Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TooN
aktív tag
Hello!
Adatforgalommal kapcsolatos kérdésem lenne. (megint)
Ha olyan oldalt nyitok meg, mint az:
m.facebook.com
m.googlemaps.com
akkor ezek ténylegesen nem kerülnek kiszámlázásra, mint adatforgalom?
Ha így van, akkor ezek megjelennek az adatszámlálóban, vagy sem?Ja és az adatszámlálót mikor érdemes nullázni, mindig 1-én, vagy annak megfelelően, ahogy a T kiállítja a számlát tól-ig dátumnak megfelelően, hogy lássam, hogy hol tartok.
Előre is köszi
...::: SGA5 & Lenovo Phab+ :::...
-
legenda
válasz CHIPman #9297 üzenetére
100 e ft-os mobilinternetes számlát azért alapban elég nehéz csinálni net start esetén is, mivel a 13 ft / 10 kilobyte forgalmi díj 50 e ft felett a leugrik 0.13 ft / 10 kilobyte egységű számlázásra, tehát amíg az első 50 e ft eléréséhez elég ~ 37.5 megabyte, úgy a következő 50 e ft esetén már további 3756 megabyte adatforgalom szükséges, arra pedig már nehézkes lenne ráfogni, hogy csak néhány alkalmazás szinkronizált/frissített...
persze vannak kivételes (nem publikus...stb) havidíjas csomagok, ahol nem érvényes az olcsósítás 50 e ft felett![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
CHIPman
nagyúr
Nem feltétlenül jelenti azt, az Android nagyon szépen eljátszadozik a Market frissítésekkel/backupokkal, gmail backupokkal, gmail letöltéssel stb. Én úgy vettem ki belőle, hogy forgalom alapján volt 100k, viszont a T méltányosságból nem ad ki ilyen téren 50k-nál nagyobb számlát, ahogy az oldalon is írják.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz koviandri76 #9290 üzenetére
Az 50 000 / 100 000 forint (nem igazán értem, hogy végül mennyi volt a számla végösszeg) adatforgalom hogyan jött össze? Mert ennyi pénz 13 forint / 10 kB árral számolva (Net Start) az ~38 / ~76 megabyte, ami azt jelenti, hogy azért használva volt a internet. Nem tűnt fel a használónak, hogy van internet? Nem gondolt bele, hogy talán nem ingyen van és fizetni kell majd érte? Szóval részben értem a felháborodást, és tisztán látszik, hogy a T részéről ez elég nagy lehúzás, de a felhasználó oldalról is van benne hiba.
Feel Good Inc.
-
Dave1984
őstag
Nem a T-Mobile mellett akarok szónokólni,de mikor papámnak vettem elöfizetêst,az 1.dolgom az volt,h.kikapcsoltattam a Netstartot.Szoval inkabb tájékozódni kêne vásárlás elött ês akkor nem érhetik kellemetlen meglepetések az embert
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
CHIPman
nagyúr
Pesszimizmus rulz. Miért nem úgy veszed, hogy megengedi, hogy kikapcsold, és akkor még pénzt se kér érte? T-nél vannak a legolcsóbb díjcsomagok, némelyik még akkor is jobb, ha fizetned "kell" a hívószámkijelzésért.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
zoli62
addikt
válasz koviandri76 #9292 üzenetére
Tudom, anetstarttal kapcsoltban. Itt viszont a hívószámkijelzésről volt szó, amiért egyedül csak a T-Mobile kér külön pénzt.
-
koviandri76
csendes tag
válasz Lajosom86 #7895 üzenetére
Mindenkinek írom, akit a Net Starttal megkárosítottak.
Alábbiakban közzéteszem a számlapanaszt amit a T-Mobile-nak küldtem faxon és e-mail-ben is.
Az egész levél Maus Róbertnek köszönhető aki ingyen, tiszta emberségből, meggyőződésből és szeretettel segít mindenkit aki hozzá fordul.
Ezúton is nagyon köszönöm a kitartó munkáját. Remélem ez elég lesz ahhoz, hogy jóváírják az 50000 Ft-os Net Start számlánkat.
Ha nem, a következő lépés a NMHH (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság) lesz, akik ugye már köztudottan meg is tiltották a T-Mobile-nak a Net Start automatikus szolgáltatását.
Az első rész már akár mindenkinek jó lehet a reklamációhoz, a második részben egy céges előfizetés szerepel ami sokaknak érdektelen lehet, de az eredeti szöveget szerettem volna közzétenni, hogy ne legyenek félreértések.
Köszönettel:
Kovács AndrásMagyar Telekom Nyrt. Lakossági Szolgáltatások Üzletág
1117 Budapest, Kaposvár utca 5-7. (1519 Budapest, Pf. 434)
T-Mobile Ügyfélszolgálat
Telefon: 1430; (1) 265 92 10 Telefax: (1) 204 41 28 E-mail: ugyfelszolgalat@t-mobile.huTárgy: Értesítés hatósági eljárás megindításáról
Kártérítés igényünk, számlapanaszunk valamint jogfenntartó nyilatkozatunk közlése.Hivatkozások:
Kapcsolási szám:
MT ID: Folyószámlaszám:
Levelük: ( )
Vitatott számla: (2011.05.01.)Tisztelt T-Mobile Lakossági Ügyfélszolgálat!
Alulírott --------------- Előfizető (cím----------- ) és ---------- mint Előfizető férje és a jelen eljárásban törvényes képviselője a következőképpen nyilatkozunk a Társaságuk által „méltányossági kérelmünkre” adni méltóztatott 2011.05.25-én kelt válaszukkal kapcsolatban.
A T. Szolgáltató által adott kioktató hangnemű és több tekintetben is megalapozatlan, adott esetben jogsértő állításokat is közlő levelet, különösen a fenyegetőző hangnemet a legteljesebb mértékben visszautasítjuk! A T. Szolgáltató által a „Net Start” szolgáltatás nyújtása, anélkül, hogy erre a T. Szolgáltató érvényes írásbeli előfizetői szerződést képes volna bemutatni, nem más mint a primitív jogsértésén alapuló nyilvánvaló csalási kísérlet. Ezt támasztja alá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság e körben összehívott sajtótájékoztatója is, amelyen a Hatóság az összes érintett előfizetőt kívánta a sajtó nyilvánossága útján tájékoztatni az FU7110-10/2011. számon a T. Szolgáltató ellen meghozott és kötelezést valamint felhívást mint szankciókat tartalmazó határozat lényegéről. Eszerint a T. Szolgáltató az összes érintett előfizetővel szemben jogsértően járt el, amikor érvényes írásos EESZ nélkül „automatikusan” kívánta nyújtani a „Net Start” elnevezésű szolgáltatását. A T. Szolgáltató a szolgáltatásnyújtása kapcsán az Előfizető érdekkörében felmerült és keletkezett összes kár tekintetében annak megtérítésére kötelezett az Eht. 134. § (1) és (3) bekezdései értelmében az egyéves elévülési időn belül az elmaradt haszon kivételével. A jelen esetben az általunk elszenvedett kár a T. Szolgáltató fentiekben körülírt jogsértő szolgáltatásnyújtása által a vitatott tárgyi számlán előadott „Net Start” forgalom teljes 107.616,38 Ft-os forgalmi díjának a számlán szereplő kedvezménnyel (-57.062,39 Ft) csökkentett 50.553,99 Ft összegében adódik, amelyet a T. Szolgáltató, jogkövető magatartása esetén, nyilván a teljes „Net Start” forgalom haladéktalan jóváírásával téríthet meg a részünkre.A fentiek alapján követeljük a T. Szolgáltatótól, hogy a tárgyi számlán szereplő „Net Start” forgalom teljes összegét azonnali hatállyal jóváírással törölni szíveskedjen. Amennyiben a jelen felhívásunknak a közlést követő nyolc ( 8 ) naptári napon belül nem tesz eleget a T. Szolgáltató, úgy a Nemzeti- Média és Hírközlési Hatóságnál kérelemre induló piacfelügyeleti eljárást kezdeményezünk a T. Szolgáltató ellen. Egyben nyomatékosan felhívjuk a T. Szolgáltató figyelmét, hogy a vitatott számlát megalapozó helyzet a Hatóság itt bemutatott, sajtó által nyilvános határozata nélkül is különösen jogsértő volna, hiszen a „Partner 3 vállalati kedvezménnyel” megjelölésű előfizetés (díjcsomag) nyilván nem minősülhet általános előfizetésnek, hiszen azt a T. Szolgáltató nem nyilvános keretszerződések alapján (jelen esetben állami/önkormányzati fenntartású kórházról van szó) nyújtja, és ennek megfelelően „Partner 3 vállalati kedvezmény” megnevezéssel díjcsomag (előfizetés) a Díjszabásban és az egész ÁSZF-ben nem is szerepel. Ekként a Díjszabásban a „Net Start” alatt szereplő „általános előfizetésekhez” kitétellel önmagban is összeegyeztethetetlen a „Net Start” automatikus nyújtása nem általános előfizetésen.
Jogfenntartó nyilatkozat: Fenntartjuk minden jogainkat az egyéves elévülési időn belül, hogy a T. Szolgáltató által kártérítés és kötbér formájában követeljük megtéríteni mindazokat a kárainkat, amelyek az érvényes írásbeli szerződés nélküli és így jogsértő szolgáltatásnyújtásból keletkeztek, így különösen a tárgyi számlával kapcsolatosan felmerülő esetleges korlátozás, kikapcsolás (önmagában is jogellenes szüneteltetés) ideje alatt a le nem beszélhető havidíj és a fel nem használható „Partner 3 vállalati kedvezmény” bizonyítható, a korábbi számlák alapján átlagolt összegei tekintetében, valamint különösen a követeléskezelés során számlázott mindennemű ügyfélszolgálati, adminisztrációs, eljárási etc. díjak tekintetében, valamint minden a jelen pillanatban fel nem ismerhető egyéb káraink esetében egyaránt és egyetemlegesen.
A jelen felhívásunkat egyebekben mint a tárgyi számlára benyújtott számlapanaszunkat adjuk elő, amelyre 30 napos határidővel a T. Szolgáltató érdemi, adekvát és lényegi választ köteles a részünkre postai úton adni.Kérjük a fentiek tudomásulvételét!
---------, 2011. június 30.
Tisztelettel:
/: ---------- :/ /: ---------- :/
panaszos előfizető a panaszos előfizető törvényes képviselőjePostacím: -----------
Telefon: ------------
E-mail: --------------[ Powered by Tele-Maus Nonprofit Consulting © 2010, 2011 www.tele-maus.hu ]
-
Lirion
addikt
Hát nekem nem ezt mondták, pedig többször is megkérdeztem. Mediamania M-re akartam volna venni telefont relax 250-re váltással és mindig azt kaptam vissza, hogy ez esetben kötbér fizetendő.. De a leírásban is így szerepel:
"a kiválasztott díjcsomagot vagy internetcsomagot meghatározott ideig (1 vagy 2 év) nem váltja át kisebb havi díjú csomagra."
Vagy te tudsz valamit rosszul vagy a t-s ügyfélszolgálatisok. -
1430
senior tag
válasz bozsozso #9283 üzenetére
Igen, ez csak személyesen kivitelezhető.
Ha letelt a hűséged, akkor legalább olyan áron tudod megvenni, de tényleges árat személyesen vagy telefonon tudnak mondani.
Az egy ügyfélhez tartozó pontok bármelyik számon beválthatóak.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Ha van egy meglévő előfizetésem és aláírok újabb 2évet valamint egy MM díjcsomagra vállalok hűséget akkor ugyan azon az áron kapom meg a telefont mint új előfizetőként? Csak azért kérdezem, mert már MM s díjcsomagom van és erre szeretnék alírni hűséget meg az előfizetésre, de webshopban nem ajánlja fel egyik telefonnál sem. Vagy ez csak személyesen intézhető?
Konkrétan wildfire S lenne a kiválasztott MM s csomaggal amit 19900-ért látok ennyiért meg fogom kapni a meglévő előfizetésre és díjcsomagra vállalt hűség esetén. Persze gondolom az nem függvénye, hogy pontokat is akarok beváltani.Ja még annyit aranykártyás vagyok és társkártyás számomon is vannak pontok. A kettő ugye összevonható?
-
1430
senior tag
Nem értem a problémád... Bemész az üzletbe, közlöd, hogy SGS II-est kérsz MM XL hűséggel 0 Ft-ért, de Relax 1000-ben maradnál. Amúgy meg a hűség ellenére is leválthatsz Relax 500-ra, mivel abba a tarifacsoportba tartozik.
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
legenda
tisztázzuk, mert szerintem valamit rosszul értelmezel!
hívószámkijelzés; link
szerintem én azért fizetek a hívószámkijelzés esetén, hogy a készülékem kijelzőjén megjelenjenek a hívók számai - amennyiben küldik a számukat!
az mindenkinek és minden esetben ingyenes szolgáltatás, hogy be-, vagy kikapcsolja azon funkciót, hogy küldje a telefonszámát, vagy sem! a te értelmezésedben az utóbbi funkció miként valósulna meg minden esetben, mindentől függetlenül, csak úgy, díjmentesen?
próbáld a két funkciót párhuzamosan és felcserélve be-, és kikapcsolni - már amennyiben van rá lehetőséged -, és látni fogod a különbséget...[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Tisztában vagyok a dolgaival, de szerintem nem nehéz találni egy családban lévő T-Mobile előfizetőt, akinek hosszabb ideje megvan a dolog(a régi Dominommal alig telefonáltam, de aranykártyás voltam 1 év után). A kis megkötéssel bárki nagyon nagy túlzás, érvényes felsőoktatási diákigazolvány kell. A Fun pedig az 1600Ft-os havi keretet minden hónap elején biztosítja(*102#-tel lehet ellenőrizni), és csak az azon felüli(tehát nem előtte) használatért kell feltölteni.
-
Lirion
addikt
Akkor tisztázzuk, mit is jelent a hívószámkijelzés: ha te felhívsz valakit, akkor a vonal túlsó végén, a HÍVOTT FÉL lássa a te számodat. Azért nem kell fizetni, hogy ha téged hívnak, a telefon kiírja a számot. Így tehát az öreg apóka is meg fogja szívni, ha a kedves unokája olyan, aki nem veszi fel a rejtett számokat, ezért neki is kelleni fog a hívószámkijelzés.
Másrészt meg az, hogy adott csomagban nem fizettetnek külön hívószámkijelzést, nem jelenti azt, hogy akkor ezért 200 ft-tal drágább a csomag. Ugyanis ezt a szolgáltatást ajándékba kapod a csomaghoz.
-
addikt
válasz CHIPman #9270 üzenetére
Teljesen más a két díjcsomag.
Az egyik (Like) sima, mezei díjcsomag, amit bizonyos megkötésekkel bárki igényelhet. Ezzel szemben a másik (Fun aranytárskártya díjcsomag) alapból feltételezi a már meglevő, legalább arany kiemeltségi szintű, havidíjas előfizetést, egy "hibrid" termék, amely ötvözi a havidíjas és a Dominós szolgáltatást. Ugyanakkor míg az egyiket használhatod elvileg korlátlanul, addig a Fun-t csak akkor, ha előre feltöltöd a megfelelő összeggel.
A percdíjakba, egyéb kedvezményekbe ne menjünk bele.Mercutio_:
Publikus lakossági díjcsomagban nem találsz sajnos másodpercalapú számlázást..
[ Szerkesztve ]
Jó szerencsét!
-
Mercutio_
félisten
válasz manchester85 #9267 üzenetére
Gőzöm sincs, eddig céges mp alapúm volt, nyiilván azért itt kérdezek, mert itt értenek hozzá
tjb007: Akkor csak csomagváltás lesz, és marad a mostani ZTA Blade-em.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
CHIPman
nagyúr
-
legenda
válasz Mercutio_ #9266 üzenetére
nekem is kell/van hívószámkijelzés az eco csomaghoz, csak azt részleteztem, hogy azért van/lehet még olyan, akinek nem elengedhetetlenül fontos!
én elég sok öreget ismerek, akik nem gépesítenek már, és reggelenete bizony arra ébredek - már amikor nagyon ritkán hazajutok néhány napra vidékre, a szülői házba -, hogy verik meg fenik a kaszát!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
manchester85
veterán
válasz Mercutio_ #9266 üzenetére
Szerinted hány publikus díjcsomag van ma a szolgáltatóknál, ami mp alapú?
Egyetlen egy mobil se ír elő semmilyen kötelező díjcsomagot. Többet fizetsz, több árengedményt kapsz, ilyen egyszerű... Böngészd a honlapot, minden információt megtalálsz.
Hát, akkor Ph-n kell megvenni.
i6 Silver
-
Mercutio_
félisten
Hm, tényleg jobb, bár a mobilTV-t szerintem a kutya se használja
Néztem a T honlapját, de nem találtam infót, hogy az ECO és az XS perc, vagy másodperc alapon számláz?
Van valami normálisabb (ZTE Blade szintű) mobil ami 1 év hűség mellett nem ír elő MédiaMánia S/M csomagot, és nomrális árengedmény jár az árából, nem csak annyi amennyiért már itt a Ph-m is kapok ugyanolyan telót garival?
kali: Nekem kell a hívószám kijelzés, több ismerősöm is van, aki nem veszi fel a telót, ha nem látja a hívószámot, mert unja, hogy mindenféle ügynök/üzletkötő hívogatja. Összeadtam az ECO alapdíját + hívószámkijelzés + 10 sms ami az XS-ben ingyen van, és a maradék ~400 Ft-ot nekem megér havi 150MB net.
Piszok kevesen vannak a hagyományos parasztok, egyrészt mert rájöttek, hogy némi gépesítést megér nekik, hogy hatékonyabbak legyenek, másrészt mert manapság nem divat a kapa/kasza használata
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
legenda
hozzá kell tenni, hogy nem mindenki használja ki például a mobil tv szolgáltatást, és akkor miért fizessen érte, inkább eco + nem ráfizetős mobilinternet!
döntse csak el mindenki maga, hogy neki mi is a jó...
a hívószámkijelzéses problémát nem értem, hiszen bizonyos esetekben kell(het) olyan csomag, ahol alapban nem köteles fizetni érte valaki, és kicsavarva - mert ugye néhányan érdekesen számolnak néha, akkor most miért ne alapon - 12 * 200 ft = 2400 ft megspórolható évente! nem egy idős embert ismerek, aki vidéken él, csak azért van mobiltelefonja, mert a gyerekek azon hívogatják városról, csak fogadni tudja a hívásokat, meg néhány fontosabb telefonszám előre beprogramozva a telefonján, hogy amikor az 1-es gombot benyomja és benyomva tartja, akkor évikét hívja, amikor a 2-est, akkor pistikét...stb, de amikor hívják, nem nagyon nézegeti a kijelzőt - még a szemüveget sem teszi fel hirtelenjében, így nem is feltétlenül látja -, hogy ki is hívja...
ja, és ezek az idős emberek például a parasztok, mert a mezőre járnak kapálni...stb, ezért a szolgáltató által szerinted problémásnak vélt dolgo(ka)t ne az ő "jelzőjükkel" jellemezd, mert nem korrekt dolog...[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Hozzá kell tenni, hogy az eco díjcsomagnál a szolgáltató paraszt módon felszámolja a hívószám kijelzés költségét is, amit a mediamánia már tartalmaz. Szóval a kettő között alig 400 ft lesz végeredményben a különbség és szolgáltatást tekintve többet nyújt a médiamánis xs.
-
tjb007
nagyúr
válasz Mercutio_ #9262 üzenetére
Van az Eco -nál jobb 2-3000 forintos díjcsomag, MédiaMánia XS a neve.
2990 forint a havidíj, 100% -ban leforgalmazható, ezért a 3000 forintos havidíjért cserébe kapsz havonta 150MB adatforgalmat, 10 db SMS -t és 5 óra MobilTV -t.
A másik lehetőség, hogy az Eco mellé kérsz egy Go!Net S -t, ennek a havidíja 590 forint, ezért cserébe kapsz 30MB -ot de itt nincs túlforgalmazási díj csak lassítás 32 kbit/s -ra. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
ECO díjcsomagom van, és viszonylag keveset használom a mobilomat, jól gondolom, hogy jelenleg a T-nél nincs havi 2-3e Ft-os havidíjjért ennél jobb ajánlat? (Like csomag nem játszik sajnos )
ECO-hoz kérhető-e valamilyen kiegészítő csomag, amivel szükség esetén netezni tudok olcsón? (itthon wwifi-ről használom a netet, csak a városban nevigálni, vagy ezt-azt gyorsan megnézni kellene alkalmanként)
-
Lirion
addikt
Relax 1000-re lehet váltani, de ez nem menti fel a t-mobilt az alól, hogy surmó dolog a relaxhoz nem adni telefonkedvezményt, míg a jóval olcsóbb mm csomagokhoz igen.
De különben a tarifacsoportosítást sem teljesen helytálló, mert pl. hiába van iphonenál mm xl és relax 500 is egy csoportban, xl-ről nem válthatsz 500-ra, csak 1000-re. Ugyanez a helyzet pl a relax 250/mm M esetében is.[ Szerkesztve ]
-
legenda
volt hát, pedig az olcsó eco díjcsomagot használom, arra írtam alá további 2 év hűséget, meg a go!net l csomagra 1 év hűséget, és így kijött 96 e ft-ból az s2!
a médiamánia xl 16 e ft-os árából nekem 3 előfizetés kijön úgy, hogy ezekből kettőn mobilinternet is van; eco + relaxnet m + családbarát / aranytárskártya szervusz + go!net l + családbarát / aranytárskártya szervusz + családbarát (mindegyik esetében sallangokkal; hívószámkijelzés...stb!
engem főként hívnak, de munkaidőben cégnél van telefon - bár azt ugye csak céges ügyekben használom... - így néha még az eco keretét sem beszélem le, asszonynak céges mobilja is van...stb, szóval bőven jók az olcsóbb előfizetések, valóban nem nekem szólnak a nagyobb csomagok!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Dyno
veterán
Hali.
Külföldre utazok nyaralni spanyolországba, nézelődtem valaki feltudna világosítani, hogy kell valami szolgáltatást beállítanom, és hogy pontosan engem miként hívhatnak és ki mennyit fizet?Köszönöm előre.
-
1430
senior tag
-
tjb007
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #9251 üzenetére
Megdicsérni nem fognak
Először is olvasd ezt végig: [link]
Lehetőleg teljesen gyári állapotban vidd majd be, ez alatt azt értem, hogy ne legyen jailbreakelve, módosítva mert akkor ez egész ugrott.
Önrészt kell majd fizetned, a díjakat itt találod: [link][ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Hali
Ma sajna ügyetlen voltam és leejtettem a telefonom(iPhone 4), jól össze is tört. Már lassan egy éve fizetem a teljeskörű biztosítást a a Trénél (anno még 790ft volt) úgyhogy elvileg no para
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy mire is számíthatok?
-
Lirion
addikt
válasz manchester85 #9241 üzenetére
Mondjuk ez a mindenáron mobilnet ott csapódik le, hogy a hajadra kenheted a relax 1000 + relax 500 nemzetközi (35k/hó) csomagodat, mert erre basznak adni telefon kedvezményt, viszont mediamániára adnak ingyen 140k-s telefont is, holott csak havi 16-t hagysz a t-nél. Persze enyhítő körülmény, hogy iphone-t a relax mellé is adják kedvezménnyel, de nem értem, hogy miért nem tudják a többi mobilnál is ugyanezt megcsinálni.. Bár már az is jó lenne, ha a nemzetközi csomagot bármelyik mellé lehetne aktíválni, de legalább a t-nél van lehetőség olcsón telefonálni külföldre, nem úgy más szolgáltatóknál..
-
legenda
akkor lenne itt rablás, mert néhány telefont a csillagos egekbe áraznak addig a maszekok, amíg a szolgáltató olcsóbban nem adja például domino csomagban! néhány konkrét példa is van, nem is annyira régről! arról nem is beszélve, hogy a szolgáltatón kívül hivatalosan, néhány típus nem is forgalmazódik ezen országban, csak bolti garanciával hozza be néhány sufnis... illetve olyan is van/volt, hogy egy telefonra 1 év gyártói jótállást ad a gyártó, ellenben 2 évet akkor, ha szolgáltatónál lett vásárolva!
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
válasz manchester85 #9241 üzenetére
Egyébként a szolgáltatóknak nem kellne telefont árúsítaniuk, hanem csak szolgáltatást. Alternatív javaslatokat vártál? Hát tessék. Például előre megvásárolható T Másodpercek, a T Percek mintájára. 40 Ft /perc árszinten másodperc alapú elszámolása publikus lakossági szegmensben. Telefonhoz használható mobilinternetnél az 1000 Ft/GB árszintú díjcsomag bevezetése.
-
addikt
-
TooN
aktív tag
Hello!
A 1430-on barangoltam vagy fél órát, hogy találjak egy emberi hangot, de sehol nem tudtam arra a menüre akadni, hogy problémás ügyfél vagyok, emberrel akarok beszélni!
Tud valaki segíteni?
-
manchester85
veterán
Jah, mert a világon mindenhol így megy... Mindenáron mobilnet? Vissza a 3210 irányába, vagy hogy gondoltad? A mobilnet a jövő, és nem úgy veszem észre, hogy az emberek kényszerítve éreznék magukat a mobilnet használatára.
Alternatív javaslat alatt ismételten konkrét tényeket vártam volna (más díjcsomag, más szolgáltató, más feltételek, stb) de ez ugyancsak elmaradt.
Egyébként eszem ágában sincs védeni a T-t, meg semelyik magyar szolgáltatót, de kritikával illetni valakit vagy valamit csak következetesen felépített érvekkel és némi hozzáértéssel lehet. Nálad egyiket se látom...
Egyébként meg ha nem lenne hűségszerződés (mint ahogy nem is kötelező, senki nincs belekényszerítve) akkor a készülékeket is teljes áron adná minden szolgáltató. Egyszerűen nem is értem, mi a problémád, de szerintem te se.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
zoli62
addikt
válasz manchester85 #9239 üzenetére
Alternatív javaslat. El kéne felejteni már a két év hűségeket a szolgáltatóknak. Egyszerűbb, átláthatóbb szerződések kellenek. Nem mindenáron kellene erőltetni a mobilnetet.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Nyilván annál több. De ezek a nagy csomagok eleve jobb feltételűek, mint a kicsik, tehát ezzel a logikával számolva, egy Médiamánia XS "fajsúlyát" tekintve nagyobb lehúzás, mint egy MM XL. (Rosszabb percdíj, kevesebb "grátisz" szolgáltatás, stb) Ezzel az erővel senkinek ne legyen semmilyen előfizetése, mert mind lehúzás. Hihetetlen, hogy milyen zöldségeket beszélsz, mert konkrétumokat még nem írtál, hogy milyen alternatív megoldást tudsz, amiben 2GB adatforgalom van, (ami már laptoppal is használható, alkalomadtán) szinte korlátlan sms, és közel 1000 perc 16 ezerért. És két év hűségért még egy ingyen 140 ezres telefon is. Halljuk az alternatív megoldást, ne csak az összeesküvés elméleteket...
i6 Silver
-
zoli62
addikt
válasz manchester85 #9237 üzenetére
Ezek szerintem igenis arra lettek kitalálva, hogy használda benne levő szolgáltatásokat. Minél kevésébé használod ki, annál több a szolgáltató bevétele ebből, mint ahogy a mp-perc alapú elszámolás különbözetéből is.
-
manchester85
veterán
"A bennefoglalt komplex szolgáltatásokat (SMS, mobilinternet, percdíj) nincs ember, aki egyszerre maximálisan kihasználná."
Nem is kell, ugyanis a csomag ára leforgalmazható, az sms a mobilnet és a mobil tv ezen felül "grátisz" szolgáltatás. Még mindig hülyeségeket beszélsz... (vagy már megint?)
i6 Silver
-
Lirion
addikt
Ugye nem azt várod, hogy majd a mediamánia s mellé adják neked ingyen?
MM S-ben kifizetsz 110k-t a telefonért és 120k-t két év alatt, összesen 230k, cserébe kapsz:
kb. 4300-4500 percet
1200 sms-t
12 GB netet.XL-ben kicsengetsz 386k-t összesen és cserébe kapsz:
20-21k percet (5ször annyit, mint az első esetben)
24000 sms-t (20szorosa az első variációnak)
48 GB netet (4szerese az elsőnek)Tehát másfélszeres áron kapsz 5szörös mennyiségű szolgáltatást.
Akkor melyik is a "drágább" csomag?[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Egyébként mint ügyfél, miért ne a 30 %-al kedvezőbb árat nézzem.
Te írtad, nem én. Már én is rájöttem, érdemes váltani, elvégre azelőtt én is majd egy évig a Médiamánia S (legjobb ár/érték artányú) előfizetők táborába tartoztam, tehát eléggé ismerem a kondiciót A bennefoglalt komplex szolgáltatásokat (SMS, mobilinternet, percdíj) nincs ember, aki egyszerre maximálisan kihasználná.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
Ne a WS listaárat nézd, mert az a kiskereskedelmi AKCIÓS árlistát jelenti, azaz a valódi listaárból lejön 30% kedvezmény (viszont SIM Lock-os), ráadásul a WS ad belőle még 5% kedvezményt.
Szóval akkor az a sok-sok MédiaMánia XL díjcsomagos ügyfél (de a MM L is majd 11 ezer havonta), akivel összefutok a munkám során, mind hülye?
-
zoli62
addikt
válasz manchester85 #9231 üzenetére
sokszor beszélsz két három percet, ott igenis számít a mp-alapú elszámolás. Abban igazad van, hogy flottákban nincs igazán erős T-Mobile-os mobilnet ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
A flottában 2 giga netet és mobil tv-t is kapsz ezért a pénzért? Nagyforgalmú, kényelmes embereknek szól. Egyébként ez a mp alapú marhaság is úgy fel van fújva. Ha beszélsz fél órát, abból hány lesz mp alapú? Mindig csak az utolsó perc, hurrá, ettől kell hanyatt esni?
i6 Silver
-
zoli62
addikt
válasz manchester85 #9229 üzenetére
Bocs, Galaxy S listaárat néztem véletlenül, ettől függetlenül a trend még helytálló.
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
Listaár? Mármint "sarki GSM" ár?
A "listaára" 219.000 Ft. (Fel lett cserélve, most a kisker akciós árlista alatt jön be a kisker árlista, ami a listaárakat tartalmazza)Látom azt továbbra sem fogadod el, hogy ez az akció nem dedikének vagy kalinak szól (de főleg nem neked), hanem az olyan nagy forgalmú ügyfeleknek, akik alapból is ezt (vagy még drágább) díjcsomagot használnak. Én nap mint nap összefutok ezekkel a nagy forgalmú ügyfelekkel a telefonos ügyfélszolgálaton, azért vannak páran, és nekik is kedvezni kell.
Kali sem ezzel a díjcsomaggal vette 0 Ft-ért, tehát ezek szerint neki is volt megfelelő (vagy legalábbis elfogadható) ajánlat.
-
manchester85
veterán
"Aki kihasználja, az fizesse is meg érte két év alatt a 360000 jó magyar forintot"
Én nem tudom, hogy te milyen számítási szisztémát használtál, de nekem tök más számok jöttek ki:
24x 16000= 384 000ft
dominós ár= 140 000ft
különbözet= 244 000ft
Ez 24 hónapra visszaosztva pedig szinte pontosan 10000ft/hó.
Egyébként a számításaiddal csak az a probléma, hogy sem készülékárban, semmi díjcsomagban nem tudsz még csak hasonlót se mondani a konkurens szolgáltatóknál.
Ha vegyük azt, kifizeted a dominós árat, és mellé még havi 10k-t, akkor ezért az összegért van 800-900 perced, 1000sms-ed, 2 giga neted, 40 óra mobil tv-d. Ugye nem gondolod, hogy ennek a reális ára 10k? Tulajdonképpen a 16k is jó ár érte, és így számolva, tényleg ingyen van a telefon. Vagy mondj telefonvásárlás nélkül egy díjcsomagot, ami ugyanezt tudja, kevesebbért, mint 16k.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
zoli62
addikt
220000/24=9166 HUF, még mindig sok, nagy ár/érték arány, ismerve a percalapú percdíjakat. Amúgy a mostani listaár is csak 107000 Ft. Azaz 360000-107000=253000 253000/24
=10541 HUF, sok. Amúgy igazad van, mindig lesz ilyan, akinek el lehet adni. Kérdés mindig a kereselet kínálat törvénye mennyire működik.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
360.000 - 140.000 (normál Domino ár) = 220.000
Mellesleg a MM XL díjcsomag havidíja (kerekítve) 16.000 x 24 = 384.000 Ft
Szóval nem egészen értem az értékeket, amikkel számoltál, de a lényegét értem annak, amit közölni akartál.
Ismét elmondhatjuk (mint minden alkalommal), hogy tarifahűséget csak az vállaljon, aki ki is használja. Másként mondva ezek az akciók nem a pár ezer Ft forgalmú ügyfeleknek szólnak, hanem a nagyforgalmúaknak, mert ők ezt - joggal - elvárják. És minő meglepő, vannak olyanok, akik - tarifahűséggel vagy anélkül - egy ekkor havidíjú csomagot használnak, mert megéri nekik.
-
zoli62
addikt
Aki kihasználja, az fizesse is meg érte két év alatt a 360000 jó magyar forintot, amiből mondjuk vonjuk le a készülék jelenlegi Dominós árát, marad 266000, ezt osszuk el 24-el, ez még mindig 11000 Ft/hó. Innentől fogva lehet gondolkodni, mennyire éri meg ügyfélnek és szolgáltatónak.
-
addikt
Ez viszont nem semmi: Samsung Galaxy S II 0,- forintért MM XL díjcsomaggal...
Jó szerencsét!
-
tjb007
nagyúr
-
TooN
aktív tag
Azt hiszem este teszek egy próbát és meglátjuk, ha sikerül a friss infókkal, akkor o.k., ha nem, akkor meg nem és majd nézek próba TV-t és kiderül a számlából.
Ja tudom ezek után hülye kérdés, de kell hozzá külön program, mondjuk SPB TV, vagy simán a T oldalon keresztül és kész?
-
kovsol
titán
az a-gps mekkora adatforgalmat generál amúgy? és gondolom amit generál az nem ingyenes, hanem az adatcsomagomból vonja le szépen.
May the Force be with you!
-
TooN
aktív tag
Jó - jó, hát persze ezt én is tudtam, csak figyeltem, hogy figyeltek e?
Lehet egyszerűbb nekem, ha Magdi anyust és a Mónika show-t majd otthon nézem.
Akkor most állítgassam be a streaminget külön, vagy nem kell és majd a T kiválogatja, hogy mit is csináltam a Neten?
-
legenda
nem tök felesleges, érdemes beállítani, de nézd meg, hogy a lejátszóban miként van beállítva a hozzáférési pont, mert ha ott alapban a streaming szerepel, de neked nincs olyan, és így nem tudja "átirányítani" az adatforgalmat a megfelelő netes hozzáférési pontra, akkor probléma lesz!
természetesen nem buktad az egészet, ha 30 napig nem használod, és amiatt deaktiválják, akkor aktiválhatod újra - médiamánia díjcsomagokon belül díjmentesen!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TooN
aktív tag
Akkor ezzel azt mondod, hogy akár tök felesleges is beállítani az egész streaminget, csak simán Net és TV?
Ja és ha 30 napig nem használom, akkor deaktiválják?
Tehát ha pont a 31. napon jut eszembe, hogy valamit megnézzek, akkor buktam az egészet?
Csak mert nem hiszem, hogy ez lesz a kedvenc hobbim, hogy mobilon TV-zek.
-
legenda
mint az általam korábban linkelt leírásban is láthatod, ott is a net hozzáférési pontra hivatkozik/irányít át a streaming beállítás - nincs külön direkt alapértelmezett hozzáférési pont -, de a rendszer megkülönbözteti a forgalmat, és amennyire emlékszem, a nokia telefonok esetén a forgalmat jelző ikon is más, mint a sima adatforgalmas!
nekem ugyan most android van (galaxy s 2), de itt is csak net és mms hozzáférési pont van beállítva, és tökéletesen működik a mobil tv!
n97 telefonig pont illetékes vagyok, mert azzal zárult a nokia sorozatom, és ott tökéletesen működtek az n95 8gb beállítások, nem volt eltérés![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest