Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
X Factor
addikt
válasz zsolti1985 #19797 üzenetére
UTM eszközötök nincs egyáltalán?
MasterDeeJay Itt jelentsd le, az általad összegyűjtött adatokkal együtt.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
Hali!
Pár hónapja egy adott (azaz sok más mellett is) IP cím próbálgatja a winbox portomat a mikrotikemen naponta többször. Ránéztem erre a címre és látom hogy egy rosszul beállított régi és szinte biztosan fertőzött mikrotik router van rajta. (DNS szerverként is megy kintről, ftp is, telnet, ssh, és 1280-as port amiről egy linuxos trójai jön le... meg egy rakás másik port is nyitva...)
Van az ip-n egy NAS aminek az üdvözlő üzenetébe benne van a cégnév. Erre küldtem emailt és nem reagáltak.
Ez a fertőzött router gondolom botnet része. Milyen legális úton lehetne rávenni a tulajdonosát hogy legyen szíves rakja már rendbe, ki tudja mennyi címet csesztet még a fertőzött cuccával.
Én nyilván nem mehetek be a routerbe mert az nem lenne legális, de szeretnék segíteni valahogy. -
zsolti1985
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hálózat kiépítve egy windows 2012 szerverrel.
Azt szeretném megcsinálni ha lehetséges, hogy a kliens gépeken az internet korlátozása.
Pl.: PISTA ---felhasználó csak 10:00-12:00 között tudjon csak internetezni, de a hálózatot tudja használni.
A többi felhasználónál más idő lenne beállítva. (nem mindenkinek ugyan az az intervallum lenne)
-
veterán
Köszi, vágom én is, hogy már nem kurrens a megnevezés, csak éppen nem ugrott be, mi is volt a legutolsó marketing agymenés. Valahonnan úgy rémlik, hogy a Fast Roaming is túlhaladott már, a WAVE2-es egységek talán már ismerik a 802.11r-t, de csak egy slide-ról rémlik, nem merném rátenni a kukim.
-
Upo
addikt
Rég nincs már az Unifi-ben zero handoff. [link]
Fast Roaming megoldásuk van most, ami nem direkt 802.11r implementáció, de valami hasonló, csak kliens oldali support nélkül is működik az írás szerint. [link]
Nálunk is viszonylag nagy területet fednek le, és ha van valami amire még nem jött panasz, akkor az ez, mindenféle régebbi és újabb készülékkel is probléma mentesen működik.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
veterán
válasz VeryByte #19789 üzenetére
Félúton vagyunk, valódi enterprise-hoz közünk nincs, KKV-nak meg már nagyok vagyunk, pont ez jelenti a gondot. Nem lesz nagyon leterhelve, az ERP-ből kellene majd kommunikálnia mobil eszközökkel. 40-50 darab mobil eszközt kellene kiszolgálnia, de ezt viszonylag nagy területen, néha mozgásban lévő (targonca) platformokról. Magyarán, nem lenne rossz valami zero hand-off, vagy hasonló megoldás, nagy adatátviteli képesség nem szükséges, inkább a stabilitáson van a hangsúly.
-
veterán
Aruba vagy Unifi? Unifi vagy Aruba? Üzemeltet valaki esetleg mindkettőt? Unifi-vel van tapasztalatom már, de az Arubáról csak annyit tudok, hogy mocskos drága, és hogy jókat mond róla a marketinges! ;-D
Az Arubánál - ha jól rémlik - alapból van az árban NBD gari, és talán olyasmi is dereng, hogy élettartam gari van rájuk, ez valid információ? Köszi a választ előre is!
-
blokad
senior tag
válasz szallasi007 #19785 üzenetére
Nálunk a mcafee fut most a kiszolgálókon.
-
szallasi007
őstag
Jött az okosoktól egy levél hogy az oroszok már a spájzban vannak szóval minden Kasperskyt uninstall.
Nem baj hogy évekig ezt volt tanácsos használni, most tilos.
Ki mit ajánl helyette, AD, fs, SQL és shareopoint alá kellene. NOD32 filesecurity vagy Sophos vagy mi legyen?
Kliensek nincsenek domainbe és azokon NOD32 endpoint van. 2 év alatt ha volt is gond az megfogta, a user szólt hogy vmi nem oké de komolyabb gond nincs vele.[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a Veeam (9.5.0.1536) szalagos mentésnél nem küld emailt, ha kazettára vár? A job Waiting tape státuszban van napok óta. Elvileg be van állítva, hogy riasszon emiatt (is), napi mentésről mindig kapunk üzit, hogy sikeres-e.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
MrSealRD
veterán
válasz CsodaPOK #19778 üzenetére
Köszi. Az elosztót nem akarom elbonyolítani. Igazából nekem csak 1 kapcsoló kell rá, meg a rack-be szerelhető kivitel. Kb ennyi igényem van. Megnézem linkbasic mit tud adni ebből.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Theory66
aktív tag
Iskolás kollégák, tud valaki letöltési linket (felhasználó, jelszó is kéne) adni nekem a HP és Lenovo EFOP notik visszaállító képfájljaihoz?
-
CsodaPOK
senior tag
válasz MrSealRD #19777 üzenetére
Én legutóbb valami Linkbasicet vagy milyen márkájút vetettem kisirodának (másnapra kellett, ez volt éppen raktáron). Érezhető, hogy nem egy HP vagy Dell keret, de hát egyszer össze rakja az ember, belepakolja a cuccokat, aztán úgyis csak évente egyszer nyúlsz hozzá.
Anyag van benne, szétesni nem fog. Itt-ott volt egy kis pontatlanság, de hát vasbú' van, fúró, kalapács megoldja
Van a gyártónak hozzá való tálcája, ami biztos jó bele.Az elosztót se kell túlgondolni (már ha sima, nem menedzseltben gondolkodsz).
-
MrSealRD
veterán
válasz X Factor #19776 üzenetére
Valószínű átrakom másik házba, ami könnyebb. Ez nem lesz gond.
Nem tudom rack keretek világában van olyan noname amit kerülni kell? Esetleg ár/érték bajnok márka?
Rack-be szerelhető elektromos elosztót milyet használtok?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz X Factor #19774 üzenetére
Köszi előre is.
Az írottak alapján akkor maradok 600mm-nél. Ennyi cucc közel sem lesz nálam.
Még az jutott eszembe, hogy fektetve rakom be a gépet egy tálcára és az még valamennyire kiegyenlített is lesz...
-
X Factor
addikt
válasz MrSealRD #19772 üzenetére
Lehet napfolyamán lövök pár képet h. latszodjon.
Alapból elég a legtöbb dolgora a sima 600*600.
A 800*1000-eset több okból szeretem. egyrészt elől mind a két oldalra tudsz vertikális kábelredenzőt rakni és szépen ellehet akár ott is vezetgetni a dolgokat, ha az U slotok tele vannak rakve és nincs lehetőség fésüs vagy egyéb elvezetésre. A másik h. ha kihuznak neked 100-200 végpontot egy rack-hez, az egy kb olyan 40-60cm atmeroju kotegelt rj45 lesz, aminek a nagyrészét igy fellehet fuzni a rack hatuljaba és onnan szépen bepatchelni.
Szóval leginkább a felhasználsá módjától függ, nálunk 2db 42 U van/lesz, egyik a nagyobb pure hálozat, a másik pedig 3 db dell szerver, 3db qnap nas, szünetmentes, plusz még marad is hely.
Ezt több helyen is láttam a rack szekrény nem arra van h. asztali gépeket rámolj bele Szvsz. ElbÍrja, az ne izgulj, rakd a gépeket a sÍn felőli oldalakra, ne középre. Illetve nem tudom milyen erőforrások, de használt 1U-s Dell R230 vagy annak megfelelő, HP stb... ma már nem akkora tétel.
Make things work
-
MrSealRD
veterán
válasz szallasi007 #19768 üzenetére
Igaz én kisebb méretben gondolkodom. 32U v 36U talán... de nálam egy szekrénybe lesz rögzítve.
-
MrSealRD
veterán
válasz X Factor #19767 üzenetére
Köszi.
Ez most hülye kérdés lesz. Hogy döntöd el, hogy milyen mélységű legyen? Tudsz egy példát arra amihez kevés a 600mm?
Otthonra akarok egy keretet venni amibe beleférnek a cuccok és némi hely is maradna benne a jövőbeni dolgoknak. Lenne egy asztali gép ami bekerülne és ezért félek, hogy ha egy polcra tenném akkor nem bírná el. Mondjuk átrakhatom könnyebb házba de azért 2 gépnél könnyen belefutok a 15kg-ba.
-
Fooler89
őstag
Igen, a poe adapter sajnos 100mbites, szóval nem én krimpeltem rosszul.
Ráadásul ha külön veszed méretben is sokkal nagyobb.
Mindegy, nálam ez most szerencsésen jött ki, de majd úgy is bedobom hogy kéne tartalékba egyet venni, mert ha gáz van akkor pár napig nem lesz oktatás.Ha külön veszed a poe adapter akkor 100mbit viszont az AC-lite-hoz meg gigásat kapsz.
-
X Factor
addikt
válasz MrSealRD #19765 üzenetére
Van 600, 800 és 1000mm mély.
pont most csinálok 2db 42u racket, egyik 600 masik 1000 mély.
Egy átlagos linkbasic teherbirasa 1 tonna, ha a polcot elől meg hátul is megfogatod 10kg mehet ra nyugodtan, de akár 15-20 is, de tessék szabvanyos U rack cuccokkal telepakolni.
Make things work
-
MrSealRD
veterán
19"-es szabvány rack állványokkal kapcsolatban nézelődtem a neten. A mélység is szabványos méretű? Én 600mm-t találtam ezzel kapcsolatban, google-ben nagy a szórás...
A másik ami nem világos, hogy mennyi a teherbírása egy ilyen állványnak? Nem csak egészében, de egységenként. Tehát ha becsavarozok egy tálcát(amit most tekintsünk végtelen teherbírásúnak) akkor mekkora az a súly amit rátehetek anélkül, hogy a rack állvány deformálódna? Nem akarok rátenni tonnákat, csak tudni akarom mik a határok.
-
-
B.A.T.
tag
Sziasztok!
A következő kérdésben kérném a segítségeteket: VirtualBox alatt próbálok hálózati környezetet telepíteni. AD DNS DHCP szervernek felraktam egy Samba-s Ubuntut. Kliens gépnek Win10-et használok, amire kiszolgálókezelőt telepítettem. Létrehoztam néhány felhasználót, saját mappát állítottam be nekik, sikerült is beléptetnem őket a kliens gépen, a mappáik is szépen felcsatolódtak.
A probléma az lenne, hogy amikor csoportházirendet állítok be nekik, akkor hiába léptetem azt érvénybe egyszerűen nem működnek a beállítások. A csoport házirend objektumra a megfelelő szervezeti egység hivatkozik és a beállítások a megfelelő csoportra lettek alkalmazva.
Win szervernél ugyanezekkel a beállításokkal működött a dolog, illetve olyan is volt, hogy nem. Szóval nem értem mi lehet a gond. Lehet ez valamilyen bug?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
-
norbert400
tag
Sziasztok.
Lenne par robustel r3000 3G halozattal mukodo routerunk bizonyos pontokban kirakva. Telenoros adat alapu kartyakkal mukodnek. A jelszint mondjuk azt hogy megfelelo de szakadozik eleg sokszor. A benne lévő rádió modemre gyanakszunk de felvetodott egy masik problema. Azaz hogy a keszulek tobb jelado tornyot lat es mikor gyenge a jel akkor lecsatlakozik rola es atkapcsol a jobb jelszintet adora.
Van e esetleg valami eszkoz vagy celszoftver amivel valahogy latni lehetne hogy x ponton hany jelado torony sugarzasa erheto el?
-
IO.sys
őstag
O365 Outlookban le lehet tiltani az Offline módot? Valahogy állandóan bekapcsolják, rá van izgulva az ujjuk.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
VeryByte
őstag
válasz szallasi007 #19754 üzenetére
Biztos IIS-t akarsz? Én mondjuk valami Apache-t vagy mást használnék és azt is VM-ben, a Hyper-V mellé nem tennék más szerepkört, főleg nyitottat nem. Ezek a VM-ek külön, a host-tól eltérő VLAN-ban. MSSQL-nél azért a memóriára figyelj! Én VM-et mentenék.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
daninet
veterán
válasz X Factor #19753 üzenetére
Köszönöm.
Félek a 327L nas-unk nem kap smb3-at, még utána járok.
Így most ezt kapom:
67. számú rendszerhiba történt.
A hálózatnév nem található.Miután kattintottam explorerben persze lefut probléma nélkül
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
kellene nekem egy webszerver aminek a db-je mssql lenne. Külső helyszínen vagy DMZ-be lenne hogyha jön a gonosz hekker akkor ne jusson be a belső hálózatra.
Én arra gondoltam hogy kell egy szerver rack vagy tower 16 GB rammal meg 2*250 SSD meg mondjuk 2*1 Tb diszkkel mindkettő RAID1-be.
SSD - rendszer számára amin futna az IIS és a HyperV, HDD meg magának az SQL-nek vm-ként. Windows server 2016 std-vel.Ez így jó és ha nem akkor ki hogy szokta ezeket megszakérteni? Ha külső szolgáltatónál van a gép akkor hogyan csináljam a mentést? DB-t mindenképp szeretném dump-olni x időközönként.
Teljes gépet kell menteni egy külső diszkre vagy külön bu szoftver sql modullal? -
X Factor
addikt
válasz daninet #19752 üzenetére
DLINK NAS SMB verziója? (Legyen 3-ra emelve)
Fast startup legyen kikapcsolva.
ha a backup sw serviceként fut, ott is belehet állitani h. delayed start legyen.
shell:startup-ba pedig ezt a *.cmd-t rakd be:
@echo off
:Start
timeout /t 5 /nobreak >NUL
if exist Z:\NUL goto End
net use Z: \\server\share /USER:username /PERSISTENT: YES
if ERRORLEVEL 1 goto Start
:End[ Szerkesztve ]
Make things work
-
daninet
veterán
Sziasztok,
Van egy NAS-om (dlink) ami szépen működik, a belső hálózaton a 192.168.1.199 IP címen érem el. Ez egy kis iroda kb 6 géppel, nincs külön szerver a NAS-nak vagy belső VPN-nek stb. A hálózat egy otthonihoz hasonló, csak egy 16 portos router van a szokásos 4 helyett.
Egyébként nem is a hálózat a gond, hanem a win10 gépek.
A tárhelyet csatoltam Z meghajtóként minden gépen, de mikor bekapcsolják a gépeket reggel, a Nem sikerült minden hálózati meghajtót csatlakoztatni szöveg ugrik fel. Abban a pillanatban, hogy intézőben rákattintok a betűjelre szépen visszavált piros X-ről zöldre és eléri a hálózati helyet. A gond az, hogy amíg valaki nem kattint intézőben rá a Z meghajtó elérhetetlen minden program számára. Tehát megnyitod a Photoshopot, ott az utoljára használt fájl, rákattintanál, de nem található.
Nem nagy nyűg volt eddig, mert majd' mindenki az intézővel kezdi reggel.
A probléma a backup szoftver amit használok. (iDrive backup) Mivel a szoftver a géppel együtt indul még az előtt, hogy bárki manuálisan megnyithatná a NAS-t így egy hibát kapok csak, hogy nem létezik az útvonal ahonnan/ahova menteni akarok.
Meg kellene oldani, hogy ez a csatolás rendesen működjön a gép elindításánál.
A következőket próbáltam eddig:
Manuálisan adtam hozzá a bejelentkezési adatokat a NAS-hoz a vezérlőpultban a tanusítványoknál
Csináltam egy batch fájlt startup-ba ami a következőt tartalmaztanet use Z: \\storage /USER:username [password]
start Z:\\storageAz első sor elvileg újra hitelesít, a második pedig megnyit egy intéző ablakot ami a Z meghajtóra mutat. Sajnos nem működik, egy hibát kapok, hogy a Z nem létezik. Amint rákattintok intézőben persze jó.
Beállítottam a backup szoftvert 1 órás késleltetett indulásra, de nem sokat ért, mert a szolgáltatása elindul, és ugy néz ki az azonnal keresi a csatolt meghajtókat, majd feladja.Alapvetően tudom, hogy az idrive szoftvere sem tökéletes, de mivel nagyon kedvező árú offsite backupot kapunk a windows hülyesége miatt nem cserélném le ha lehet.
Bármilyen javaslatot szivesen fogadok.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
bobsys
veterán
Itthonra kene nekem valami okossag, hogy a virtualizalt win kliensen levo 1-2 appot eltudjam erni neten keresztul anelkul, hogy RDPznek. Valami olyasmira gondolok, hogy a laptopon mondjuk browserben fut az app (mintha RDS lenne). Igazabol nem is tudom, hoyg mit szeretnek Annyi biztos, hogy elerni 1-1 appot RDP nelkul, valamifele desktop integration talan. Lehet ilyet mindenfele enterprise infrastruktura nelkul?
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
pdave
aktív tag
válasz szallasi007 #19748 üzenetére
Köszi, akkor nem keresem csak fura volt, hogy o365-nél meg ott van.
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Upo
addikt
válasz E.Kaufmann #19745 üzenetére
Nálam is. Nem nálam van a probléma, bibibi. Rendben, zárjuk.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
pdave
aktív tag
Sziasztok!
Van valami ötletetek/tippetek arra nézve, hogy az Exchange 2016 ECP esetében miért nem jelenik meg a remote domain opció? Powershellben be tudtam állítani amit kell, de sehogy sem jelenik meg az ECP-ben.
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Upo
addikt
válasz E.Kaufmann #19743 üzenetére
Nem értem mire gondolsz ezzel. Mi AC-LR-ből 17 db 1-es csomagot rendeltünk. Nyilván ha 3-as vagy 5-ös csomag kellett volna, akkor meg olyant rendeltünk volna. Ha meg 1-eseket rendelünk és annyiért a táp nélküli csomagokat kapunk, akkor meg jogosan reklamáltunk volna.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz E.Kaufmann #19741 üzenetére
Ezt írtam én is, hogy azokhoz nem jár. És alig olcsóbb mintha az 1db-os csomag árát felszorzod. Csak akkor éri meg ha abszolút nem kell a poe táp. De nagy betűkkel oda is van írva minden csomaghoz hogy táp nélkül.
-
E.Kaufmann
veterán
Mi az AC Lite 3-as csomaghoz lóf@ßt kaptunk, nem adaptert.
Volt még régről 100-as tápfeladónk, mert adta Mikrotik kütyükhöz (passzív PoE kompatibilis sok cuccuk az Ubival ) a helyi internetszolgáltató mv, de végül Toughswitchel tápláltuk meg őket.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Upo
addikt
válasz E.Kaufmann #19739 üzenetére
Gyárilag jár hozzá a dobozában nem? A mieink ilyenek voltak. Tán a 3-as 5-ös csomagokhoz nem adnak adaptert. És az AC Lite is gigabites, 300/867Mbps wifivel, elég fura lenne ha 100Mbps adaptert csomagolnának mellé...
Sőt, most nézem: [link]
"- 24V Gigabit POE tápegység tartozék"
Szerintem pont olyan mint amit beraktál, nekünk az AC-LR-ekhez is ilyen van. A Pro-khoz meg nagyobb méretű és 48V-os.[ Szerkesztve ]
-
-
-
E.Kaufmann
veterán
-
X Factor
addikt
válasz Fooler89 #19734 üzenetére
2 ap poe adapterről megy, sajnos azok kábelezése bonyadalmas lett volna. Lehetséges hogy azok az ap-k csak 100 mbittel tudnak csatlakozni?
Anno én is benyaltam ezt, a webshop ahhonan rendeltem nem volt részletes leirás és van külön 100mbps és 1gbit-es adapter...
Nézz rá, szerintem nálad is ez lesz.
Igen, ennyire fasza és egyszerű
Make things work
-
Fooler89
őstag
válasz kraftxld #19646 üzenetére
Na ma sikerült a kábelezést megcsinálni, rádugtam az eszközöket, meg volt a cloud key update majd a controller és az ap-k updateje. Beállitottam egy wifi kódot és megy.
Kell ezen kívül bármit is állítani vagy az ubiquity az ennyire egyszerű és nagyszerű eszköz lenne?2 ap poe adapterről megy, sajnos azok kábelezése bonyadalmas lett volna. Lehetséges hogy azok az ap-k csak 100 mbittel tudnak csatlakozni?
A kontrolleren ott lóg a cloud key, ezt az egészet szeretném dobozolni mert olyan helyen van ahol csábító lehet a tolvajoknak elvinni. Tudtok ajánlani valamilyen műanyag dobozt amibe bele tudnám rakni?
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz E.Kaufmann #19732 üzenetére
Pont a közösön van a lényeg, többen dolgoznak egy nyomtatványon (persze nem egy időben) és egy embernek van joga beküldeni és mivel hivatalos megoldás és elvárnám, hogy működjön. Na meg van akinek már a külön elmentés is problémát okozna. Ja és ha jól emlékszem amikora hibát mutatták csak egy gépen futott a program.
[ Szerkesztve ]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
E.Kaufmann
veterán
Inkább a program indítása előtt és leállítása után kellene szinkronizálni pl robocopyval, biztos valami állomány zárolási gond. Úgy rémlik, az anyk-ban meg lehet adni a nyomtatványoknak külön elérési utat, és nem kell mindent közösre rakni.
-
bon
őstag
ÁNYK program hálózatos használata közbe futok bele egy furcsa problémába. Az itt leírtak alapján van telepítve: [link]
"2. Felhasználók közös munkakörnyezetben dolgoznak (mindenki
látja/módosíthatja/beküldheti egymás nyomtatványait)" lehetőség szerint használják. Synology NAS-on van a megosztott mappa.
Felhasználók panaszkodnak hogy "lefagy a program" időnként. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a menü pontok többségére nem reagál, de nem fagy le a program. Bezárva és újraindítva ismét jó. A Jelenség nem azonnal jelentkezik, hanem egy idő után.
Gondolom ez is valami program hülyeség lesz, mint korábban egy olyan eset, hogy a csatolmányok beküldésre jóváhagyása irtó lassú volt, míg kiderült, hogy ha ez előfordul kapcsoljak be egy adott menüpontot a programban és a csatolmány előkészítése során a helyi gépre dolgozik és nem hálózatra, egyből begyorsult a művelet.Valaki találkozott már e ilyen jelenséggel?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
MrSealRD
veterán
válasz E.Kaufmann #19729 üzenetére
Egy Dell T3500-as workstation. Most picit nem jó a kábel helyzet mert annyira nem optimális, de azért nem is feszül. Berendeltem ebay-ről egy másikat, hogy azért legyen tartalék. A jelenlegi kicsit rugalmatlan két kék eres ágak vannak rajta. Az új piros gumírozott így hajlékonyabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz MrSealRD #19728 üzenetére
SATA esetén a következőt érdemes nézni:
Ne a legolcsóbbat vedd és csak pont annyira hosszat, hogy éppen ne kelljen feszíteni és normálisan el lehessen vezetni, nem hosszabbat!
Fémkampós végű legyen! Utána figyelni kell a SMART értékeket, és ha gebasz van, cserélni.Mennyire épített szerver? Supermicrónak vannak házai alaplappal, néha szemezgettem velük de aztán Dell lett.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz MrSealRD #19726 üzenetére
Nem, sose kellett. Komplett rack szervereink vannak, még 15 évesekben is gyári hotswap fiókokkal, bár azok még scsi-k. Csak a 2 "újabb" sas/sata, de a gyárilag beépített kábelezést sose kellett piszkálni.
-
MrSealRD
veterán
-
kraftxld
Topikgazda
válasz marositech #19724 üzenetére
Nincs igazán egyszerű módszer erre.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
MrSealRD
veterán
Akkor itt lehet valami különbség. A cikkben a BBWC-nél van egy kis áramkör is amihez a vezetékeket forrasztották. Az FBWC-t felbontva nincs semmi különös, csak a két kondi egy kis nyáklapra sorba kötve...
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Ez jó lesz. Ennyiért még belefér.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz marositech #19720 üzenetére
A tartományi felhasználó fiókját add hozzá a helyi rendszergazda csoporthoz a gépén.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
marositech
senior tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy lehet a kiemelt felhasználónak olyan telepítési jogokkal rendelkezzen, mint a rendszergazda? (tudom a kiemelt felhasználó tud telepíteni szokványos programokat)
A gond, hogy egy tesztelői user használná a gépet, viszont neki muszáj korlátlanul telepítenie és törölnie programokat. Sajnos pár program kifejezetten rendszergazdai jogosultságot kér.
Egyszóval olyan user jog kellene nekem, aki korlátlanul telepíthet, registrybe túrhat, de viszont nem férhet hozzá pl. más felhasználókat éríntő módosításokat, új usert se vehet fel stb.
Googlet már túrtam, gpeditet is túrtam, de nem lelem a megoldást.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
bwgabor
tag
Sziasztok. Sulisok közül van aki használ OFI-s e-tananyagot? Tud vki telepítőt küldeni hozzá? A saját oldaluk, http://etananyag.ofi.hu/ ahonnan elvileg le lehetne tölteni, az nem elérhető. Amúgy milyen ez a program? Én eddig scak mozabookot használtam. Netről szedi le utána a könyveket? Mert ha nem megy a honlap, akkor lehet ez sem fog működni
-
Upo
addikt
válasz MrSealRD #19704 üzenetére
De ez a leírás a BBWC-hez való ami NiMH akku, a tiéd meg FBWC és kondenzátor. Szerintem visszadobja az áramkör, mint ahogy a kommentekben írták hogy a BBWC visszadobta a FBWC kondi egységet.
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Exchange2013 - ha lejárt a cert és mástól akarok ezután, akkor jól gondolom, hogy a lejártat törlüöm, csinálok új CSR-t és azt tolom az új CA felé, kapom meg az új cert-et, teszem be és állítom be hozzá az IIS, IMAP, POP és SMTP-t? (Bár, mondjuk POP és IMAP annyira nincs engedélyezve.)
Mert, hogy a régiről ezeket a szolgáltatásokat lebenni nem tudom."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Theory66
aktív tag
válasz Flowtation #19710 üzenetére
Lecseréljük az ip tartományt, aztán 1-3 napon belül kiküldjük a levelet, hogy lecseréltük ... Nem csak fordítva, hanem a hasa felől, és fejen állva xD
Egyik kis sulimban úgy sikerült megoldani, hogy töröltem a dhcp meg a dns role-t, az új privátban kapott adatokat megnéztem a kliens gépen, ez alapján újrahúztam a roleokat, a + routereket meg nyomtatókat(5 db) meg fix ip-re.
Ennek az lett az eredménye hogy a router is osztott, meg a szerver is. Attól függően, hogy melyik, volt dns vagy nem, de legalább a tartomány elindult.
Kérés sulinet felé, ipv6 meg DHCP-t kapcsolja ki a routeren, mivel nem férek hozzá a Dashboardon.
Jön a telefon hogy oké ipv6 kilőve, DHCP-t nem tudja kikapcsolni, csak ip-t tud kizárni belőle.
Mondom mi az hogy nem? Régi felületen egy kattintás volt.Az lett a vége hogy kizárattam az egész tartományt xD Most működik elvileg minden.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Nálam ugyan ez, bár kisebb iskola. Tényleg le a kalappal az üfsz előtt, minden tőlük telhetőt megtesznek. Lol megyeszékhely, 8 Mbit, hát ehhez csak gratulálni tudok a szolgáltatónak is, én akkor kussolok az 50-es netekkel, kis falvakban...ez komolyan agyrém. Én egyébként megoldottam a dolgot, az új wifis szekrényt lekapcsoltam mint a huzat, sza..ok bele, így nem lehet dolgozni tényleg. Ha nem tetszik valakinek, csak merjen felhívni. Egyébként beszéltem a wifi szerelőkkel is, sőt az egyik sulinetes üfsz burkoltan javasolta is, más megoldás lévén.
Bazz, először adnak egy csomó laptopot, amit wifin használsz, utána kiépítik fizikailag a wifi rendszert, majd ez után adják meg a hozzáféréseket a wifihez, csak én érzem, hogy ez a fordítva ülünk a lovon ékes példája?(#19708) ace05
Én még nem kaptam levelet, szóban viszont annyit a wifit ellenőrző sulinetesektől, hogy szeptember végére ígérték az új dashboardot, illetve a működőképességet. Ja igen, nekem is átrakták az IPket, de ez mindenhol így volt mondjuk. Persze ez után nem megy a DNS, amit már itt is kérdeztem, hogy mitől lehet, közben annyira jutottunk (a wifisek voltak szívesek segíteni ebben), hogy ez nem is biztos, hogy hiba, hanem csak egy funkció a ciscoban, miszerint fix IP-k le vannak tiltva. Ami igaz, az igaz, fix IP ről nem tudom még pingelni se a routert...sőt, az egyik suliban mióta volt az az átállás, az üzemeltető nem érte el a nagy konica MFP-t, érdekes, annak is fix ipje volt. Átraktam DHCP-re és név alapján telepítettem, egyből jó lett. De ilyeneket nem közölnek az emberrel. Emiatt az egész miatt ugye a tartományunk se működik, ésatöbbi, pár beszélgetés után abban maradtunk, hogy be lesz lőve a szerver egy publikus IP-re aztán az mindenkinek jobb így. (az tudom, hogy eleve is így kellett volna, de ennek meg vannak az okai, hogy miért nem így volt eleve).Szóval egy nagy káosz most az egész.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Tonyk
veterán
Hetek/hónapok óta nem lélegeztető gépen működik sulinet, legalábbis nálunk. Eduroam nem megy, amióta kiépítették az új wifit, használhatatlan a net többnyire, pedig még át sincs adva (bizonyos időszakokban 60-70% loss). Saját hálót nem használhatsz a wifin, csak ha az ő általuk dedikált hálózatra állsz át. Itt ugye minden egyes gép központilag kap egyedi ip-t. Közben a tanárokat anonim módon kérdezgetik (második kérdés az OM azonosító...), hogy milyen weblapokat nézegetnek az iskolából. Levelezés haldoklik. KIFÜ-s emberrel beszélve "nagyon nem lett átgondolva semmi az utóbbi időben". Egy megyeszékhely legnagyobb gimijében üzembe helyeztek hetven valahány AP-t egy 8Mbites DLS-re.... Rögtön össze is hányta magát. Kérdeztük, mikorra tervezik beüzemelni a wifi-t. Vállrándítás és passz a válasz.
Support (minden tisztelet nekik) igyekszik úrrá lenni a káoszon, de velünk együtt ők is annak a bizonyos szerv rossz végén vannak.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
ace05
senior tag
válasz Flowtation #19701 üzenetére
A dashboard szerint országosan nem megy az eduramos hálózat. És a használatához szerződést kell kötni az iskolának amit majd később küldenek ki. Ehhez van valami tájékoztató amit most kaptam meg.
A sulinet engem is megszívatott a héten, mert át rakták az ip címünket, de más gazdával ellentétben engem visszahívtak 2 napon belül és nem egy héten belül.
Azt is mondta, hogy elvileg majd csinálnak egy felületet, ahol nyomon lehet követni, hogy mikor ér oda az iskolához a wifi fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
-
Divi
aktív tag
Érne valakitől kölcsön kérnem, egy R232 --> USB átalakító+kábel formációt a hétvégére?
2 régebbi Allied telesys switcet kéne felkonfigurálnom, és a factory default beállítás szerint az IP stack az disabled.Budapesten, sörért, kispénzért?
lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
MrSealRD
veterán
Hűha! Köszi. Ha ma délután nem jön össze a kondenzátor keresés akkor ezt fogom megpróbálni.
-
kraftxld
Topikgazda
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Sulisok. Van már olyan valaki, akinek kész az új wifi hálózata és tudja is érdemben használni?Nálam az egyik suliban már kész, de eduroam acc még nincs, viszont guest van és szétba..a az egészet. Minden ap minden második csatornán 3 ssid-t tol, a sajátunk meg meg se bír makkanni mellette... Ma voltak ellenőrizni a lefedettséget, az oké, de ők is azt mondták, hogy az eduroam-os hozzáféréseket a kifü küldi a tankernek, azok meg nekünk, de hogy mikor azt bezzeg senki se tudja...
eduroamCAT-al meg nem sikerül hozzáférést csinálni, szóval totál káosz az egész...
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest