Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Marcsello31 #76698 üzenetére
Tul sok a környéken a net függő, az ott a baj 😄
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Marcsello31 #76698 üzenetére
Hétvége este nálam 5mbit. És hiába lockolgatom bandokra, ugyan annyi marad... mert a qos irányít (hatrasorolas). Megfigyeltem hogy sebesség mérésnél először kiugrik 50mbit-ig aztán esik vissza 5re.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Az itt elhangzott infók alapján, én jobban járok egyenlőre ha más plusz szolgáltatást nem igényleg, mert becsődöl az egész rendszer Aztán 1 év után meg jajjgathatok az utólag előre küldőtt egyszerre kifizetendő számlák miatt, mert meghalt a rendszerük.
Azt figyelem hogy nálam egész héten már jó a sebesség 100megáig el döcög, de a hétvége az nagyon durva. lepöccen 30mega alá .
Lehet most kellene töltögetnem, hátha kiég az torony . -
Renwick
őstag
válasz dchard #76659 üzenetére
Az tovbábbra is kívánatos lenne, hogy a C sávot jelöljék külön a lefedettségi térképen, az NMHH-t érdemes lenne nyösztetni ezzel kapcsolatban, mert az valóban átverés, hogy a két féle hálózatot jelenleg azonos színvonalúnak láttatja a térkép.
Ezt a Telekom például meg is teszi, és le is írják az apróbetűben, hogy az 5G 3,6 GHz-en meg 2,1 GHz-en és 700 MHz-en eltérő képességekkel rendelkezik, de szerintem még ezzel is egy iszonyú veszélyes akna a DSS jogi szempontból az operátorok számára. Kész csoda, hogy a GVH még senkire nem szállt rá, lehet náluk még nem ütötte meg az ingerküszöböt a téma, bár a Telekom jelenleg zajló kampánya még simán kiboríthatja a bilit.I see you blaming each other -- And I love you still
-
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #76688 üzenetére
Ha én lennék a telefon gyártó akkor joggal követelhetnéd rajtam a választ, de meg fogsz lepődni: tekintve hogy ezt az egyébként lényeges paramétert nem adják meg, én pedig nem vizsgáltam meg az összes telefont amit árulnak, így azt hiszem nem nálam kell kopogtatnod. Emlékeim szerint az összes felső kategóriás Kirin 990-nel szerelt telefon tudja, Qualcomm-nál az X60 + felső kategória az ami tudja alapvetően, de gyártónként és típusonként akár ezen belül is eltérhet a történet, mivel a modem mellett az úgynevezet AFE (analog front-end) az ami meghatározza ezt a képességet. Minden kétséget kizáróan akkor tudom megmondani egy telefonról hogy tudja-e, hogy ha valaki elküld/elhoz nekem egyet és azt a saját privát hálózatomon megvizsgálom. UGyanis ehhez az kell, hogy az Attach során elküldött UECapabilityIndication üzenetet el tudjam kapni protokoll analizátorral. Ebben az üzenetben tájékoztatja a telefon a hálózatot a saját rádiós képességeiről, így a CA kombinációkról is.
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
Az SA-nak az a lényege, hogy nem kell hozzá 4G láb. De C sáv nélkül, tehát pusztán DSS mellett szerintem nem sok fog változni felhasználói szinten. Rövid távon abból profitál a többség, ha a közép kategóriába is lecsúsznak a minnél több lowband és midband sávot összefogni képes telefonok, amiknek nem okoz gondot mondjuk 7/800-at összefogni, vagy nincs limitáció DSS 5G-nél olyan szempontból, hogy ilyen módban kevesebb sávot tudnak összefogni mint csak 4G módban. Jelenleg ezek az "égető" problémák.
-
dchard
veterán
-
Bferibörs
addikt
válasz dchard #76675 üzenetére
Nem értek hozzá, vodánál nincs 5G-m. Telekomnál van, ott azt tapasztaltam az elején amikor ráengedtek,hogy sokkal rosszabb ( gyengébb) volt az 5G mint a 4G+( 70-90 volt a 4G+, 15-25 az 5G) , aztán eltelt pár hónap és jelenleg valamivel jobb az 5G mint a 4G+, lehet a telekom más rendszer,nem tudom.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
kisputyin
tag
válasz dchard #76682 üzenetére
Már több mint 10 éve a vodánál vagyok több előfizetéssel. Nem az a ide oda ugráló váltsunk másik szolgáltatót típus vagyok. Csak felvetettem nektek ezt a bosszantó dolgot, megvitatni amivel gondolom nem vagyok egyedül. Ha lejár a hűségem akkor is kétszer meggondolom a váltást. A fentebb leírt problémákat eltekintve nem volt a vodával semmi bajom. Meg bizakodó vagyok hátha javul a helyzet.
-
dchard
veterán
válasz aprokaroka87 #76677 üzenetére
Ahogyan már korábban leírtam: ha hálózati hiba lenne akkor szar lenne 4G-n is, de azt mondja neki 4G-n jó, vagy legalább is számottevően gyorsabb mint az 5G. Ugyanaz az RRU, ugyanazaz antenna, ugyanaz a CPRI, ugyanaz a BB, ugyanaz az átviteltechnika. Az egyetlen reális műszakilag értelmezhető magyarázat az általa tapasztalt jelenségre az, amit leírtam.
És a 700-at annak kell nevezni ami: DSS 5G-nek.
kisputyin:
Én értem, hogy ez előfizetőként frusztráló. Ha a Yeti tud 6-700megabitet, akkor miért nem lépsz le hozzájuk? Ha tényleg igaz, hogy változott a lefedettségi térkép és rosszabb lett, akkor hivatkozz arra és fel tudod bontani a hűséget és nem kell ezzel szenvedned ha van jobb alternatíva. Ez a legjobb tanács amit adni tudok.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz aprokaroka87 #76677 üzenetére
Nem, nem nevezzük az N28-at 4,5G-nek.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz 4Grider #76679 üzenetére
Kérdés hogy 5 év múlva a Yettel mennyire lenne úgy lemaradva a 5G lefedettséggel.
Mondjuk azt simán el tudom képzelni hogy most úgy nagyjából ki építik az 5G N78 hálózatot, majd ők is elkezdik az N28-at fejleszteni.
Utóbbi valószínűleg anyagi megfontolásból is lehet majd. -
4Grider
nagyúr
válasz kisputyin #76676 üzenetére
Azért nem így csinálja, mert 3500 MHz-en pontszerű lefedettséget lehet csak csinálni, ráadásul a telefonoknak kihasználhatatlanul nagy sávszélességgel. A yeti valószínűleg legalább 5 évig nem akar majd hozzányúlni a modernizációt követően a hálózatához, azaz nem a fokozatosság híve.
-
kisputyin
tag
válasz dchard #76675 üzenetére
Biztosan úgy van ahogyan leírtad. Nem is akarok vitatkozni ezzel. De ugyanott Kazincbarcikán ugyanazzal a telefonokkal a yeti hálózatán 600-700 as sebességet mérek. Akkor a voda miért nem így csinálja a hálózatot? Már lassan egy éve. Mezei emberként ahogy fentebb is írtam engem csak a végeredmény érdekel, ahogyan a voda is a lefedettségi térképen is jelzi 150-600.
-
dchard
veterán
válasz kisputyin #76673 üzenetére
Egyik felsorolt telefon sem alkalmatlan. Viszont vannak ismert limitációk. De próbáljuk meg akkor máshogy, hátha a deduktív logika kisegít. Kazincbarcikán nincs C sáv. Tehát pontosan ugyanazok a sávok állnak rendelkezésre 4G-n mint 5G-n a DSS miatt. Akkor mi a magyarázatod arra, hogy ugyanott ugyanakkor ugyanazzal a telefonnal sokkal szarabbat mérsz 5G-n mint 4G-n, ha mindkét esetben pontosan ugyanazokat a sávokat használja a telefonod? Ez csak úgy jöhet ki, hogy 5G módban valamelyik midband sávot a telefonod nem fogja össze, ellenkező esetben hasonló sebességet mérnél 5G-n is mint 4G-n. Az 5G nem lesz gyorsabb mint a 4G, de lassabb se.
[ Szerkesztve ]
-
kisputyin
tag
Jelenleg is egy Samsung s22 ultrával netezek. De próbáltam már 5 G kèpes Samsungal, Motorolával, és Xiaomi telefonokkal is. Nem hiszem,hogy ezek a márkák közül mind alkalmatlan az 5G hálózatra. És hidd el Kazincbarcikán ahol idáig pirossal jelezte az 5G lefedettséget ott most fehér folt van. Konkrétan a MOL kút és környéke. Lehet,hogy írtam már régebben de tavaly szeptembertől változás nuku.
-
gabor9991
őstag
válasz dchard #76666 üzenetére
Nemrég indult az a bázis (4742) amire most B20-on kapcsolódik a telefon eddig 10+ éven keresztül viszont csak az a bázis működött. (4903) amelyikről a B28is sugároz írtam is ezzel kapcsolatban korábban hogy két település között a pusztában lett felépítve és volt is emiatt probléma a jelerősséggel, nagyjából azt tudta amit a700-ra mér a telefon, kültéren.
Visszatérve az 5G-re.Rajta is voltunk az 5G térképen [kép] volt is itt egy kommentem egy éve [link]
Most megnéztem és valóban hivatalosan nincs 5G lefedettség, lekerültünk a térképről [kép]
Így jogos amit írsz, nem reklamálhatok a nem működő szolgáltatás miatt mivel nálam hivatalosan már nem is kell működnie.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz aprokaroka87 #76668 üzenetére
Pontosítani kell a kérdést. Mivel jelenleg nincs 5G SA, ezért minden esetben kell egy 4G PCC, és minden mást (5G DSS, 5G C sáv) a telefont mint másdolagos, harmadlagos stb. vivőt aggregál a PCC mellé. Tehát ha innen nézzük, ez mind 5G CA. A probléma abból fakad, hogy sok helyen vidéken van 700 és 800, de más nincs a tornyon, és ha a telefon nem tudja a 7/800-at összefogni, akkor csak az egyik lesz elérhető, és mivel NSA módban kell legalább egy 4G vivő, így az ügyfél csak a 800-as frekit fogja tudni használni. Megint csak nem hálózati probléma, az alkalmas telefonokkal működik a 7/800 összefogás 4G és 5G módban is.
-
Adams84
tag
A hozzászólásodat elolvasva -számomra legalábbis- az jött le, hogy ezentúl a Go Superre is jár az 5G vagy a csomag mellé elő lehet rá fizetni (ami ugyebár nem igaz).
Úgy gondolom, hogy a leglényegesebb infó maradt le a hozzászólásodból: hogy promóciós jelleggel, átmeneti időszakra (60 napig) van lehetőség az 5G-re
Nem kötekedni akarok/akartam, csak kiegészítettem és pontosított az infót, hogy másokat se tévesszen meg ….[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz gabor9991 #76662 üzenetére
Nade nálad nincs 5G lefedettség egyáltalán, hogyan lehetne a nem létező 5G gyorsabb a 4G-nél? Ha lenne nálad DSS 700, akkor nagyon hasonló térerősséggel kéne mérned mint a 800-at, de a mérésedből látszik, hogy egy távoli toronyról méred a 700-at, míg a 800 a közvetlen közeledben van. Az megint ismert probléma, hogy a telefonok jó része nem tud 7/800-at összefogni sem 5G-n sem 4G-n, vannak ilyen telefonok, de még mindig kevés. Ez nyilván változni fog, de megint csak nem hálózati probléma.
-
gabor9991
őstag
Nem feltétlenül szeretnék vitázni veled de szerintem erre itt nyugodtan kijelenthetjük hogy itt a hálózat, mármint az 5G a sz@r.
Feltételezve azt amit írtál korábban higy a B284G és a 700-on az 5G ugyanazt frekvenciát használja.
Itt van B20 és B28 amit a telefon nem fog össze, így nyilvánvalóan a B20 4G sebesség nagyobb lesz mint az éppen csak megjelenő 5G 700-on.
Ez meg ugye azért lehet amit írtam jó régen hogy sikerült 5G-vel lefedni az Alföldön a semmit.Szerk:
Arról ne is beszéljünk hogy az ami a Vodafone oldalán az 5G -sebességgel kapcsolatban ki van írva mekkora hazugság ha csak azt nézem amit nálam szolgáltatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Adams84
tag
“A voda már a gó superre is adja az 5G t.”
Szerintem valamit félreérthettél az SMS kapcsán (vagy az én szövegértelmezésemmel van gond).
Én is kaptam ma ilyen SMS-t (nekem is Go Super csomagom van), de ebből számomra sehol sem olvasható ki, hogy a Go Superre is adnak 5G-t.
Ez csupán egy 60 napos díjmentes 5G kipróbálási lehetőség, amolyan csaliként működik, a cél pedig az lehet, hogy az ember az ingyenes próbaidőszak végével 5G képes (korlátlan) csomagra váltson.
Az SMS szövege: “Üdvözlünk az 5G vilàgàban! Màr te is elérheted a Vodafone szuperstabil 5G hàlòzatàt, amit 2023.07.09 naptòl 60 napig, dìjmentesen hasznàlhatsz! A hasznàlathoz 5G képes készülékre és ùjabb tìpusù SIM kàrtyàra van szükséged. Az aktivàlàs automatikus, a 60. napot követöen dìjmentesen inaktivàljuk a szolgàltatàst, neked semmi teendöd nincs. Legyél a Balatonon, koncerten, egyéb eseményen, az 5G-vel ilyenkor is kapcsolatban maradhatsz. Részletek: https://bit.ly/voda5g
Üdv: Vodafone” -
pjen
félisten
A voda már a gó superre is adja az 5G t. Most jött SMS, hogy cseréljek simet és menni fog az 5 G. Kb két hónapja cserélték. Samsung A34.
-
dchard
veterán
válasz kisputyin #76657 üzenetére
Egyetlen szolgáltató sem garantál semmit egyik technológiával sem. Kazincbarcikát nem vették le az 5G lefedettségi térképről. 5G-n azért lehet lassabb sebességet mérni, mert a telefonod kevesebb sávot tud összefogni 5G-n mint 4G-n, ez C sáv híjján simán eredményezhet lassabb sebességet. Van ilyen, ez egy ismert probléma a készülék gyártók között. Ebben az esetben jobban jársz 4G-n, de itt is téves a következtetés: nem az 5G lassabb a 4G-nél, hanem a telefonod tud 5G-n kevesebb sávot összefogni. És attól, hogy ezek a kedves előfizetőt nem érdeklik, még nem a hálózat a szar, mi több: a fiizkai valóság sem hajlik meg valaki kedvéért. Az 50-110megabit teljesen jó sebesség, láthattad hogy itt néhányan ennek a felét-hamradát jó ha mérik. Az tovbábbra is kívánatos lenne, hogy a C sávot jelöljék külön a lefedettségi térképen, az NMHH-t érdemes lenne nyösztetni ezzel kapcsolatban, mert az valóban átverés, hogy a két féle hálózatot jelenleg azonos színvonalúnak láttatja a térkép.
-
kisputyin
tag
válasz Bferibörs #76656 üzenetére
Egyedül ami változást tapasztalok az a 4G+ . Ahol ilyen hálózat van ott átlag 50-110 mb/s között szoktam a sebességet mérni. De az 5G lefedettségi területeken,ha átkapcsolom 5G re, akkor 10-30 mb/s a sebesség átlagosan. Tudom már sokan írták a fórumon,hogy ilyen meg olyan frekvencián sugározza az 5G -t a voda. Meg is köszöntem a hozzászólást. De egy átlag mezei embert az kevésbé érdekli. A lefedettségi oldalukon 150-600 mb/s sebességet hoznak fel 5G lefedettségi területen. Ha hiszitek ha nem már annyit telefonáltam a vodának, hogy nincs meg az általuk leírt sebesség, hogy a lefedettségi térképen a Kazincbarcikai 5G hálózatot kivették. Ami miatt telefonálgattam. Na erre varjatok gombot. Hihetetlen!
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #76654 üzenetére
Nekem eddig sosem vonta le. Van pár szerver amit szoktam használni a Yettelen kívül. Már csak azért sem tudja levonni, mert nincs miből. Feltöltőkártyás SIM-el szoktam, amin alapból nincs adatkeret. Úgy is működik. Ha rendelek keretet, ami általában 150 mb, sosem szokott elfogyni a szokásos szervereket kiválasztva. Telekomnál, Vodafone-nál azt hiszem a sebességmérést is beleszámolják. Legalábbis mikor próbáltam, saját szervert kiválasztva is lecsipázta az adatmennyiséget. Mondjuk ezeket nem szoktam méregetni, mert 4G-n mit mérjek, az 5G-s telefonban van a yetteles feltöltőkártyás SIM.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
veterán
válasz kisputyin #76651 üzenetére
Pontosan.
A voda féle N28 5G amivel jórészt lefedte a területrket. Sebességben inkább visszalépés mint előrelépés. Telekom szintén. Aztán most hogy 5G többi előnye érződik e, passz, ennyire nem vagyok benne.
Egyedül Yettel akinél 5G tényleg 5G sebesség téren. Bár ők elkezdték már B28-at. De összességében azért náluk több N78 mint B28, jóval kisebb lefedettséggel.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
kisputyin
tag
Bocsi srácok, csak azt akarom mondani, hogy ha valakinek csak 200-500 MB internet van a mobilját egy hónapan, és az ha véletlenül olyan helyen méri le az internet sebességét ahol van normális voda 5G hálózat. Akkor az ne csodálkozzon,hogy 1 db mérés több mint 1Gb adatot generál. Én Yettel hálózaton jártam így. De a vodánál az ország 90 százalékát szerintem ez nem fogja érinteni az embereket. Mivel az 5G sebessége kB fele vagy harmada csak a 4G hez képest. Hiába van lefedettségi területen 5G az a vodánál csak visszaesés a 4G hez képest. Épp ésszel nem is értem,hogy a voda által sugárzott 5G mire jó! Már közel 1 éve sebességben semmi fejlődés. Inkább úgy veszem észre, hogy lassabb mint tavaly.
-
Landsmann
addikt
válasz csaszi75 #76643 üzenetére
Itthon wifi van. Melóhelyen wifi van. Csak útközben kell mobilnet, az meg biciklizés vagy robogózás közben nem nagyon szokott kelleni. Ha mégis úton vagyok, vagy ügyet intézek, akkor navigációra, időjárási frissítésekre, üzenetkre, vagy ha valamit meg kell nézni, arra használom. Van számítógép, a netes dolgokat inkjább azon intézem. Így aztán elég kicsi adatkeretből is köjövök havonta. Van másik teló is, abban havi díjas kártrya van, amihez tartozik 1 gb adat. Jó ha 100 mega elfogy hjavonta. Talán 2 alkalom volt, hogy a korábbi 100 megás adatkeretbe nem fértem bele éveken keresztül. De már 1 gb van hozzá. Fölösleges ennyi, de nincs kisebb.
-
Bferibörs
addikt
válasz Bl.Gyo. #76644 üzenetére
Nekem is ez van,de nyugger vagyok bőven elég.
Mondjuk vodánál kiegészítettem 12x 1 giga nettel.
Így ha néha navizok arra is elég.
A maradékot elméregetem, ma is azt teszem,holnap van váltás.
A dominot szinte nem is használom, az a tartalék,ha netán külföldre keverednék.
A telóm meg kezeli a 3 kártyát. 2 aktív mindig.Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz csaszi75 #76643 üzenetére
Tudom nem nekem jött a kérdés de én is így használom, mert ha otthon vagyok wifirol megy akkor ráérek telefonozni, ha el megyek otthonról akkor nem a telót nyomkodom arra elég ez a kis net is hogy pl. el érjenek online üzenet küldőkön, és ott menjen a kommunikáció, az meg szinte semmit nem eszik. Néha apróbb netes utána nézés valaminek ha nagyon kell, nem érzem szükségét több netnek.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz dchard #76641 üzenetére
Elvben nem, de az lesz, hogy a többség úgy lesz vele, hú, van 5G, kipróbálom. Aztán méricsgélnek orrba-szájba, éppen ezzel fogják terhelni a hálózatot. Nyilván az első időben, mikor mindenkinek elérhetővé teszik. Aztán jön a csalódás, hogy nem tud többet mint a 4G. Aztán le is cuppannak róla.
-
dchard
veterán
válasz balinlin #76636 üzenetére
A példa lényege az volt, hogy akkor sem számítana, ha mindenkinek lenne 5g képes eszköze. Nincs dedikált 5G hálózat. DSS mellett vagy eddig is torlódott és ezután is fog egy állomás, vagy eddig sem torlódott és akkor ez sem változtat a helyzeten.
-
Landsmann
addikt
Én sokadrangú, aktívan már nincs is használatban a kártya. A Tuti 100 100 megáját használom róla, néha kiegészítve Jó dolgokkal. De ha mégis lekoppan, akkor átbököm a Telekomos kártyára, ott is van havi 50 mega, meg szerdánként adat vagy perc, esetleg mindkettő, de ha nem lenne elég, akkor meg ott a maraton. 2 év alatt az 5 gigából még van 3,5, szóval sok adatot nem zabálok.
-
pjen
félisten
válasz Leslie1966 #76625 üzenetére
Tegnap este kaptam 200 megát, már aktív.
-
snooze
veterán
-
Marcsello31
őstag
válasz Bferibörs #76622 üzenetére
Rendben vettem ., Esetem is hasonló.a történet,kültéren mobillal, ugyan olyan sebessèget mèrek mint te, bent kb 20al kevesebbet házon belül. Köszi a tesztet! Valszeg egy kültéri mikrotikkel esetemben meglenne a 120 is, nálad milyen lesz a holnapi mèrès? Nálam hètvègente kicsit bedöccen. Köszi utólag is.
-
Bferibörs
addikt
válasz Marcsello31 #76584 üzenetére
S23u,terasz.leírtam anno milyen körülmények között.
Tuti 100 csomag.
Holnap megmérem újra,hogy itt milyen a hétvége.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
Bl.Gyo.
őstag
Van ma 200mb a jo dolgokban, aktiváltam zöld pipa, és megint nem kaptam meg, igaz 48 órán belüli aktíválásról van szó de nemrég egy 50mb jodolgokat sem kaptam meg 48 óra után sem, a 200mb sem fog jönni. Más próbálta, meg kapta?
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
elvileg az 5g gyorsabb, "elvileg!" A pár gigabytenyi csomag hamar elfogy rajta, hihetetlen hamar, oda jobb csomagok kellenének, de mielőtt az egész országot rá eresztenék, fejleszteni kellene mert tényleg behal a hálózat, vagy annyira belassul hogy nem lesz értelme rajta lógni.
-
dchard
veterán
Te milyen gagyi sávszélességről beszélsz? DSS-en pont ugyanazt a 10MHZ-et fogják használni 5G-n, mint amit eddig 4G-n használtak. Semmi nem változik ettől, továbbra sem. Lesz ugyanannyi ügyfél ugyanazon a rádiós kapacitáson.
-
dchard
veterán
Attól hogy 5G-n forgalmazom el az 5GB adatomat és nem 4G-n, mitől feküdne meg bármi is? A forgalmi viszonyok nem változnak meg ettől, nem lesz több a korlátlan ügyfél, nem lesz több az adatkeret. Akkor mitől várod a hálózat megfekvését? A hálózat nagy része amúgy is DSS, tehát semmi különbség nem lesz, mitől is lenne.
-
zzola
titán
-
Marcsello31
őstag
válasz SztiviVander #76601 üzenetére
Meg a kalózoknak .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest