók megtévesztése" címszó alatt lehetne keresgélni, főleg, ha visszagondolunk néhány GVH által kirótt bírságra pl. megtévesztő reklámok miatt ....
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
CP111
tag
Érdekes amikor Invitelnél anno lejárt a hűségem utána 1 ft-ot sem emelkedett a havidíj, pedig a hüség lejárta után még 2 évig a hűségidős havidíjat fizettem! Nem cseszegetett senki h.vállaljak újabb hűséget!
Most az ex KÜF-ben vok, a hűség még januárban lejárt és senki nem cseszegetett h.hé vállaljak hűséget, és a havidíj is ugyan annyi mint hűség alatt. Az infláció követő maszlag szöveggel emelkedett cdak minimálisat. De én mint sok másik ember nem hisztiztem ezen! Mivel a publikus hasonló kondis tarifákat meg kell nézni h.mennyik, utána lehet hiszitzni!!!
Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz!
-
E300TD
tag
Szerintem rosszul értelmezed a leírtakat.
(Nem hinném, hogy egy ilyen cégnél a szerződést ne hozzáértő jogászok írnák.)
..... lakossági díjcsomagból származtatott kedvezményes díjak ....
Nekem ez azt mondja, hogy az én esetemben a hűségidő lejárta után nem lehet a díjam magasabb az adott díjcsomagnál 7035 Ft, amiből "származtatták" a kedvezményt. Ez bőven megfelel a törvénynek.
A fő baj az, hogy a jogászok más bolygón élnek, a még nagyobb baj az, hogy szerződéskötéskor nem hívják fel a figyelmedet, hogy ez a kis "szösszenet" a szerződésben mit is jelent pontosan.A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
SV21
tag
Üdv mindenkinek!
Akkor leírom én is az én esetem...
Tavaly április végén kötöttem szerződést 100 perc+20 GB net csomagra, akkor akciós 2990 Ft-os áron. Ez idén márciustól emelkedett 3450-re, hűség pedig március 9-től nem volt már.
Eddig senki sem keresett, míg nem e hónap 11-én hívtak, hogy ha vállalok újabb tíz hónapra hűséget akkor maradna az ár továbbra is, ha nem akkor átraknak hűség nélküli csomagba, ami persze drágább (mikor már eleve hónapok óta lejárt a hűség...)
Kértem gondolkodási időt, azt mondta az ügyintéző hölgy 5 munkanap van maximum a döntésre, majd hívnak újra.
Pénteken ismét hívtak, még egyszer elmondta, marad az ár újabb hűség esetén, így "aláírtam" újabb tíz hónapra. Perceken belül megérkezett a dokumentum emailben, rögzítve a 3450 Ft-os havi díjat és a május 19-ig tartó hűségidőt.Eddig tehát minden úgy van, ahogy tájékoztattak, pedig az itt olvasottak alapján fel voltam készülve rá, hogy mindenképpen emelést akarnak lenyomni a torkomon. Vagy csak én voltam ilyen szerencsés??
-
sfefe
addikt
Nem tudom de ha van egy törvény akkor szerintem mindegy mi van az ÁSZF -ben..
Ha az ÁSZF felül írna egy törvényt akkor minek vannak törvények.
Minden szolgáltató azt csinálna amit akar. Bár a netfone most szerintem azt csinál vagyis akar.. egy darabig..
Ha a netfone -t nézzük akkor 10 havonta garantált az áremelés ha csak nem láncolja az ember megint 10 hónapra magát a céghez.
Nem hiszem, hogy ez a ténykedés szabályos...Bár jelen esetemben már 5 hónapja határozatlanban vagyok de most jött rájuk valami...
Hűség átváltott határozatlanra..
Emeltek az inflációs játékkal is..Most új találmányuk van...
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nem ezen van most a hangsúly, hanem hogy a határozatlan idejű szerződésest megkeresték, hogy vagy vált x csomagra hűséggel, vagy felnyomják a díját y forintra. Ez amiatt érdekes, lépés, mert amiben jelenleg is van a száma, az a csomag nem szűnik meg, tehát valójában nem indokolja semmi a csomagváltást.
[ Szerkesztve ]
-
E300TD
tag
Olvasgatom pár napja ezt a cunamit, ami itt megy . Gondolom mindenkinek van egy szerződése, amiben benne vannak az akkori árak és kedvezmények.
Én az enyémből azt olvasom ki, hogyha lejár a hűségem és nem vállalok új hűséget, akkor elvesztem a kedvezményt, ami jelen esetben 3545 Ft, azaz a mostani 3490 Ft-os havidíjam több mint a duplájára, 7035 Ft-ra emelkedik. Ez ellen igazán nincs "apelláta" - Szerintem!
Az, hogy mit ajánlanak egy újabb hűségre, egy jó kérdés, de ennél nem lehetne több.Nem jól látom? - Gondolom a hűségidő alatti "inflációs emelést" ebbe a díjba nem számolhatják bele pluszban!
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Dluinet #6119 üzenetére
A távközlési szolgáltatóknak azért kell az ászf-ben a határozatlan időre vonatkozó áraikat feltüntetni, mert kötelesek határozott idejű szerződés nélkül is értékesíteni őket. Ettől teljesen független az, hogy ha határozott idővel értékesítettek és a határozott idejű szerződés határozatlan idejűvé válik, akkor a szerződés nem módosulhat a határozott idejű szerződéshez képest kedvezőtlenül.
Korábban ezzel rengeteg szolgáltató játszott (helyesen: visszaélt), ezért került be az eht-be ez az előfizetői védő kitétel.
A szolgáltatók jogszerű válassza erre a jogszabályi helyre egyébként az, hogy a határozott idejű szerződés első 1-2 hónapjára adnak csak kedvezményt, így az előfizetők tisztában lehetnek azzal, hogy az adott díjcsomagnak mennyi lesz a tényleges havidíja.
Ami itt folyik, az viszont semmiképpen sem jogszerű. -
boborján2
aktív tag
A múltkor mikor a sim-et rendeltem , nekem is az egyik lejáró hűségről beszélt valamit , de felét sem értettem, meg nem is figyeltem. Azért holnap telefonálok , hogy mi a helyzet, aztán ha nem értek vele egyet én is dobok egy nmhh levelet.
Harcoljanak ők velük, elvégre azért vannak. + Nem is akarok különösebben erre időt fordítani.
A bestway mint házi pancsi medence gyártó garanciális ügyintézése és a romániába költöztetett, telefont 30 perc alatt felvevő ügyfélszolgálata kivette belőlem az erre az évre szánt szolgáltatókkal harcolós kvótát
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
Mit mond erre az NMHH?
Senki nem írta még meg nekik ezt a sztorit?
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
sfefe
addikt
válasz Dluinet #6114 üzenetére
Ezt most nem értem...
De ha netán úgy nézzük, hogy kedvezmény nem jár akkor is amikor szerződés köttetett 5990ft a határozatlan...
Nem tudom mennyi volt február végén amikor átváltott a szerződés határozatlanra de biztos nem 7800...
Ennyi erővel hívhatnak 2 év múlva, hogy a határozatlan 16000....
Igaz 2 éve már határozatlan...De amúgyis a törvény egyértelműen ír nem módosulhat az előfizető kárára a határozatlan...
Szerintem
-
sfefe
addikt
A netfone erre hivatkozik:
" A hűségidőszak lejártával a hűségnyilatkozatra tekintettel a Szolgáltató által adott kedvezmény megszűnik."
Viszont a törvényben meg ez van:
"14) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lép, amely határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél."
Most akkor melyik a mérvadó??
-
somé
őstag
válasz AshaNoR #6109 üzenetére
Én lefutottam a köröket, sajátosan értelmezik, hogy nem érhet hátrány, szerintük az ár nem tartozik ide, a csomagban foglaltak maradnak (korlátlan beszéd, 50GB), szerintük az a lényeg. Kedvezőbbet nem találok, valószínű nem is lesz (KÜF is Netfone lesz, olcsóbb sem lesz), így vállaltam még 10 hónapot, mit volt mit tenni.
Tech-No-Logical World.
-
sfefe
addikt
mostani netfone valasz:
Ön korábban igénybe vette akciós korlátlan beszéd 50 GB internetes lakossági díjcsomagunkat. Ennek a díjcsomagnak van egy normál ára, ami nem az, amit Ön jelenleg fizet, mivel azzal, hogy Ön hűségidőt vállalt, kedvezményt adtunk a díjcsomag eredeti árából, így kedvezményes áron vehette igénybe a szolgáltatást. A Netfone Telecom Kft. ÁSZF Törzs 7.1.6.2 pontja alapján a hűségidőszak lejártával a hűségnyilatkozatra tekintettel a Szolgáltató által adott kedvezmény megszűnik, ennek értelmében a szerződése határozatlan marad, a havidíja azonban határozatlan szerződésnek megfelelő díjszabással folytatódik tovább.
Kérjük, hogy gondolja át ajánlatunkat és jelezzen vissza 07.31-ig, hogy elfogadja az ajánlatunkat. Amennyiben nem kapunk visszajelzést a megadott határidőig, úgy 08.01-el a rendszer visszaállítja a normál árra a havidíjat, ami bruttó 7800 Ft.Es amire hivatkoznak masnal is a 7.1.6.2-t:
7.1.6.2 A hűségnyilatkozat alkalmazásának feltételei, valamint a határozott idejű szerződések különös
szabályai
Hűségnyilatkozatot csak határozatlan idejű Egyedi Előfizetői Szerződéssel rendelkező Előfizető tehet. A
hűségnyilatkozat keletkezése, fennállása és megszűnése nem érinti az Előfizető és a Szolgáltató között fennálló
határozatlan idejű előfizetői alapjogviszonyt.
• A hűségnyilatkozat az Előfizető kifejezett előzetes írásbeli nyilatkozata hiányában nem hosszabbodik meg.
• Hónapokban vagy években megállapított hűségidőszak azon a napon jár le, amely számánál fogva a kezdő
napnak megfelel, ha pedig ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hó utolsó napján.
• A hűségidőszak lejártával a hűségnyilatkozatra tekintettel a Szolgáltató által adott kedvezmény megszűnik.
• Amennyiben Előfizető a hűségidő időtartalma alatt az Előfizetői Szerződést megszünteti a Szolgáltató vele
szemben szankciókat jogosult alkalmazni.
A határozott idejű előfizetői szerződés megkötését megelőzően a Szolgáltató igazolható módon tájékoztatja az
Előfizetőt a határozott idejű előfizetői szerződés teljes időtartama alatt minimálisan terhelő valamennyi költség
összegéről szolgáltatásonként, vagy szolgáltatáselemenként külön-külön, valamint összesítve. Költség különösen
az előfizetői szerződés keretében a belépési díj, a díjcsomag havi vagy időszaki díja, valamint az előfizetői
szerződéssel összefüggő elektronikus hírközlő eszközre vonatkozó polgári jogi jogviszony keretében
végberendezés vagy egyéb eszköz értékesítése esetén a végberendezés vagy egyéb eszköz ára, részletvétel
esetén a kezdőrészlet, a további részletek, a kamatok és egyéb díjak megjelölésével, bérbeadása esetén a bérleti
díj, használatának más módon történő átengedése esetén a használati díj. A tájékoztatás elmaradása esetén az
előfizetői szerződésben az előfizetőt érintő, a határozott idejű előfizetői szerződésből eredő bármilyen hátrányos
jogkövetkezményt megállapító szerződéses rendelkezés semmis. A határozott időtartamú előfizetői szerződés
legfeljebb 12 hónapra köthető meg azzal, hogy a Szolgáltató a szerződés megkötését megelőzően felajánlja a
határozatlan időtartamú előfizetői szerződés megkötésének lehetőségét, és bemutatja annak részletes feltételeit.
Az Előfizető kérésére a határozott időtartamú előfizetői szerződés 24 hónapra is megköthető, ha az előfizetői
szerződés megkötéséhez készülékvásárlás is kapcsolódik. A készülékvásárlás tekintetében készülék alatt az
internet-hozzáférési szolgáltatás, illetve a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényben
meghatározott audiovizuális médiaszolgáltatás igénybevételét lehetővé tevő, kép és hang megjelenítésére
alkalmas készüléket kell érteni. Az ilyen módon 24 hónapra megkötött határozott idejű előfizetői szerződésnek a
készülék vásárlásához kapcsolódó törlesztő részletek nélkül számított előfizetési díja nem lehet magasabb a 12
hónapra kötött, azonos szolgáltatási tartalmú, határozott idejű szerződések előfizetési díjától.
A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú
előfizetői szerződés lép, kivéve, ha az előfizető egyoldalúan – vagy az előfizető és a szolgáltató közös akarattal –
a határozott idő lejártát megelőzően írásban nyilatkozik arról, hogy a határozott idő leteltével a szerződést
megszünteti. A határozott idő elteltét megelőző 90 napban a szolgáltató három alkalommal köteles az előfizetőt a
számlalevél mellékletében, számlalevél hiányában írásban, postai úton vagy a szolgáltatás jellegéhez igazodó
elektronikus úton tájékoztatni a határozott idejű szerződés határozatlan időtartamúvá átalakulásának időpontjáról.
A tájékoztatásnak ki kell terjednie a szerződés átalakulásával beálló változásokra, továbbá be kell mutatnia az
előfizető részére a szolgáltatónál elérhető, az előfizető jelenlegi határozott idejű szerződéséhez hasonló
szolgáltatási tartalommal bíró határozott időtartamú előfizetői szerződési ajánlatokat.
A felek a határozott idejű szerződés időtartamának meghosszabbításáról a szerződés megkötésekor és az előfizető
kifejezett nyilatkozata esetén a határozott idő elteltét megelőzően szerződésmódosítással dönthetnek. A határozott
idejű szerződés felmondásának részletes szabályait a Szolgáltató az Általános Szerződési Feltételek 12. pontjában
határozza meg.
A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az
előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a
korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél.
Távollévők között írásban megkötött határozott idejű előfizetői szerződés esetén a Rendelet 6. § (3) bekezdésében
foglalt értesítésben a szolgáltató a határozott időtartam lejáratának napjáról is értesíti az előfizetőt.
A szolgáltatás Előfizető kérésére legfeljebb 6 hónapig tartó szüneteltetését a Szolgáltató határozott idejű előfizetői
szerződéseknél sem zárhatja ki, ebben az esetben azonban az előfizetői szerződés időtartama a szüneteltetés
időtartamával meghosszabbodik.Alá húztam ami náluk is meg a törvényben is benne van...
Most mi alapján hivatkozik erre a paragrafusra?
Ja meg amikor a szerződést kötöttem akkor a határozatlan díja 5990 volt... a mostani díja 7800... jó, hogy nem már a jövő évit számolja...
[ Szerkesztve ]
-
AshaNoR
tag
Természetesen undorító, amit a Netfone csinál, így abszolút mellettetek állok, mivel egy hajóban evezunk. Várom én is a megkeresésüket, viszont sok lehetőség nincs a kezünkben, a szerződés pedig határozatlanként bármikor felmondható, aki az emelést nem fogadja el. Valószínűleg én is így fogok tenni, mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van céges kártyám is.
Természetesen a többetek által hivatkozott jogszabályról majd tájékoztatom én is az ügyintézőt, de több mint valószínű, hogy pont olyan sikerrel járok, mintha a levegőbe beszélnék .
-
sfefe
addikt
Most irt az ügyfélszolgálat, hogy kerestek mivel lejárt a hűségem...
Írtam nekik igen lejárt még február végén és lett a csomag határozatlan..
Nekem ez megfelel nem erdekel semmilyen hűség meg más konstrukció...
Írtam a jogszabály mit ír...
Majd kiderül mit írnak rá...Ja meg azt is írtam, hogy milyen érdekes volt amikor február végén lejárt volna a csomag előtte 2 héttel megszüntették a lehetőséget a hosszabbításra...
Gondolom sokan hosszítottak volna ezért le tiltották.. ez is fura[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Most, hogy a KÜF csomagos ügyfeleket hívogatják a Yetteltől, hogy váltson - persze drágábbra kevesebb netért, beszédért - és aki észnél van nem húzzák be a csőbe az maradhat a meglévő csomagjában. Még akkor is ha a hűség letelt. Persze itt más a kiindulási alap de nekem a Vodánál sem emelkedett anno vagy jó egy évig hűség nélkül ugyan azon árért kaptam a szolgáltatást.
-
-
somé
őstag
Hozzátenném, ha nem tudnak velem kommuinikálni élőszóban, akkor minden megy régiben?
Ha meg igen, akkor felvetted, ráfaragtál?
Nonszensz.
Hölgy kérdezte, van-e pár percem a (februárban) lejárt előfizetésemről beszélni a további lehetőségekről, mondom legyen, mondja nyugodtan. Aztán szépen bezsarolt a 7800 kontra 6600-as összegekkel. Ilyen a mesében sincs.
Holnap egy ügyfélszolgálatos illetékessel el fogok beszélgetni.Tech-No-Logical World.
-
sfefe
addikt
válasz Dluinet #6095 üzenetére
El lehet poénkodni...
Szintén ez a cipő... 4990 lejárt a hűség, lett a szerződés határozatlan 5759el...
Most azt mondják nekem is, hogy berak vagy hűségbe 6600 vagy határozatlan 7800...
De ott a jogszabály nem változtathat olyanra amiben rosszabbul járok...
Szerződésben az van a szerződés összefoglaló 4. pontjában ha lejár a hűség a szerződés határozatlan idejüre vált...
Tehát miért is akarna egy drágább határozatlanba berakni?...Értem a céget is nem adhatja ezen az áron még 20 évig... De ennek más mondja van nem ez, hogy felhívnak és dönts és ez van... Nonszensz
Ja amikor határozatlan lett akkor lett kb 5700... Akkor volt egy emeles... Infláció...
Február végén lett határozatlan nem most..
Ennyi erővel azt is csinálhatnák, hogy jövőre szólnak határozatlan lett és már 9800 pl.... ( De ugye február végén lett határozatlan)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest