Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Sziasztok,

    Van egy NAS-om (dlink) ami szépen működik, a belső hálózaton a 192.168.1.199 IP címen érem el. Ez egy kis iroda kb 6 géppel, nincs külön szerver a NAS-nak vagy belső VPN-nek stb. A hálózat egy otthonihoz hasonló, csak egy 16 portos router van a szokásos 4 helyett.
    Egyébként nem is a hálózat a gond, hanem a win10 gépek.
    A tárhelyet csatoltam Z meghajtóként minden gépen, de mikor bekapcsolják a gépeket reggel, a Nem sikerült minden hálózati meghajtót csatlakoztatni szöveg ugrik fel. Abban a pillanatban, hogy intézőben rákattintok a betűjelre szépen visszavált piros X-ről zöldre és eléri a hálózati helyet. A gond az, hogy amíg valaki nem kattint intézőben rá a Z meghajtó elérhetetlen minden program számára. Tehát megnyitod a Photoshopot, ott az utoljára használt fájl, rákattintanál, de nem található.
    Nem nagy nyűg volt eddig, mert majd' mindenki az intézővel kezdi reggel.
    A probléma a backup szoftver amit használok. (iDrive backup) Mivel a szoftver a géppel együtt indul még az előtt, hogy bárki manuálisan megnyithatná a NAS-t így egy hibát kapok csak, hogy nem létezik az útvonal ahonnan/ahova menteni akarok.
    Meg kellene oldani, hogy ez a csatolás rendesen működjön a gép elindításánál.
    A következőket próbáltam eddig:
    Manuálisan adtam hozzá a bejelentkezési adatokat a NAS-hoz a vezérlőpultban a tanusítványoknál
    Csináltam egy batch fájlt startup-ba ami a következőt tartalmazta
    net use Z: \\storage /USER:username [password]
    start Z:\\storage

    Az első sor elvileg újra hitelesít, a második pedig megnyit egy intéző ablakot ami a Z meghajtóra mutat. Sajnos nem működik, egy hibát kapok, hogy a Z nem létezik. Amint rákattintok intézőben persze jó.
    Beállítottam a backup szoftvert 1 órás késleltetett indulásra, de nem sokat ért, mert a szolgáltatása elindul, és ugy néz ki az azonnal keresi a csatolt meghajtókat, majd feladja.

    Alapvetően tudom, hogy az idrive szoftvere sem tökéletes, de mivel nagyon kedvező árú offsite backupot kapunk a windows hülyesége miatt nem cserélném le ha lehet.
    Bármilyen javaslatot szivesen fogadok.

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák