Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    válasz Tamy #13078 üzenetére

    A helyzet a következő: 36-ból 4 problémás gépet találtam eddig, de mindegyiknek külön története van.

    1./ Kolléga szólt, hogy nem kapcsolt ki, kénytelenek voltak kihúzni a konnektorból. Mondom ismerős a történet, van már egy ilyen. Ugyebár a Gyorsindítást már korábban kikapcsoltam rajta a WOL miatt. Nézem, gyorsan indul, le is áll, minden rendben, aztán a következő reboot után valóban nem kapcsolt ki. Ezen a BIOS frissítés segített úgy tűnik minden rendben. Ő annyiból kakukktojás, hogy amellett, hogy nem kapcsolt ki, a többiekkel ellentétben gyorsan elindult.

    2./ Nála annyit segített a BIOS frissítése, hogy most már úgy is leáll normálisan, hogy ki van kapcsolva a Gyorsindítás a Windowsban, viszont így veszett lassan indul. Megmértem, bekapcsolás után kb. 8-10 mp-ig látható a Lenovo felirat, majd egy pillanatra eltűnik, aztán ismét visszatér, és jó 2,5 percig így gondolkodik. Utána még újabb 1 perc kell míg be tudom írni a felhasználónév/jelszó párost. Ha bekapcsolom a Gyorsindítást, akkor az egész lezajlik úgy 30-40 mp alatt.

    3./ Ez korábban is leállt rendesen, csak iszonyú lassan indul kikapcsolt Gyorsindítás mellett. BIOS frissítés semmit nem változtatott.

    4./ Itt már semmi nem segít, bekapcsolt Gyorsindítás mellett is 4 percig néztem a Lenovo feliratot, majd utána még a Windows is töltött legalább 2 percig. BIOS frissítéstől sem változott semmit, illetve azóta még csak egyszer lett elindítva, a leállás talán gyorsabban ment, utána már nem volt kedvem újra elindítani, holnap még ránézek.

    Fentiek alapján egyre inkább hardveres problémára gondolok, esetleg valamiféle stressztesztet futtathatok rajta, vagy BIOS-ban letiltott hálókártyával megnézni. Végső esetben konzultálok a Lenovoval, ők mit mondanak, végülis ha hardveres, akkor garis.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák